Pure XS by Paco Rabanne for Women - ... (44.99 USD)
Pure XS For Her podle Rabanne je Orientální Floral vůně pro ženy. Pure XS For Her byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Quentin Bisch.

Kris_Týna
Pokud bych měla hodnotit čistě podle samotného provedení a vzhledu flakonu, tak by Pure XS vyhrálo na plné čáře - kombinace růžové barvy s výrazným doplňkem v podobě zlatého hada je vskutku povedená a v dnešní době už ikonická. Co se týká vůně - abych pravdu řekla, nejsem z ní 100% nadšená. V prvních několika minutách dominuje vanilka s popcornem, vytvářející tak jiskřivou, sladko-slanou vůni (což velmi kvituji). Posléze se do hlavní role dostává ylang-ylang, který je natolik prominentní, že upozaďuje všechny ostatní složky a zanechává po sobě takový nahořklý pach (ano, tohle je ona fáze, jež nemám úplně v oblibě). Po zhruba dvou hodinách se do popředí dostávají dřevité tóny, které cítím ještě dlouho poté - výdrž je tedy velice dobrá (8h~10h na kůži). Parfém používám během podzimu či zimy, v létě bych si to nedokázala na sobě představit. Celkově se jedná o zajímavou vůni, jen škoda toho ylang-ylangu ... Kéž by to složení bylo o něco lépe vyvážené.

Buh Martins
Připadá mi velmi vtipné, když lidé z pouhých předsudků říkají, že tento parfém je "další stejný", "je to obyčejné", "je to módní výstřelek". Dokonce jsem slyšela lidi říkat, že je vulgární, s jasným záměrem výrobek znevážit. Zajímalo by mě, jestli tito lidé cítili stejný parfém jako já.
Pure XS je nejsladší, nejmódnější a nejrozšířenější parfém, jaký jsem kdy cítila. Je to orientální květinová vůně, která je docela úžasná.
Mám ráda, když je Paco Rabanne kreativní a do svých parfémů zařazuje exotické tóny takovým tím rebelským způsobem, jako to dělával například Calandre a jeho kovová vůně.
Je to jeden z mála agrosladkých parfémů, které mohu nosit, aniž by se mi z nich udělalo špatně. Nóta slaného popcornu je hravá, zajímavá, jasně ji cítím. Ale pro mě je Ylang velmi přítomná, moc se mi líbí, že se z ní nestává hloupý, monotematický vanilkový orientál, tenhle parfém má vrstvy, má textury, objevuje se v něm květinovost, teplá krémovost, hořkosladká kouřovost, která zprostředkovává pocit štěstí, smekám před jeho vývojem, je to komerční a oblíbený parfém, který je nesmírně dobře vystavěný a jiný, neznám nic podobného
Tento parfém se otevírá těžký a hutný. Nulová svěžest, zabalí vás do záplavy vanilkové sladkosti, s velmi rostlinným ovocným ylangem, který má zpočátku nazelenalé a nahořklé nuance (myslím, že právě v této květinové fázi na něj mnoho lidí zanevře...). Kouřová, pikantní sladkost zahaluje tento ylang.
Vyvíjí se do jemnější vanilky, teplého a velmi sexy ambrette tónu, který vždy zanechává pocit teplé kůže. Kokos a broskev jednotlivě moc necítím, (díky bohu) myslím, že tyto plody přispívají k celkovému krémovému aspektu vývoje a to je vše.
Siláž na mě působí mohutně a výdrž je od 10 hodin výše. Všichni si ji chválí. Upřímně nechápu nikoho, kdo říká, že je tento parfém slabý. Já ho nosím jen na noc a v chladu, jinak mě dusí.
Je to úžasný parfém. Dávám si záležet na tom, abych ho měla. Lidé říkají, že Eurora La Victorie Intense je mu podobná, ale já si to upřímně nemyslím. Nehledě na to, že Eudora vůbec nevydrží. Ani si nemyslím, že by se podobala Olympee. Ta je teplejší a nemá ten mořský aspekt, který cítím u Olympea.
A ten flakon? Historická. Bez komentáře.
***
Hudební nálada : "Bez toho se nedá žít" , IZA

AlinaMonvid
Za prvé, Pure XS není nic jako Olympia, dobře některé Pakoraban sladkost, nic víc. Za druhé - při obrovském množství parfémů, které vlastním, je Pakoraban Pure XS prvním parfémem v mém životě, který mě zahaluje do závoje, nedráždí mě, uvolňuje mě, baví mě, pokud to tak mohu říct. Můžu s nimi chodit v pyžamu nebo ve společenských šatech. Někdy mi připadají jednoduché, jindy "okukuji" složitou kytici. Přestala jsem si myslet, že Clima, Juaze a Organza jsou nejlepší parfémy na světě)))). Pacoraban rules! ❤️❤️❤️

maboeira
Přijde mi divné, že ho přirovnávají k Olympêa, na mé pleti jsem žádné podobné tóny necítila. Přijde mi příjemná. teplá, ovocná, broskvová. Je to intenzivní, tradiční sladkost, ne mladistvá, ale ani ne vintage. Je moderní, hodí se do mírných až chladných dnů. Letos v zimě jsem ji na jihu hodně nosila. Eudora's la victorie je nejpodobnější parfém, který jsem našla.

Flame91
Do tohoto parfému jsem se doslova zamilovala po prvním stříknutí!
Okamžitě po jeho použití cítím kolem sebe tu vůni popcornu, která mi tolik připomíná večery v kině. Zavřu oči a představuji si, jak sedím v sedačce kina, ve tmě, a kolem mě je ten nádech popcornu, lehká, nevtíravá vůně.
Po tomto počátečním dojmu se tóny prohlubují a stávají se více gurmánskými, ale ne příliš sladkými nebo sladkými gurmánskými, ale spíše hřejivými, zahalujícími gurmánskými. Objevuje se vanilka, ale ne cukrářská vanilka, řekněme teplejší, skvostnější vanilka. Necítím ani kokosový, ani broskvový tón. Cítím květiny, nevím, jestli to může být ylang ylang, protože nemám ponětí, jak tato květina voní!
Je to však parfém podle mého názoru vhodný na večerní nošení na vycházku, aperitiv, a proč ne... i na filmový večer. Má velmi dobrou siláž a výdrž.
Zkoušela jsem její duplikát od Yodeyma, Suerte, ale bohužel je to jen špatná kopie, která absolutně postrádá popcornový nádech, který dělá tento parfém jedinečným, takže bych ji nedoporučila.

Nalgoncito
Pure XS je jedinečný, návykový, exotický a výrazný parfém. Pure XS nezůstane bez povšimnutí, vždy si ho všimnete.
V jeho vrchní nótě ucítíte broskev s ylang ylang. Je to velmi bohatá slaná sladkost s velmi reálným popcornovým nádechem, který převládá s vanilkou a nádechem karamelu.
Její kvalita je nesporná! Je to parfém, který vydrží na kůži více než 10 hodin, ale nepoužívala bych ho každý den, protože je to velmi speciální vůně pro zvláštní příležitosti, je to parfém, který zanechá stopu...., aby se na vás nezapomnělo.

Mr. Baskerville
Za prvé, vcelku děkuji ženám za to, že jsou podle mých osobních zkušeností při čtení recenzí poněkud zdrženlivější v komentování vůní, které se jim nelíbí. Přijde mi, že my muži máme tendenci být obecně neuctivější, vulgárnější a nepříjemnější.
Dobře, musím říct, že jsem dlouho odmítala přijmout, že parfém nebo vůně může být příjemná, jako výrobek určený k provonění člověka, pokud má mezi svými složkami tóny popcornu (Pipocas, rosetas, cotufas nebo pochoclo podle španělsky mluvících zemí nebo oblastí). Ve vší své aroganci jsem si dokonce položil otázku, kdo by chtěl cítit popcorn, řekněme na večeři, večírku, rande atd. K mému dalšímu zmatení (A nelibosti) jsem po vyhledání na Fragrantice zjistila, že nejenže existuje poměrně dost výrobků s touto nótou, ale některé ji dokonce kombinují s tóny másla, karamelu a skořice. Pak jsem se, na hranici té největší arogance, zeptala sama sebe: proč ne parfém s vůní energetických tyčinek ze sušeného ovoce... nebo chipsů nebo gazpacha nebo tamales vallunos nebo callos a la madrileña nebo sendviče s chobotnicí nebo hot dogy nebo chorizo de cantimpalo nebo mořských plodů ceviche nebo argentinského barbecue nebo...? Pak jsem si po zamyšlení vzpomněl, že existuje mnoho recenzí, které si kladou stejnou otázku ohledně vůní jako Kouros (cituji: "Vůně fumigované proti broukům", "staré a žluklé aroma", "zápach špinavého skunka (?) a mokrá", "kozí zápach", "zápach moči"), Chanel No 5 Parfum Chanel (cituji: "zatuchlý začátek", "hutná a mazlavá", "stará, ale elegantní dáma"), Obsession Calvin Klein (cituji: "stará, těžká, velmi babičkovská"), Dandy Man (cituji: "zatuchlý", "....tento elixír se získává destilací v destilačním přístroji osmdesátníků s baretem a holí") mezi mnoha dalšími (Vůně reggeatonerů, poligonerů, starých žen atd.), které však mají své věrné a spokojené uživatele.
Jako lekci pokory jsem se rozhodl jít a vyzkoušet Pure XS For Her, abych se zbavil svých předsudků a otestoval, zda je skutečně popcornová nota tak nenormální, jak jsem si představoval. Tato vůně skutečně začíná hned na začátku vůní pražené kukuřice (Eminentně umělé, jak se dalo očekávat) se sladkým otiskem, který jaksi nekontrastuje nepříjemným způsobem, ale spíše doprovází slanější pointu prvního tónu. Tu sladkost chápu jako poměrně zajímavou směs ovoce a vanilky. Vývoj přechází do jemného, ale jasného ylang ylang a lehce pižmového dřevitého spektra. Tato vůně nikdy nepřestane být sladká a upřímně věřím, že umírněné použití atomizace je moudrý krok, pokud nechcete otravovat své okolí a v některých případech i sami sebe. Výdrž a projekce (na papíře) velmi dobrá.
Osobně se mi nelíbila a nepřipadala mi sexy ani přitažlivá, ale v žádném případě to nebyl nepříjemný zážitek. Při čtení recenzí (této i jiných vůní s popcornovými tóny) se mi potvrdilo, že se líbí mnoha uživatelkám, zejména mladým ženám, takže jim gratuluji a doporučuji vyzkoušet Pure XS For Her.
Já sama jsem rozhodně ráda, že jsem ji vyzkoušela.

чудесный нож читтагацце
Nečekaně se stal jedním z mých nejoblíbenějších. Koupila jsem si ho čistě "pro sebe", protože miluju popcorn a chtěla jsem mít tuhle náladu. Vůně z uzávěru mě nijak nelákala, musím ji otestovat. Na mě je to vanilka a popcorn s ylang, nemůžu odtrhnout nos od zápěstí.
Zároveň je to ta NEJKOMPLIMENTNĚJŠÍ vůně, jakou jsem kdy měla. Nikdy předtím jsem se s ničím takovým nesetkala: holky z práce si fotí flakonek, žádají mě, abych si ji vzala večer na rande... holky a kluci, které neznám, mi na ulici skládají komplimenty... a můj manžel, muž, který odmítá 90 % mých úplně jiných parfémů, dokonce žárlí, když v nich odejdu na delší dobu, a žádá mě, abych před ním nosila jen je. To je ten zvrat)

naht
Druhá recenze: Rozhodla jsem se ji koupit a už ji nějakou dobu mám. Na rozdíl od kolegyň mi nepřišla tak sladká, pro mě je méně sladká než například la vie a poison girl. Něčím mi připomíná PG, ale PG je mandlová a tato na sobě nic mandlového nemá. Ne že by si byly nějak moc podobné, ale myslím, že jdou stejným směrem, přičemž PX je mnohem lehčí než PG.
Problém s PX je pro mě v tom, že má zpočátku velmi syntetický nádech, který trvá mezi 20 a 30 minutami. Je to parfém, u kterého musíte být trpěliví, abyste ho pochopili, protože zpočátku je dost špatný. Pak ale získá krémovou, máslovou vůni. Cítím také pomerančový květ, který se k této máslové vůni velmi dobře hodí. Je tam také něco, co brání tomu, aby byla příliš sladká, jako by byla slaná, ale není cítit slaně.
Chce to mírnější počasí, jinak ten syntetický vzhled vydrží déle.
Myslím, že stojí za to ji mít, pokud máte rádi sladké parfémy, protože je to trochu odklon od samozřejmostí a zároveň se zdá, že se snadno líbí, pokud to nepřeženete. Mimochodem, tohle je můj tip pro ty, kteří nemají rádi sladké parfémy: nestrkejte prst do rozprašovače, stačí pár stříknutí, ne všechny parfémy jsou určeny k tomu, aby se stříkaly několikrát. Takto je mnohem snazší parfém pochopit a oblíbit si ho.

NikkiBraun88
Droga. Vůně zábavy. Během několika vteřin, pár stříknutí, se dostala do první pětky mých oblíbených parfémů. Odvážný, bezstarostný, nadměrný parfém, jako šílenství, akt impulzu, senzace, nečekané zamilování, sexy setkání bez varování. Parfém, který voní jako kino, nejen díky slanému, lehce karamelizovanému a vanilkovému popcornu ve vůni, ale protože ve vás vyvolává pocit, že život je tak trochu jako film. Jejím nosem je velmi talentovaný Quentin Bisch. Quentin, stejně jako režisér par excellence excesů: Tarantino. Obal je až moc, trochu vulgární, ale komu to vadí? Rozhodně nemá být střízlivým parfémem. Gurmánská vůně, na kterou nezapomenete a která dokáže změnit špatný den. Krásný ponor do života, který si zaslouží být prožíván se stoprocentním nadšením a čistým nadbytkem.

Chamomilla
Lahvička se mi opravdu líbí. Uvědomuji si, že je odporně kýčovitá, ale stínovaná barva, jasný kontrast zlaté a nápad s hadem si mě získaly. Co se týče nápadu s hadem, upřesním, že se mi líbí: had se plíží smyslně, takže očekávám, že parfém bude smyslný a oblékne kůži erotickým, svůdným, smyslným způsobem. A řekla bych, že tomu tak je. Závidím všem, kteří cítí všechny aspekty, slaný tón popcornu a hlavně tón Ylang Ylang: hledala jsem v tomto parfému převládající, tělesný Ylang a místo toho vnímám hutnou, velmi jemnou, máslovou vanilku (kokos?), provoněnou tónem popcornu a obohacenou dalšími čichovými tóny, které nedokážu jednotlivě rozlišit. Líbí se mi, a jak se mi líbí, je to parfém, který ztělesňuje mou představu smyslnosti, protože zůstává velmi přítomný, přestože nemá vysokou siláž. Pozoruhodná. Bravo Paco!

Sukusi
Vonný potpourri nejnovějších luxusních hitů. Ale jaká drzost! Jasná, křiklavá, dlouhatánská a nevím, co zachraňuje takovou megasladkost před sklouznutím do popaslipalového kýče.....
Karnevalová barevnost zvuku neumožňuje z polyfonie tónů nic vybrat. Popcorn? No, možná. Celkově lahodné a vanilkově sladké; na začátku trochu slané, ke konci jemně kokosové, pižmové a mňamózní).
Ale nejde o tóny, jde o náladu. A nálada stojí za hodně. Vůně je prostě nabitá nadšením a odzbrojujícím sebevědomím mládí. Když je pro vás náhrdelníkem had za pětník a nové tělo ještě nepotřebuje zábrany a triky. A z pohledu vyzařuje naivní vítězoslavnost, která tak dráždí starší, že závist mládí nedokáže skrýt ...
Zkrátka, "dámám v klobouku" ji kategoricky nedoporučuji. Vůně je pro ty, které jsou schopné dát tento nápoj na mínění ostatních, upřímně řečeno, plnohodnotné ee-ee-ee..... lahvička)

krukmary
Pokud hledáte vůni velké máslové mísy slaného popcornu, v Pure XS ji nenajdete. Není zde doslovný, pěnivý popcornový tón a Pure XS bych nezařadila do kategorie gurmánských vůní. Přesto *mohu* cítit znatelnou slanou nótu, pokud přiložím nos opravdu blízko k navoněné ruce; je téměř "minerální", jak zmínila jiná recenzentka. Ylang ylang je zde hlavní hvězdou a ostatní tóny ji zmírňují, takže výsledek je hladký, suchý a dobře namíchaný. Nejvíce vnímám pudrové semínko ambrette a slaný tón, ale jsou pro mě mnohem méně nápadné než ylang ylang. Doufám, že to pomůže někomu, kdo se možná rozhoduje, zda si tuto vůni koupit naslepo, jako jsem to udělala já! Pure XS není to, co jsem očekávala, ale jsem spokojená s tím, co je!

Whit
Když byl tento film poprvé vydán, četl jsem komentáře a několik členů se zmínilo, že je to docela "Netflix a chill" v láhvi. Aaaa, měli pravdu! Voní to, jako byste se uvelebili na gauči s velkým pytlem popcornu a poblíž hořela vanilková svíčka. Vůně se mi ale moc líbí! Bohužel jsem však po jejím nastříkání neměla orgasmus (sakra!), ani mi nepřipadá erotická. Přesto mi připadá hravě sexy; určitě je flirtující. Popcornová nóta je na mé kůži velmi silná, následuje ji ylang ylang, která ji zahřívá. Vanilka jí dodává nádech sladkosti, aniž by voněla jako bonbón (ne že by mi to vadilo). Délka výdrže na mé kůži se pohybuje kolem 6-7 hodin se středně silnou vůní. Flakon je úžasný; skvělá prezentace. Při převzetí objednávky jsem dostala sametovou kosmetickou taštičku s hadem, což je skvělé, protože jsem stejně potřebovala novou. Celkově jsem s nejnovější verzí Paco Rabanne opravdu spokojená, i když si myslím, že "Netflix and chill" je vhodnější název. LOL

EmmaBelle
Láhev mě lákala přes obchodní dům a já jsem bezmocně stála, když mě had začal okouzlovat. Překvapený a zranitelný mě uštkl s nárazem popcornu a ylang ylang, jed mu odkapával z tesáků.
Stála jsem jako ochromená, když se kolem mě had ovíjel, měnil mé smysly a sváděl mě pokušením krásných květin a teplého vanilkového ovoce... Nedokázala jsem odolat a podlehla jsem rozkoši, když se všechny mé smysly ztratily.
Probudila mě opojná vůně omamného gurmánství. "Ach... můj první parfémový orgasmus," pomyslela jsem si.
Zatraceně. Chtěla jsem, aby se mi to nelíbilo. Ale nemůžu. Je tam nahoře se všemi ostatními davově příjemnými gurmánskými vůněmi. Cítím se využitá. Jak to vysvětlím Adamovi, když se mi na kůži stále drží vůně zrady?

La DameDeNoir
Navzdory všem předpokladům se mi to líbilo a překvapilo mě to.
Jsem si jistá (a teď, když vidím, že změnili kartu, to potvrzuji), že je tam víc než ty tři nebo čtyři deklarované složky: popcorn, ylang-ylang a vanilkový sirup. Trochu pomerančového květu? Kapka medu? Špetka santalového dřeva? Trochu pačuli? Velmi málo ethylmaltholu, pravděpodobně ambroxan.
Připomíná mi ty opojné, přetížené květinově-ovocné, nazelenalé akcenty osmdesátých a devadesátých let. Tendre Poison, Beautiful, dokonce Dolce Vita. Nejvýraznější je elegantní, balzamovaný ylang s jemnými, téměř živočišnými akcenty a lehkým nazelenalým nádechem. Popcorn je naštěstí sotva znatelný. Přispívají lehce slaným, obilným, téměř minerálním, suchým nádechem. I vanilka je balzamická, rostlinná a lepkavá, jako míza rostliny.
Ještě se vracíme k malým růžovým lahvičkám, ale ty už neobsahují ultrasladké lektvary, ale květinově-ovocné, stále jedlé, ale už poněkud nahořklé, suché, s nádechem starého dřeva a lékořice. Patří do stejného bratrstva jako Twilly, La Vie Est Belle L'Eclat, Aura.
Nešťastná reklama a růžová láhev s Kleopatřiným hadem jí nesluší. Není to sexy parfém. Vidím ji pro mladou ženu, pro poloformální nebo dokonce profesionální příležitosti. Navozuje dojem exkluzivity a poněkud úředního luxusu, ale přesto luxusu.
Provedení této vůně je opravdu pozoruhodné. Poměrně lineární vývoj, ano, jako u mnoha dnešních vůní, s malou evolucí, přičemž na začátku je více patrný popcornový tón a postupně se utváří kombinace ylang-azhar zabalená do santalového dřeva a vanilky (modernizovaná úlitba klasickým parfémům Guerlain?).
Výjimečný parfém, něco odlišného od současného trendu a dobře provedeného.