F by Ferragamo Black Salvatore Ferragamo pro muže

F by Ferragamo Black Salvatore Ferragamo pro muže

levandule
bylinný

F by Ferragamo Black podle Salvatore Ferragamo je Aromatic Spicy vůně pro muže. F by Ferragamo Black byl/a uveden/a v roce 2009. "Nosem" za touto vůní je Olivier Polge. Vrchní tóny jsou Levandule a Jablko; střední tóny jsouČerný pepř a Koriandr ; základní tóny jsou Fazole tonka a Labdanum.

Parfumér

Levandule
Jablko

Černý pepř
Koriandr

Fazole tonka
Labdanum

alex92

Řekla bych, že je to levný, syntetický, velmi příjemný parfém, ale není vhodný pro děti, protože je dost vážný, vidím ho dobře fungovat v kanceláři, pokud to nepřeženete se stříkáním, protože je hlasitý, dlouho vydrží a zanechává skvělou stopu.
No, když už jsme řekli, jak voní? Nečekejte klasickou svěží a citrusovou vůni, tohle chutná jako dobrá levandule, svěží ano, ale zároveň dost sladká. Připomíná mi vůni svíček. Koupila jsem si ji naslepo, protože jsem hledala levný parfém (pohybujeme se kolem 30 eur) na každodenní nošení do kanceláře a musím říct, že předčila očekávání. Nakonec je fér říct, že dostává spoustu komplimentů.

Allanon

Všude ho doporučují a mají k tomu důvod: líbí se jim. A nejen to, obsahuje jen pár tónů, které jsou výrazné, přítomné a celkově jsou na místě. Kdyby byla každá složka kvalitnější, mohla by být klidně považována za niche parfém, který stojí desetkrát víc. Protože ano, cena je opravdu směšná, mluvíme o 20 € za 100 ml...
Úvod je lehce svěží, což je dáno jablkem a levandulí, ale po chvíli se přikloní k rozhodnému pepřovému tónu se základem z fazolí tonka, který je u vůní tohoto kalibru nevyhnutelný. Nepřipadá mi příliš mužná, nakonec jasně patrné levandulové tóny mají tendenci být neurčitě ženské. Velmi dobře snáší předávkování, takže se můžete stříkat, jak chcete, jemnost vůně vás nikdy neurazí.
Jednoduchá, dobře rozlišitelná, bez velké okázalosti, a dobře se vyjímá. Skvělá na začátek sbírky.
Jednoznačně doporučuji, i když to zjevně není kvalitní vůně, je cítit, že složení je levné: dobré, ale levné. Velmi dobře si ji dokážu představit odpoledne, oblečenou žoviálně, bez větší sofistikovanosti. Možná i na první rande s dívkou: malá šance, že ji poznáte, a mírně přitažlivá, aniž byste ji chtěli vykřičet...
Co se týče trvanlivosti, ta tam je, ale nebude postřehnutelná. Možná nekomplexnost vůně, možná ta levandule, možná ji zapomenu nosit, i když tam vlastně je, a na oblečení vydrží klidně 24 hodin.

Dev0tee

Pro mě nesmírně kontroverzní vůně. Zdá se mi, že na takovou vůni musíte být odvážný gurmán.
Vůně je jednoznačně obchodní, kancelářská, přísná. Vidím ji na muži v dobrém obleku 40+. Vážná, sebevědomá, až tísnivá.
Parfém jednoznačně není pro každého, proto doporučuji před koupí vyzkoušet a neudělat chybu jako já)).
Samotná vůně se dá popsat jednoduše - vezmeme svazek černého pepře, přihodíme stejné množství levandule a trochu naředíme zeleným jablkem. Je to prostě chrastivá směs a zjevně není pro každý nos).
Je dost syntetická, stejně jako celý dům Salvatore Ferragamo. Pro masový trh je příliš agresivní a nestandardní. Svou koncepčností a charakterem zvuku má blíže k niche, i když taková není.
P.S. Těm, kteří mají doma místo ikon Bogarty a Encre Noiry a mají výjimečný vkus, vřele doporučuji vyzkoušet.

Cacho2505

Před chvílí jsem četl recenze této vůně a velké procento z nich je dobré.
Koupila jsem si ji ve verzi 1,7 oz. a když jsem ji použila, litovala jsem, ale litovala jsem, že jsem si nekoupila velký flakon. Jaká je to úchvatná vůně! Opravdu pěkná, srovnejte ji s Ysl co la nuit del homme, ta je ostřejší, agresivnější, a Black f je jemnější, snesitelnější, příjemnější pro můj čich. Probudit se? Projekce? Na tom mi nezáleží, důležité je, že se mi líbí, a řekla jsem si.
Dceři: "Jak voní?" a ona řekla: "Dito!" Jsou jí tři roky. Nejlepší kompliment a jediný, který mě zajímá.

hammervain

Tento "černý" model kvalitativně potvrzuje předchozí skvost, který si rovněž zaslouží pochvalu a uznání, stejně jako skvělý poměr ceny a kvality svého předchůdce.
Pan Polge tentokrát ovládá 'noční' sugesci s mimořádným mistrovstvím a balí zbraň masového svádění ještě před příchodem granátu Spicebomb.
Úvod mě nijak neohromil, silná levandule a citrusy ve smyslu "holičství", které jsem už cítil tisíckrát, ale které by se mohly líbit mnoha nostalgikům tohoto žánru.
Teprve během sušení se objeví celý její pravý mužný charakter a vrozený sex-appeal: vítězná radost z pepře a koriandru a blízkovýchodní jantarové sladkosti schopné vyvolat závislost a dokonce i pohodu.
Pojďme k věci: je mi líto tisíců fanoušků La Nuit De L'Homme, kteří v tomto parfému nostalgicky vidí svou milovanou předreformní verzi (verze z let 2009 až 2011, pokud se nemýlím), myslím tím drydown, ale tento produkt je mnohem lepší.
Projekce cca 2 hodiny (stříkejte opatrně, je to horký materiál...) a výdrž 7/8 hodin, prakticky niche věc.
Také není možné, aby se nedostavily pozitivní ohlasy od každého, kdo měl to štěstí a přivoněl si k ní a třeba ji i zažil s námi...

Josesan

Recenze vychází z láhve z roku 2009, takže nevím, jak je na tom dnes, pokud jde o možné změny složení.

F BY FERRAGAMO BLACK je pro mě skutečným objevem překvapivé krásy.
Byla to první vůně Ferragamo, kterou jsem vyzkoušela, a probudila ve mně zájem o vyzkoušení dalších vůní této značky, včetně dámských. Parfumerie - v tomto případě značky - mě díky Venuši a Nefertum nepřestává překvapovat.

Úvod vůně F BY FERRAGAMO BLACK je znamenitý: exploze kvality založená na levanduli, jablku a pepři. Cítím bylinný nádech koriandru a možná i trochu šalvěje. Cítím také nedeklarovanou přítomnost kardamomu a možná muškátového oříšku. Jestliže však již úvod značí neobvyklou komplexnost a vyvážený soubor tónů, jeho vynikající vývoj a sušení teprve přijde,

Když se objeví pryskyřičné labdanum a kůže (na vonné kartě neuvedené), vůně se stává mužnější a majestátnější, jako když profesor historie v Oxfordu přijde na večeři do děkanské rezidence.

V sušení přetrvává guerlinkový nádech fazole tonky, jasmínu, vanilky a samozřejmě kořene orrisu. Honosnost dlouhotrvajícího sušení přenese oxfordského profesora na dlouho očekávanou návštěvu paláce Topkapi v Istanbulu po dlouhé cestě Orient Expressem z nádraží Victoria.

F BY FERRAGAMO BLACK je intenzivní, smyslná, komplexní, zářivá a hluboká, tajemná a zářivá. Má stopu a trvání neobvyklé u dnešních parfémů, s velkou kvalitou ve svých nuancích a tónech. Doufám, že nebyla přeformulována a neztratila tuto krásu.

nelson gil escano

Chameleon-F

Po vzoru svého otce, mistra Jacquese Polgeho, nám Oliver představuje vynikající parfém z domu Ferragamo.

F-Black mi připadá jako flanďák dvou nejslavnějších linií v parfumerii (netvrdím, že jsou nejlepší).

1) Allure od Chanel

Exit... podobně jako Allure Pour Homme, elegantní a "sofistikovaná". Pak jsem ji vnímala jako vanilkovou ve stylu Allure Homme Sport a krémovou ve stylu Allure Sport eau extreme.

2) L' Homme YSL

Závěrečná fáze... Pokud jste fanoušky La Nuit de L`Homme (vintage) jako já, tato vůně vám ji s největší pravděpodobností připomene. Také přináší úžasnost podobnou L`Homme, uhlazenou a čistou (to se mi nemusí nutně líbit).

Výše uvedené neznamená, že tato vůně postrádá osobitost nebo že je kopií, je to jen osobní vnímání a zdůraznění její úžasné chameleonské proměny.

Střední fáze... To je její silná stránka, brutálně příjemná a návyková s velkým množstvím Tonka Bean a levandule, ano, velmi nosná a pronikavá po několik prvních hodin.

Pepř už tolik necítím, a pokud je tam jablko, tak jeho přínos je velmi nesmělý.

Na míle daleko od lineárnosti, protože F-Black nám poskytuje poměrně pestrou a všestrannou olfaktorickou show. Poctivá projekce, obrovská výdrž a fixace, podzimní, poměrně přijatelná cena a krásná prezentace.

Bravo Oliver, Bravo Ferragamo!

8.8/10

Raproid

Po zhlédnutí Jeremyho recenze jsem si na zápěstí nastříkala YSL La Nuit a D&G The One bolt - obě jsou ploché, obě jdou do stejného základu, obě zmizí po hodině a půl (aplikovala jsem je v Letualu) a YSL bolt je na své složení také příliš sladký. Celkově naprostý nesmysl - jiné slovo se sem nehodí, když se podívám, jak je vychvalován. Zřejmě se moje chemie pleti a preference vůní neshodují. I když... Jeremy tu Black F hodně chválí - a je opravdu dobrá. A holky, kterým dává k inhalaci boltec YSL a F Black, také říkají, že jsou si podobné a obě jsou dobré.
Ale přesto se mi líbila a zněla na mně jen F Black: nejprve lehká sladkost tonkových bobů a levandule, pak koriandr a pepř. Elegantní.

Knows2Nose

Další vítěz od O.Polgeho. Ano, je podobná YSL L'Nuit, ale sladší a méně peprná a vegetariánská. Souhlasím s tím, že voní jako mix mezi Allure a L'Nuit. Dívky tuto vůni milují, je pro romantické nošení, opravdový svůdník. Už mi ji mnohokrát pochválili. Dokonce mi ji pochválila i druhý den ráno v posteli. Jak si na to můžete stěžovat? Je to jedna z nejlepších vůní.

Maalon

Tento parfém je doslova prodchnutý Itálií, má italské kořeny ve svém původu, vůně bude poněkud omezená v určitých hranicích svého rozsahu, rafinovaná jako italský oblek. Itálie má svou vlastní tvář parfému, není tak uvolněná jako ve Francii, je přísnější a tóny v ní znějí jako napjaté struny zvonivé a přesné. Vyzkoušela jsem v různých dobách Giorgio Armani - Acqua Di Gio Essenza, Versace - Dreamer nebo toto Ferragamo - vždy jen pozitivní emoce a vždy rozpoznatelný italský styl. Dá se z toho vyvodit takový závěr, že Francouzi jsou dabléři s nádechem a Italové jsou mlčenliví, kteří toho moc nenamluví a raději mlčí a užívají si své vlasti. Tento Ferragamo je živým příkladem italského stylu - černý oblek, bílá košile a lakované boty.

olfactoryfan

Je to YSL La Nuit de l'Homme, kterou máte na sobě? Máte na sobě Dior Homme? Ne, vlastně je to F Black od Ferragama.

Tento mnohostranný skvost je také něco jako skrytý klenot. Připomene vám jiné oblíbené současné značky, ale tato je originální sama o sobě, i když nenápadně letí pod radarem.

Bohatá, výrazná a mužná F Black poskytuje vynikající výdrž a projekci na mé pleti. Během každého nošení se krásně vyvíjí, prochází různými odlišnými fázemi, přičemž si vždy zachovává jistou atmosféru sofistikovanosti.

Pokud hledáte vysoce kvalitní alternativu k jiným oblíbeným volbám, která se dokonale hodí pro slavnostní příležitosti, pak nehledejte nic jiného než F Black od Salvatore Ferragamo.

Tato F dostává samé jedničky.

redfive

Pro mě nákup naslepo, ale výjimečný. Je to taková chudá Chanel Allure, ale souhlasím, že je jiná, ale tím nic neztrácí. Má chlácholivý nádech, který svádí ke srovnání s La Nuit od YSL, a přísahala bych, že je v ní cítit nádech rtěnky Dior Homme (jen lepší, tahle není ženská).

Dlouhotrvající, promítající se mistrovské dílo, které pravděpodobně může nosit kdokoli v jakémkoli věku. Je sexy, romantická a univerzální - stejně jako Allure homme od Chanelu, stejně noblesní.

Pokud chcete, aby váš muž krásně voněl (nebo pokud chcete potěšit svou ženu), kupte si tuto vůni.

Versace
Eros Flame