Lucia podle Tocca je vůně pro ženy. Lucia byl/a uveden/a v roce 2023. Vrchní tóny jsou Mořské tóny, Citrón, Mandarinka a Grapefruit; střední tóny jsouFík, Fíkovník, Růžová voda a Pelargónie ; základní tóny jsou Fíkovník, Cedr, Vetiver a Tabák.
Seeaitchsniffs
To je krásné. Na začátku je velmi rychlý zelený nádech, který bych si přála, aby vydržel déle. Rychle přechází v ovocnou vůni s fíky a citrusy. Pak se to ustálí do velmi květinové vůně. Je mnohem květinovější, než bych si vzhledem k tónům myslela. A pro můj nos je to velmi "parfémová" vůně, ne tak svěží, jak jsem předpokládala. Připomíná mi vůně z devadesátých let a trochu se mi po ní stýská.
Celkově je to velmi ženská vůně, hodící se spíše na nošení v teplejších měsících.
gory-rilmore
Citrusové a mořské tóny jsou to, co se vám vybaví po otevření lahvičky, a jsou krásné, ale způsob, jakým se tato vůně rozvíjí na kůži, jde mnohem dál. Fík (který je identifikovatelný, ale není dominantní) a pelargonie nabízejí tuto komplexnost a zralost, která doplňuje šťavnatou svěžest vrchních tónů, a listová nóta je zde pro mě super živá. Cedr, vetiver a tabákový základ naznačují něco trochu mužného, vyvažují ženský friutově-květinový mix a dodávají mu potřebnou hloubku. Jako celek je venkovní a svůdná.
Není to pro mě vůně na každý den, ale to nemyslím jako něco špatného. Jen mi připadá tak nějak zvláštní a kouzelná - něco, co si schovám pro ty správné chvíle. Působí na mě jako lesní víla, lesní nymfa. Mám pocit, že bych měla otevřít starobylou knihu v bujném lese u moře s bohatou půdou a slunečními paprsky na listech.