Irina BurlakovaHodnocení parfému 4.18 z 5 s 1,424 hlasy
Colette podle Tocca je Orientální Floral vůně pro ženy. "Nosem" za touto vůní je Irina Burlakova. Vrchní tóny jsou Citron amalfi , Bergamot, Jalovcové bobulky a Mandarinka; střední tóny jsouFialka, Růžový pepř, Jasmín a Brambořík ; základní tóny jsou Vanilka, Santalové dřevo, Pižmo, Jantar (ambra), Virginský cedr, Kadidlo a Jehličí borovice.

Georginca
Líbí se mi to. Něco podobného používala moje babička v polovině 70. let. Mám na ni velmi hezké vzpomínky. Vytváří pocit klidu, elegance, dobrého chovu. Vůně není zastaralá, elegantní a ženská. Dobře vydrží, na moderní parfém, ale blízká tělu. Stopa není patrná. Můj názor
: Vhodná všude tam, kam chodí velmi zralé ženy. Je to můj úžasný objev
Slepá!
Doporučuji vyzkoušet.
honeybee29
Je to můj nejoblíbenější parfém vůbec. Nikdy, nikdy, NIKDY ho nepřestanu nosit. S tímto parfémem nemůžete udělat chybu. Voní mi jako čerstvě upečené citronové tyčinky. Svěží, jemná a tak uklidňující, jako velké objetí. Nikdy v životě jsem za žádný parfém nedostala tolik komplimentů, jako když nosím tenhle (což je skoro každý den). Cizí lidé za mnou chodí a ptají se, co to mám na sobě. Člověk si ho musí asi jednou nanést znovu, ale to je možná jen mnou a tím, že se chci ujistit, že mě všichni cítí, protože jsem protivná. Pracovala jsem se speciálními předškoláky a bylo to neškodné - nikdy jsem s tím neměla žádné problémy od žáků, spolupracovníků ani rodičů. Zkuste to.
GenevaX
Colette je zčásti bohémka a zčásti debutantka, ale v obou případech skromná. Nedokážu si představit scénář, kde by to mohlo urazit. Kdyby ji vydal větší dům, je snadné si představit, že by se stala všudypřítomnou. V úvodu je to citronový dezert, který se pak zjemní do krémové, dřevité květiny. Proti sladkosti vanilky a citrusů připomíná kadidlo slabý dýmkový tabák. Je velmi jemná - po první hodině ji sotva vnímám, ale během dne se ke mně občas dostane závan vůně. Voní velmi podobně jako Gypsy Water, a i když je tato vůně krásná, není natolik výjimečná, aby ospravedlnila její cenu. Colette je cenově mnohem příznivější pro tento druh lehce elegantní, každodenní vůně.
Bloodlust
Vzpomínám si, že jsem ji vyzkoušela před mnoha lety a nakonec jsem se teprve nedávno odhodlala k plné lahvičce poté, co jsem otestovala "Gypsy Water" od Byreda a věděla jsem, že chci něco s podobným pocitem, ale s lepším výkonem a přijatelnější cenou.
Vím, že se tyto dvě vůně často srovnávají, ale rozdílů je více - já dávám přednost Colette.
Byredo Gypsy Water: Na mé kůži je Gypsy water hutnější, více soustředěná kolem dřevitých tónů, snadněji ji lze považovat za tradiční "unisex" vůni, je ostřejší a jako vibrace naznačuje "zemitost". Velmi blízká kůži. I když začíná tím výbuchem citrusové sladkosti, dřevitý dryown je to, co tvoří 90 % výkonu této vůně.
Colette: Na mé kůži si Colette zachovává sladkost citronu a vanilky (napodobuje podobnou DNA, jakou na mě působí Creed "Sublime Vanille"), ale je mnohem krémovější a lehce pudrová - naštěstí se v sušení téměř neprojevují dřevité tóny. Lahodné tradičně "unisexové" vlastnosti jsou u Colette prchavější, nosí se téměř jako opak suchého nádechu Gypsy water.
Líbí se mi, jak je tato vůně jemná a útulná - snová a kašmírová. Nic křečovitého, vše důvěrně známé. Velká stará náruč. Vanilka podaná takovým nenuceným, rafinovaným a neagresivním způsobem. Jsem ráda, že jsme konečně spolu!
Wakely
Jaké zajímavé asociace mají předchozí komentátoři. Já mám úplně jiné dojmy. Necítím ani čaj, ani bergamot, ale jemnou vanilku a naprosto kouzelný tón starých, zažloutlých stránek! K tomuto nejskvělejšímu tandemu se přidává vůně, kterou dostanete v dobrých hotelech - teplý, pižmový, ambrový parfém na ložní prádlo. Myslím, že takhle by mohl vonět budoár bohaté dámy v 19. století - fialový, jemný, sladký, rozplývavý, intrikářský, a přesto ne vtíravý.
BabyD
Dostala jsem ji jako dárek a nelíbila se mi (ostrost a vanilka, nesnáším vanilku), odložila jsem ji a zapomněla na ni. Teď jsem se rozhodla přivonět si k ní znovu. Dala jsem si ji na zápěstí (jedno stříknutí?). Žádná vanilka. Do nosu mě zasáhla borovice a ještě něco, nevím co. Myslím, že to byl bergamot, ale nejsem si jistá. Zeptala jsem se na názor manžela, řekl: voní to jako muž středního věku (pro spravedlnost upřesním, myslím drahý pánský parfém) nebo drahý gin s tonikem, a také: jsi si jistá, že je to dámský parfém?
Už je to skoro hodina, stále stejně intenzivní vůně borovice a ještě více citrusů. A taky přírodní mentolová vůně bonbónů. Ale vůně není ostrá a stala se trochu jemnější (stopa se držela pár hodin, pak zmizela, ale vůně zůstala dlouho, vyzkoušeno na kůži, myslím, že na vlasech bude stopa delší).
Popsala bych to asi takto: když jste v borovém lese a pijete čaj Earl Grey s citronem a žvýkáte mentolky, budete cítit úplně stejně.
Zajímavá, nesladká, velmi přirozená svěží vůně. Na zimu asi ideální.
Miluji vůni borovice, miluji vůni earl grey, miluji vůni máty. Ale... nebudu ji nosit. Pořád mi víc voní tyhle věci než tyhle.
Nemám moc parfémů, abych byla objektivní, ale subjektivně je to takhle. Tokku si s chutí koupím i tak, ale vůni si vyberu sama.