La Capitale Xerjoff pro ženy a muže

La Capitale Xerjoff pro ženy a muže

kůže
karamel
živočišný

La Capitale podle Xerjoff je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. La Capitale byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Chris Maurice. Vrchní tóny jsou Jahoda, Karamel, Broskev a Labdanum; střední tóny jsouKůže, Jantar (ambra), Šafrán, Růže a Zázvor ; základní tóny jsou Bourbonská vanilka a Benzoin.

Parfumér

Zázvor

Bourbonská vanilka
Benzoin

Esna

* Nečtěte mou recenzi, pokud se vás upřímnost, sarkasmus a špetka satiry dotýkají osobně. Představte si, že se vás recenze emocionálně dotýká 😂 Pravděpodobně jste si ve jménu klimatických změn superlepili ruku na umělecký obraz, nebo to opravdu chcete. Přidejte se k mírovým sborům nebo se věnujte charitativní činnosti, abyste měli skutečný důvod být smutní a uražení. Klid, je to recenze parfému pro lidi jako já, kteří jsou 3 vteřiny frustrovaní z nepodstatných věcí.

(Původní recenze)
BR byla moje podpisová vůně už v době, kdy debutovala. Přehnaně hypovaná a oblíbená, ale musíme uznat, že je skvělá. Ale než se stala virální, ach, jak ráda jsem se nechávala otravovat zmatenými kolemjdoucími, kteří mě prosili, abych jim řekla, co mám na sobě, a já to vždycky udělala. I když chápu to pandemonium, už nemůžu říkat, že moje podpisová vůně je už léta stejná jako oblíbená vůně zbytku světa; vlastně jsem to přestala říkat asi před pěti lety. Jsem záhada; opovrhuji tím, že jsem základní, a BR se stala nádherně základní; jako krásná populární coura. Je těžké na mě zapůsobit; nechci to, co mají všichni, nejsem jednička nahoře, nejsem na populární, prostě nechci vonět jako všichni ostatní, dělá to ze mě špatného člověka? V průběhu let jsem musela sledovat, jak do Nordstromu proudí BR, posedlá populárními call girls a slavnými instagramovými modelkami typu cookie cutter. Dokonce jsem musela sledovat jedinou vulgární floutkovskou kamarádku, kterou jsem měla, jak o ní píše (s pravopisnými chybami a tak) a ani mi nedala za pravdu, že jsem jí ji doporučila, když věděla, že to byla moje hlavní vůně po mnoho let. Koho to zajímá! Nebo ne? Ale teď všichni kolem mě voní podobně jako já ¿Proč musím být tak dobrá kamarádka? ¿Proč jsem vždycky byla ta úžasná štědrá kamarádka, která nikdy nestaví bránu, ta, která se nejen podělí, ale daruje ji i vám. A hlavně, proč nemůžu být normální a dál si to užívat, místo abych se 3 vteřiny hádala jako snobka se svými problémy prvního světa? Prostě jsem se tak nenarodil, potřeboval jsem to nahradit něčím podobným, ale také něčím lepším... a hlavně něčím nicotným, jako jsem já.

Během této voňavé tragédie uplynulo několik let, kdy jsem si koupila a otestovala mnoho duplikátů, včetně přízemnějších indie, a o kterých mnozí pomatení konformisté tvrdili, že jsou lepší; ubohé. S La Capital jsem konečně našla překonaný a prvořadý svatý grál. Měla jsem ji na sobě před jednou BR fanatičkou a sledovala, jak se její povýšené oči rozšiřují, zatímco se dožadovala: "Řekni mi, co to je!" ..... a už je to tu zase, řekla jsem jí to (musela jsem jí to říct, je to moje máma.).

I když je to zhruba stejné peněžní spektrum, pořád je to lepší po všech stránkách včetně životnosti a projekce. Siláž je klasičtější, takže si ji nemůžete splést s BR, protože se může pochlubit lepšími nuancemi.

Marinelle1525

Další přání, nákup dlouho očekávaného Xerjoff la Capitale naslepo. Rozbalování tohoto mistrovského díla je samostatným příběhem o luxusu a eleganci. A tady je vzácná láhev v mých rukou 😍 První rozprašování a... Oči se mi zakulatily: "Kde jsou ty slibované jahody?"...? Do nosu totiž udeří chladivá, hustá směs sladkého karamelu, jantaru, šafránu a ještě něčeho, čemu zatím nerozumím. Jahody jsem nenašla, broskve najednou.
Dobrá, stříkla jsem si "Stolitsu" na zápěstí a šla znovu studovat recenze.
Někteří psali, že slyší pižmo! Říkám si, je to opravdu tak?! V pyramidě o něm není ani zmínka. Rozhodla jsem se ji porovnat s Kirkem (po prodeji lahvičky jsem si 5 ml nechala na památku). Závěr - pižmo to rozhodně není. Něco orientálního, pryskyřičného, hutného. Ale není to on! Četla jsem dál...
Někdo vidí oud, který v pyramidě také není.
Já ho také neslyším. Ale... Něco tam určitě je, čemu nerozumím (odpuzuje mě to a láká zároveň)..... A jasně slyším příjemné alkoholové tóny! (také se o nich píše níže).
Večer jsem si na vlastní nebezpečí nanesla la Capitale na polštář a ... Celou noc jsem se tetelila blahem! 😍.
A tady je první závěr: výdrž je už čtyřiadvacet hodin téměř (na kůži po sprše a na polštáři to skoro vůbec nekolísalo). A víte, co cítím teď? Pokusím se to teď pořádně popsat..... Myslím, že zhruba takhle se cítí šťastní lidé, kteří mají Baccarat rouge 540 (já mezi ně bohužel nepatřím).
Ale tady, v Xerjoff la Capitale, jsem dostala petržel na špejli (ten hustý karamel) a objevila se jahoda s kyselinkou a ambra se šafránem. A navrch přichází kůže! Tady jsem ji, jak se říká, našel tam, kde jsem ji neztratil. A žádné obvazy ani jód pro mě nebyly. Jen krása a síla.
O tom to celé je. Ale mně se opravdu líbí ❤️.

Kari Dil

Je to nádherný parfém a je velmi výrazný. Je ovocná, sladce karamelová a její dřevité akordy (oud) jí dodávají eleganci. Kůže je zbytečná, ale zároveň dodává váhu a střízlivost samotné vůni, která by bez těchto dvou posledních složek mohla být jednoduchá nebo dětinská. Unisex. Nejlépe pro podzimní nebo zimní dny/noci - v mém případě.

Kvalita, kterou nabízí, předčila mé očekávání.

juliemotlagh

Naprosto nesouhlasím s nikým, kdo tvrdí, že je někdo placený za propagaci této značky. Jistě, možná má kůži ve hře, ale z dobrého důvodu. Jejich vůně jsou té nejvyšší kvality, a pokud to někteří lidé nepoznají, pak jste to vy, kdo nerozumí skvělým vůním. Jelikož jsem na parfémech závislá, mohu vám říct, že La Capitale je nejvyšší kvality a stojí za každý cent. Taková krásná, uvolněná, ale silná vůně. Voní tak draze, jak jen parfém může být. Je prvotřídní a naprosto nádherná. Doporučuji vyzkoušet vzorek, ale rozhodně vás nezklame.

FranSeatJones.

La Capitale se mi prostě líbilo.
Je to velmi rafinovaná gurmánská vůně, karamelizovaná, lehce ovocná a kyselá s jemným, velmi orientálním koženým základem, ve kterém jsem naštěstí na své pleti zaznamenala jen velmi málo šafránu.
Jako správný Xerjoff má velmi olejovitou neokázalost, a i když to není bestie jako jiná z jejích sester, má slušnou výdrž.
A dobře se nanáší.
Myslím, že pokud jste fanoušky karamelu a máte rádi gurmánské vůně, tohle musíte vyzkoušet.
A teď malý tip.
Pokud máte bonbon Victor a Rolf v jeho couture verzi, můžete si velmi přímo vystřelit, kam složení směřuje.
Ne tam, kde to jde, co čert nechtěl, je to suuuuuper podobné.
Nemá cenu kupovat capitale, pokud máte ten, který stojí asi 7x méně, to mi věřte.
Jediný od D&G jde taky takhle.... Ale jde dál a stává se sirupovitější.
Zkrátka La Capitale je krásný parfém, jemný, koketní, velmi dobře nositelný, nepřeplácaný, ale jeho cena mi přijde naprosto nevyvážená na to, co nabízí, a to jsem jedna z těch, kteří ceny některých niche parfémů hájí! Ale u Xerjoffu se mi to stává velmi často.
Zůstanu u Bonbon Couture od Rolfa, protože kromě ceny (na některých španělských internetových stránkách se dá sehnat za skvělou cenu) je mi velmi podobná a v jejím sušení nepozoruji mnoho nuancí, až na ten tón kůže, který není vůbec výrazný.
Lhala bych, kdybych řekla, že mě její poznávání nebaví.

Лита Котельник

Poprvé jsem ji slyšel u kolegy a ztratil jsem hlavu z té krásy! Kolegyni to nedalo a stala jsem se nejprve majitelkou jejího 10 ml flakonku a pak svého vlastního plnohodnotného flakonku, který je také šíleně krásný, zabalený v šíleně krásné krabičce (můžete si k nim zpívat dithyramby!), ale k vůni: je neuvěřitelně bohatá a nevýslovně luxusní! První akord je voňavý jahodový džem, ani ne on, ale horký, právě vyjmutý z marmeládové pěny, a v další vteřině se spojí a teče jeden okouzlující proud, který spolu ladí a doplňuje se: ambra, kůže, benzoin, šafrán a labdanum v tak krásné sestavě, že k popisu tohoto zázraku nejsou slova, a ani není třeba - stačí dýchat a užívat si to! Moje láska k této vůni začala v zimě a to je její nejlepší období - chodím v mrazivém sněhu a cítím se v něm jako moskevská šlechtična ).

Scentetuolo

Fragrantica má v tomto případě trochu zpoždění. Původně byla tato vůně vydána exkluzivně v moskevském butiku Xerjoff a poté byla znovu vydána v omezené sérii na webových stránkách Xerjoff Universe. Je to milostný dopis Sergia Moma Moskvě a ruskému trhu za jeho včasnou podporu jeho značky. Vychází z částí tří nejoblíbenějších kreací Xerjoff na ruském trhu a kombinuje je, aby vytvořil něco nového a jedinečného. Jahodová/ovocná sladkost Sospiro Erba Pura se spojuje s kořeněnou vanilkou Bouquet Ideale a přístupným oudovým základem Alexandria II a vytváří La Capitale. Měla jsem to štěstí, že jsem lahvičku této vůně dostala asi týden a půl po jejím původním uvedení na trh v Moskvě. Je dostatečně sladká a silná, aby se dala nosit i v chladnějším počasí, ale myslím, že svůj plný potenciál naplno ukáže až v letním horku. Otevírá se výbuchem sladkosti z jahod a karamelu, který by možná mohl některé lidi od této vůně odradit, ale oud, kůže a bourbonská vanilka v sušení dodávají vůni velmi pěknou hloubku a komplexnost. Sladký úvod je spíše ženský, ale asi po 20 minutách se vůně definitivně ustálí do podoby unisex vůně. Výdrž je vynikající, projekce je silná prvních několik hodin, než se ustálí na délce paže, a tato vůně zanechává silnou stopu po většinu své životnosti. Vzhledem k tomu, že tato vůně již není dostupná na Xerjoff Universe, nemohu doporučit koupi naslepo, protože jsem si jistá, že ceny začnou stoupat, jak bude těžší ji získat. Ale pokud se najde za rozumnou cenu, je to poměrně bezpečná koupě pro každého, kdo má rád sladkost Erba Pura nebo suchý, bezpečný oud Alexandria II.

Белой Реки Лед

Vůně je velmi jasná, vytrvalá a mazlavá! Je to neuvěřitelná sladkokyselá směs lesních plodů a karamelu. Spousta červených bobulí. Pak je kůže zalitá karamelem a bobulovým nálevem. Vůně je však spíše o gurmánství a ovoci než o kůži.
Vůbec si ji nedokážu představit na muži. Pro mě je ženská a lahodná! Ale kůže a oud, který nevím, kde se vzal, jí dodávají "sultánky". A kombinace nesourodého je přesně to, co se mi na ní líbí. A pak je tu ještě pižmo. Ne to, které provrtává mozek, jako v Erba Pura s acetonem, a ne to, které dodává tělesnost nebo špinavé tóny, ale přesto tam zřetelně je.