Italica (2021) Xerjoff pro ženy a muže

mandle
laktonický
ořechový
karamel

Italica (2021) podle Xerjoff je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Italica (2021) byl/a uveden/a v roce 2021. Vrchní tóny jsou Mandle, Mléko a Šafrán; střední tóny jsouKaramela a Bourbonská vanilka ; základní tóny jsou Santalové dřevo a Bílé pižmo.

Mandle
Mléko
Šafrán

Karamela
Bourbonská vanilka

Santalové dřevo
Bílé pižmo

Buh Martins

Tuto recenzi píšu na základě různých použití karaf.

***

Lidé budou trochu naštvaní, ale mým záměrem není básnit o niche parfémech jen proto, abych ukázala, že jsem "cool, chic a výjimečná", nebo jen něco vyzdvihovat kvůli ceně či nedostupnosti. Miluji mnoho niche parfémů, ale tento? Nemyslím si, že je dobrý. Vůbec ne dobrý.

Mluvit o ceně je velmi složité. Vlastně je docela směšné říkat, že tento parfém nestojí za tu cenu/ nebo že existují prototypy/ nebo že jsou lepší v Natuře, v Jequiti. Pro mě jsou možná 4 000 realů hodně, ale pro mnoho lidí je to cena drobných a kulka na trh.

Nebudu se zabývat podstatou ceny, každý ví, že niche nebo značkový parfém je umělecký předmět - a ne jen předmět osobní hygieny - a jako takový se stává investicí, která se časem zhodnocuje, že prezentace je drahá a krásná a má svou cenu! Ti, kteří chtějí platit!

O vůni :

Špatná. Odporná. Lékařský zápach. Mléčná, gumová. Typická vůně třešňového sirupu. Typický třešňovo-mandlový akord, který působí dojmem jahod nebo nějaké červené ovocnosti bez citrusů, prostě krémová, syntetická, dortová esence a ne parfém.

VELMI připomíná levný, ručně vyráběný parfém z Portugalska s názvem Toffee od Parfum Marie. Vlastně bych řekla, že tento národní parfém je pokusem o protipól k tomuto parfému. A pokud ano, tak lepší!

Když mi přišel, čekala jsem složitější, experimentální parfém. Těžká je, ale je fakt, že mi přišla opravdu fádní. Naprosto lineární...

Ztuhla jsem, když jsem si vzpomněla na každý PŘÍJEMNÝ výraz v recenzích, lidé říkali, že je to nejlepší gurmán na světě? COŽE? Lidi... můj čich musí být opravdu málo vyvinutý. Přijde mi to jako hrubý, nerafinovaný parfém. Není nesnesitelná, není nemožná na nošení, ale je to dost neuvěřitelné, PRO MĚ, nosit parfém tohoto kalibru, který je jako špatně vyrobené Egeo. Kdyby to byl národní parfém, řekli by, že je syntetický, léčivý...., ale protože je od Xerjoffu, řeknou jen, že je to "pro pár vyvolených, že niche parfém je právě takový....". Dobře?

Nejvíc mě šokovala reakce mého manžela.... jako silný parfém, který je, jsem ji podala v jedné místnosti a on z druhé vykřikl: Lásko, vylila jsi nějaký sirup? Šla jsem k němu, nabídla mu svůj krk a zeptala se ho, co si myslí.

"Lásko... to je špatné. Smrdí to jako dětský sirup".
O deset minut později: "Z toho se mi dělá špatně. Je mi z toho špatně".

Každopádně.

Prvních 30 minut mohutně vydechuje, pak je SILNĚJŠÍ (není bombastická ani extrémně expanzivní, jak se říká, je to těžký, intenzivní parfém, nemá ani tóny, které by nabízely rozptyl/expanzi, v pyramidě je to velmi jasné). Vydrží 9, 10 hodin.

Existuje jeden národní niche/indie parfém, který mi připomněl tento: Boisee Rouge, od Conde Parfum... Nejsou stejné, ale jsou ve stejném duchu... Ve skutečnosti je mnohem komplexnější než tahle, se stejným sirupovitým, supersyntetickým aspektem, je sladší, třikrát se dokonale vyvíjí od vrchu, těla a sucha dolů, je pevnější a tahle je atomová silážní bomba.

Boisee Rouge má kožený aspekt, který se mi líbí víc, díky němu je parfém hlubší, temnější, méně "dětský" a sdílnější s muži než tento. Ve skutečnosti, kdyby se šťáva z tohoto Xerjoffu prodávala jako dámská designovka, DUBT, že by za ni platili nějací muži. Je to parfém, který je z komerčního hlediska super ultraženský, tak trochu dětský, pro ženy do 25 let.

Boisee Rouge, ANO, je niche třešňový parfém, který je TĚŽKÝ. Tenhle je prostě nevýrazný. Lol

Tento parfém v žádném případě nevnímám jako ženský. Kdo si ho může dovolit a má ho rád, ať si ho zaplatí a je spokojený! Není to parfém, který bych si organizovaně koupila jako jiné Niches, které vlastním. Vůbec ne.

***

Edit : Vysušila jsem karafu. Je OBVYKLÉ, že jsem si koupila dekant s ohledem na koupi parfému, pokaždé, když si koupím dekant, přichází v úvahu koupě flakonu. Ale z tohoto se flakonek nestane.

Cherry

Můžu plakat, prosím?
Příliš mnoho humbuku, opravdu.
Nazývat ji "nejgurmánštější ze všech gurmánských" vůní je nejen nesmysl, ale také známka toho, že nosy těchto britských influencerů nefungují!
Já, která miluji gurmánské vůně, a to i ty nejtěžší, to prostě nechápu.
Jsou to hořké mandle, spousta šafránu a v pozadí je slyšet jen nesmělá chemická stopa karamelu.
Jedna z nejzklamavějších vůní vůbec.
Očekávání naprosto zklamaná, nebo spíše... Šla bych tak daleko, že bych řekla zničena.
Nevyvážená, chemická a vtíravá.

Luciane

Jsem nadšená... to je parfém!!! Perfektní na zimu! Mandlová gurmánská vůně, je jako nápoj cappuccino se šlehačkovou pěnou, vanilkou, sušenkovou kůrkou (tady možná karamel). Zavřu oči a vidím se v dřevěném domě před krbem a venku sníh. Vtrhne do atmosféry, takže při jeho používání musíte být rozumní. Jsem na dekantaci, ale hodlám si láhev koupit, protože mě opravdu okouzlila. Je to sladký parfém, který se neokouká - velmi dobře zpracovaný laktonický. Věčná fixace, vysoká projekce.

SaturnzG

Je neuvěřitelně sladká a těžko potěší, musíte mít rádi gurmánské a sladké parfémy, abyste ji mohli nosit. Její vůně je prakticky vůní sušenky a já cítím něco, co připomíná jahodovou sušenku, ale jak se vyvíjí, stává se více mandlovou. Konkrétně se mi parfém líbil a koupila bych si ho, kdyby cena nebyla tak vysoká.

Kvantitativní údaje (moje pleť)
Výdrž: 12 h+
Projekce: v průměru 2 hodiny, po chvíli oživuje.

june7moon

Tyto recenze jsou pro mě záhadou. Lidé vám řeknou, že to voní po všem možném, od léků až po mimozemšťany. Voní jako sladká vanilková lakonická mandle s kapkou třešní. Mně se ta sladkost líbila, ale říkala jsem si, že možná díky mléku bude příliš nevinná. Později jsem venčila psa, přičichla k ní a byla úžasná. Dobrá věc.

violet666

Zvláštní úvod, zatuchlý, ne úplně správný v horním akordu, je štiplavý, nasládlý a opravdu nepřesvědčivý, nechápu, co je na něm tak odpuzujícího.
Časem se objeví sladká, jemná a květinová stránka této vůně, sucho, které přetrvává a provází vás mnoho hodin.
Upřímně bych si ji nekoupila, vůbec si nemyslím, že je to zdařilý výtvor, vlastně mi přijde dost chaotická.
Mezi Xerjoffy je určitě lepší, například Dama Bianca.

MellyHelly

Meh :-/
Od domu jako je Xerjoff jsem čekala něco lepšího a navíc u parfému s takovým názvem, ale ani já nejsem příznivcem cukrkandlových vůní v parfumerii, takže je to spíš otázka osobního vkusu.
Italica Italia známá také jako Badilandia?
Připomíná mi to Ul Verunellovou z Frontaliers, která vysvětluje francouzskému turistovi, co znamená Badilandia: obrovský lunapark, kde lidé křičí, hulákají a troubí jako o život.
Někdy dostanu nečekané ochutnávky a vždycky se škodolibě těším, ale pak se mi ne vždycky dostane čichové extáze.
Vlastně asi chápu záměr: reprodukovat vůně vesnických slavností v Itálii a tu čistou vůni podobnou mandlovému mléku, ale intenzivnější a sladší.
Slavnost, iluminace, sladkosti, stánky... kdo z nás nebyl v dětství na slavnosti svatých patronů?
Vůně mandlové pasty provázela i průvod a světce neseného na ramenou.
Jinak v tomto parfému hodně dominuje karamel, ten klasický dobrý, a zbytek pak tvoří tóny ve vanilkovém pytlíčku. Chybí arašídy!
Ve vanilkovém váčku je šafrán a je to jako přesun na blízký východ.
Neřekla bych, že Italica je špatný parfém nebo špatně vyrobený parfém: zdaleka ne!
Působí téměř jako odvážný experiment a myslím, že pro mnohé se trefil do černého. Kromě toho se už někdo obtěžoval vyrobit duplikát it.....
Xerjoff vytvořil několik parfémů, které jsou tematicky velmi polarizované, a co se týče kvality, tu nezpochybňuji.
V porovnání s ostatními v jeho kategorii, které do této doby potrápily mé neurony, je tento opravdu o několik stupňů výš.
Pokud neskáču radostí, je to proto, že počáteční glykemická euforie, kterou dokáže velmi sladká vůně vyvolat, pokud je dobrá, mi vydrží krátce a pak se jí zmocní slezina a často opravdová otrava.
Tady se alespoň žádné nepříjemné pocity nevyskytují.
Italica je dobrý parfém, který navzdory všemu dokáže zůstat zavěšený nad tou cihlovou, depresivní tíhou, postrádající vzduch a dokonce i trochu trucu, který si osobně spojuji s karamelovými gurmánkami.

SeekerofHugs

Na tento parfém jsem viděla tolik pozitivních recenzí, že můj zájem byl obrovský.
V mých představách to bylo něco jako osmý zázrak gurmánství a... líbil se mi, ale čekala jsem víc.

Je to velmi intenzivní a hutný parfém, vhodný jen pro ty nejmlsnější milovnice, protože je ohromně sladký.
Když k ní přivoním, představím si krabičku marcipánu nebo křupavých sladkých mandlových sušenek se spoustou koření. Vysoce laktonická a krémová.

Hlavní problém mám s tím, že když ji aplikuji, je tak těžká a mléčná, zejména na začátku, že mě nasytí! Necítím se s ním dobře.
Je to jedna z nejlepších gurmánských vůní, které jsem zkoušela, a nepřipomíná mi žádný jiný parfém, ale momentálně nepatří mezi mé oblíbené!

Nekoupila bych si ji, s dekantérem mi stačí, kdybych si měla koupit jednu od Xerjoffu, byla by to LIRA, tu jsem si opravdu zamilovala.

EDIT (březen): Jak jsem parfém používala, tak jsem tu vůni snášela víc a víc a teď jsem FASCINOVANÁ ❤️.

EDIT (říjen): Už mám u sebe 30ml lahvičku.

topmishka

Přeji vám všem šťastný 22. rok!
Proč to píšu sem? Protože jsem k novému roku dostala jako dárek svou vytouženou láhev Italica!
Jak jsem po ní toužila. A tady je! Tak krásná, tak těžko se shání a tak super! Je tak dobrá v chladu, zahřeje vás a "ukolébá" ke spánku.
Hned na začátek je třeba podotknout, že se jedná o gurmánskou vůni, ale ne takovou, jakou jsou všichni zvyklí si představovat, takže než si ji koupíte, vyzkoušejte ;).
Je to vůně o mandlích, je to celá óda na mandle. trochu je na začátku a v základu rozředili, učesali, oblékli, ale jsou tu králem a bohem, všechno je o nich - od a do. Na začátku jsou to zelené syrové mandle, s hořkostí, pak to začne zrát a je tu marcipán, mandlové sušenky, mandlový likér, karamel s ořechovou pastou a jemný dezert s mandlovými drobky v základu. stálo to úplně za to - čekání, hledání... Jsem ráda, že mi teď takový fešák zdobí poličku!

Ольга_Б

Ne, není to vhodné pro dospívající dívky (k předchozímu hodnocení). Je to složitá skladba, vyspělá. Ano, je sladká, ano, dokonce svůdná. Ale je v ní i dřevitost a pižmo. Ve srovnání s black phantom, který vůbec nesnesu kvůli silné krémovosti a vanilkové libosti, je tato vůně lehčí. Ale i jako milovnici gurmánských vůní mi i tady přišla příliš ...

tamarasurenkova

Nemám rád Xerjoff.
Ach, jak daleko od tvaru mého srdce jsou jejich parfémy.....
Ale tady, mami, co je se mnou.

Stejně je mi úplně jedno, co je v pyramidě.

Je sytá, mazlavá, dlouho vydrží a prostě úžasně voní (!!!) po dřišťálových karamelkách!
Z mého dětství. Ne ty dnešní chemosyntetické.
Ale ty, které byly ještě víceméně podle státní normy.

Šíp mi projel přímo srdcem.
Zasekl se.
Jediný způsob, jak se ho zbavit, je zbavit se ho.
Jdu se léčit.

Mariana Arias

Tady je těžké spolknout pilulku: je to přehnané. Tohle je z 90 % totožné s Viva La Juicy Sucre.

Kolegům, kteří cítí vůni třešní, vzkazuji, že se nemýlíte. Tohle voní jako třešně maraschino. Odporná sladká umělá třešňová vůně.

Maraschino třešně jsou ochuceny mandlovým extraktem. Třešně i mandle obsahují benzaldehyd. To je to, co voní po třešních.

Bohužel můj hloupý zadek očekával vůni mandlového croissantu, ale tohle mi voní přímo jako mandlový olej. Nic jako sušenka.

Jak drahý způsob, jak zjistit, že nejsem fanoušek mandlových tónů.

Dejte mi vědět, kdybyste někdo chtěl vyměnit!

Taurien

Skutečně velkolepé.

Italica je parfém s ohromujícím výkonem a velkým vývojem, který je potěšením pro smysly při každém použití.

Prvních několik hodin mi připadá jako jeden z nejkrásnějších parfémů na bázi mandlí, jaké jsem kdy vyzkoušela. Je velmi sladce mandlový díky vanilce a karamelu a krémový díky mléčným tónům. O několik hodin později jakési kouzlo na mé kůži parfém promění, díky čemuž mi hodně připomíná Kenzo Jungle L'Elephant, i když je mnohem sladší a méně kořeněný, a to i přes absenci deklarovaných společných tónů (sdílejí pouze vanilku).

Má pozoruhodnou projekci po celou dobu svého vývoje, její vytrvalost mi připadá neuvěřitelná. Promítá se neúnavně, i když použijeme jen velmi málo atomizace, což je velmi inteligentní rozhodnutí, zejména pokud se chystáme do uzavřeného prostředí. Na mé kůži vydrží více než 14 hodin, na vlasech nebo látkách navždy.

Neřekla bych, že je to elegantní parfém, což se mi v případě gurmánských parfémů říká těžko, ale díky nepochybné kvalitě složek se cítíte navoněni a máte pocit, že jste oblečeni, a ostatní vnímají, že máte na sobě skvělý parfém, takže si myslím, že by mohl mít místo v situacích, které vyžadují určitou eleganci. Příjemněji se bude nosit při nižších teplotách, ale přiznám se, že když mám chuť, tak si ji zase v horkých dnech vezmu na sebe.

Jeho cena je velmi vysoká, ale musím uznat, že je to fantastický parfém.

Vůně 10/10
Výdrž 10/10
Probuzení 10/10
Kvalita/cena 7,5/10
Univerzálnost 6,5/10
Balení 9/10
Koupil bych si znovu? Ano

FranSeatJones.

Itálica, pro ty, kteří neznají její historii, byla vytvořena pro konkrétní nákupní centrum a v roce 2016 stažena z jediného prodejního místa a díky bohům se ji rozhodli začít prodávat ve své běžné řadě, doufejme, že navždy.
Vše začíná lehce nahořklou mandlí a velmi, velmi hřejivým šafránem.
Ale pozor, brzy se k němu přidá karamel a vanilka tak dokonalá, že připomíná ty nejlepší mandlové sušenky, jaké kdy byly vyrobeny.
Šafrán ze všech sil nesnáším, ale tady dodává pikantní, nikoliv kořeněný nádech, který se k tomu báječně hodí.
Má dokonalý úvod a já nikdy nechci, aby skončila.
V kurzívě nejsou žádné citrusy ani ovoce, které by ji doplňovaly, ale nepotřebuje je.
Málo tónů, ale stačí.
Po 3 hodinách se (bohužel) uvolní a je cítit velmi bohatá dřevitá vanilka, aniž by ztratila něco z těch laktonových doteků.
Velmi dobře drží na kůži s poměrně výraznou, ale ne vtíravou stopou, která vydrží asi 7 nebo 8 hodin.
Omlouvám se za všechny gurmánské vůně, které jsem předtím vyzkoušela (kromě feve delicieuse v tomto žebříčku), ale italica je číslo 1 (feve by bylo čestné ocenění zmínit hahaha, uvidíte, že si na své rozmazlené lahůdky vůbec nepotrpím).
No a pro milovníky bonbonů Viktor&rolf je to jejich hyper ultra ultra mega niche verze.
Jednoznačná desítka.
Gurmánský bonbon jiné úrovně, a to hodně vysoké.
A teď... charisma, drahé, drahé, ale sakra to stojí za každou korunu.
K tomu všemu je lahvička nádherná.
Budu ji mít.
Vím, že ji budu mít.
Jednou ji mít budu.
Dám ji sama sobě.

feathersmcgraw322

Právě jsem obdržel svou láhev od společnosti Xerjoff. Mohu potvrdit, že se jedná o stejnou vůni. Stejné tóny, stejné provedení. Co se týče prezentace, zřejmě jsem v menšině, ale nový flakon a krabička se mi opravdu líbí. Sametová mi přišla trochu křiklavá. Nové matné červené sklo je naživo nádherné. Pokud jste velkými fanoušky této vůně, není třeba panikařit a hromadit starý styl, pokud nemilujete samet. Šťáva je stále stejná.