Parfémy: 121K
Recenze: 323
Členové: 4K

Rise Akro pro ženy a muže

perfume Rise Akro pro ženy a muže

Stav šatníku

Mám · Měl(a) jsem · Chci

Nejlepší sezóny

Kdy nosit

Rise podle Akro je Floral Fruity Gourmand vůně pro ženy a muže. Rise byl/a uveden/a v roce 2023. "Nosem" za touto vůní je Olivier Cresp. Vrchní tóny jsou Piña Colada, Kokosová voda a Ananas; střední tóny jsouKvět tiare, Karamela a Plumérie ; základní tóny jsou Ambroxan a Santalové dřevo.

Parfumér

Složení vůně

Pyramida parfému

Architektura vůně

Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

Martï Rosé

Jakmile jsem ji nastříkala, aniž bych věděla, jaká je její čichová pyramida, myslela jsem si, že je to gurmánská tuberóza s nejasnými tropickými tóny. Později jsem se dozvěděla, že je to vlastně parfém, v němž hraje prim hlavně ananasový tón v kombinaci s květy frangipani a tiarè, kokosovou vodou a karamelem. Lahodný tropický koktejl, sladce chutnající a nesmírně krémový. Opravdu zajímavý tropický květinový gurmán nebýt toho, že bohužel zůstává velmi jemný, téměř kožní vůně: průměrný výkon za poněkud přemrštěnou cenu!

emerson10

Působí máslově a zároveň ozónově. Voní po mořských řasách, máslovém popcornu a kokosu. Tohle vůbec není profil vůně, který bych vyhledávala, takže pro mě snadné vynechání. Původní koncept Akro se mi moc líbil a mám pocit, že háček svěráku jako by se vytratil.

Pokud máte rádi plážový žánr (buď oceánským, NEBO tropickým směrem, tohle je od obojího trochu) a mohlo by to stát za vyzkoušení.

An_nik_a

Váhavě jsem vůni hned nastříkala na kůži. Od prvních tónů (ananas, ovoce) se mi moc líbila a pak se celé kouzlo vůně proměnilo v super realistickou vůni slanečků s mořskou vodou, musela jsem utíkat a smývat. Nedoporučuji brát bez vyzkoušení. Čekala jsem tropickou, ale tohle je prostě vůně ryb s ovocem.

Rita Beskova

Blízká příbuzná Malia Nobile 1942 a při uvedení Womanity Mugler.

Krásné čtení již trochu unaveného tématu pláže, slunce a kokosových ořechů.
Na začátku je zinkový kýbl slané mořské vody a černého kaviáru (zvláštní, že tento tón není deklarován v pyramidě), pak přichází sladkost tropického ovoce (jasně slyším piniovou slupku manga) a hodně, hodně ananasu! Kyselý!
To vše doprovází slaný mořský vánek.
Je to nádhera!

ManfrediGaetano14

Zasmál se. "Piña Colada podávaná pod peřinou. Olivier Cresp se nespokojil s tím, že uvedl na trh Ink, vynikající vetiver s kůží ponořenou do kalamáře ještě plného inkoustu, a Bake, absolutní ukázku toho, jak by měla vypadat gurmánská vůně (ale vyskytuje se jen zřídka), a rozhodl se, že letos nenechá léto skončit tím, že nám dá řádně připravený koktejl.
Začíná hvězdnou ingrediencí Piña Colady: šťávou z ananasu, který není příliš zralý, tedy ovocně sladký, ale zároveň lehce nakyslý, jak říkají nejlepší receptáře schválené IBA (Mezinárodní barmanskou asociací). Ananasová šťáva se pak jemně smíchá s kokosovým mlékem a Rise okamžitě odhalí laktonový akord, který spolu s květinovým buketem a velmi jemnými gurmánskými tóny vytvoří konečnou osobnost vůně.
Pozoruhodná v Rise je tedy nejen ovocná složka, ale především jemnost a měkkost gurmánského aspektu. Ve skutečnosti v ní není nic křiklavého, nebo ještě hůř, hozeného tak, aby to na sebe vulgárně upozornilo: Rise má stejnou sladkost jako šťastné vzpomínky, které v sobě nosíme, a zejména ty, které si rádi připomínáme bez přílišné nostalgie. Suchý puch je téměř něžný, jako když se probudíte ve své posteli a na chvíli uvěříte, že jste někde jinde, ještě u moře nebo na dovolené.
Zkrátka, jak už jsem říkala, Olivier Cresp se letos rozhodl, že léto ještě neskončilo, nebo že alespoň stačí poslechnout si jeho nejnovější počin, aby si z něj zachoval co nejvíce.
Běžte si ho co nejdříve poslechnout. Nevyhýbejte se tomu jako já.

Seuni

Slepý si ji koupil kvůli poznámkám přímo od výrobce. Bude trvat asi 5 dní, než bude doručena - budu aktualizovat tento komentář s mými upřímnými myšlenkami od 29yo evropského muže. Mohu mít zahřívací palec nahoru?

Kdybych měl dělat závěry jen podle tónů, řekl bych 1 Million Parfum (myslím, že tady bude monoï), možná nějaký Le Beau Le Parfum, možná Mancera Holidays... uvidíme, co to bude

@editt

Tak OK, to jsem nečekala. Všichni říkají, že je to lineární pina colada 1:1? Lžou. Nejsem si nikdy jistá, že je to gurmán.

Je tam ananas, spíš takový ten přezrálý hodně sladký než kyselý nebo tatr (doufal jsem v to druhé). Není tu dlouho, jen počáteční přičichnutí - po otevření je tu vůně stále, ale méně průhledná, spíš žlutá květinová exotika. Kokosová? Asi ano, ale zachytila bych ho, aniž by mi to poznámky napověděly? Nejsem si jistý. Nečekejte kokosovou zmrzlinu, spíš kokosovou vodu nebo čerstvě otevřený pravý kokos. Je také krémový, ale ne jedlý krém. Spíš tělový balzám nebo krém na opalování - a to tady dostanete. Vibrační krém na opalování. Sice drahý, ale přece. Prostředek je plný květin, jako by jich byl nadbytek. Spousta bílých květin s tím, že frangipani slouží jako žlutý, dříve zmíněný tón. Velmi by mě překvapilo, kdyby tu nebyla myrta. Buď je, nebo je tu něco, co dává velmi zřetelnou vůni zelených listů/keřů - ale moje žena to nevnímá. Ptáte se mě? Je tam myrta připomínající například Acqua di Sale. Nebojte se, není to slané. Podle mého názoru (možná nebudete souhlasit) zde můžete zcela jasně zachytit i lehce nahořklou a umělou vůni ambroxanu.

Takže abych to shrnula: jedná se o krémovou, nikoli gurmánskou, tělovému balzámu/opalovacímu krému podobnou vůni žlutých a bílých květin, která mi v úvodu na krátkou chvíli připomene trochu ananasu. Ve středu je zelená myrta a v základu umělý ambroxan. Do průzračné pina colady má daleko a do gurmánské vůně také ne.

Trochu mě zklamala. Rozhodně letní atmosféra (ani se IMHO nehodí na podzim, nosila bych ji jen od června do konce srpna), pokud ji nazvat unisex? To je hodně vzdálený konec unisexu s příklonem k ženskosti. A mužská? Neopovažujte se ji kupovat naslepo. Výkonnostní? Těžko soudit. Sedí blízko mé kůže 30min po aplikaci, ale zanechává závany, když se pohnu za zaboru 2-3. Asi 5h výdrž (možná potřebuje macerovat?).

Xelen

Bohužel chybí kokos, ale Pina Colada je na místě, nealkoholická, celkový pocit je tropicko-dezertní, sladkost je spíše karamelová a kyselinka je docela příjemná a osvěžující, ananasovo-jablečná. Výdrž je dobrá, v základu je nějaká lehká nuance popela nebo jasanu, ale neslyším santalové dřevo a tiare, frangipani neslyším vůbec málo a tahle květinová nuance se mi tady nelíbí, ale bez ní by to bylo asi trochu jednoduché, i když tam není nic zvlášť složitého, a ve zvuku jsem nenašla nic zvlášť zajímavého. Docela podobná Alien Goddess, jen ta je pro mě dost dusivá, a tahle je lehčí a hravější, ale je to také panenková vůně.

perseeque

To ve mně vyvolalo smíšené pocity. Je to velmi přirozeně vonící, ovoce je velmi realistické, jako byste cítili vůni čerstvě připraveného smoothie. Není přeslazená, nevyvolává bolest hlavy atd. Na můj vkus je ale příliš potravinová, jako parfém bych ji nepoužila, protože mi prostě nedává pocit parfému. Přála bych si, aby se více přiblížila Moonlight in heaven, což je mistrovská kompozice ovocných a aromatických tónů.

Nejnovější recenze

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO