Enclave podle Amouage je Orientální Fougere vůně pro ženy a muže. Enclave byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Julien Rasquinet. Vrchní tóny jsou Pikantní máta, Kardamom, Skořice a Růžový pepř; střední tóny jsouOlibanum, Pačuli, Vetiver a Růže ; základní tóny jsou Amber Xtreme, Kůže a Labdanum.

Amouage doplňuje kolekci Odyssey o dvě nové vůně: Decision a Existence
od Igor Masyukov

MarcoN
Parfém Enclave od Amouage je sofistikovaná a zajímavá vůně, která zaujme svou komplexností a hloubkou. Pikantní a lehce citrusový úvodní tón bergamotu a koření se mísí se srdečními tóny kadidla a jantaru a vytváří hřejivý a zahalující pocit, který nositelku zahalí do oblaku parfému. Základní tóny pačuli a kůže dodávají vůni zemitý, dřevitý nádech, který je završen v dokonale vyváženém aromatickém buketu.
Enclave je dokonalou vůní pro slavnostní příležitosti, která svou komplexností a hloubkou upoutá pozornost a vytvoří auru tajemství a půvabu. Vůně však není příliš těžká ani přeplácaná, naopak se dokonale hodí pro každodenní použití.
Doba trvání vůně je vynikající, s vytrvalostí, která vydrží celý den, aniž by ztratila svou intenzitu. Navíc se parfém na pokožce postupně rozvíjí, vyvíjí se v průběhu dne a vytváří pocit vývoje a změny.
Celkově je Enclave od Amouage rafinovaný a sofistikovaný parfém, ideální pro ty, kteří hledají luxusní a jedinečný čichový zážitek. Pokud hledáte vůni, která je intenzivní a zahalující, ale zároveň rafinovaná a sofistikovaná, Enclave by Amouage je perfektní volbou.

Hendoob
Tato vůně je pro mě... láska a nenávist.
Naprosto krásná, kořeněná, realistická máta, ale ne taková, kterou byste cítili ze zubní pasty nebo žvýkačky. Je to, jako byste utrhli lístek z máty a vetřeli si ho na kůži.
Spousta vůní nedokáže udržet pevnou mátovou vůni po celou dobu nošení, tato ji však dovedla k dokonalosti. Nikdy se neodchýlí od mátové atmosféry.
Tahle vůně je BÁJEČNÁ. Což je samozřejmě dobrá věc, ale také její achillova pata. Stává se, že je to moje nejkomentovanější vůně... spíš negativní než pozitivní.
Zatímco mnoho fragheads si tuto vůni určitě zamiluje, mně připadá lehce nenositelná ve společnosti normálních lidí. Dostávám více než 3 komentáře typu "smrdíš jako ordinace"... nebo "smrdíš jako zubní pasta" KAŽDÝ. VŠECHNY. VŮNĚ.
Takže. I když ji ráda nosím po domě a čichám k ní z lahvičky, bohužel jsem zjistila, že většinu lidí nijak extra nepřitahuje.
Enclave je jedna z Amouages jednodušších vůní, které si člověk také užije, a to až po takové, jako je Reflection (která je 10x nositelnější než tato), ale s touto vůní prostě velkou většinu lidí nepotěšíte.

Majid Abdul Hakim
V mém nosu se Enclave otevírá lahodnou mátou smíšenou s kardamomem a skořicí, které přetrvávají, i když méně intenzivně, po celou dobu jejího vývoje.
Cítím také pepř a kadidlo a velmi nenápadnou růži.
Kombinace vetiveru a pačuli zde má svůj pověstný zemitý, "špinavý" aspekt... V apoteóze přichází pryskyřičná, ale příjemná kůže a dřevitý jantar, který dodává sušení sladkost.
Krásný kontrapunkt mezi hřejivostí a svěžestí.
Moderní kompozice Juliena Rasquineta s DNA Amouage, aniž by opustila náročnost parfému.
Orientální balzamická aromatická zelená dřevitá fougére.
Skvělý výkon !

SirCharlie
Enclave d'Amouage je prostě parfém, to nejlepší z domu a vůně, která má všechno. Směs máty, kardamonu a skořice je pro můj nos narkotická, pryskyřičný a kořeněný základ je velmi příjemný. Její vývoj pouze vyrovnává akordy a neubírá jí nic z počátečního kouzla, což osobně oceňuji.
Landberk70 už řekl v podstatě vše a já bych jen dodala, že mi také přijde velmi jasná a hřejivá, působí velmi útulně a myslím, že v mírném až chladném podnebí je to výrazná vůně, která zanechá jedinečný dojem, takže to s tou čichovou pamětí mi přijde naprosto přesné. Celkově dobré provedení, dokonale unisexová a pro celoživotní potěšení, upřímně řečeno, Enclave miluji.
Hodnocení: 10/10

ifthomaz
Když jsem poprvé přiložil nos k Enclave, měl jsem dojem něčeho velmi obecného, i když mentolový aspekt jsem považoval za velmi pozitivní.
Ale parfémování je subjektivní a ošidné a v průběhu testování jsem zjistila, že jsem na vůni závislá. Aspekty se mi odhalovaly v průběhu jejího používání a to, co si mě získalo, bylo střídání chladivé svěžesti máty s hřejivou dekou koření. Na mé pokožce svěží máta neopouští vývoj vůně, i když ztrácí na síle. Hřejivá stránka se zintenzivňuje s tím, jak ubývá svěžesti, přičemž DNA domu je přítomna jednodušším a komerčnějším způsobem. Je nepopiratelné, že Amouage po změně kreativního ředitele kráčí cestou "méně niche a více komerční", ale dnes chápu, že je to součást mainstreamovějšího tržního trendu (prodat více a získat větší publikum), aniž by se opustily charakteristické niche kvality domu.

hab
Jakási nepříjemná směs nejrůznějších dřevitých syntetických látek a drsné máty. Velmi svědivá, štiplavá vůně, které strašně chybí nuance a hloubka. V pyramidě se toho rýsuje hodně, ale hloupý základ tomu brání v rozvinutí. Je to neuvěřitelně nudné čichat zblízka. Máte pocit, že jste si spletli lahvičku, to nemůže být Amouage, to oni nedělají. Ne, nedělali, ne za Chonga. A je to tady. Máta splnila má nejhorší očekávání. Není dostatečně zajímavá, jen se ošidila o mentol. Dřevěný blok není zajímavý na rozbor, protože je podle mě naprosto umělý a jednorozměrný. Co jiného je ta sladkost? Ta je taky hloupá. Základem se dřevité tóny vyčerpávají, zůstává kůže, také jakási hrubá, nenesoucí jemnost. Tady se dá zkusit najít nějaká ozvěna Memoiru, ale možná si vymýšlím. A na hodnocení nic nemění ani fakt, že se po cca 7-8 hodinách zklidnila a stala se pro mě snesitelnější, když většina těch akcentů opadla - tak negativní dojmy jsem z Amouage ještě nikdy neměla. Aby byla tak depresivní se začátkem a co je zde obecně kladeno na úroveň nápadu.

Gazcan
Potěšující
Parfém Enclave od Amouage jsem vlastnila asi rok, což je dost času na to, abych se s vůní podrobně seznámila a sepsala své dojmy v recenzi.
Koncepce: Vůně je velmi příjemná, ale přesto se mi líbí:
Jako u každého parfému od Amouage je i zde koncept. V tomto případě byly jako inspirace zvoleny musandamské fjordy. Na rozdíl od dřívějších podob, které měly jako koncept emoce, zde byla zvolena příroda. Cílem bylo zachytit chlad moře a horko a sucho písku a útesů, tedy zcela protichůdné motivy. Myslím, že Amouage a parfumér Julien Rasquinet odvedli s touto vůní vynikající práci.
Vůně:
Vůni samotné začíná dominovat máta a skořice. V pozadí vůně rezonuje určitá sladkost, která dodává celé vůni moderní a mladistvý nádech. Úvod mi připomíná kombinaci mátové žvýkačky ve spojení se skořicovou žvýkačkou. Máta zůstává přítomna v celém průběhu vůně, i když po několika hodinách se do popředí stále více dostávají základní tóny.
V srdcových tónech nedokážu rozeznat tóny jako růže, kadidlo a vetiver. Myslím si však, že pačuli dodává vůni určitou hloubku a bohatost. Střední tóny dodávají vůni určitou mužnost, i když je oficiálně unisex.
Základem vůně je ambra, na které stojí zbývající tóny. Jak již bylo zmíněno, vůně má v pozadí příjemnou sladkost, která je jen správně dávkovaná.
Celkově vůně působí velmi příjemně. Podle mého názoru je DNA skutečným magnetem na komplimenty! Lidé, kteří se běžně nezabývají nikovými vůněmi, si tuto vůni jistě užijí. Ale i pro zkušené nosy má vůně dostatečnou komplexnost a hloubku, aby pro ně byla zajímavá. Zde se podařilo najít velmi zdařilé vyvážení mezi líbivostí a kreativitou.
Na základ vůně se objevuje kritika, že je cítit příliš synteticky nebo nahodile. Smysl kritiky chápu jen omezeně, protože mi připadá, že jde spíše o výtku na velmi vysoké úrovni. Podle mého názoru je vůně velmi přirozená a kvalitní, stejně jako všechny ostatní Amouages.
Dlouhá životnost / projekce: Vůně je velmi příjemná, ale přesto se mi líbí:
Dlouhověkost i projekce jsou u této vůně velmi dobré. Žádný bestiální režim, ale přesto velmi dobrá. Zejména první dvě hodiny se vyznačují velmi silnou projekcí. Máta pomáhá vůni silně vyzařovat :) Vůně je velmi příjemná a příjemná na dotek. Poté se vůně zklidní a je velmi příjemná na nošení s mírnou projekcí. Celkově lze očekávat výdrž osm až deset hodin (v závislosti na typu pleti), což je více než dostatečné.
Představení: Vůně je velmi příjemná na dotek, ale i na dotek:
Nové krabičky od Amouage mají přepracovanou podobu. Krabička se otevírá jako kniha, uvnitř je text parfuméra a seznam vonných tónů. Flakon odpovídá dříve známým pánským flakonům Amouage. Barva je zde tmavě zelená, pravděpodobně odkaz na mátu a přírodu.
Příležitostně:
Enclave je univerzální vůně, kterou lze nosit při nejrůznějších příležitostech. Je mladá a dynamická, proto ji budu nosit spíše ve volném čase. Ale i v práci s ní určitě sklidíte spoustu komplimentů, protože je velmi příjemná!
Vůni můžete nosit v jakémkoli ročním období. Pouze v horkém létě je tato vůně trochu moc sytá, což ji může činit příliš silnou a vlezlou.
Shrnutí:
S vůní Enclave vydala značka Amouage skutečný magnet na komplimenty. Je zajímavá pro začátečníky ve světě niche díky své líbivosti, ale vůně má i dostatečnou komplexnost pro zkušené nosy. Vůni vám mohu doporučit, patří k tomu nejlepšímu od Amouage!
Doufám, že se vám moje recenze líbila. Pokud byste ji chtěli vidět jako video, najdete ji na Youtube pod názvem kanálu "Christian's Fragrance Reviews". /watch?v=5_7HF_IrVuM

Samanta Dean
Moje první niche arabská, moje první Amouage, takže jako neofyt budu hodnotit bez srovnání.
Dlouho jsem zvažovala, zda ji mám testovat v parném srpnovém dni, pak jsem se rozhodla jít do toho a doufala, že máta udělá svou práci a osvěží mě.
Jakmile jsem ji odpařila, zapochybovala jsem, že jsem udělala dobře, máta sice exploduje, ale vzápětí se objeví kombinace tónů, které definuji jako "módní" v niche parfémech a které mě vždycky nechají trochu na rozpacích, že to není časovaná bomba kráčející s atomovou stopou v patách.
Klíčem k tomuto mému pocitu je jistě molekula Amber Extreme, což není nutně chyba, kterou bych chtěla tomuto parfému přičítat, ale pro mě je prostě příliš silná.
Dům Ommanita ji popisuje jako setkání země a moře, představu přívětivé jeskyně kořeněných vůní, mně vůni jeskyně nepřipomíná, tato archetypální olfaktorická figura je velmi přítomná v parfémech s pižmem, mátou a pačuli, jako je Thundra od Profvmum Roma, zatímco tady máme jen spoustu molekuly jantaru a tóny, které ji doprovázejí, nijak nezvýrazňuje, jakkoli jsou krásné, překrývá je a všechny je pohlcuje.
Kdybych měla vymyslet obraz, kterým bych tento parfém vylíčila, viděla bych člověka, který ještě neobjevil svou čichovou chuťovou identitu a který se honí za představou luxusu a exkluzivity, aniž by skutečně pocítil příval zmatku, který nošení takto předávkovaných tónů vyvolává, ale který se přesto usmívá, protože věří, že má něco exkluzivního a ne kopii momentální vlny.

Серенький
Majitel asi 287 mužské vůně...voněl velmi "no bouloui"! Je to ta nejúžasnější vůně vůbec. Nemůžu se jí nabažit. Velmi drahá ve stopě, dostala jsem za ni spoustu komplimentů. Pánové! Dejte jí pár hodin a budete v tropickém ráji! )) Koupila jsem ji naslepo a neprohloupila jsem!!! Určitě vyzkoušejte jen na kůži, pár hodin v ní choďte a pak se podělte o svůj názor! Super, drahé a bezplatné! ))

black_kimono
Vůně je mátová, kořeněná, se sladkostí ambroderevyshki) Mátový zvláště přitahuje, protože nejsem lhostejný k této poznámce. Výdrž je slušná. Styl je směsicí orientálního a kyberpunkového. Konečně se Amouage vydala jiným směrem a začala tvořit ne pro prarodiče, ale pro jejich vnoučata :))). Interlude a Lyric mám nesmírně ráda, ale vše, co vzniklo v určitém období po nich (zejména všechny ty květinové lásky) a donedávna - stagnace a snaha svézt se na unaveném koni.....
Enclave a Material je dobrá přihláška k novému směru.
Enclave a Material jsou dobré přihlášky pro nový směr, zejména všechny ty květinové lásky.

Landberk70
Tento parfém má velmi jantarový začátek, připomíná mi Acqua di Parma Ambra, ale po několika vteřinách si všimnete máty, nějakého koření jako skořice, pepř a nádech růže velmi okouzlující, pravdou je, že jsem si nepředstavovala tento druh vůně, která se mísí hodně západní parfumerie s orientálními domy. Parfém s velkým tělem, hloubkou a zářivostí. Opravdu velkolepá vůně, která nenechá lhostejným toho, kdo ji vyzkouší. Má poměrně dobrou stopu a projekci, neuvěřitelně mě vnímá až hřejivě pro chladnější roční období, protože je velmi hutná kompozice, výborná kvalita, a to nemluvím o jejím vytříbeném rodu. Vnímám ji jako unisexovou, spíše inklinující k mužnosti, pro lidi nad 30. Formální i poloformální, chladné večery, deštivé dny, noci venku, určitě ve vás zanechá nezapomenutelnou čichovou vzpomínku.
Vůně 9/10
Probuzení 8,5/10
Projekce 9/10
Dlouhá výdrž 8,5/10

Marcos Adriano
Některá literární díla se s pochybnostmi, konflikty a nejistotou vypořádávají mistrovsky. V tomto smyslu je tragédie Hamlet, princ dánský od Williana Skakespeara jednou z mých nejoblíbenějších a věta "Být či nebýt, to je otázka" se dobře hodí k mému chápání Amouage Enclave.
(První dějství, první scéna)
Hlavní postava: Pikantní máta v nevídaném a exotickém pojetí.
Vůně je mátově kořeněná s kouřovým, dřevitým a pryskyřičným charakterem. V úvodu se objevuje palčivá máta okořeněná kardamomem a růžovým pepřem. Cítím také skořici. V počáteční vrstvě cítím převahu kořeněné, léčivé, hutné a zastřené máty. Je zajímavé, že se jedná o velmi neobvyklý přístup k této složce, protože přináší nevídané a exotické čtení této nóty. Máta se totiž v parfumerii konvenčně používá k tomu, aby parfému dodala mátový, osvěžující aspekt. Tady je to ale jiné, protože se jedná o plnou mátu, jakousi "tmavou mátu". Je prostě skvělé, jak je zde tato nóta zpracována.
(Druhé dějství, druhá scéna)
Hlavní postava: Pikantní akord s typickou DNA Amouage, zdůrazňující jantarové, palčivé a kořeněné aspekty.
Sucho tvoří kořeněný akord tvořený dřevitou přítomností vetiveru a pačuli a ochucený kardamomem. Na mé kůži je pryskyřičný aspekt AmberXtreme™ také velmi patrný od začátku až do konce vývoje parfému. Základ tvoří labdanum a jantar s koženými nuancemi.
Scenérie
Musandam, zdroj inspirace vůně, je malý poloostrov na východě Arabského poloostrova, který tvoří ománskou enklávu. Místo se skalnatým pobřežím a mnoha fjordy, mořem a prosluněnými horami. Enkláva znamená oblast nacházející se uvnitř hranic jiného území; oblast nebo země.
Závěr
Podle mého názoru je Enclave rozporuplná vůně, která nemá vyvážený vývoj od otevření po zaschnutí. Mátový motiv na začátku, který považuji za nejlepší moment parfému, se rychle vytrácí. Tato vynikající máta mohla být lépe prozkoumána a prodloužena ve vývoji parfému. Po zaschnutí se parfém stává velmi kořeněným a cítím něco jako cigaretový nedopalek s mentolem. Mezi prvním a druhým momentem vůně je přestávka, která podle mého názoru vytváří v parfému nerovnováhu. Kdyby ve vůni byla jen tato exotická máta, myslím, že by to byl mnohem lepší parfém. Také nepůsobí tak poeticky, jak parfém naznačuje. Nedokážu si tedy představit prosluněnou mořskou krásu musandských fjordů. Takže pokud máte pochybnosti, doporučuji ji nejprve vyzkoušet, abyste rozptýlili shakespearovský konflikt a udělali si vlastní názor.
Enclave je orientální fougere vůně, temná, ostrá a nápadná. Moderní a inovativní parfém s dobrou všestranností, doporučovaný především na podzim, zimu a jaro. V úmorných vedrech mi nepřipadá zajímavá, protože je velmi kořeněná. Výdrž je dlouhá (14 až 16 hodin) a projekce je nápadná. Parfém je suchý, silný, hutný, teplý, temný, mužný, moderní, střízlivý a inovativní.
Vrchní tóny: kardamomový olej, mátový olej, růžový pepř CO² a olej ze skořicové kůry.
Srdcové tóny: Absolutní růže, srdce pačuli, kadidlový olej a vetiverový olej.
Základní tóny: Saffiano™, AmberXtreme™ a Labdanum Resinoid.
Hudba: Wardruna - Kvitravn (White Raven)
Zajímavý, inteligentní obsah, bez komerce.
Instagram @graalfragrances

whyohwhy
Nelíbí se mi některé recenze, protože se týkají zákaznického servisu, který patří na webové stránky výrobce, a jiní reagují na láhev... Na láhev. Na vzhled lahvičky... Na láhev fu*****. Zbytečné. Takže já to zkusím:
Pro mě je velmi podobná vůni Layton od Parfum De Marly. Je o něco méně výrazná, o něco lehčí a malinko sladší než Layton. To by z této kolínské dělalo velmi příjemnou vůni na KAŽDÝ DEN, s příklonem k Date Night. Tato kolínská je rozhodně 9+/10 (stejně jako Layton). Zatímco Layton má pro mě léčivější vůni, tato má tu mátovou, která je příjemnější. Jantar je snadno moje nejoblíbenější vůně v kolínských vodách a naprosto nesouhlasím s tím, že je definován jako hlavní kus této vůně. POKUD je v této vůni skutečně jantar, není to klíčový hráč:ani po 30 minutách, ani po 4 hodinách, dokonce ani po 8 hodinách. Tato kolínská však DLOUHO vydrží, s největší pravděpodobností ji budete cítit ještě druhý den. MĚJTE PROSÍM NA PAMĚTI: Každý má jiný nos a já NEJSEM žena, takže reálně na mém celkovém přínosu v tomto ohledu nezáleží.
Abych to shrnul: Pokud jste zažili Layton, pochopíte můj popis této vůně. Pokud vlastníte Layton, tuto vůni nepotřebujete. Pokud Layton nevlastníte, myslím, že mezi oběma vůněmi si vyberete právě tuto, ale obě jsou velmi fantastické a povedené. Ať tak či onak, ženy/dívky milují Layton, a tak si s největší pravděpodobností zamilují i tuto vůni. Rozhodně vám bude sklízet komplimenty. Od Amouage jsem vyzkoušela vůně Reflection Man, Interlude, Lyric, Beach Hut Man, Meander a Enclave. Řekla bych, že Reflection Man a Meander jsou z uvedených nejlepší, protože jsou 1) jedinečné, 2) fantastické a 3) celkově příjemné/nevýrazné. Beach Hut Man a Enclave jsou také skvělé, ale mám pocit, že je lze nahradit řadou různých kolínských, které již existují.
A konečně, nechci se vás dotknout, ale pokud vám opravdu záleží na estetice lahvičky kolínské vody, abyste zlepšili hodnocení FRAGRANCE, opravdu byste měli udělat krok zpět a zhodnotit sami sebe. V opačném případě budu velmi přímý a řeknu, že jste idiot a neměl byste mít právo recenzovat, natož dýchat. Chápu, že tato láhev je velmi krásná, ale tím to končí. Upravujete hodnocení VŮNĚ kvůli tomu, jak obal VYPADÁ... Cože? To musí být ti samí lidé, kteří si postaví nákupní vozík doprostřed uličky v obchodě s potravinami, zatímco si několik minut vybírají, co si vyberou z regálu, a pak si vozík odnesou do auta a při odchodu ho tam nechají, místo aby ho vrátili zpět.

hammervain
Enclave je součástí zbrusu nové kolekce Amouage, která otevírá dveře ománského domu dokořán nejmódnějším "niche" vkusům současnosti.
Hned na úvod vám řeknu, že je to nejnositelnější vůně, jakou kdy vytvořili, dokonce ještě nositelnější než Reflection Man.
Začíná závanem krémové máty, prakticky hraničící s gurmánstvím, s přívalem kardamomu, růžového pepře a skořice, který mě doslova omráčil (i když příjemně): skvělá intenzita tedy hned od začátku!
Úvod je poměrně originální, i když se v něm objevují reminiscence na Memoir Man, ačkoli mátový tón není přehnaně zesílený jako v Enclave.
Jak se vůně rozvíjí, hodně se zahřívá a udržuje si ty krémové konotace ve stylu Nishane, i když mám pocit, že vhodnějším odkazem by byl Layton bez tónu zeleného jablka s nádechem Sedley (obojí od Parfums de Marly).
Inovativní rys Enclave spočívá v použití supermolekuly Amber Xtreme (obsažené v úžasném BSX), která parfém doslova vytetuje na kůži a umocní jeho (ohromující) výkon nad všechna očekávání.
Stručně řečeno, nový směr Amouage pomrkává po nejsnadněji a nejdiskutovanějších niche maisons současnosti a díky tomuto produktu (který se dočká nekonečné "koncepční" kritiky, uvidíte...) mohu říci, že se trefili do černého a brzy si ukrojí nový a podstatný kus trhu.
Propagováno!