Meander Amouage pro ženy a muže

Meander Amouage pro ženy a muže

zemitý
kosatec

Meander podle Amouage je Orientální Fougere vůně pro ženy a muže. Meander byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Mackenzie Reilly. Vrchní tóny jsou Olibanum, Semena mrkve, Černý pepř a Růžový pepř; střední tóny jsouOrris, Cypriolový olej, Narcis a Růže ; základní tóny jsou Santalové dřevo, Olibanum a Vetiver.

Olibanum

Růže

Olibanum
Vetiver

samuelvictor7

Jeden z nejlepších v domě a pro nás Brazilce naprosto neznámý. Tento parfém je skutečným mistrovským dílem parfumérství, super komplexní, odlišný a zároveň jednoduchý a snadno potěší. Může se to zdát jako paradox, ale vysvětlím vám to:

Parfém se otevírá, jako by měl obrácenou pyramidu, začíná pryskyřicí, je uzavřený, zemitý, prašný a postupně se stává zelenějším a otevřenějším. Říkám obrácená pyramida právě proto, že se obvykle setkáváme s opakem, s parfémy, které se otevírají svěže a stávají se těžkými. Nevím, jakou magii zde amouage použila, ale podařilo se jim, že těžké tóny jsou těkavější a svěží tóny pevnější.

Představte si, že jste ve spalující poušti a vejdete do oázy, zelené, teplé, ale prašné abiemte. Pak se ponoříte do křišťálově čisté vody a pocítíte svěžest přírody - to vystihuje zážitek z tohoto parfému. Není to svěží vůně, ale po celou dobu vás objímá tento pocit kontrastu mezi zelenou a otevřenou a prašnou a uzavřenou hnědí.

Výkon je bezkonkurenční, pro kancelářské použití vás 2/3 střiků nechají vonět svěže po celý den.

brenao

Vůně je sladká, zpočátku mám pocit másla, nikdy jsem necítila mrkvové semínko, ale při odchodu mi připomíná sladký chléb v troubě, odlišný od pocitu koláče (vanilkový, velmi sladký). V těle cítím něco lehce kyselého, jako když se prosadí kyselost citronu, kadidlo je velmi nenápadné, jen aby dodalo hloubku, mohlo by zůstat i nepovšimnuto a nakonec něco čistšího. Vždy příjemná, na konci je velmi jemná, růže 🌹 velmi patrná, ale dobře integrovaná, nemám ráda růžově zaměřené parfémy, ale tady je příjemná. Perfektně unisex. Dobrá do mírných teplot, což pro mě omezuje její použití. Snad nejdesignovější Amouage, jakou jsem zažila, plynulé přechody a žádné drama. Zelenou vůni mi moc nepřipomínala, pro mě by to byl spíš béžový tón, barva kůrky francouzského chleba. I přes lahodný začátek se z ní nestane lahvička, protože v základu ztrácí část svého kouzla, podobně jako coca cola, která ztrácí šumivost.

SirCharlie

Meander de Amouage je vůní nové generace parfémů této značky a myslím, že je to na ní vidět. Je docela příjemná, citrusová a kořeněná s velmi výrazným tónem semínek, který se postupně usazuje a ustupuje vůni mezi pepřem a kardamonem (nedeklarováno), čímž se velmi podobá deklaraci Essence de Cartier (Nivek ji zmiňuje níže a mě tato asociace osvítila, protože ta po kmínu nevoní). Při vysychání si sice všimnete pryskyřice, ale nikdy neztratí tu kořeněnou, lehce zelenou svěžest a celkově velkou vyrovnanost.

Je to jeden z mála parfémů Amouage, který vidím použitelný pro horké podnebí (ale ne extrémní vedra), ale působí univerzálně, dobře funguje a je dost unisex. Myslím, že je poměrně snadno nositelná a srozumitelná, takže je to dobrá vstupní brána ke značce.

Nakonec se mi líbí, myslím, že za tu cenu možná stojí, ale mít výše zmíněný Cartier, bylo by velmi zbytečné ho mít a to ještě vzhledem k cenovému rozdílu mezi jedním a druhým, takže bych doporučil vyzkoušet oba, abyste se mohli uvážlivě rozhodnout.

Hodnocení: 8/10

hab

Nelíbilo se mi to, protože takový otřepaný a nevyvážený zvuk můžeme vidět u tuctu nově vznikajících niche značek. Také je prostě příliš nízko vzhledem k laťce Amouage. Nelíbí se mi způsob, jakým jsou na začátku vytvořeny specie topy, odpustí mu, proč strkal všechny ty bohaté tóny doprostřed, aby vykreslil charakter? Velmi fádní ambro dřeva v základu. A po pár hodinách se to vytratí do průměrného mléčného a krémového santalového dřeva s gurmánskými podtóny. Tohle všechno bylo aktuální asi před 10 lety. Vtipné je, že ani tato vůně dlouho nevydrží. Po pěti hodinách ji už nenajdete. Alespoň že by krémovost seděla déle, ale na to to nestačilo. Základ vyšel nevýrazný. Amouage pro ty, kteří to mají rádi jednodušší? Jen nasládlá dřevitost s trochou koření? Jsem zklamaná z toho, jak je to udělané, pro jaký dům je to dělané, do jaké existující řady je to dělané. Jestli je to pokus o přeformátování domu, tak je vše smutné a je čas odejít) Chápu, že se značka musí změnit, je tu trend, ale tohle rozhodně ne. Tohle je neumětelství na úrovni rychlokvašených značek, které si chtějí co nejkratší cestou ukrojit ze sympatií. Chtěli jste "roztomilé" hodnocení?

Ruben Z

Malá recenze poté:
Vůně velmi podobná vůni Declaration Essence de Cartier. Pokud si máte vybrat, Cartier je mnohem levnější a s paralelní kvalitou.

Spousta niche pánských vůní aspiruje na tuto... Sofistikovaná, poněkud opulentní. Je mužná a kožená, ale s neuctivým květinovým nádechem. Drsná a sladká. Zelená a krémová... jako když vejdete do obchodu se starou obuví plného květin a trávy na botách. Jsou tu nuance, dějí se tu věci... Pokud si ji můžete dovolit, kupte si ji! Má "něco"... a to "něco" je více než příjemné.

Eric Rosetti

Krásná vůně vytvořená pod dohledem nového uměleckého vedení Amouage. Odiová srovnání se po úspěšném působení pana Chonga v ománském domě dala očekávat, a i když si myslím, že vůně černého kosatce Interlude byla zcela zbytečná, nebudeme nové vůně v kolekci Renaissance znevažovat.
Meander je velmi dobrá vůně. Kadidlo a santalové dřevo jsou tóny, které nejvíce vnímám na začátku jejího nanášení, a postupně mutují s ostatními tóny do nesmírně elegantní vůně. Není to taková bestie jako Journey, Interlude, Opus VII nebo Gold, ale to ani nepotřebuje. Opulentní parfém není vždy žádoucí a žádoucí. Meander splní svou úlohu dokonale v situacích, kdy chcete nosit skvělý parfém, ale trochu diskrétněji.

kaylanorma

Slyšela jsem o konceptu "mrkvového kosatce" od Beauty Meow, ale nedokázala jsem si představit, jak přesně voní, protože jsem milovnice pudrových kosatců a kosatcovofialových vůní.

No, tohle je kvintesence CARROTY IRIS.

Mrkev, kosatec, vetiver a kapka kardamonu.

Je jen málo vůní, které mi voní neodmyslitelně sexy, ale tato je jednou z nich a je úžasně unisexová. Je mi jedno, kdo jste, pokud máte na sobě tohle, jsem v mdlobách.

dudapol

Tato vůně by se velmi hodila do řady produktů Initio. Svou hutnou sladkostí jako by říkala "chci, aby se líbila všem". Nemohu ji označit za špatný parfém, to ne, je dobrá, dobře střižená a pevně ušitá, ale takový parfém v řadě Amouage vypadá v očích obdivovatele starých mistrovských děl této parfumerie nepatřičně. Možná je to jen mými zpátečnickými názory a Amouage nestojí na místě a hledá něco nového. Dobře, hledání je fajn, ale podle mého názoru Meander spadá do kategorie "to už tu někde bylo"......
Překvapilo mě zařazení tohoto parfému do kategorie mužských parfémů..... Jemná půvabná stopa kosatce/růže má přinejmenším unisexový charakter.

Wooster

Dnes jsem vyzkoušel dvojici Meander a Enclave (nebo jak bych je nazval Andrei a Klava).

Omlouvám se, že i recenze bude dvojí o obou najednou, nezachytila jsem mezi nimi žádný zásadní rozdíl, ačkoli je vytvořili dva různí parfuméři s odlišným portfoliem (což se mimochodem odráží na kvalitě vůní), ale jsou vybroušené stejným způsobem.
Odhalení je u obou nejslabším místem - velmi chudé, ploché a nevýrazné.
Představit si, že by Amouage mohla takto vonět, by mě dříve ani nenapadlo. Ale zároveň je jemná a delikátní, což je svým způsobem plus. Víceméně se charakter vůně odhalí až v samotném základu. "Meander" je poměrně jednoduchý, usadí se do vůně krémového máslového krému, santalové dřevo jsem tam nenašla, máslový krém - ano. Téměř úplně se opakuje nová vůně Aqua Kenzo Pour Homme z roku 2018 s vlnkou na obalu - stejná nesmyslná přeslazená sladkost. To, co kdysi udělal L'Homme Idéal pro Guerlain, přišlo pro Amouage Meander - otrocky opsaný.

"Anclave" je o něco komplikovanější, připomíná spíše Memoire, štěpí se syntetickým tmavým kouřem, ale stále stojí na sladkém vodovém základu s lehkou vůní sušenek v čokoládě posypaných syntetickým pepřem a mentolovým chladem. V podstatě jde jen o chemotický pepř na naprosto stejných neosobních akridních ambrových dřevech mnoha desítek značek.
Orientální, klasická, bohatá, luxusní, s úklonou k dědictví domu? - Samozřejmě že ne.
Skromná, nenáročná, kancelářská, bližší skandinávskému stylu, jako vůně osamělého karamelového pudinku na elegantním stole z Ikei v prázdné místnosti? - Asi ano.
Lanvin, S.T. Dupont, Dunhill atd. v 90. letech.
Chongovy kreace vypadají na pozadí těchto novinek jako psychedelický art-house.
Nikdy jsem neměl rád materiály, které Amouage začala používat s Chongovým příchodem, ale to, co s nimi dělal, jak se jimi inspiroval, bylo svým způsobem jedinečné.
Nyní jsou materiály bezcenné a inspirace je úplně pryč.
Ať jsem se snažila sebevíc, nedokázala jsem při zvuku obou vůní zachytit alespoň jiskřičku něčeho živého, jasného, skutečného a chytlavého. Vše je ploché, hladké, bezpečné, bez života a nudné.
Podivnou shodou okolností z nějakého důvodu nalité do lahviček Amouage.

Amv10

Jedná se o vetiverovou verzi vůně Ashore v tom smyslu, že je to krémový vetiver, elegantní, hladký, suchý, ale zároveň jasný. Nádherná kombinace vetiveru a santalového dřeva, snový výsledek. Miluji všechny čtyři verze. Suchý puch je fantastický, na začátku je mužný, ale suchý puch je tak návykový, že ho klidně můžu nosit. Dobrá práce Amouage.

bdoughty82640

Vůně kadidla a santalového dřeva s prvky kosatce a mrkve.

ASMR - šepot a zvuky, které vám mají pomoci uvolnit se nebo se usmát - mě nikdy nebavil. Ale úvod této vůně pro mě dělá to, co je záměrem ASMR. Chtě nechtě, když jsem k ní poprvé přiložila nos, začala jsem mít ten nejširší úsměv, který jsem nedokázala ovládnout. Ohromující. Otevření této vůně je mistrovské. Jedna z nejkrásnějších sbírek tónů, které jsem za poslední roky měla tu čest cítit.

V suchu je však tato vůně téměř čistě hladkým santalovým dřevem a tóny, které byly výraznější v úvodu, se vytrácejí.

Kdyby byla vůně čistě dry down, byla bych s tímto vydáním stále spokojená. Přesto jsem z nějakého důvodu mírně zklamaná. Příslib z úvodu není zcela naplněn. Přesto... snadno deset z deseti vůní. Naprosto nádherná. Jsem zamilovaná do pocitu, který ve mně vyvolává, a budu ji nosit ještě mnoho let.

Dlouho jsem čekala, až budu mít z vůně stejný pocit, jako když jsem poprvé přičichla k memoir man. S vůní Meander jsem se tak cítila znovu.

Navíc se jí dostává velké lásky od mé lepší polovičky. Jsem si jistý, že se se mnou bude o lahvičku dělit. To mi dává záminku, abych si koupil další :)

Deset Dian z deseti.

Montblanc