Francesca BianchiFragranceX.com 1 product for 84.99 USD
Jomashop.com 1 product for 89.99 USD
Sex and the Sea podle Francesca Bianchi je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Sex and the Sea byl/a uveden/a v roce 2016. "Nosem" za touto vůní je Francesca Bianchi.
    Libertine Neroli od Francesca Bianchi: Chypre se sexuálním nádechem?
od Elena Vosnaki
    Best In Show: Co nosí autoři Fragrantica toto léto (2024)
od John Biebel, Elena Vosnaki, Yi Shang (怡 商), Sergey Borisov, Lucia Remigi, Anastasia Privalova, Jernê Knowles, Rouu Abd El-Latif
matteo_fumagalli
Vážně návykový parfém.
Sexy, zahalující, tělesná. Francesca Bianchi Summer se vymyká zažitým klišé mořských/chladivých vůní. Místo toho nabízí svůj milovaný máslový kosatec v hávu někde mezi "tropickým" a živočišným/nebeským.
Skutečně znepokojující a zároveň nikdy ne vulgární.
Doba trvání je monstrózní. Vydrží hodně přes 12 hodin.
Aramis&Lola
Sladká, hutná, ovocná, ale melancholická.
Jako fotografie z léta 80. let, s barvami té doby, jasnými a třpytivými, časem poněkud vybledlými.
Koktejly na pláži. máslové, smyslné ženy ležící na pobřeží. ještě ne tak štíhlé, vyhraněné a dokonalé jako dnes, s kokosovým krémem rozetřeným na kůži, mísícím se se slanou vůní moře.
Stejně jako u Andělského prachu jsem měla dojem, že cítím vůni ženy z minulosti, z dob, které jsem nezažila a které mi stejně nevysvětlitelně chybí.
Přestože ve mně tyto vůně vyvolávají silné emoce, jsem při jejich nákupu vždy zdrženlivá, jako by nevypovídaly o mně, ale o jiných lidech.
Nepředstavují mě, ale je třeba je cítit, řekla bych vychutnávat.
female
Čtete tak číst tak oohs a ahs, chytit nějaký malý objem, a vy namísto krásy a všech příjemností v komentářích vychází....aromatised kondom. Všichni jsme dospělí, nevidím nic špatného na tom, že nedáte výpověď. Zřejmě se takhle cybetin motá kolem ). I když dost pochybuju, že v té vůni je skutečně cibetin. Zdá se mi, že tady je to samá lahoda - a ananas a kokos, smetanovost a nadýchané květiny, ale všechno to přebíjí latex/kaučukovník. Buď to tak mělo být (asi ne nadarmo má vůně takový název), nebo jsem úchyl. Souhlasím s komentářem níže - stejné "Highlights" ELDO s lehkým ovocným nádechem.
MellyHelly
Recenzi píšu, aniž bych předtím četl ostatní, ale to dělám téměř vždy, pokud předchozích recenzí není málo a nejsou krátké.
Místo toho jsem si tentokrát udělal malé osobní cvičení a poznámky jsem ani nečetl.
Tento parfém se mi v úvodu velmi líbí. Jsem ráda, že jsem vyzkoušela tento a dva další prostřednictvím flakónků, které mi darovaly soukromé osoby.
Doufám, že budou i testery, abych si mohla nastříkat trochu víc, než jsem použila, protože kupovat tyto parfémy neotevřené se mi nezdá vhodné, i když to není vhodné obecně u žádného parfému.
Úvod je intenzivní a povzbuzující. Nejsou v něm žádné chemické vůně typu, že byste museli čekat 10 minut, než se vám zalíbí.
Slaná a sladká, dokonce velmi sladká! Neměla by se mi líbit, ale možná je to sezónou? Nebo snad skvělá kvalita vůně?
Bohužel je fakt, že se mi moc líbí ta sladká část spolu s vůní mezi slanou a koženou.
Originální, krásná, trochu zlepšující náladu, chytlavá svou přirozeností, okamžitě mě donutila říct: To se mi líbí!
Instinktivní záležitost, jako když si dáte jídlo, které je trochu syrové, ale přijatelné, zejména se zvykem, a pak vám najednou přinesou to samé s kvalitnějšími surovinami.
Co se zde také mění, je samotný způsob vůně.
Mně to voní jako vanilka, taková slaná vanilka bez přehánění a pak v kombinaci s něčím hodně sladkým, ale takhle řečeno to nedělá. Nemá nic, co by připomínalo oblíbenější vanilky.
Je těžké ji popsat, protože vůně se prolínají a to je právě účel čichového výtvoru! Dobrá práce Francesca Bianchi!
Vytvořila opravdu zajímavou vůni, která působí přirozeně, nevím, jestli to tak je, ale působí tak, jako starodávný ručně namíchaný parfém složený z různých přírodních vzácných esencí.
Každý, kdo někdy zkoušel míchat esenciální oleje, zná paradoxní efekt (ne, ne efekt viru).
V podstatě smícháte bomby dohromady v domnění, že se znásobí jejich síla, a když k nim přivoníte, řeknete si "meh".
Možná se někdy tóny navzájem přehluší, možná se dostaví anosmie, což je zajímavý efekt při použití organických přírodních surovin.
Takže Sex and the Sea začíná silně, hned je dobrá, a pak velmi přirozeně slábne, až se na nose vytratí.
Na můj vkus dokonce až příliš. Po půl hodině už ji téměř necítím, i když tam je. Nevím, jestli to někdo cítí, musela bych to zkusit.
Nemá žádnou fázi, která by chutnala jako chemikálie, ale ani jako Iso-E-Super a Ambroxan!
A ukázalo se, že věčná broskev neexistuje, že "bergamot", o kterém dnes všichni vědí, že je antidepresivum, ale pak v moderním komerčním parfému čtyři hodiny narušuje mozek, že pižmo, které zůstane po vyprání oblečení, nemusí být pižmo, ale že neexistuje nic takového jako dubový mech, který by po dvou hodinách nechutnal jako vývar.
To mě mate. Jsou použité suroviny opravdu přírodní, nebo jsou to lepší a lépe využitelné aromata?
Ráda bych věděla, jestli tyto parfémy mají pikabu (pic..ka...boo?) efekt a vracejí se potom jako ta okouzlující fialka.
Délka trvání mi nepřišla nijak výjimečná, ale také je třeba říct, že jak efekt bomby hodně vyprchá, zůstane jen vůně kůže, která mi v tomto konkrétním případě připadá jantarová.
Ano, ale ne "jantarová"! No powdery, no sugary, no veering accords: just shrug it off! Je to velmi jemný a dobrý jantarový závoj!
Hodně mi připomíná ty starobylé parfémy, jejichž vývoj skončil téměř jen u základních tónů a které se často osvěžovaly, aby znovu obnovily svůj vývojový cyklus.
Je to trochu smyslná vůně, ale spíš rozpustilá a také vůně zvyšující sebevědomí. Dělám si to všechno sama, co? Nikdo mi nepřišel říct, že jsem dnes obzvlášť dobře navoněná!
Při bližším zkoumání je to příjemný efekt, protože je to opak "Podívejte se na mě, mám na sobě parfém!" s téměř náležitým komplimentem: Dobrý, co je to za parfém?
Také mi to dává představu parfému, který se může radikálně měnit z kůže na kůži a na každém člověku být jiný, ale nemám to jak ověřit.
Čtení po pyramidě: Ambra!!! To jsem pochopila správně! Zbytek ne :-/
Vůbec ne a jsem za to ráda! V tom je krása parfémů, v jejich tajemnosti, ve schopnosti vytvářet nové vůně z pachů, které by jednotlivě rozeznal každý.
Z toho, co je uvedeno, necítím: kokos (bingo!), ananas, mimózu (deo gratias), kosatec možná trochu, růži možná trochu.
Vanilka je ni, není to typická vanilková vůně.
Místo toho cítím helichrysum (jen rostlinu), myrhu, benzoin (bbbonoooo!!!), labdanum a roztomilý civet! Žádný syntetický civet, který voní jako krajka s klikou nebo kočičí moč.
Chemická, syntetická nebo pravá zvířecí s biusem vymačkaného gnao? Nevím.
Na druhou stranu, sandál se dá zahlédnout, dává auru, aniž by se odhaloval, pěkné, musíte ho trochu hledat.
Nikdy by mě nenapadlo, že to může být parfém inspirovaný tropy. Není to letní, ale není to ani cihlově orientální!!!!
Pěkné, pěkné, pěkné!
Josesan
Díky Darkbeatu jsem konečně mohla vyzkoušet knihu FRANCESCA BIANCHI'S SEX AND THE SEA.
Byla jsem překvapená, protože to bylo nečekané. Čekala jsem, že se ocitnu před živočišnou, upocenou a špinavě tvářící se entitou, a ejhle, ocitla jsem se před orientálním mantecosem na celý život, který se dá velmi snadno interpretovat, vnímat, cítit a nosit. Alespoň pro ty, kteří jsou stejně jako já závislí na orientální parfumerii, a to už od dob, kdy Ninive bylo Ninive a v Babylonu ještě visely Zahrady.
Popisná karta Fragantica ji řadí do rodiny květinově jantarových vůní.
Člověk, jantar, co se řekne jantar, to nese; a to sladké medové ohromující odrůdy. Co si budeme nalhávat.
A květiny, jak se říká květinám, jsou také přítomny, konkrétně růže, červený jasmín neživé odrůdy, ylang ylang a nádech tuberózy. To vše je však dokonale promícháno a strukturováno. Tak moc, že téměř nepůsobí květinově, alespoň ne tak, jak byste si představovali typický ženský květinový parfém.
Pokud je něco, co charakterizuje tuto orientální sílu, je to její sladkost. Sladkost vanilky, kokosového oleje, exsudativních pryskyřic santalového dřeva a jantaru, hutných, ale ne indolentních, červených máslových květů.  Sladkost, která hraničí s gurmánstvím, ale nepůsobí přeplácaně. A toho je velmi těžké dosáhnout.
Kokos, jeden z nejvíce diskutovaných tónů v různých recenzích, se v mém nose objevuje až v průběhu vývoje parfému. A SEX AND THE SEA je poměrně monolitický parfém s malým vývojem. Ale je to orientální kokos, tedy ne kokosová odrůda opalovacího krému nebo mladistvých parfémů, stejně jako jeho vanilka není vanilka ze supermarketu, urputná a plastická. V této vůni se kokos a vanilka téměř nezdají, protože jsou sestaveny do jakéhosi sladkého ambrově-pískového santalového másla, díky čemuž jsou sice zjistitelné, ale nejsou prvoplánově protagonisty. Vše je kompaktní a homogenní.
V oficiálních údajích na autorově domovské stránce je uvedeno, že obsahuje civet. No, teď už každý ví, že jde o civet syntetický, ale je pravda, že občas se objeví závan silného dechu, ne nepříjemného, ale jako velmi dobře ošetřený a medikovaný zánět dásní, který ale přesto vyvolává lehce serózní reflux. V každém případě nic nepříjemného. Právě naopak.
Všichni jsme někdy zažili tu lehkou vůni něčeho fekálního, močového nebo zpoceného, která není odpudivá a je dokonce přitažlivá. Ale k tomu musí být ta lehkost, snesitelná lehkost parfémování, velmi dobře vyvážená s ostatními tóny.
Vtip SEX AND THE CITY, dává nám vzpomenout na Sarah Jessicu Harper, trochu histriónskou, trochu nespoutanou (v mezích, které jí její nóbl třída dovoluje) a trochu rozpustilou.
Příběh, který nám Francesca BIanchiová sama vypráví na svých oficiálních webových stránkách, je zaměřen na Carrie Bradshawovou, Charlotte Yorkovou, Mirandu Hobbesovou a Samanthu Jonesovou, které by mohly přijít do jejího obchodu na Upper East Side, aby si u ní něco koupily. Tyto fantazie Françoise Saganové jsou však poněkud divoké (sex mezi dunami, vůně soli a divokých karibských kokosů a podobně).
Nic z toho necítím: žádný sex mezi dunami, žádný sex v supermarketu, žádná vůně moře, žádná vůně pláže na Barbadosu.
Co vnímám, je arabské, muslimské, judaistické dědictví obřadních parfémů určených pro boha Baala a bohyni Astartu, které mi připadají přitažlivější než Wisteria Lane nebo podobné parfémy pro nóbl americké dámy.
Jejich probuzení a představení jsou nepřehlédnutelné a apokalyptické. Vyzkoušejte si je, než se jako blázni trefíte do spreje na prsty, protože vám mohou přivodit lysergickou a halucinogenní synkopu.
Samozřejmě, kdyby nebyla tak drahá, mohla by být jedním z mých parfémů, protože je to typ parfému, který mám ráda: silný, orientální, omamný, máslově sladký, hluboký, obřadný, návykový.
Nazvala bych ho THE CALL OF ISHTAR, což by mnohem více odpovídalo jeho rituální atmosféře esoterických tajemství, než název SEX AND THE SEA, typičtější pro letní pornofilm.
Ulito
Sex s mořem je ta nejzjevnější pravda a nejnestydatější lež.
Je tím, co říká, že je, co vám říká ta grimasa na jeho tváři, když vyslovuje své jméno; a zároveň je všemi slovy, která zamlčuje, těmi, která skrývá, a těmi, která unikají jako šepot mezi jeho ostrými zuby.
Sex a moře je výrazně lidský. Je to muž a je to žena. Je to ty a je to já, aniž by se poznalo, kdo je kdo, s šaty roztrhanými na cáry, roztrhanými rychlým obratem světa zrychleným v okamžiku, kdy se nadechnete.
Je to sůl, která ti vysušuje ústa, a je to dech, který potřebuje každý impuls. Je to nebojácné vyprázdnění sebe sama, abyste se znovu přelili.
Sex a moře je tento nepokorný hřích, vaše nejobnaženější já otevřené druhému. Je to okamžik, do kterého byste se chtěli vrátit a nemůžete, protože byl jedinečný, protože jste se cítili tak živí a tak živoucí.
Je to dokonalý koktejl všech ingrediencí existence. Namíchaných ve správné míře. Nitky, které ho vyvažují, jsou tytéž, které vás poutají, abyste se neroztrhli na tisíc kousků.
Je to vášeň zkapalněná mezi tvýma rukama a požehnaná v elixíru. Je to běh, aniž byste nezapomněli zastavit. O co jde...
Sex a moře je sobectví dvou duší, které si myslí, že svět alespoň na chvíli neměří víc než metr čtvereční, na němž sídlí jejich objetí.
Je to ta nejzákladnější a nejtělesnější láska, ta nejšpinavější a nejzločinnější. A je to také čistota onoho světla, které se rozzářilo v okamžiku, kdy jste byli jedno. Kdy vaší závislostí byla její kůže a její pot klouzající mezi prsty. Její život před tvým, koupání v moři.
gdeev
Jsem připraven uznat Francescu Bianchi za královnu animalistiky! Její Příběh milence je nejbarevnější a nejzlomyslnější kůže, jakou znám. Ale o ní to teď není.
Když jsem se před pár lety poprvé seznámila s vůní Sex and The Sea, smála jsem se, protože šlo o velmi zdařilý nositelný vtip Secretions Magnifiques ELdO.
Teď konečně vlastním i tento flakon (a nehodlám s tím přestat - protože všechny Bianciny vůně si zaslouží být ve sbírce) a můj dojem se poněkud rozšířil.
První, co mě po aplikaci zaskočí, je náhlá vůně kopru namočeného do sklizi v mořské vodě! Pravděpodobně je to nesmrtelnost, ale takhle jsem ji ještě v životě necítila.
Pak vyjdou opalovací přípravky, které si lze snadno splést s vůní zahřátého sovětského plastu. Ti, kdo měli cívkové magnetofony, si tuto vůni zapamatují navždy a okamžitě ji poznají.
A pak přijde to nejdůležitější - vůně nahřáté slané kůže! Správně voňavá, vášnivá, živá a svéhlavá. A je to prostě fakt super.
Úžasný parfém, který pro mě na chvíli zastínil všechny ostatní.
christianne1
Když Sex and the Sea vyšel v roce 2017 poprvé, moc jsem ho nechápal. Lidé, kterých jsem si jako recenzentů vážila, ji milovali, ale já jsem si myslela, že je to jeden z těch parfémů, které prostě nejsou pro mě. Nebyly to tóny podle mého gusta a málokdy se mi líbí nějaký plážový typ vůně. Od té doby jsem si ale tvorbu Francesky Bianchi opravdu zamilovala a poté, co jsem si přivoněla k Sex & the Sea Neroli a zbláznila se do ní, jsem se rozhodla znovu se podívat na originál a zjistit, jestli to cítím jinak.
A bylo to, jako bych cítila úplně jinou vůni, nejenže se mi líbila, ale myslím, že se mi líbí ještě víc než ta s Neroli a je to teď možná můj nejoblíbenější ze všech jejích parfémů (a já je miluju VŠECHNY). Jen mi chvíli trvalo, než jsem se k ní dostala. Myslím, že některé parfémy prostě vyžadují více zkušeností, abyste je ocenili, spolu se znalostí a pochopením práce parfuméra, aby vše zapadlo na své místo.
Sex and the Sea není typická "plážová" vůně, není svěží ani nevoní po ničem, co byste od plážové vůně očekávali. Voní spíše jako prohřátá kůže na slunci, slaná a zpocená, s vůněmi nasbíranými během dne, jako jsou rozlité sladké ananasové koktejly, květiny vanoucí vzduchem a vůně milence. Voní po tělech, kůži a parfému, který zůstal z dřívějšího dne. Je tak těžké tento parfém vysvětlit, ale je to téměř tak osobní pocit, že se během některých okamžiků červenám, ale jindy působí téměř staromódně. Je nesmírně komplexní, a přesto zpočátku působí poněkud jednoduše. Seznam tónů můžete vyhodit z okna, protože nevoní tak, jak byste očekávali, že tyto tóny budou vonět. Toto NENÍ klasický plážový typ vůně, ať už to zní jakkoli. Je mnohem hutnější a těžší než cokoli podobného a mnohem víc sexy, než cokoli z toho kdy bylo. A ve skutečnosti není ani tak o pláži, jako o tom, co se děje mezi dvěma lidmi na pláži a jak by jejich kombinované vůně mohly vonět. Je to nesmírně osobní. Ale jsou v ní také ty krásné květinové aspekty, které zároveň působí téměř jako vintage vůně. Nedá se přesně popsat, jak voní, a rozhodně není pro každého. Nazvala bych ji náročnou zejména pro ty, kteří mohou mít mainstreamovější vkus. Ale zároveň je to na mě monstrózní kompliment, asi to prostě funguje s mojí chemií. Už se mi stalo, že se mě cizí lidé ptali, co je to za vůni, a z nějakého důvodu mají lidé tendenci si myslet, že je to nějaký krém, jestli to o něčem vypovídá. Nevoní jako "parfém", prostě voní fascinujícím způsobem, jako příběh, a vy chcete vědět víc.
aurora_ru
Je to legrační fakt - ukazuje se, že existují dvě fronty: ti, kteří slyší na něco sladkého, dětsky lahodného v SEX AND THE SEA, jsou z toho nadšeni, a ti druzí jsou zděšeni a říkají, že to smrdí jako příšerný mužský pot. Jak je to možné!?!?
Testovala jsem S&S se skupinou přátel a slyšela jsem zmrzlinu ve vafli a jachtě a lidé vedle mě křičeli: podpaží, podpaží, podpaží! Udiveně jsme se na sebe podívali, ještě chvíli čichali a nechápali: Který to byl? Nicméně někteří, kteří slyšeli pot, se chtěli tou vůní také navonět )).
Když si ji rozeberete tón po tónu, rozeznáte ananas na kokosu, pak nesmrtelnost a myrhu. Ale civet tu neslyším, dokonce bych si to přála, aby zněl více indiánsky......

Párkrát jsem ji měla na sobě na veřejnosti a zachytila jsem pár překvapených pohledů - taky cítili zpoceného muže? Ale mně je to jedno, mně se ta vůně opravdu líbí - pro svou tropickou lahodnost a výletní náladu. Mimochodem, po nějaké době jsem od jedné dívky na ulici zachytila velký ocas THE LOVER'S TALE Francesca Bianchi a v mimóze byl určitě zpocený kůň, ale příjemný se vším všudy.
Emorandeira
Líbilo se mi to. Je pravda, jak říká uhm, že cena je vysoká a nepřináší na trh nic zvlášť nového. Ale taky je pravda, že to samé se mi stává s mnoha oceánsko-citronovo-slaně-mořsko-akustickými parfémy, které mi voní všechny stejně, vydrží nadechnutí a v některých případech stojí stejně nebo víc než tento od bianchi. Je drahý, to ano, ale kvalita je dobrá, výdrž a siláž jsou vysoké, má dobrou siláž, působí přirozeně na rozdíl od mnoha jiných parfémů tohoto druhu a je to také parfémový extrakt. Zkrátka a dobře, i když je to parfém, který voní jako piña colada smíchaná s opalovacím krémem, patří k těm dobrým...
blake.lee
Pookerella, tento konkrétní parfém je vyroben ze syntetické ambry zvané Cetalox. Většina moderních parfémů je proto, že je příliš obtížné dosáhnout konzistence vůně pravé ambry. Většinou, když vidíte ambru nebo civet uvedené v moderním parfému, obsahuje ve skutečnosti jejich syntetické verze. Existuje několik domů, které používají pravou ambru, ale ty jsou buď velmi bohaté jako Guerlain, nebo vyrábějí velmi omezené množství parfémů. I u těchto společností lze mít jistotu, že ambra byla získána vyplaváním na pláž, a nikoliv zabitím velryby za účelem vyříznutí ambry. Čerstvá ambra je v parfumerii nepoužitelná, protože svou jemnou vůni získává teprve po desetiletích solného vytvrzování při převalování v oceánu. Příležitostně se za přísných pravidel vyřízne ambra z mrtvé velryby na pláži, ale tato ambra je velmi nekvalitní a v parfémech nikového domu by se nepoužila.
Ditta70
S radostí se přidávám ke K1 a přidávám svých pět zlatých hvězdiček.
***** Zde.
Když jsem kontaktovala milou Francescu kvůli vzorkům, zajímal mě hlavně Angel's Dust, vzhledem k přirovnání k mému svatému grálu, Guerlain Guet-Apens od Luca Turina. Zaujala mě také The Dark Side, ale po přečtení jejích poznámek mě S&tS vůbec nezaujala. Kokosový ořech. Uh-um... Ananas... Uh-uh... Pina Colada, tady to je...
JÁ-JSEM-SE-TAK-MÝLIL!
Ukázalo se, že S&tS je moje nejoblíbenější.
Na mé pleti začíná výše zmíněnou kombinací kokosu a ananasu, ale není to to, na co jsem u parfémů a kosmetiky zvyklá. Kokos mi spíš připomíná ten úžasně surový, podomácku vyrobený kokosový olej, který prodávají thajské babičky na klidných západních plážích Ko Phanganu, vůni, která mi před lety, když jsem na ostrově žila, provoněla nekonečné dny. Stejně tak ananas není neonově zbarvená, sirupovitá syntetická hmota sprchových gelů, mnohem více připomíná popíjení sklenice čerstvě vyrobené, trpké šťávy k snídani, po nanesení výše zmíněného kokosového oleje na pokožku a vlasy po ranní sprše. Poznámky v hlavě evokují kvalitu světla a tepla pozdních rán na tropických plážích: slunce oslepuje, ale teplo je stále v příjemných mezích.
Brzy se objeví slané a teplé tóny, které evokují vlhký mořský vzduch a vůni kůže ozdobené krystalky soli, ležící na písku po příjemném koupání. Nebo mnohem raději ležení v náručí svého milence po příjemném koupání a milování v žáru tropického dne. Uznávám, že to může znít kýčovitě, ale věřte mi, že v S&tS to tak nevoní. Voní důvěrně, intimně a tělesně bez špetky vulgarity.
Drydown je ambrózní, jak naznačila K1, zejména ráno po něm. Dovolím si další asociaci s Guerlainem: nejkrásnější částí Chamade extrait je pro mě velmi pozdní (18+) hodinový drydown, typicky cítit druhý den ráno po probuzení. Stejnou zkušenost jsem měla s S&tS: ambery sladkost následujícího rána byla prostě strašidelně krásná! To je fáze, kdy si na své kůži mohu skutečně vychutnat spálený cukr jako facetky immortelle a pryskyřice, oslazené vanilkou.
Sex and the Sea je naprosto jedinečná, překvapivá, protože je tak důvěrně známá a příjemná. Stejně jako sex s vaší Láskou je vzrušující a příjemná stejnou měrou. Nikdy ji nemůžete doopravdy rozluštit, a přesto je vám blízká jako vaše vlastní duše.
Debut Francesky Bianchiové mě nadchl a budu mít oči otevřené pro její další tvorbu. Vřele, velmi vřele doporučuji!