FragranceX.com 1 product for 122.88 USD
FragranceNet.com 2 items for 125.29 - 282.79 USD
Sticky Fingers podle Francesca Bianchi je Leather vůně pro ženy a muže. Sticky Fingers byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Francesca Bianchi.

Zapp
Krásná pačuli s kůží a tóny kosatce a živočišných tónů. Jako všechno od Francesca's, s odkazem někam do retra, ale to je čistě kompliment. Parfém šíleně voní chtíčem, sexem a něčím živočišným, přičemž to vše kombinuje s příjemnými tóny pačuli. Ale jak správně poznamenal jeden pán v klobouku, Francesca umí téma sexu rozehrát decentně, nikoliv neohrabaně a nevkusně. Tato myšlenka se mi opravdu líbí. Ne, na lahvičce nebude místo uzávěru absolutně vulgární dildo, nikdo nebude plivat ani kálit do žádných kádí, nikdo si nebude titulem mlátit do čela. Ale stačí vzít láhev do ruky a otočit ji doleva a obrázek na etiketě začne hrát novými barvami. A přidejte sem samotnou vůni - obrázky se objeví krásné. Celá podstata je zde v polotónech, v odkazech, v náznaku. Francesca to umí, o tom není pochyb.

bicubic
Francesca's je jediná vůně, se kterou souhlasím ve všech fázích objevování.Pro mě je to vintage interiér ze 70. let! Tabákem provoněné dubové obložení stěn, zaprášená pohovka nasáklá alkoholickými limonádami a erminový kožich na gauči. Majitel tohoto bytu si rád "nalil" Gentlemana (1974) od Givenchyho a s glamour kouřil doutník... ano, kouřilo se vždy a všude).
Bohémská historie v hustém oblaku pačuli!
T.t.h. na nejvyšší úrovni.

Juliette Cuirée
U Francesky Bianchiové je to láska.
Myslím, že jen málo žen v parfumerii se odvážilo tolik jako ona. Vysvětlím vám to: Bianchi dokáže spojit suroviny, které bychom mohli definovat jako "mužské", a učinit je naprosto ženskými a svůdnými. V první řadě si Francescu zamilovala pro její dovedné použití kůže a kastorea. Pánové, pojďme si povědět něco o kastoreu a o tom, že jde o velmi podceňovanou čichovou nótu, která je řazena do kategorie smradlavých. Na druhou stranu ona s ním dokáže vytvořit nádherné vůně.
Sticky Fingers je špinavá, to vám řeknu hned. Můžete si na ni nalepit ruce s mnoha věcmi a vůně to naznačuje. Podejte mi paralelu, ale považuji ji za "ženskou" alternativu ke Stercusu od maestra Gualtieriho.
Otevírá se silnou, živočišnou, lehce kouřovou vůní. Tóny tabáku a kůže ji však činí sladkou i kouřovou. Mimořádně tělesná vůně. Tonka poskytuje vůni pozadí, zatímco santalové dřevo dodává v sušině krémovější nuance, více zaoblené a méně řízné.
Není to klasická dámská vůně. Naprosto výjimečná i dlouhotrvající.

diegocentrico
Celé měsíce jsem četla o parfémech Francesky Bianchi.
Celé měsíce jsem snila o parfémech Francesky Bianchi.
Nevyhnutelně, když mám od něčeho tolik očekávání, protože jsem je od někoho neměla už léta, jsem nakonec téměř vždy trochu zklamaná. V tomto případě jsem tedy nechala uplynout několik měsíců bez dalšího čtení, bez dalšího snění, bez dalšího fantazírování.
Nezapomněl jsem, nikdy na nic nezapomínám, jen jsem to záměrně odložil, abych se mohl věnovat něčemu jinému.
Každý máme nějaký koutek, kam odkládáme. Téměř každý má malou, stísněnou a tmavou skříň, ve které svítí světlo, které je vždy příliš slabé na to, aby osvětlilo všechny kouty (nebojte se, je to tak ve smlouvě a je to napsáno i v hypotečním listě), jiní mají více či méně velkou krabici a ještě jiní využívají kout svého srdce. Je zbytečné vám říkat, protože už víte, že moje parfémy byly tam, v tom koutě srdce, opřené o podlahu, protože tam není žádný nábytek, bez obav, že by je někdo mohl rozbít, rozšlápnout, zakopnout o ně. Do toho kouta nemá šanci vstoupit nikdo kromě jednoho člověka. Ten člověk má klíč od jakýchkoli dveří, ale než je otevře, vždy zaklepe a vždy čeká, až mu někdo řekne, aby vstoupil. Taková prostě je, říká, že se nikdy nezmění, a já jsem si tím jistá, protože jí věřím, slepě jí věřím.
Sticky Fingers je parfém pro líbání, které nezná hranic: je vhodný pro líbání na ulici při prvním, druhém, třetím, čtvrtém, stém sedmdesátém šestém setkání, pro nečekaný polibek, téměř ukradený, když jdete a mluvíte a gestikulujete a jste dokonce trochu naštvaní a najednou si uvědomíte, že prostě mluvíte samé blbosti a jediné, co by se v tu chvíli hodilo, je polibek, který přesně přijde, protože pravá láska nikdy není mimo čas, nikdy není mimo místo, vždycky je synchronizovaná, vždycky na místě.
Sticky Fingers je ideální pro neznámý polibek, pro polibek, o kterém už dlouho sníte a na který se připravujete tisícem a jednou myšlenkou, všechny špatné, všechny úplně špatné, protože jediná správná myšlenka, kterou můžete použít, je být vždy a jen sami sebou, zavřít oči, když se blížíte ke své lásce, otřít se nosem o jeho nos, jemně přistát na jeho horním rtu a doufat, že to nikdy neskončí, že to bude do konce života.
Sticky Fingers se hodí i pro večerní polibek daný před vchodovými dveřmi vaší lásky. Je to krásné zakončení společně stráveného dne, který se však stále nemůže stát úplným všedním dnem. Musíte "jen" věřit, doufat, pracovat na tom.
Sticky Fingers chutná po cigaretovém tabáku vykouřeném při pití staromódního drinku při západu slunce na střechách Říma, chutná po make-upu, po ženském make-upu, chutná po kosatci na mužské kůži srostlém s pižmem a pačuli ženy.
... ale, ale když se nad tím zamyslím.
To nejkrásnější, co máš, jsou mateřská znaménka.
které přerušují tvé řeči
Nejkrásnější, co máš, jsou tvé sliny.
která se táhne jako moře
Mé myšlenky na břeh, na břeh...
#scentfriend
#francescabianchi
#stickyfingers
#diegocentric

hellebelle
Dobře, upřímně, opravdu nechci být nenávistná a věřte, že chápu, že moje zkušenost je pravděpodobně neobvyklou reakcí na tuto vůni. Je samozřejmé, že v každé recenzi je uvedeno "podle mého názoru", a toto je určitě jen můj názor. Za více než dvě desetiletí, co se tomuto "koníčku" věnuji, ve mně jen hrstka parfémů vyvolala tak niterné reakce a představa, kterou ve mně tato vůně vyvolala, je tak silná, že mám pocit, že ji musím vypsat, abych ji vymítala. Následuje to, co si představuji, když k ní čichám:
Z nějakého důvodu sedíte v autě s velmi chlupatým mužem, který nosí hodně kůže. Má rád steam punk nebo renesanční veletrhy nebo něco podobného. Žije pro každou příležitost, kdy si může vzít koženou vestu, nebo ještě lépe koženou vestu a odpovídající kožený cylindr, což si dnes pro tuto příležitost vybral. Pod koženou vestou má nějakou blůzu v pirátském stylu a je vidět, že je rozepnutá, takže mu přes ni vykukují chlupy na hrudi. Tenhle chlapík je naprosto zarostlý a jeho chlupy na hrudi jsou leskle černé a hustší než husté, pevně stočené a pružné. Vlastně si nemůžete nevšimnout, že košile toho muže sedí několik centimetrů od kůže, a to kvůli obrovskému objemu jeho ochlupení. Muž nosí Shalimar a nanáší ho často a všude znovu. V autě je z něj téměř hmatatelný oblak, teplota uvnitř je až příliš vysoká a vám se jednou nebo dvakrát obrátí žaludek. Zeptáte se, jestli můžete stáhnout okénko, a muž ho doslova stáhne o pouhou škvírku. Nedostane se k vám žádná cirkulace vzduchu a z miasmatu šalimaru a vyčiněné kůže se vám dělá trochu mdlo. Za jízdy přednáší a blábolí něco o tom, jak mu kniha Luca Turina změnila život.
V jednu chvíli se musíte zastavit, abyste si něco koupili. Muž zajede na parkoviště u Walgreens nebo čeho a vypne auto. Uvědomíte si, že jste si zapomněli vzít obličejovou masku, a uvnitř obchodu je její nošení vyžadováno. Muž vám laskavě nabídne svou masku a řekne, že počká v autě, zatímco vy poběžíte do obchodu. Jste rádi, že se jen na chvíli vzdálíte od auta, souhlasíte a nasadíte si tuto látkovou masku na ústa a nos. Okamžitě je vám jasné, že tento muž nosí stejnou masku od začátku pandemie. Cítíte nahromaděný téměř dvouletý lidský dech, tělesný funk a maz, duchy starých říhnutí a samozřejmě všudypřítomný, neodbytný šalimarský kouř, kombinovaný se zvířecím pachem mastné pokožky hlavy tohoto muže a kůže jeho směšného klobouku. Otřásáte se odporem a dusíte v sobě výkřik.
Sticky Fingers by Franchesca Bianchi.

LennyG
Je to skvělé vetešnictví. A velmi italský duch, i když je v něm toho hodně: růžence ze santalového dřeva, indické šály a kožešinová boa s vůní kosatce a heliotropového prášku. Dokonce tu najdete i sběratelské doutníky, z nějakého důvodu uložené ve stejném šuplíku se svazky pravých skořicových tyčinek, a postroj, na který náhodou narazíte ve vzdáleném rohu, když se ohlédnete za vůní ruské kůže.
Co se týče stylu, pro mě osobně to není vyhlášený rockový chic, ale spíše boho. A i když mi takový styl není vůbec blízký a láhev si nekoupím, ale z láhve alkoholu si k němu přivoním a budu ho čichat znovu a znovu)))). Název je moc fajn a tady je to přesně na místě: nedá se mu odolat)).

ZenNatsume
Parfém, který pro mě byl těžko pochopitelný, a proto jsem si ho nemohla užít, nicméně něco v něm mě nutilo ho cítit a cítit, až jsem se do něj nakonec zamilovala. Je to obtížný parfém, silný tón špinavého tabáku s kastoreem a pačuli ho činí sexy, živočišným a jiným, stejně jako nevýrazným, hutným, mastným kvůli kořenu lilie, který obsahuje, vždy latentním.
Tato vůně je bezpochyby ódou na rock. Doporučuji ji před koupí flakonku několikrát vyzkoušet na kůži. Tento parfém je unisex/univerzální, s obrovskou stopou, grandiózní projekcí a věčným trváním. Jsem zamilovaná do tohoto uměleckého díla Francesky Bianchi.

Emorandeira
Dnes tento parfém testuji a pravdou je, že ani já jsem s ním neměla štěstí. Obecně mám ráda téměř všechny parfémy Bianchi, protože mi přijdou velmi zvláštní a jiné... ale Francesca se mi nelíbí. Je také pravda, že s pačuli si obvykle nerozumíme. Mám ji ráda jako základ a v nenápadném množství, ale když je hlavní postavou, unavuje mě. A v tomto případě má lepkavá vlákna tolik pačuli, že je pro mě těžké ji odlišit od jiných pačuli parfémů na trhu, například od Perris Montecarlo.
Přesto, a i když mi můj osobní vkus brání tuto vůni milovat, musím uznat, že uznávám vysokou kvalitu ingrediencí a že když zaschne, má něco, co je velmi Francescovské, a to, že i když přiblížím nos, stále je cítit pačuli a kůže, čas od času se objeví květinové výbuchy jako kosatec, které mám ráda. Ráda bych si k ní přivoněla na někom jiném, abych věděla, jak ji vnímá, protože vzhledem k vysoké koncentraci by to mohl být zavádějící parfém.
Zdá se mi, že je to spíše noční, intenzivní a čokoládová vůně, s dobrým výkonem. Takže i když mě pačuli nepřesvědčilo, pokud se vám líbí, neváhejte ji vyzkoušet, protože si ji určitě zamilujete.
Vůně: 8
Dlouhá výdrž: 9
Projekce: 7
Kvalita/cena: 5
Všestrannost: 6
Originalita: 6
Celkově: 8

rougetnoir
Sticky Fingers, bohémský parfém s elegancí připomínající 70. léta. houpavé pačuli a špinavé kosatcové máslo, transgrese a tradice spojené v extraktu, který ulpívá na kůži jako tetování.
jsou tu intenzivní tóny kůže, vůně kožené bundy, která prožila mnoho zážitků, dlouhé jízdy na motorce, a tabákových listů, cigaret předávaných z ruky do ruky před táborákem na pláži.
Objevuje se však i jemná stránka a mezi kořením a mužnými vůněmi si razí cestu přepychový, mastkový základ, díky němuž mi ke konci připomíná Shalimar v extraktu.
Nádherná vůně, jako všechny vůně Francesky Bianchi. možná je Sticky Fingers díky této dvojí duši ještě mnohotvárnější.

AprilSea
Odpusť mi, Otče, neboť jsem zhřešil.
Za 30 ml tohoto lahodného sirupu jsem zaplatil 99 dolarů. Ale je návykový. Voní jako samotný hřích. Nemůžu se přestat cítit. Deset minut po prvním postříkání jsem dostala kompliment. "Co je to za parfém?" "Voní jako vintage a zároveň nově". Byl to přítel muž, o kterém jsem netušila, že má čich.
Je tam pačuli, ale dobře zakryté drahou kůží, tmavě červeným vínem a tabákem. Je v ní trochu skořice a badyánu, ale není to svařené víno. Voní po podzimním listí a suchém písku, bohatém kakau a trochu slanosti. Je v ní cukr, je v ní koření a všechno je tak příjemné. Je bohatá, temná a smyslná. Je to nezapomenutelná, lehce živočišná, smyslná vůně, při které se vám zachvějí slabiny.
Odpusť mi, otče, neboť mé srdce po ní zatoužilo.

Kalima
Sen milovníků pačuli! Koupila jsem si ji hned v den, kdy byla k dispozici, a dorazila docela rychle. Otevírá se velkým oblakem krásného, bohatého, hlubokého, temného pačuli. To je největší část vůně, ale pak začne vykukovat trochu kůže, která dodává tu rock and rollovou atmosféru. Vnímám malinký kousek labdanum, který jí dodává nepatrnou sladkost, ale tohle všechno je o pačuli. Ta je bohatá a komplexní a asi po 15 minutách cítím, že se trochu vyvíjí a stává se ještě bohatší. Tohle je nejlepší nákup naslepo, jaký jsem kdy udělala, ale je to Francesca Bianchi, takže je to dost niche a možná budete chtít nejdřív znát její styl. Pokud máte rádi pačuli jako já, může to být docela bezpečná koupě naslepo. Nejlepší na tom je, že k objednávce posílá dva vzorky zdarma, takže můžete vyzkoušet i několik jejích dalších vůní. Já už vlastním 2. Ne, nejsem sponzorovaná, jen jsem velkou fanynkou tohoto domu.

Arenita
Dnes jsem obdržela vzorek sticky Fingers, moc jsem chtěla vyzkoušet nový parfém od Francescy, protože můj oblíbený parfém je sex and sea Neroli, ale tentokrát s Francescou neděláme chemii, tento parfém je dost mužný.
První co vnímáme je tón tabáku s docela převládajícím pačuli a nějaký živočišný tón se také objeví, pak se ubere a zůstane kůže, trochu skořice, santalové dřevo a další tabák tento poslední tón je přítomen po celou dobu vývoje parfému, na mé kůži.
Perfektní parfém pro milovníky kožených a pačuli vůní se sladkým nádechem, sladký na mé kůži velmi jemný, myslím, že tato vůně pro muže je ideální, voní jako chlap hahaha, je velmi sexy.
Nezapomeňte, že tato recenze je velmi osobní názor, je možné, že jiná pokožka ji může vnímat úplně jinak.
Ještě jsem zapomněla, velmi dobrá fixace jak jsme zvyklí u francovky a wake mluvíme o nízkém průměru, nepatří k těm, které zanechávají stopu.
Vzorek testuji stále častěji a připadá mi stále více unisex a sladší v drydownu, trvání je stejné a stopa je velmi nízká, je to jedna z nejlehčích Bianchi. Nyní jsou nejdominantnějšími tóny kůže a pačuli, ale velmi jemné a nevtíravé, v tomto parfému jsou to nejrafinovanější tóny.