Oud Touch Franck Olivier pro muže

Oud Touch Franck Olivier pro muže

růže
karamel
pačuli

Oud Touch podle Franck Olivier je Woody Aromatic vůně pro muže. Oud Touch byl/a uveden/a v roce 2014. Vrchní tóny jsou Karamel, Maliny a Pomeranč; střední tóny jsouRůže, Olibanum, Pačuli, Fialka a Jasmín ; základní tóny jsou Jantar (ambra), Vanilka a Pižmo.

Karamel
Maliny
Pomeranč

Růže
Olibanum
Fialka
Jasmín

Soul Sizz

Zpočátku převládá oudový efekt, příliš výrazný a štiplavý, který může zmást ty, kdo nejsou na tento typ vůně zvyklí, po půl hodině se zklidní a převládne kadidlová růže, parfém je dobře vnímán i několik hodin po aplikaci a téměř "mystická" růžová stopa vás zahalí a provází po celý den, rozhodně se hodí pro chladné roční období, podle mého názoru také unisex, pro silné osobnosti.

_Claoudy

Nákup naslepo, ale vůně před nákupem pečlivě prostudována. K tomuto pokusu mě přiměla zajímavá čichová pyramida, která se ukázala jako vynikající. "Mystická", smyslná vůně, dřevité a jantarové tóny vynikají, ale zanechávají sladkou, melancholickou stopu. Následně lze vnímat nádech růže, který přispívá k větší eleganci celku, smíchaného se zdánlivě oudovou vůní (není zmíněna), jejíž tělo vykresluje. Celkově jde o velmi vděčnou koupi za rozhodně zanedbatelnou cenu.

realfrags

Neposlouchejte ty kecy.
Žádný karamel. Žádné maliny. Nic sladkého.
Tohle je přímo dior Oud Isphahan (vintage), a je to skoro ještě lepší.

Silná, mužná, sexy, živočišná, temná. OSTRÁ!

Silná přímo z láhve, ale počkejte, dejte jí rok nebo dva na maceraci a zrání.
Bude ještě hutnější, bohatší, silnější.

Na mé horní poličce je poměrně dost niche vůní, plus tato. A je snadno v mé top 5.

Doporučuji. Nepřeformulovaná.

Výdrž je v mém dva roky starém flakonu klidně 24 hodin.
Vůně je silná.

Velmi NON unisex, hahaha. To, že žena může nosit pneumatiku kolem pasu, neznamená, že pneumatika měla být sukně.

Mark

IAmStaka

Jakmile se dostanete přes ten příšerný úvodní skanky, mega skanky, giga skanky oud a po 30 minutách se to uklidní, je to opravdu pěkné a příjemné. Takže ano, jen ji při stříkání necítíte zblízka. Jednoduše ji ignorujte.
Po 1 hodině si budete říkat: "Co tady tak krásně voní?...do prdele, TO JSEM JÁ!!!! ÚŽASNÉ!!!"

Ночная Фиалка

A na mně, horkokrevné dámě, sóluje Oud Udovich.... a někde v dálce je slyšet lehký, beztížný květinově-ovocný závan a pár kapek sladkosti (ani jantar, ani pačuli, ani karamel s růží jsem nedala). Název se tedy přesně ospravedlnil. Unisex na 100 % ( ale vnímám ji spíše po mužské stránce). Nicméně vše záleží na individuálním přistání a olfaktornoy náchylnosti. Výdrž na mě není velká (2-4 hodiny), stopa není nijak zvlášť . Doba nošení - v pohodě . Den / večer (klub, kavárna, levná restaurace, ale ne více než to) Vůně stojí za své peníze. Nic převratného, ale v oudové kostce není špatný mite)))). Nebojí se chodit po světě, protože sólista zde není živočišný a není lékařský, ale docela přijatelný, nositelný, zachovávající si svou identitu. evropská verze.
Pokud chcete mít ve sbírce oudovou vůni, ale rozpočet vám nedovoluje vzít si drahé značky, bude tato parfémová kompozice od F. Oliviera dobrou akvizicí.

Doplněk. Uvědomila jsem si, že pro mě je nejlepší nanášet ji na oblečení, ne na kůži - stopa je příjemnější. A ne více než dvě atomizace.

dolcemela

Není pravda, že si ji nemůžete koupit naslepo. Právě jsem si ji pořídila a je velmi příjemná.Co tím myslí, že v ní není Oud ? Ten a růže jsou výrazné.možná později poznám maliny, karamel ,pomeranč.....Ale budu si muset počkat.pro snoby, kterým se líbí vůně jen když je předražená...jste banda nevkusných, nic nedělajících kecálků.

Rebane

Je unisex. Ale spíše se přikláním k tomu, že přesto zní lépe na ženě) Sladká, jantarová, pačuli. Neslyším žádnou růži. Začátek byl trochu drsný, mužný. Doslova asi 10-15 minut. A slyším kadidlo. Krásná, stopa je dobrá. O výdrži zatím nevím. Nechám ji odležet, pak přidám další.

Budu aktualizovat. Ano, je silná, je švestková. Nechte ji odstát a je jemnější. Je to krásné :)

UmkaSun

Po přečtení recenzí a pyramidy jsem si objednal jeden pro sebe. Právě dnes jsem ji obdržel. Vůně je opravdu hustá, hutná a vtíravá. Někde daleko slyším hrát karamel, pomeranč, růži, fialku, vanilku a maliny. Čekám na čokoládu. Třeba se to z cesty ještě trochu usadí. Vůně se mi líbí, dost možná je unisex.

UPD: Začala jsem jasně slyšet růži. Čokoláda se neobjevila. Vůně je velmi lichotivá, nebyl den bez komplimentů. Vzhled a obsah zjevně stojí za víc, než ve skutečnosti jsou.

Pluto

Lidi, tohle je mistrovské dílo, tajemná orientální vůně s nasládlým a kouřovým nádechem růže.. Za tu cenu je to opravdu výhodná koupě.. Po 12 hodinách ji stále cítím.. Koupě naslepo ale super spokojenost.pro ty co mají rádi sladké orientální vůně jděte do trezoru.... Oud zde není zmíněn, ale má stejný účinek

Bofifa

Až dosud jsem s Franckem Olivierem prožíval vzestupy i pády. Černý dotek se mi moc nelíbil, i když uznávám jeho originalitu. Více se mi líbila Bamboo, elegantní, výbušná a exotická zelená pro muže. Dnes je na řadě Oud Touch, a to díky vzorku, který mi předal Darkbeat.

Úvod Oud Touch je divoký. Velmi arabský styl, osciluje mezi léčivým a sladkým. Poté parfém vstupuje do nuancí, rozvíjí svůj útvar a ukazuje jasné aspekty kůže a exotických dřevin. Postupně si uvědomíme, že tento parfém není ani tak zaměřen na tradiční arabskou parfumérii, jako spíše na určitý niche sektor: má ozvěny toskánské kůže, v součtu ovocných a kožených nuancí, a také, jak jsem se dočetla, Diorova Oud Ispahan.

Nejlepší ze všeho je, že navzdory tomu, že obsahuje a priori výbušné, špinavé a obtížné tóny, se časem stává mimořádně nositelnou. Myslím, že zmíněné niche vůně jsou určeny pro velmi výjimečné příležitosti, zatímco tato má přitažlivost a univerzálnost, která by z ní mohla udělat i signature parfém. Když se usadí, stává se velmi příjemnou, projekce je velmi dobrá a dlouho vydrží.

Nemyslím si ani, že je lineární. Zatímco zpočátku je tvrdší, po využití jejího koženého a ovocného úhlu se přehoupne do pryskyřičné fáze, čistě divokých dřev, která je mou oblíbenou a která podle mě dělá z tohoto parfému špičkový parfém. Dojem, který v této fázi, jež na kůži dlouho vydrží, mám, je jako bych vstoupila do borového lesa: vůně vroucí kůry.

Takže Oud Touch je nakonec krásný parfém, komplexní, plný zvratů a radosti, s velmi dobrým provedením, neobvyklý, ale ne vzácný, a za směšnou cenu na to, co nabízí.

Vskutku znamenitá.

Darkbeat

Po tom všem, co Josesan ve své recenzi zcela správně komentuje, už nemám moc co dodat, takže se zaměřím jen na své osobní dojmy.

Oud Touch je působivý, jak výkonem, tak vůní, je jedním z těch "bílých kosů", kteří se občas objeví mezi značkovými řadami a zůstanou nepovšimnuti, dokud se neozve ústní podání a neumístí ho na své místo, což je správné, protože jedna věc je jasná, bezkonkurenční poměr kvalita/cena.

Vůně tohoto parfému je silná a těžko vstřebatelná, není to typická příjemná a obecná vůně, která se vám zalíbí na první přičichnutí a kterou obvykle najdete v designérských řadách, Ne, tohle je pro designérský svět velmi riskantní a já tleskám Francku Olivierovi, že se do takového rizika pustil, protože na můj vkus je to parfém stejně skvostný jako riskantní. Dřevitá, silná, živočišná, špinavá, sladká, pryskyřičná, kouřová a lehce květinová vůně. Spíše arabské provedení, které, pokud k němu přivoníte naslepo, byste si mohli myslet, že jde o jakýkoli parfém z domů jako Rasasi, Al Haramain, Swiss Arabian atd. atd.....

Je to parfém pro chladné a mírné podnebí a velmi noční, ale pozor na spoušť, pokud nechcete lidi odradit.

Mně osobně se líbí, a pokud máte rádi silné vůně, které nepodléhají trendům a jdou si svou vlastní cestou, máte zde velmi zajímavou možnost, se směšnou cenou za to, co nabízí.

Josesan

FRANCK OLIVIER se ukazuje jako obtížně dohledatelná značka a i o autorovi Fragantica říká, že "..... nosem pracujícím na jeho vůních je Mark Buxton .....". Tento autor hodně spolupracoval s Comme Des Garçons, s House of Sillage, s La Folie à Plusieurs a se svou vlastní značkou. Ale to je jako neříct nic, protože na Fragantice jsou soubory asi 45 parfémů Franck Olivier a Mark Buxton zřejmě nedělal všechny. To by byla první záhada.

FRANCK OLIVIER (jeho pravé jméno je další záhadou) pochází z módní rodiny. Svou kariéru módního návrháře zahájil v roce 1955 a v roce 1964 se usadil v Paříži. Jméno FRANCK OLIVIER vzniklo spojením jmen jeho dvou synů, Francka a Oliviera. V roce 1993 uvedl na trh svůj první dámský parfém, a to prostřednictvím rodinné společnosti SODIP GROUP, která prodávala všechny jeho vůně. O této značce a této skupině je známo jen málo. Ani o módě, ani o vůních. Jejich parfémy jsou obvykle poměrně levné a jejich výkon je bezkonkurenční.

Pokud jde o OUD TOUCH, musím v první řadě zdůraznit jeho působivou stopu a trvání. Něco podobného mezi západními parfémy najdete jen stěží, pokud vůbec mezi dubajskými parfémy.
Jeho vůni je však obtížné přijmout a musíte být velmi dobře obeznámeni s výbušnými, drastickými a vtíravými orientálními parfémy. S touto vůní není možné zůstat bez povšimnutí. Dokonce i pro sebe může být problémem, pokud není dávkována velmi pečlivě. Tím se vracíme k věčnému tématu, jak nás návrháři a nikové firmy dráždí svými nízkými výtěžky. OUD TOUCH se vyrábí ve Francii pod kontrolou IFRA a z povolených materiálů. A přesto je jeho potence jako POISON, MAGIE NOIRE a LOULOU dohromady, ale ve vintage verzi. Vysvětlování o současné slabé výkonnosti velkých značek je proto málo platné, když existuje společnost, která může nabídnout neuvěřitelnou sílu za téměř směšnou cenu.

Jak jsem již zmínila, nedoporučuji koupi tohoto parfému naslepo, protože jeho vůně je velmi, velmi umělá a hekatombická, s tóny, které jsou zachovány po celou dobu jeho vývoje, od začátku do konce, aniž by utrpěly jakoukoli změnu. Pokud se vám nelíbí na začátku, nebude se vám líbit ani na konci, protože je lineární.
Akord je tvořen intenzivním - skoro bych řekla křečovitým - pižmem se sladkými a kořeněnými tóny, které je těžké izolovat. Ačkoli oud není v popisu zmíněn, je pravda, že má v sobě léčivý, sladký oud, stejně jako kůži, karafiát, benzoin a terpentýn, což také nejsou deklarované tóny. Občas může vonět i po insekticidech a barvách na kůži, s ostrým a pobuřujícím nádechem.

OUD TOUCH mě nedokáže nadchnout, protože jí chybí nuance, elegance, umírněnost, zdrženlivost a vyváženost. Nemohla bych ji také nosit příliš často, protože je sytá. Čas od času ji však mohu nosit, ale vždy ve velmi malých dávkách. Navíc si myslím, že je to parfém, který se hodí na zkoušku, aby se dal použít jako kulisa pro některé jiné, jemnější, orientální vůně. Pokud se chystáte na přehlídku, mohlo by to být s aktuální verzí Opium pour homme od Yves Saint L'Oreal.

Pokud se vám vůně zalíbí, jste šťastlivec, protože s jedním flakonem této vůně se můžete parfémovat denně po několik měsíců. A na vaší pokožce vydrží až do dalšího dne. A to za směšnou cenu.

Nusuk
Sama