Luca GrittiHodnocení parfému 3.94 z 5 s 1,029 hlasy
Duchessa podle Gritti je Floral Fruity Gourmand vůně pro ženy a muže. Duchessa byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Luca Gritti. Vrchní tóny jsou Černá třešeň, Šafrán, Hořký pomeranč a Broskev; střední tóny jsouČokoláda, Hřebíček a Jasmín ; základní tóny jsou Sladká mandle, Kosatec a Hnědý cukr.
spaceybailey
Temný a tajemný. Tohle je LISLE VON RHUMAN ve filmu Smrt se jí stává. Rudé rty, tmavé vlasy, velmi žádoucí. Ideální pro útulné chladné počasí.. Dokonalý podzimní lektvar. Samozřejmě ne pro každého. Toto je odvážné ženské tonikum pro NĚJ, která si troufá být jiná. Úvodní tóny jsou přesně takové, odvážné a smělé. Příchuť MLADOSTI & VITALITY. Trpká třešeň, hořká broskev a kytice jasmínových květů, překvapivě sladká a zároveň pikantní. Zahřeje na lahodný šálek luxusní horké čokolády, hořící krb a lahodný broskvový koláč. Zůstává odvážná po celou noc. Horké hnědé cukrové latté s panákem drahého rumu a třešňovými cigaretami. MÁM TO RÁD. Nejlépe, pokud se nosí v noci.
P.S. Nemohu vám slíbit věčné mládí, ale budete vonět úžasně "jako z jiného světa", velmi záhadně. BISOUS
Spell_smell
Uvědomila jsem si, že tento dům s jeho pižmem je mým parfémovým hororem a noční můrou. Není to pižmo, je to pižmo, a to pěkně špinavé, špinavě zpocené. Jak se to srovnává s Fordem? ..... Z pod uzávěru je cítit třešňový nádech, ale po nanesení nic, jen tuna uřvaného, špinavého pižma. Jaká třešeň, jaká mandle? Navíc vytrvalost, žádné smývání... strašidelné, určitě.
PS: před koupí 100 000x vyzkoušet.
tamarasurenkova
Duchessa Gritti
Luxusní
Mega-sexy
Unisex. Ale raději bych to slyšela od svého Man.....
Je to jako autorův nápad hrát ve dvou nejoblíbenějších směrech: a la bakarat a a la ztracená třešeň.
Z prvního ve vůni je cítit prach, lehký obvaz.
Z druhého pak hořké drsné mandle.
Výsledkem je poměrně zajímavý parfém.
Zdá se, že je podobný, a ne nový, a "starý dobrý kamarád", ale přesto je jiný.
Vůně není určena pro masy, nekřičí, neplave na celý vagón metra. Je intimní. Jen pro vás, nebo jen pro vás.....
Celkově se mi moc líbila.
Doporučuji ji!
Pro mě nejzajímavější z celé "sametové" série Gritty.
Magifera
Omamné. Intenzivnější než Lost Cherry. Více aspektů, více kyselé, více kořeněné, více zemité. Arabský šafrán dodává hloubku, temnotu a pocit nejrafinovanějšího luxusu. Snadno ji lze vnímat jako unisex. Není to typická gurmánská vůně, zařadila bych ji "kyselou" před "sladkou" - tím nejlahodnějším způsobem! Zatím nejdokonalejší višňová vůně, kterou jsem vyzkoušela. Nádherná.

Astra.not
TF Lost Cherry by si přála, aby to tak bylo. Narazil jsem na několik recenzí, které tvrdí, že jsou si podobné. Podobná je jen proto, že je gurmánská.
Duchessa se otevírá jako mandlový kávový koláček, drahý hořký, netuším, jak se jim podařilo udělat z mandlového dezertu něco tak drahého a sofistikovaného, jako je on. Cítíte se bizarně, a přesto mocně a pod kontrolou. Večer je váš.
Voní těžce a omamně, přesto chcete ještě víc. Chcete se v této vůni utopit, i když je těžká (což obvykle nemám ráda - tato vůně je výjimkou) Na rozdíl od mnoha sladkých gurmánských vůní voní komplexně, aniž by vás ze sladkosti bolely zuby. Opět bych to od mandlového koláčku nečekala. Bohužel při zaschnutí je mandlový koláček pryč. Stále voní příjemně a draze
Nemůžu přijít na siláž, rozhodně kolem sebe dělá obláček, cítím ji pořád. Možná má nade mnou takovou moc a dostává mě do bubliny, kde jsem ztratila kontakt s realitou. Tudíž si nejsem jistá, jestli si toho ostatní všimnou, ale výdrž je obrovská (stejně jako cena). Rozhodně radím, abyste ji dostatečně vyzkoušeli, pořídili si vzorek, nosili ji; zůstane na oblečení několik dní.
Je jasné, že je to večerní parfém a nebudete ho potřebovat moc. Bude se hodit na každé roční období
Алексей Мосин
Stručně řečeno, bylo to bez dechu!
Málem jsem se udusil, doslova a bez přehánění. Měl jsem také dost rozumu na to, abych si ho při prvním seznámení nanesl na tělo, za což jsem se vlastně na sebe za toto impulzivní rozhodnutí velmi, velmi zlobil.
Nevím, jaká složka nebo kombinace složek vyvolává ten příšerný pocit pálení, ale vyrazilo mi to dech až k dušnosti a lehké nevolnosti. A nejsmutnější na tomto příběhu je, že mám tu vůni na hrudi pod nosem a nemůžu se od ní odvrátit, je to jako uškrcení. Dokonce i po nouzové sprše mi seděla na kůži.
Je to už druhá vůně této značky, se kterou jsem se seznámila. A druhý neúspěch. V době psaní tohoto článku jsem se ještě nerozhodla, zda budu ve své známosti se značkou pokračovat.
Rozhodně nerozumím Lost cherry a Baccarat540? Kde a na jakém místě? Na nose vidím mnohem větší podobnost s Red Tabacco Mancera ( až na to, že se mi líbí) než s Lost cherry a Baccarat540.
Ze Ztracené třešně maximálně náznak (přesně náznak) na třešeň a to, v Duchesse je to tabák, ne likér.
A z Baccarat540 jen šafrán, jasmín a cukr (jako mimochodem v Red Tobacco).
Suché tabákové třešňové podtóny, šafránový přeliv, anýzové, mandlové a hřebíčkové podtóny a prachový zvuk bílých květů na zemitém pačuli pozadí. Cukr je jen v náznaku, a to pokud posloucháte!
Monotónně sedící, bez jakéhokoli vývoje a hry odstínů vůně. Neváhám tuto levanduli někomu darovat.
Pro mě se tato vůně zařadila do kategorie "Moje osobní peklo a noční můra Parfc".