Josh MeyerHodnocení parfému 3.90 z 5 s 2,516 hlasy
Cape Heartache podle Imaginary Authors je Woody Aromatic vůně pro ženy a muže. Cape Heartache byl/a uveden/a v roce 2013. "Nosem" za touto vůní je Josh Meyer.
loor89
V úvodu převládá dřevitá/pryskyřičná vůně borovice a jedle, velmi podobná vůni Arso od Profumum Roma, jsem milovníkem Arso, takže zatím dobré.
Poté se parfém otevírá, pryskyřičné tóny mizí nebo se spíše začínají prolínat s ovocnými tóny jahod.
Upřímně řečeno, tato kombinace lehce chemického ovoce se zajímavějšími tóny pryskyřice a dřeva není vyloženě v můj prospěch, řekněme, že mi z ní trochu cuká v nose, ale jsem více než přesvědčená, že jde o parfém, který může většina lidí snadno ocenit. Mně trochu připomíná vůni některých středně/nízkoprahových vonných svíček určených na podzim. Pak přijde vanilka a už to není lepší, že by se impozantní a krásný les, který jsme vnímali na začátku, změnil v malou vonnou svíčku?
aurora_ru
Stručně řečeno: jdete hustým jehličnatým lesem - jehličí, mech, lesní cesta po dešti a na cestě uvidíte něco růžového. Silně to voní po jahodách. Zastavíte se, abyste se podívali - co to je, vypadla někomu žvýkačka nebo bonbón? Hm, rozžvýkalo to nějaké dítě a vyhodilo to? Ale ne, podíváte se blíž - a je to něčí rozbité srdce...... ???
V létě tam bylo víc jahod, trochu udusaných bonbónů, teď na podzim víc borovic. Na podzim se mi líbí víc, přímo terpeny - no, mám rád terpentýn a tak.
Khrodino
Trochu mě zklamalo, že to není tak pryskyřičná a dřevitá vůně, jak jsem očekávala; nebo spíš je, ale ne tak, jak jsem doufala.
Vůně borovice je tak dobře promíchána s dřevitými, jahodovými a vanilkovými tóny, že nevyčnívají, ale všechny se v nose spojí a vytvoří tuto obklopující, sladkou a lehce štiplavou vůni, která je sama o sobě.
Neohromí mě, možná proto, že jsem doufala v něco jiného, ale ta vytrvalost je monstrózní! Neprojevuje se tolik, ale po celých 24 hodinách jsem ji stále cítila na kůži.
Emorandeira
Připomíná mi to kombinaci táboráků v San Juanu, zejména vůni oblečení na druhý den, a procházek s mým letem, když jsem byl dítě, po borových lesích v mé vesnici. Jahodník je pro mě těžko k nalezení a nevím, jestli mi ta vůně opravdu chutná. Ráda bych ji vyzkoušela, ale neutratila bych tolik peněz, kolik stojí. Původní ano... Nositelná nejsem si tak jistá.... ;)
Vůně: 6
Trvanlivost: 7
Hvězdná: 5
Kvalita/cena: 5
Všestrannost: 8
Celkově: 6
Almetista
Sovětské jehličnaté tablety do koupele se válely mezi nebezpečnými žiletkami po dědečkovi, zmačkaným balíčkem Opalu a malými jahodovými mýdly. Skříňka se pevně zavírala a při otevírání jste za ni museli silou zatáhnout... Bylo mi pět a otevírala jsem ji a zavírala. Líbilo se mi, jak malý magnetický zámek cvakal.....
Cítím téměř karmické spojení s Joshem Maherem, ale nemůžu ho nosit.
Le fleurs de Lis
Páni! Je to neskutečně krásná vůně. Určitě ji musí vyzkoušet ti, kteří hledají něco neobvyklého.
Jahoda je v parfumerii tak obtížný tón. Nemůžu říct, že bych byla vášnivou fanynkou ovoce, ale správně namíchaný ovocný tón podle mého názoru vůni pouze dodá šmrnc a neudělá ji výjimečnou. Kolikrát jsem se snažila najít ty správné jahody/zeměňáky a všechno vydávalo buď marmeládové, plastové, nebo nepříliš příjemné živočišné tělo.
Jediný případ, kdy jsem narazila na lahodné čerstvé bobule, byly lesní jahody Neila Morrise. Lituji, že jsem láhev prodala, v zelené trávě v kapkách ranní rosy se skrývaly vzácné lesní jahody.
Nyní tedy mohu s jistotou říci, že existuje další přírodní příchuť těchto červených bobulí - Cape Heartache.
Je to lesní houština a někde v jejích hlubinách se skrývají malé bobule. Je to dřevitá příchuť. Je velmi chladivá. Podobná lesním jahodám, ale "vyzrálejší" a hustší. Okouzlující. Chtěla bych si dát!
oscarsh86
Cape Heartache se otevírá pořádnou dávkou dřevitých a kouřových tónů s lehce ovocným základem jahod. Vnímáme také smrk a borovici, které občas připomínají parfémy jako Arso nebo Fille en Aiguilles.
Ve střední fázi se jahody stávají výraznějšími na úkor kouře a dřeva, i když jsou ve směsi stále přítomny, společně s jedlí a borovicí.
V posledních hodinách se parfém stává sladším s přídavkem vanilky, jahodová nóta je přeslazená a podle mého názoru se stává poněkud vlezlou. Dřevité a kouřové pozadí je stále vnímáno, ale v mnohem menší míře.
Nejlépe se hodí do chladnějšího počasí a osobně ji považuji za unisexovou. Začátek mi přijde spíše mužský, ale ke konci se díky přidané sladkosti stává více ženskou.
Provedení je poměrně dobré. Vydrží mnoho hodin a má dobrou prezenci.
Kvalitní parfém, s dobrou výtěžností a směsí kouře s ovocným pozadím určitě originální. V závěrečném sušení mírně cítit, ale nic přehnaného. Doporučuji alespoň vyzkoušet, pokud je to možné, je to zajímavá směs.
randy.devost1
V létě voní jako rustikální obchod se suvenýry ve státě Maine. (Rádi prodávají malé polštářky plněné borovicovým jehličím.) Tento parfém vyjadřuje eleganci pobřeží Maine smíšenou s borovicovým lesem. Kdyby státy mohly mít oficiální vůni, volila bych jako ni tuto. "Cape Heartache" je perfektní název, protože zimy jsou na severovýchodě tak dlouhé. Je v ní opravdu cítit nostalgie po třech měsících nádherného léta. Srdce po něm opravdu bolí! Člověk si nemůže pomoct, ale už se těší, až uklidí zimní oblečení do cedrové skříně a půjde se projít po lesních cestách, po kterých se plazí lesní jahody. Nosila bych ho v zimě, abych si zlepšila náladu, a v létě na oslavu. Hurá, že jste přišli s borovicovou vůní, která je nositelná, dynamická a univerzální.
AveParfum
Láska na první přičichnutí. Evergreenové parfémy jsou moje slabost. Mám je ráda sladké, mám je ráda suché. Cape Heartache pro mě vyniká přirozeným a lahodným jahodovým nádechem. Rozhodně je to procházka horským lesem, kde všude rostou lesní jahody. Docela doslovná vůně.
Když se parfém poprvé dostane na mou kůži, jahody voní velmi svěže, jako právě utržené drobné, sladké, jasně červené lesní jahody. Po nějaké době se stane sladší a smísí se s vanilkou, takže je to spíše vůně stromů + jahod a smetany.
Na tomto parfému se mi líbí, že zůstává věrný a vydrží na pokožce solidních 12 hodin i déle. Není na něm nic syntetického. Nikdy tam není podivné abstraktní pižmo, ambroxan nebo základ Iso E Super... jen čisté lesní divoké jahody. Tuhle vůni MILUJU.
atlaseetschristmas
Po vyzkoušení celé této řady si jsem stoprocentně jistá jen tím, že ji naprosto zbožňuji. Je jednoduchá, ale účinná. Otevírá se lehkým dřevěným kouřem, čerstvým borovicovým jehličím a pikantně sladkým jahodovým tónem. Okamžitě se vracím do různých míst svého dětství, ať už jde o posezení u vánočního stromku nebo návštěvu místního jahodového záhonu. Je rozhodně sladká, ale když se na sladkost zaměříte, dřevité tóny vyskočí a zachytí ji těsně předtím, než se stane kandovanou. Jakmile zaschne, pikantní jahody ustoupí (zůstávají přítomné, jen se ponoří do zbytku směsi), zatímco rozkvete borovice/kouř. Je v tom něco, co ve mně vyvolává nostalgii. Způsob, jakým dřevité, těžké mužné tóny vyvažují veselé, mladé, jasné, ovocné/vánoční tóny, ve mně vyvolává vzpomínky na dospívání. Něco jako stesk po sladkých, lehčích časech dětství, zatímco se snažím přizpůsobit vážnosti. Je to vůně těch podivných let mezi, kdy nejste teenager, ale dospělost vám ještě nepřipadá správná. Když pomineme veškerou patetickou nostalgii, je to zábavná vůně, která ani v nejmenším nepůsobí dětinsky. Výkon je docela skvělý. Dlouhá výdrž byla mohutná, ale siláž byla poslední 2/3 dne měkká (což nemusí být nutně špatně, protože to může být trochu únavné). Vřele doporučuji!