Eau des Baux L'Occitane en Provence pro muže

Eau des Baux L'Occitane en Provence pro muže

kouřový
balsamico
jemně pikantní

Eau des Baux podle L'Occitane en Provence je Orientální Woody vůně pro muže. Eau des Baux byl/a uveden/a v roce 2006. "Nosem" za touto vůní je Karine Dubreuil-Sereni. Vrchní tóny jsou Kardamom, Růžový pepř a Bergamot; střední tóny jsouCypřiš, Kadidlo, Skořice a Jalovec ; základní tóny jsou Vanilka, Fazole tonka, Kadidlo a Cedr.

Kardamom

Fazole tonka
Kadidlo
Cedr

Vetiversamiundrink

Nalezená rovnováha mezi dřevitými, vanilkovými a kadidlovými tóny mi připadá neuvěřitelná. První dva jmenované faktory dělají tuto vůni vážnou a zajímavou: dřevitost jí dodává onu poněkud strohou atmosféru, zatímco kadidlo z ní dělá tajemnou a orientální vůni.
Co se týče třetí hlavní složky: nejsem velkým fanouškem vanilkového tónu, zvláště když je hlavním hrdinou. Zde má naopak vanilka za úkol udělat ji jemnější, jednodušší, sladší a podle mého názoru i více sexy. Tóny vanilky a fazole tonka jsou nakonec komprimátem, který sice zůstává sekundární, ale je vždy přítomen a dává vyniknout protagonistům, kteří by, kdyby zůstali sami, byli trochu suchopární.
Výsledkem je parfém, který lze nosit ve dne i v noci (včetně jarních nocí) bez ohledu na typ situace nebo společnosti.
Tato "kulatá vážnost" z něj podle mého názoru činí dokonalou pánskou vůni: sofistikovanou, ale příjemnou, intrikující, ale ne ukřičenou (to je také dobré shrnutí kapitoly "výkon" tohoto parfému).
Kapitola Tobacco Vanille: v úvodu se objevují podobnosti, pak se vydávají dvěma různými cestami. EdB je rozhodně méně sladká a vážnější, stejně jako mnohem méně agresivní než Tom Ford. Je to dáno přítomností mnohem temnějších tónů, jako je kadidlo (fantastické) a cypřiš (velmi přítomný), namísto mnohem sladších a "vánočních" tónů (jen Tobacco Vanille mi připomíná Vánoce a perníčky?).
Cena: 54 € za 75 ml, darováno jako dárek.

Gudielzinho

Moje oblíbená vanilka! Příjemná, pohodlná, krémová a útulná vůně. Byla mou oblíbenou vůní pro deštivé večery, kdy jsem šla s přáteli do kina.
Nemůžu se dočkat, až svůj flakonek spotřebuji, protože Loccitane teď udělal medvědí službu, když snížil množství a zvýšil cenu, a také jsem slyšela, že byl přeformulován. Škoda.
Celkově vzato je to zapálená, elegantní vanilka pro dospělé.

Myselfy

Podle mého názoru nejlepší z Loxitánů. Velmi hluboký a příjemný mužný parfém. Velmi hřejivá a útulná. Jehličnatá (přesněji cypřišová) klasika, kvalitně okořeněná sladkostí vanilky a kouřovostí kadidla. Vřele doporučuji vyzkoušet.
UPD. Zjistil jsem, že velmi dobře zní, pokud si ji vezmete s sebou do fitness klubu (samozřejmě ne do samotné posilovny, ale po ní). Já to dělám tak, že skončím cvičení, jdu do sprchy (existuje sprchový gel stejné řady), pak si vezmu tělový krém (krém této řady neexistuje, ale existuje balzám po holení - nahrazuje ho), pak nanesu pár šluků samotného parfému. A na parkoviště jdu v oblaku uvolňujícího tepla cypřiše a kadidla - po intenzivním tréninku je to prostě kouzelné.

vonnnie

Bůh ví, že další recenzi nepotřebujeme. Ale stalo se tohle: V supermarketu jsem sledovala jednoho chlápka, abych se ho zeptala, co má na sobě.

Zadní část obchodu, mlékárna, nějaký chlap stojí před mlékárnou. Dívám se na máslo. Jinak ho nevidím, dokud si k němu nepřičichnu. Stojí maximálně dva metry od mě. Není to ani silný závan.

Mám na uších sluchátka, a než vypnu hudbu a zeptám se, je v půlce uličky s mrazákem. Dobře, musela jsem si to zamluvit, abych se k němu dostala. Nezastavil se, takže ze vzdálenosti čtyř pěti metrů trochu zvýším hlas.

"Promiňte!" Otočí se, když k němu přistoupím.

Samozřejmě jsem ho pronásledovala uličkou. Ale neutekl ani nezavolal ochranku. A ve tváři má neutrálně (opatrně) přátelský výraz.

"Prosím, neberte si to špatně, jsem parfémový maniak. Co to máte na sobě?"

"Znáte Occitane?" zeptá se.

"Jo, jasně." Říká něco o vůni, kadidlo něco něco. Ale já to jméno neslyším.

"Který?"

"Baux."

"Eau des Baux ?"

"Jo."

"Krásně voní. Věděl jsem o ní, ale nikdy jsem k ní nepřičichl. Děkuji!" Otočím se a odcházím, než si to rozmyslí a zavolá ochranku.

Vezměte si něco, lidi. Já si jdu pro trochu pro sebe. IMO je lepší než Tobacco Vanille. Kouřová, teplá, vanilková. Není tak sladká jako TV a už vůbec ne sladká jako MAC Velvet Teddy. Je útulná, přístupná, přitažlivá. Nebude vrhat velký stín, ale o to nejde. Cítila jsem jemnou projekci nebo siláž z několika stop. Kdyby byla silnější, asi by se mi nelíbila. Věděla jsem, že poblíž stojí nějaký muž, ale nikdy jsem se na něj nepodívala, dokud jsem nezachytila jeho pachovou stopu. Pak se dokonale zaostřil.

Řeknu vám, že ta parfémová maniakální linie lidi zřejmě odzbrojuje.

Darkbeat

No, tento parfém jsem si prostě zamilovala. Je to dřevitá voda s kouřovým cypřišem, se sladkým základem vanilky a tonky, velmi teplá a útulná.

Vrchní tóny jsou velmi svěží a kořeněné, cítíte, velmi jemně v pozadí, sladkou vanilku, kde hrají, žoviální a svěží kardamom, s ovocným a pikantním růžovým pepřem, a dokonce i první lehké nuance cypřiše, znovu vytvářející sladkou, svěží a lehce dřevitou vůni. Poté se cypřiš a kadidlo přihlásí o slovo a nabídnou nám voňavou podívanou, kouřový cypřiš vykoupaný v jemném, hřejivém elixíru tonky a vanilky. Tato část parfému je nádherná a dalo by se dokonce říci, že se trochu podobá vůni Encre Noire, i když zde je cypřiš proveden teplejším, sladším způsobem. Závěrečný dryown je balzámem tonky a vanilky s lehkým nádechem cypřiše, který je ve vůni étericky zavěšen, vzácností.

Přestože se jedná o orientální vůni s pozadím vanilky a tonky, v žádném okamžiku se nestává vlezlou ani přeslazenou, naopak se těší poměrně svěžímu a příjemnému provedení. Velmi univerzální a nositelná vůně, dokonalý doplněk, který můžete nosit v jakoukoli denní dobu či hodinu, protože se velmi dobře přizpůsobí každé situaci či klimatu, s výjimkou léta, kde se podle mě kvůli své hřejivosti neuchytí.

Výkon na mně byl dobrý, nic výjimečného, ale velmi poddajný, zůstává v kůži asi 7 hodin s mírným probuzením od začátku.

Na mnoha místech jsem se dočetla, že je velmi podobná Tobacco Vanille od Toma Forda, a podle mého skromného názoru vám mohu říct, že ani zdaleka ne, možná v její hřejivosti, ale ani za to, je to vůně s vlastní duší a velmi dobře provedená.

polly golightly

bylinnější verze tabákové vanilky díky cypřiši, přesto zůstává na jantarové vůni s příjemným základem z tonkových bobů a kadidla. není nijak zvlášť silná, hodí se spíše na podzim než na konec zimy. pro mě je naprosto a příjemně unisexová.

gutipon

Ořechy a vanilka.
Velmi dobré, pokud na to máte peníze.
Přírodní ingredience!
Velmi svůdné

Pouze mladým lidem do 20 let bude připadat velmi ženská.

Na oblečení vydrží věčně, ale její vystoupení je velmi nízké.

Výborný na rande, kde víte, že to skončí romantikou přes noc.

MTBTRANCE

Ummmm, vybaví se mi místnost, v níž vidím v pozadí knihovnu, krb s velkým dřevěným stolem a pohodlným koženým křeslem vyřezávaným brožemi, na stole krabičku s jemným tabákem a kadidelnici, najednou se podívám z okna na zelené a krásné cypřišové keře, to vše mi přivádí na mysl tuto vynikající vůni, jemnou a příjemnou, ve které vnímám cypřiš, tabák, kůži, hřebíček, kadidlo a vanilku. Není to silný, ale znamenitý parfém pro použití v chladném podnebí nevtíravý se středním až nízkým probuzením a dlouhou výdrží pro osobní požitek.

MoreScentsThanSense

Srovnání s Tobacco Vanille (dva střiky na každé zápěstí)

K lahvičkám: Tom Ford vypadá klasičtěji, ale ve skutečnosti dávám přednost rozprašovači L'Occitane, který poskytuje rovnoměrnou širokou mlhu místo proudu.

První dojem
EdB: hodně pepře a trochu kardamonu.
TV: hřebíček doprovázený sušeným ovocem.

O 2' později
V TV se začíná objevovat tabák, zatímco EdB je stále o pepři.

10" po aplikaci
Cypřiš v EdB proniká skrz koření a časem převládá, TV je samý tabák.

45' po aplikaci
V EdB jsou patrné první stopy kadidla, TV je sladší.

1 hodina po aplikaci
EdB se skládá ze stejných dílů cypřiše a kadidla, zatímco TV dominuje vanilka.

2 hodiny po aplikaci
Žádná výrazná změna ohledně vůně, ale siláž EdB poměrně poklesla, zatímco TV je stále silná.

Vysychání
EdB se vyvinula do krémové, ambrové vanilky obklopené fazolemi tonky, TV se stala dřevitou vanilkou/tonkou s nádechem kakaa.

Obě mají téměř stejně dlouhou výdrž, minimálně 10+ hodin, ale jak je vidět, není mezi nimi žádná výrazná podobnost.

EdB by se měla prodávat jako unisex, co se týče dřevitých orientálních tónů, například Le Baisier du Dragon mi voní více mužsky, dokonce mohu říci, že má několik společných rysů se Sensuous Noir (lesní tóny - cypřiš místo borovice - a sladký ambery dryown a koření).

Celkově si myslím, že EdB je nejlepší nabídkou L'Occitane a nepostrádá řemeslné zpracování, výkon ani kvalitní ingredience. Je lépe vyrobená než většina vůní z obchodních domů a vidím ji jako fungující koupi naslepo, pokud máte rádi sladké, dřevité a kořeněné vůně.

Pokud je TV ''zima'', pak EdB je ''podzim''. Kdybych si měla nechat jednu pro sebe - bez ohledu na cenu - byla by to TV, protože je hutnější, jemnější a sladší, ale kdybych měla vybrat dárek - opět bez ohledu na cenu - vybrala bych si EdB, protože je zelenější, svěžejší, snadněji se nosí a je univerzálnější.

Natasis

Eau de Beau je nejtrvanlivější parfém, který znám. Po celou dobu objevování na mé kůži zní poněkud monotónně, ale jak je krásná. Antidepresivum, tajná místnost, kde se můžete nadechnout od drsného každodenního života a vychutnat si krb, šálek lahodného nápoje a vůni borovic za oknem.

Zamilovala jsem si ho už v létě, ale jeho časem je zima a vlhko a plískanice - to se pak pro mě stává spolehlivým štítem před pochmurným petrohradským počasím.

Dnes mám na sobě jiný, květinový parfém, ale Eau de Beau mi přeběhl z rukávu bundy, usadil se mi na zápěstí a já se z toho jeho malého žertíku a nemalé vytrvalosti usmívám, jako by nebylo pondělní ráno, ale páteční večer na mé oblíbené dače.

PS Nevěřte, že je to jen pro muže. Opravdu nemám ráda, jak na mě mužské báze znějí, i když počáteční tóny jsou dobré. Ale tato vůně je docela dobrá i na ženě.

gatoburi

Podívejte se... není to špatné, ale příliš mi to připomínalo "malou cihlu" bylin a kadidla, kterou babička mého manžela používala k vykuřování domu. Tu cihličku jsem už nikdy neviděla, ale domeček byl vynikající. Tedy, vůně je možná skvělá, ale když kolem ní procházím, připadám si, jako bych právě vyšla z nějakého spiritistického centra.
Kadidlo na mně opravdu vyniklo, následoval kardamon a cypřiš. Pepř na mé kůži téměř nevynikne. Po pár hodinách se dům bylin pro kouření zklidní a vládne cumaru (tonka), za nímž se skrývá vanilka.
Vynikající výdrž a projekce.
Nemyslím si, že bych ji chtěla nosit.

PS - Tato recenze je věnována všem, kteří mají čas ji číst a chtějí se trochu pobavit. Jsou to lidé, kteří mají rádi parfémy a různé názory.

marcosbr

"To, co je nejlepší nahoře, dejte na vysoké místo a to, co bude nejstabilnější, dejte dolů; to, co přirozeně patří na vysoké místo, bude nejlépe instalováno nahoře, a to, co patří na nízké místo, bude nejlépe dole." - Mistr Dógen, zakladatel zenového buddhismu sótó v Japonsku.

Eau des Baux je vůně, která se zrodila, aby byla vysoko: vysoko na žebříčcích nejlepších parfémů a vysoko na poličkách sbírek. A ti, kdo ji nosí, jsou také vysoko: pocit pohody a pohodlí, který vůně poskytuje, je jednou z charakteristik vyzdvihovaných v četných recenzích Baux na různých webových stránkách. Na Baux je něco "zenového", něco, co zprostředkovává pozitivitu. Možná je to proto, že L'occitane používá suroviny nejvyšší kvality, nic vytvořeného v laboratoři bez dokonalého doteku přírody. Díky této dobré konstrukci je Baux velmi příjemným parfémem pro okolí, pokud se používá v zimě (podle mého názoru jediné období, kdy se může používat).

Když vůni nastříkáte, vše funguje obdivuhodně dobře: úvod je lehce suchý (pepř) a "čistý" (kardamom), i když se rychle připojí nádherný cypřiš, který otevírá počáteční tóny zelenou, přírodní svěžestí. Krátce poté se objeví to nejlepší z vůně: sušení s vanilkou a fazolí tonka, které jsou velmi podobné vůni aromatizovaného dýmkového tabáku (vanilka) nebo aromatizovaných doutníků těch nejlepších značek. Jak je možné, že se tento čichový zázrak skrývá ve flakonu, který vypadá spíše jako lektvar z nějaké knihy Čarodějův epos?

Zpět k vůni: tuto DNA sušení jsem už cítila v několika jiných vůních (přece jen máme v parfumerii vanilkovou sezónu), i když jsou jiné: Spicebomb, Burberry London... ale bez pocitu pohody, který poskytuje tato slavná.

Znalci a fanoušci Tobacco Vanille od Toma Forda se rozcházejí v názoru na možnou podobnost obou parfémů. Někdy mám pocit, že popírači této příbuznosti chtějí chránit image hodnoty přisuzované prestižní značce, jako je Tom Ford (bohužel se to stává těm, kteří vůně neocení, ale spíše těm, kteří se nechají unést marketingem); jindy vidím dobře míněné popírače poukazující na rozdíly ve struktuře obou. Ať je to jakkoli, vždycky budu fanynkou tohoto zázraku jménem Eau des Baux.

Odkazy:
Kdo by ji nosil v kině: Tyler Durden (Klub rváčů)

Poznámky:
Vůně: vynikající
Fixace: výborná
Projekce: výborná

Mistrovské dílo od jednoho z nejlepších parfumérských domů na světě. Nesmrtelný!

hadrian

Donedávna mě dům L'Occitane nijak neoslovil. Jejich flakony (v pánské parfumerii) jsou skromné (dá se říci ošklivé), mnohem více se hodí k Dr. Queen (pokud ji znáte) než k současnému umění vůní.
A pak jsem objevila Eau des Baux. Jaké překvapení! Jaké potěšení!
Spoustě voňavkářů se ji před těmito řádky podařilo popsat přesně a inspirativně.
Jen zopakuji, že Eau des Baux od L'O je bezchybně návyková vůně. Pro ty, kteří si oblíbili Guerlain's Heritage nebo Azzaro's Pour Homme, pro ty, kteří oceňují Montana Pour Homme, Terre d'Hermes, některé Aramisovy nebo Chanelovy Antaeus (a zbytek party, kterou si dokážete představit - plus vanilku a tonku), bude Eau des Baux stálým předmětem touhy: je teplá a kořeněná, uklidňující a dlouhotrvající.
Dobrá na zimu, dobrá na léto. Dobrá pro horolezce, dobrá pro námořníky. Mimořádně dobrá pro každého, kdo žije nostalgií pravého mužského parfému s výhledem do budoucnosti.
Zasloužených 9/10.

RM-U

v sychravém vlhkém počasí nebo v suchém pichlavém mrazu - dejte si ji na teplou vlněnou šálu a vše........ je to prostě báječná věc! má v sobě sex, koření, vanilku, teplo, něco velmi domáckého a útulného. Miluju ji. Dostala jsem ho od přítele své sestry. Sama jsem ji nosila v listopadu a prosinci. Nedělím parfémy na dámské a pánské. Rozšiřte si své povědomí, nepotřebujete rámečky) Líbí se vám - noste ji podle libosti)).