A*Men Pure Havane podle Mugler je Orientální Vanilla vůně pro muže. A*Men Pure Havane byl/a uveden/a v roce 2011. "Nosem" za touto vůní je Jacques Huclier. Vrchní tóny jsou Bílý med a Tabák; střední tóny jsouVanilka, Kakao a Pačuli ; základní tóny jsou Jantar (ambra), Francouzské labdanum a Styrax.

Alternativní čtení XJ 1861 Naxos: Nadýchaný ananasový dort, marcipán, cream soda s černým rybízem
od Eddie Bulliqi

Felipe Geminiano
Bože můj, to je ale absurdní parfém... upřímně, jeden z nejlepších, jaké jsem kdy cítila.
Ze všech flakónů A*men, které jsem testovala, se mi tento líbil nejvíc. Testovala jsem čistý slad, ultra kůru a čistou kávu a tento vynikal jako nejpříjemnější. Bomba tabáku + medu a vanilky, nesmírně příjemná, s velmi výrazným kakaem, díky kterému bylo spojení akordů vyvážené a splynulo v úžasný sladký tón. Jako obvykle je i zde přítomno pačuli této linie, které jí dodává tu krásnou bylinnou zemitost.
Výkon je vynikající, jak se od řady A*men očekává, s 13hodinovou výdrží na pokožce a intenzivní projekcí po dobu přibližně 2,30 hodiny, takže si vás všichni kolem všimnou.
Tuto recenzi doplňuji svým rozhořčením nad tím, že ukončili výrobu celé pánské řady Thierry Mugler. Nikdy mi nepůjde krkem, že jsem si v minulosti mohla parfémy Mugler kupovat a neudělala jsem to, protože jsem parfémům nepřikládala takový význam jako nyní. Jediné, co teď můžeme dělat, je užívat si tyto skvosty, než navždy zmizí v budoucnosti.

bacco73
V chuti je cítit medová sladkost, která však není přehnaně sladká, pravděpodobně díky jasné přítomnosti tabáku. Cítím v ní sirupovitou ovocnost, podobně jako u Fabbriho amerického liquidu. Během 15 až 20 minut převládnou tóny, které ji možná přibližují světu gurmánů: je v ní patrný náznak kakaa a poměrně dost vanilky. Možná cítím i lehký nádech kávy. Drydown rozehraný na stejných tónech přidává balzamický bylinný pocit, který mi přijde velmi příjemný.
Podle popisu bych řekla noční, ale podle mého názoru by mohla dobře fungovat i v zimních dnech. Vytrvalá a s dobrou siláží.
Vůně ★★★★★★★★✬☆
Design lahvičky ★★★★★★☆☆☆☆
Kvalita/cena ★★★★★★★★★☆

Bono
Vynikající!
Má nádech alkoholu, ale stále nevím, který tón je za tento pocit zodpovědný.
Hřejivá, sexy a mužná.
Je to přesně ta správná sladkost, která okouzlí a povzbudí váš čich i čich vašeho okolí.
Tabák v tomto parfému nepřipomíná doutník, je mnohem rafinovanější.
To je parfém! To je parfém!

Ragnar
Je možné, že jsem do tohoto parfému vkládala tolik očekávání, která ve mně vzbudily i nekonečné dobré recenze na zahraničních webových stránkách a YouTube, ale pro mě to bylo opravdu zklamání.
Tento Pure Havane není sušený tabákový list, hřejivě sladký a zahalující. Je to syntetický med a nepříjemná vanilka. Tabák tam je, ale je skrytý chemií medu.
V drydownu se vedle vanilky objevuje DNA A Men s pačuli.
Výkon je nepochybně dobrý; stopa je obrovská.
Pokud však máte rádi přeslazený tabák, nedoporučuji tuto vysoce chemickou a štiplavou vůni.
Herod all life pro sladký a kořeněný tabák; Back to black pro med a tabák.
Pro mě neúspěch

Junerain1975
Nejprve bych se rád vyjádřil k láhvi: je to obscénnost, obscénně špatná ve všech ohledech, vizuálním, hmatovém i funkčním.
Originální variace na téma vanilkového tabáku, která hýčká nos a pomrkává na gurmány, aniž by sklouzla k nejškodlivějším excesům tohoto žánru.
Skvělý doutníkový tabák, drsný a kyselý tak akorát, aby polechtal nos, a plný, hutný med, který zjemňuje a uhlazuje hrany, okořeněný špetkou vynikající pikantní vanilky a posypem hořkého kakaa, které celek "zašpiní" a dodá mu charakter. Když tento odvar dobře promícháte se základem Mugler, zjistíte, že držíte v rukou malý skvost vůně, který přináší radost a zahřeje u srdce v chladných, pochmurných dnech.
Pure havane je parfém s velmi realistickými tóny, sladký na správném místě, ani mazlavý, ani mdlý, který vzbudil pozornost a komplimenty jak u mužů, tak u žen.
Jedinou vadou je doba trvání, asi čtyři hodiny, prvních pár promítněte nenápadně, pak přepněte do režimu vůně kůže. jinak ji s přehledem propaguju, koupila jsem si ji na začátku listopadu a udělala z ní svůj podpis během příliš mnoha deštivých dnů, které nám tento měsíc vyhradil.
Vřele doporučuji vyzkoušet

lackocult
Jeden z těch dnů, kámo, jeden z těch dnů...
Všichni znáte ty fragy, od kterých si hodně slibujete, roky o nich uvažujete, čtete všechny ty skvělé recenze, nakonec si je koupíte a bum...
Kouzlo se prostě nekoná...! A všichni víme, že když se stane "MEH", tak je to v prdeli! Takže ten frag necháte nějakou dobu zapadat prachem, ale jednoho dne se na něj podíváte a řeknete si: Muthafucka...! Nezaplatil jsem 120 dolarů/eur za tvou prdel, jen abych se tu uklidnil...! A teď se připrav, protože dneska ti to z hlavy vystříkám! A já opravdu nevím, ale... Možná, že se dneska ve vás bouří hormony... možná, že máte vyšší/nižší tělesnou teplotu... možná, že se vám zvedá hladina cukru v krvi (sexuální magie)... Ale tahle trapná sračka voní lahodně! Úplně cizí lidi, kteří narušují tvůj soukromý prostor, snaží se přičichnout a ty dostáváš komplimenty dokonce i od své bývalé tchyně, která tě vášnivě nenáviděla... Takže říkám tohle : Možná, že vaše bývalá maminka ne, ale Pure Havane si určitě zaslouží druhou šanci...

Juiceman 0331
Mám Angel Men, Pure Malt a Pure Havane. Tady na Filipínách nemáme zimu, máme 365 dní léta. To mě ale neodradilo od nákupu tří velkých vůní z řady Mugler.
Všechny skvělé věci už byly řečeny.
Takže se s vámi jen podělím o to, jak své Muglery používám v tropické zemi.
Je škoda, aby voňavka jako já tyto skvosty vynechala jen proto, že žiji v tropické zemi.
Používám je pouze v noci a pokud vím, že budu pobývat na místě, kde je klimatizace, jako jsou pětihvězdičkové resorty s kasiny, bary a restaurace v Manile, které často navštěvuji.
Nastříkám si na každou zadní spodní část ušního lalůčku jeden sprej a pak jedno pořádné množství spreje na zápěstí (vy víte, že sprej z gumové lahvičky je odpad, takže se rozhoduji, jestli podle množství, které vidím na zápěstí) a pak se jich dotknu, aniž bych je třela. Jen tolik, aby bylo každé zápěstí pokryto stejně.
Ráda je používám (Muglers nebo jiné zimní vůně) v kasinech a většinou se mi dostává komplimentů, protože lidé uvnitř pater kasin znají jen vůni cigaretového kouře a popelníků. Takže když ucítí skvělou kolínskou, určitě si vás všimnou.
Pak tady chodím kolem hracích automatů a karetních stolů. Pak ucítí vůni mého Muglera a vše je minulostí. Stačí znát místo, kam se chystáte, a vědět, kolik se máte nastříkat, a budete si moci užívat Muglera nebo jiné zimní vůně i v tropické zemi.
Nemusíte se omezovat na letní kolínské jen proto, že jste v tropické zemi, buďte odvážní a chytří.
Vychutnejte si, co vám komunita vůní a mistři parfuméři nabízejí, a užijte si to. Neuzavírejte se do bubliny jen proto, že to není normální.
To neznamená, že byste to neměli dělat a že to nemůžete zvládnout.
Nezapomeňte... užívejte si řadu Mugler, ať už jste kdekoli.
Omlouvám se, pokud jsem odbočil od tématu.
Užijte si to!

Бонди
Ne, kdo by odolal, když je poslední láhev a sleva 45 %? Já ne.
Mám ji na seznamu přání už rok. A pak se objevily zvěsti (nepotvrzené), že se přestává vyrábět. Panic auf Titanic. Běžela jsem do obchodu.
Sedím tu a raduju se. Za poslední peníze jsem si koupila lístek na balet a nějaký parfém. Šťastná jako dítě.
Je to vůně nepopsatelné krásy. Čokoláda, tabák a med, hřejivá a sváteční. Sluší mužům i ženám. V zimě zahřeje stejně dobře jako teplá šála.

Bofifa
Oblíbená vůně mého bratra je A Men, klasika. Pure Havane jsem se rozhodla koupit naslepo z několika důvodů, z nichž hlavním bylo vzdát hold bratrovi, kterého téměř nevidím, protože vzhledem ke stavu, v jakém se naše země nachází, musel odjet pracovat do Londýna. Druhým důvodem je, že navzdory všemu nemůžu A Men vystát, a to jsem příznivcem intenzivních, dlouhotrvajících vůní, ale tuhle nemůžu vystát, dělá se mi z ní špatně a unavuje mě stejným dílem (dokonce i z dámské verze). Za třetí proto, že jsem četla, že tato verze není tak skandální jako originál. A za čtvrté proto, že v mé obvyklé parfumerii se zásoby Pure Havane během pár dní zredukovaly, až zbyla jen jedna krabička, kterou jsem neváhala vzít.
No, bylo to skvělé shledání, skutečné usmíření s Muglerem. Pure Havane mi připadá jako nádherná vůně, která naprosto vyhovuje mému vkusu, který je dokonale vyvážený. A Men je bláznivý mladý muž, který chce být vidět, Pure Havane je ten samý mladý muž s deseti lety zkušeností, větší moudrostí a větší kontrolou nad svým životem. Ponechám stranou krásný flakon krémové a jantarové barvy, jeho senzační prezentaci, abych se zaměřila na samotný parfém.
Hlavním tónem je totiž tabák. Ale je to neutrální, sladký tabák, přesně jako z plechovky virginského dýmkového tabáku. Základem je jednoznačně vanilka a směs zanechává také kávovou drť a trochu kakaa, ale ne moc. Tabák je poháněn mlhou majestátní, sofistikované, návykové vůně, v žádném případě ne vtíravé nebo vlezlé: závrať, kterou ve mně vyvolává původní A Men, se zde stává impozantním pocitem, že jsem krásně navoněný: elegantní, ale zároveň erotický, takže je ideální pro romantické schůzky s ženami s hlavou.
Projekce je brutální a doba trvání více než uspokojivá: několik hodin dává to nejlepší, pak své tóny ořezává a stává se podobnější originálu: pačuli, levandule, cedr, fazole tonka a květinové tóny lze odhadnout, ale bez předávkování cukrem a s všudypřítomným duchem tabákových listů připravených nabít dýmku. Je neinvazivní a nevtíravá k ostatním i k sobě samým.
Podle mého názoru mistrovské dílo. Pokud si stejně jako já myslíte, že A Men je skvělý parfém, ale přemáhá vás jeho přehnanost; pokud máte raději víno a poklidné povídání v restauraci než tanec v nočním klubu; pokud dáváte přednost chytrým, elegantním a vkusným ženám před bláznivými holčičkami; pokud v neděli ráno raději chodíte ven než zůstáváte v posteli s kocovinou; pak je to rozhodně vůně pro vás.
Díky Pure Havane začnu zkoumat všechny flanďáky A Men.
Hodnocení: 9,5

ifthomaz
Čokoládový/medový doutník
Nádherný výtvor od TM. Nesmírně komplexní, zajímavý a smyslný parfém. Podle mého názoru vůně doutníků provází celý vývoj vůně a myslím, že právě tím si mě tento parfém získal. Ta vůně, kterou cítíte, když vejdete do jedné z nejšikovnějších trafik. Při otevření cítím tento doutník smíchaný s medem, úžasný, tak akorát sladký, zdaleka ne vlezlý. Jak doutník vysychá, med se pomalu vytrácí a ustupuje čokoládovému, gurmánskému aroma, ve směsi je zřetelně přítomna vanilka, prostě senzace. Myslím, že je to parfém, který se hodí k chladným nocím a měl by se používat střídmě (2 až 3 střiky).

iman_hamishe_payiz
Můj Excalibur
Chvíli mi trvalo, než jsem si zamiloval jeho agresivní sladkost. Používám ho, když se cítím odvážný, zanechává stopu a protíná jako nikdy neselhávající meč a z těch metrů je snadno vidět gestikulační reakce. Ale nestarám se o zpětnou vazbu, protože můj režim Pure Havane je především o mém pohybu vpřed a o mém okamžiku individualizace.
(pokud jsem si to v tomto žánru ověřil a imho)Když ho máte, nepotřebujete:
-Tobacco Vanille(drahý kouř z vodní dýmky, PH je vůně se SANE PRICE TAG)
Chergui(skvělá, ale příliš suchá, PH je HYDRATOVANÁ)
-Back to Black(skvělý, ale ženský, PH je MASKULINÁRNÍ)
-Herod(dekadentní drahý kůň, PH má VITALITU)
-London(velmi dobrý, ale bez projekce, PH je BEAST)
-Spicebomb(drsný a kakofonický, PH je SNUHÝ a HARMONICKÝ)
-Varvatos Vintage(žádná projekce, nízká kvalita ingrediencí, PH je to NEJLEPŠÍ, co můžete mezi značkovými domy získat)

jill_snow_white
Na úvod chci říct, že jsem dívka, ale tento parfém mi osobně dává dokonalý pocit vlastní síly, mužnosti a sexy. Myslela jsem si, že můj oblíbený Pure Malt prostě nemůže být překonán, ale tato kreace Mugler...... Ach, moji bohové! Tuny pačuli hořkosti v úvodu, následované na pár okamžiků jakousi květinovou lehkostí, která přechází do teplého a těžkého vanilkově sladkého tabáku s nádechem třešňových pecek. Sluší, hřeje a ohromně inspiruje. Mistrovské dílo! Muglere, jsi můj oblíbený mimozemský génius <3

hab
Podle mého názoru nejlepší křídlo A*men. Opět ze starého vydání, nové jsem poslouchal jen na papíře, líné na kůži, ale zdá se, že vše zůstává přibližně stejné. Opravdu zde není snaha o zprostředkování přirozené chuti tabáku, na to je to příliš sladké. Ale je tu něco jiného, rovnováha v té sladkosti. Kakao a vanilka tu nejsou nalité příliš štědře a doprovází je nepříliš mazlavý med. Ve výsledku je chuť tak trochu gurmánská, ale tabák ji dělá trochu drsnější, skvělá kombinace medu a tabákové sladkosti. Jasná, plná, ale ne příliš hutná. Chápu, proč je velmi oblíbená i u žen, spíše než u unisexu.
Stopa a výdrž na přijatelné úrovni, horší než titulní vůně, ale lepší než flanďák, věnovaný kávě, a určitě dřevu.
A jak naprosto správně píše alter, vůně má bonus. Když uplyne 4-5 hodin, objeví se na scéně základ. A tady v něm je sladkost už vyvážená, srostlá do jednoho chuchvalce, a třešně z tabáku kralují. Dobrá, hutná tabáková třešeň. Právě v tomto bonusu jsou parfumér a značka rozhodně úspěšní. Možná to nejpříjemnější, co značka na poli gurmánství udělala. Tento základ je lepší než všechny ostatní (Pure Coffee se touto dobou vytrácí, testoval jsem ho mnohokrát paralelně). A také se jí daří slévat. Výdrž se pohybuje kolem 10 hodin. Stejným způsobem vyrobené vůně mají i značky Kilian (Intoxicated ) a Xerjoff (XJ 1861 Naxos). Mohou se pochlubit lepšími složkami, jinými nuancemi, možná o něco lepším zvukem, ale také vyšší cenou. Pure Havane se zdá být skvělou rozpočtovou alternativou.
Úžasná vůně ve své vyváženosti. Dokončení UPD z roku 2022, tento trend do značné míry pominul, akcenty jsou umístěny jinak. Píšu to, protože jsem dopila objem, který jsem měla, a uvědomila jsem si, že si ho nejspíš nezopakuji, a nenosila jsem ho tak často. Ale sympatie zůstaly, loučení je radostné a z posledních kapek stejně příjemné emoce, hodnocení se nezměnilo, nádherná vůně. Pro mě vrchol toho, co Mugler vytvořil, alespoň pro muže.

priethcallas
Je pro mě opravdu těžké hodnotit tuto vůni, protože z jejího uvedeného vrchního tónu jsem nedokázala jasně vnímat známý tabákový tón. Má to být poněkud sladká nóta tabákových listů, ale pro mě je pačuli a vanilka příliš intenzivní a nedovolila mi ji cítit tak zřetelně, jak mám ráda a jak jsem ji cítila velmi intenzivně alespoň v několika vůních (Michael for Men od Michaela Korse a Open, od Roger&Gallet).
Po 5 hodinách aplikace stále silně cítím pačuli a vanilku, nevnímám kakao (tento tón nedokážu pořádně rozlišit, protože celková sladkost vůně ho jakoby překrývá).
Po 8 hodinách labdanum, ambra (předpokládám, že styrax tam bude také).
Těžká až středně těžká stopa a zůstává na mé kůži více než 12 hodin pocitově čistá. Je to dobrá vanilkově orientální vůně a v některých fázích mi připomínala původní A*Men, bez toho tónu nebo tónů, které ji pro mnohé dělají otravnější. Na rozdíl od většiny ji však nepovažuji za vynikající vůni s tabákovým nádechem, protože její sladkost tento nádech příliš maskuje, nebo se mi ho alespoň nedaří izolovat natolik, abych ho cítila.
Také mi připadá poněkud lineární ve svém vývoji a její ambrový závěr s labdanem a styraxem není příliš inovativní, co se týče dlouhých sladkých konců. Působí mladě, protože neobsahuje žádné dřeviny ani jiné živočišné či rostlinné tóny používané ve starších vůních, jako je dubový mech nebo civet.
Jednoznačně pro zimní nebo chladné počasí. Možná spíše na večerní nošení.

Modadicta
Další bod pro Jacquese Hucliera, který stojí za takovými lahůdkami, jako je A*Men a nyní Pure Havane. Nemohu mu nepřiznat zásluhy za jeho výtvory.
Z bratrů A*Men, které jsem ochutnal, se Pure Havane vyznačuje tím, že není tak gurmánská, ale stále sleduje medově-cukrovou linii, trochu rafinovanější, trochu více "v pozadí" a s neobvyklým nádechem: tabákem, ten je zde v hlavní roli. Med není tak intenzivní jako v původní verzi a spolu s ním přispívá kakao a vanilka, které vytvářejí lahodné, teplé, karamelové pozadí. Díky tomu je jeho vůně něčím impozantním, návykovým, jiným.
Souhlasím s tím, že může velmi dobře fungovat jak na muže, tak na ženu. Bylo by velmi zajímavé vidět ženu, která by tento parfém nosila, nevidím důvod, proč ne.
Líbí se mi pro použití na podzim nebo v zimě, protože tím, že je intenzivní a trochu sladká, by mohla být pro teplé počasí příliš těžká. A není nad chladné počasí a dobrou vůni, která vám dodá ten uklidňující, zahalující pocit, který Pure Havane poskytuje. Stejně dobrá jako kabát nebo horká káva v chladnějším podnebí.
Výdrž: velmi dobrá, nemluvě o tom, pokud se aplikuje na oblečení, kde může zůstat několik dní. Probuzení: mírné, čímž se také liší od svých sourozenců, protože není tak bestiální, ale no tak, není ani slabá. Jen je ráda trochu diskrétnější.
Pokud jste ji ještě nevyzkoušeli, nečekejte déle. Nezapomeňte, že se bohužel jedná o limitovanou edici. Ujišťuji vás, že bude stát za to, její vůně vám nebude lhostejná. Já osobně jsem si ji zamilovala.
9/10