A La Rose Maison Francis Kurkdjian pro ženy

A La Rose Maison Francis Kurkdjian pro ženy

růže
fialkový

A La Rose podle Maison Francis Kurkdjian je Floral vůně pro ženy. A La Rose byl/a uveden/a v roce 2014. "Nosem" za touto vůní je Francis Kurkdjian. Vrchní tóny jsou Kalábrijský bergamot, Liči a Hruška; střední tóny jsouBulharská růže, Travní růže, Fialka a Hrachor ; základní tóny jsou Pižmo a Cedr.

Kalábrijský bergamot

Fialka
Hrachor

Cedr

WhiteFlowerPrincess

Tohle je asi jediný parfém od Maison Francis Kurkdijan, který se mi opravdu líbí! Je velmi ženský, sladký, květinový, elegantní, sofistikovaný a romanticky vonící. Podle popisu opravdu voní jako něco, co by nosila Marie Antoinetta... Představuji si ji s bílými napudrovanými vlasy vysoko vyčesanými do drdolu, oblečenou do pudrově modrých rokokových šatů, jak drží v ruce růžovou růži, když si k ní přivoním!

À La Rose se otevírá jasnou a veselou citrusovou vůní bergamotu i pomeranče, která však kompozici nepřebíjí a je velmi podobná citronovým nuancím, které najdete ve skutečné růži.

Poté ucítím velmi sladkou, pudrovou, svěží, romantickou a naturalistickou růžovou růži, která mě polechtá v chřípí a donutí mě šťastně vydechnout. Voní velmi kvintesenciálně francouzsky, jako pole růží v Grasse. Po růži nejvíce cítím fialku, která podtrhuje pudrovost, kterou člověk v růži najde. Cítím také náznak magnólie, ale je jen slabý.

Nakonec cítím v suché vůni náznak pižma a cedrového dřeva, ale je jen velmi jemný a dodává kompozici À La Rose hloubku, rozměr a dlouhověkost. Ani to neubírá této vůni na růžovosti a v dry down cítím také více fialky, která se rozplyne.

Tento parfém na mně vydržel působivých 10 a půl hodiny a jeho siláž byla zlatou střední cestou, takže rozhodně nikoho neurazí ani neudusí a myslím, že je kancelářsky bezpečný. Mám pocit, že by skvěle voněl i na jaře a v létě.

Není to moje absolutně nejoblíbenější růžová vůně vůbec (tento titul patří Rose Absolue od Annick Goutal), ale řekla bych, že je pro mě těsně druhá. Celkově bych À La Rose od Maison Francis Kurkdijan ohodnotila známkou 8,8/10.

Галактионка

Zatímco jiní parfuméři vysazovali růže na mech, sypali je kořením, míchali s pačuli a oudem, vařili je s cukrem a sušili (a dosahovali někdy úchvatných výsledků!), Kurkdjian jednoduše uřízl růži z keře a podal ji zákazníkovi. Najednou se ukázalo, že růže bez čehokoli stojí za divoké peníze. A vtipné je, že za to skutečně stojí.
Jen růže. Kterou nic nezastíní, nepřehluší, neodstrčí ani se nepokusí alchymisticky přeměnit v něco jiného.
Fascinující. Obvykle dávám přednost lahvičkám, ale tady chci cestovní sadu. Abych tuhle vůni mohla vždycky použít, ať už se ocitnu kdekoli.
Prostě růže. Duch květiny uzavřený ve skle.

Galacticwolf

Přátelé, prosím, nemažte negativní recenze. Jejich cílem není urazit vás nebo váš oblíbený parfém, ale varovat ostatní lidi před drahým a zbytečným nákupem, který přinese jen zklamání. Přesně to se stalo mně. Četla jsem nadšené recenze, negativních je velmi málo. Říkám si, no... musím si ho vzít. Dobře, že poblíž byl člověk, který mi to něco koupil! Hned vám řeknu, že parfém je originální, miluju pižmo, miluju Baccarat. Jo, jo, jsem ten typ člověka, který v něm necítí obvazy, hnis, jód atd. Ale tenhle "výtvor!" Bože, to je růže!!!! Je to prostě nelidská dávka castoreum, i když to není uvedeno. Ruka mi smrdí tak štiplavým, mužským potem, že nemůžu popadnout dech. Možná něčí nos tento typ pižma snese, ale můj ne. Stejný druh pižma nesnáším ani u Rodrigueze. Ale to je jen můj vjem. Je možné, že na někom jiném bude tato vůně znít skvěle. Stejné pižmo je tedy i v Rodriguezu, ale i oni se od této vůně nervózně odkouří. Zkoušela jsem tuto vůni smýt, vůně růže se smyla, ale tento jedovatý pach potu není!!!!. Vážení přátelé, omlouvám se, pokud nesdílím váš názor. Nemusíte mínusovat, najednou bude moje recenze užitečná i pro ostatní lidi.

ChocoChan

Je to velmi elegantní vůně růže, přírodní, čerstvě řezané růže. Nejedná se o syntetickou nebo uměle oslazenou růži.
Zhruba po hodině začíná být růže o něco sladší, ale stále se drží neumělé vůně.
Přesto je pravda, že vůně není ani překvapivá, ani originální, ani nemá nic, co by MĚ motivovalo k její koupi.

Pro své provedení NA MĚ také nemotivuje k její koupi...
Její stopa je příliš intimní a její trvání mi také nepřineslo dobrý výkon. Po 6 hodinách začala slábnout, když si všimnete, že jí zbývají poslední minuty života a v osmé hodině už nebylo nic.
Šest hodin na luxusní vůni... to je pro mě příliš málo.

Každopádně by si ji měl každý vyzkoušet sám, protože každý člověk má jiné ph, vkus, potřeby a názory, a naštěstí na oficiálních stránkách najdete "Mini šatník" pro ženy i muže (můj je dámský) a každý stojí 35 eur s 8 vůněmi, navíc si můžete vybrat další vzorky jako dárek; poštovné je pro Španělsko zdarma (nevím, jak jinde), takže pokud máte zájem, můžete si ji vyzkoušet sami a uvidíte, jak na vás bude působit.

EDIT: Na jaře jsem ji vyzkoušela a můj názor se úplně změnil. Teď ji miluju a našla jsem v této vůni výjimečný smysl, i když to taky není "teď ji potřebuju v životě a nemůžu bez ní žít". Miluji ji, ale dokážu bez ní žít. Kdybych mohla ušetřit peníze nebo kdyby mi byla darována, byla bych ráda, kdybych ji měla.
Její výkon na mě zatím není nejlepší; vydrží asi 5-6 hodin a to je jediný aspekt, který mě u vůně této ceny úplně nepřesvědčil.

yujinclara

Tuhle růži miluju. Je to ten nejdokonalejší růžový parfém, jaký jsem kdy cítila.
Je dokonale nádherná s nádechem pižma a magnólie.

Ráda ji také vrstvím na baccarat rouge 540. Přidaná růže dodává skutečný ženský nádech a já se nemůžu přestat očichávat. 😍

ManfrediGaetano14

À la rose. Eh eh... kromě mužského vzorce. L'Homme à la Rose je dobrá, to ano, ale tohle je pravý růžový parfém, kde, jak už to tak bývá, není nic šťavnatého ani ovocného, jen dokonalý citrusový úvod s hořkým pomerančem nebo mandarinkou, což je s růží prostě smrt!, a pravá kytice, proboha jednoduchá, ale s několika bílými květy doprovázejícími stejnou "kytici růží" jako mužská verze. Nádhera! Chápu ty, kteří ji přirovnávají k Rosa Nobile od Acqua di Parma. Máte pravdu. Jsou si velmi podobné, ale tam, kde má Acqua di Parma držet vysoko prapor klasické kolínské citrusové, tady jsme "à la rose" a svědčí o tom i doba trvání. Rosa Nobile vydrží velmi málo. Problém dobře známý slečnám, které nosí Rosa Nobile a které jsou často nuceny parfém během dne obnovovat. À la Rose tento zásadní nedostatek překonává a sesazuje Acqua di Parma ze stupňů vítězů. Jako by říkala: "Díky, Demanchy, ale já jsem víc cool než ty!". Kdo ví, co si Francis Kurkdjian myslel. Zkrátka, podle mého názoru je dokonalá. A když ji srovnám s jinými ženskými růžemi, jako je Montale's Roses Musk, napadá mě, jestli všechno to pižmo... Mah! Šik, elegantní, vytrvalá, dobře se promítá. Řekla bych, že jí nic nechybí.

Boadicea

Mám malou růžovou zahradu.
Jedna z mých rostlin je odrůda zvaná Kazanlik a je to takzvaná "bulharská růže", ze které se získává růžový esenciální olej. Nevoní jako "antická růže", jak se tradičním růžím říká (k tomu, aniž bychom zacházeli příliš daleko, slouží růžový parfém l'Erbolario nebo mnoho dalších), je sladší, svěžejší a ovocnější. Přesně taková je i A La Rose. Hledala jsem parfém, který by byl "růžový", a našla jsem ho. Výdrž je její slabinou, na mé kůži vydržela necelé 2 hodiny. Nebýt tohoto detailu, byla by dokonalá.

necano

Toto je čerstvě uříznutá ranní růže s kapkami rosy. Je to hyperrealistická růže skvělé kvality, dobré délky a střední stopy, akord růží z Grasse a damašku, který bychom pro nezkušené nosy, jako je ten můj, definovali jako vynikající soliflore. Pokud milujete růže, je tato vůně nutností, pokud však stejně jako já hledáte propracovanější akordy nebo s větším záměrem, i přes její skvělou kvalitu stojí za to se po ní poohlédnout.

uhm

Trochu zklamaný. Nevím, jestli je to tím, že jsem nastydla a ovlivnilo to můj nos, ale voněla mi trochu divně v textuře, čekala jsem svěží a zářivou růži, ale jak jsem řekla, všimla jsem si dřevitě - živočišně - pižmové (vysvětluji si to nejhůř, jak umím, hehe), která neodpovídá tónům.

Aura - krátký rozptyl (interiérový parfém hehe) pokud jsem to podle hlasů čekala, samotné trvání pokud je v pořádku.

Jako milovnici dobrých citrusů ( nic mě neoživí víc než vůně citronu rozkrojeného napůl ) je nejlepší vrchní tón ; svěží , i když jednotlivé tóny moc dobře neizoluju. Rychle nastupuje růže, která je bezpochyby hlavní nótou. Na fialce (možná je to ta, která dodává část poněkud pudrového charakteru), stejně jako pižmo uvedené na oficiálních stránkách. Na stránkách je zmíněna i magnólie, ale pravdou je, že kromě růže a toho poněkud neurčitého tónu (pro mě, která nejsem znalec, odborník bude vědět, jak ho definovat), který se mi vůbec nelíbí, cítím jen máloco jiného.

Людашка

Miluji růže, obdivuji je, pěstuju je na zahradě. Koupila jsem si A la rose a teď obdivuji Kurkdjana a jeho práci))). Zprostředkovat vůni květiny s bujným olistěním na stonku tak věrohodným způsobem se nepodaří každému. Není tam žádná rtěnka, žádná vůně růžového oleje, což nemám ráda. Jen vůně čerstvých květů. Je to vůně "elfích" růží, bílých, jemně fialových a růžových poupat s kapkami rosy na okvětních lístcích za chladného větrného rána. Výdrž je vynikající. Na pokožce vydrží až 10 hodin. Vyplní prostor, ale tak jemně a znamenitě, že nebude nikomu na obtíž. Je totiž mazlivá. Ospravedlňuje svou cenu. Líbí se mi.

LadyIva

Je to nejrealističtější vůně růže, jakou jsem kdy cítila. Můj dědeček byl vášnivý zahradník a měl zahradu plnou růží různých odrůd, včetně damašských, tureckých a bulharských. Je to přesně ta vůně, kterou si pamatuji z dětství, vůně dědečkovy krásné růžové zahrady. Neznám teď "recept" na tuto vůni a nevím, kolik z ní tvoří skutečný růžový olej, ale určitě mi voní neuvěřitelně přirozeně a realisticky. Mnoho dalších tónů nezaznamenávám - pro mě je to prostě její nádherný majestát královny květin skrz naskrz.

P.S. Kdysi byla možná k dostání jen v Japonsku, ale dnes se prodává na všech pultech MFK po celém světě.

Versace
Eros Flame