Oud Silk Mood Maison Francis Kurkdjian pro ženy a muže

růže
oud
bylinný
zelený

Oud Silk Mood podle Maison Francis Kurkdjian je vůně pro ženy a muže. Oud Silk Mood byl/a uveden/a v roce 2018. Vrchní tóny jsou Bulharská růže, Heřmánek a Bergamot; střední tóny jsouGuajakové dřevo a Hedione ; základní tóny jsou Agarové dřevo (oud) a Papyrus.

Bulharská růže
Heřmánek

Guajakové dřevo
Hedione

Agarové dřevo (oud)
Papyrus

ledavis727

Upřímně nevím, proč se o tomto parfému nemluví více!!
Je tak jemná a lehce svěží, ale zároveň hluboká a sexy. Už vidím, jak po něm v chladnějším počasí sahám znovu a znovu.
Měla jsem vzorek této vůně a Oud Satin Mood k vyzkoušení poté, co všichni a jejich matky neskutečně vychvalovali Satin Mood. Satin Mood byla obrovská, pudrová, sladká vanilkovo-růžová příšera. Nebyla špatná, byla to dobře namíchaná vůně, ale prostě nebyla pro mě. Silk Mood však žádný pudr nemá, má jemnější zelenou růži a krásnou svěží bylinnou sladkost z heřmánku. Je to skoro jako uklidňující hřejivé objetí, ale od opravdu uhlazeného, upraveného člověka. Těžko se to popisuje; když ji mám na sobě, rozhodně to myslím vážně, ale "vážnost" hlubokého oudu je dokonale vyvážena bylinným květinovým buketem, který zabraňuje tomu, aby se tento parfém zatoulal do příliš kořeněného, dřevitého území.
Tento parfém nemá ostré hrany, ale ani nadýchané. "Hedvábí" ji dokonale vystihuje. Po vaší pokožce se rozplyne hladce jako hedvábí.

Shikin27

Když jsem vyrůstal, byl můj otec závislý na vůních. Měl spoustu drahých parfémů. Stále miluje parfémy, ale už ne tak agresivně, jako když byl mladší. Odešel od nás, když mi bylo osm, ale když byl s námi, každé ráno nás dusil svým parfémovým rituálem před odchodem do práce. A tohle voní přesně jako jeden z těch parfémů, které používal. To ve mně vyvolalo vzpomínky. Ale tím nechci říct, že je to špatné. Voní to velmi elegantně, ale zastarale.

sunshine0101

V současné době hledám speciální vůni pro zvláštní příležitost. Pevně věřím, že na výjimečný den je třeba si vzít něco (vůni) úplně nového; tak vám to při budoucím nošení bude vždy připomínat tento den.
Můj svatební parfém byl Black Perfecto od La Petite Robe Noire - Guerlain. Není to sice moje nejoblíbenější vůně, ale kdykoli si ji vezmu na sebe, připomene mi můj svatební den. A hlavně se líbí mému manželovi.

Výsledkem tohoto lovu je, že mám v užším výběru spoustu parfémů a pomalu se snažím zkrátit seznam těch vůní, které budu nosit při zvláštní příležitosti.

Přitom jsem se vracela tam a zpět mezi hedvábnou, saténovou a oudovou vůní od MFK. Sledovala jsem různé recenze a nikdy jsem se nedokázala jednoznačně rozhodnout, pro kterou se rozhodnout. Dnes jsem konečně zašla do obchodu a vyzkoušela všechny tři vedle sebe. Nejvíce mě oslovil Silk. Druhým favoritem byla oudová nálada. Hned jsem si koupila hedvábí, než jsem si to rozmyslela. Teď, když jsem byla v obchodě, jsem vyzkoušela mnohoyy dalších vůní (stejně jako vy) od Dyptique, Frederik Malle, Replica, Le Labo a nakonec jsem jich spoustu nastříkala na různé části svého oblečení. Po nákupu MFK Silk Mood a Replica's, když přestalo pršet, jsem se vydala zpátky do práce. Když jsem po dlouhém dni přišla domů a sedla si, pořád jsem na sobě odněkud něco zajímavého cítila. Pořád jsem si říkala, že by to mohla být Magnolie od Fredericka Malleho, protože se mi moc líbila, nebo něco jiného, co jsem možná vyzkoušela, ale ať už to bylo cokoli, bylo to úžasné a kouzelné.

Když už jsem se nemohla dočkat dvou hodin, šla jsem ke skříňce s parfémem a přestříkala Repliku a Silk mood na každou ruku, a ejhle, celou tu dobu to byla moje Silk mood, která mě každých pět minut překvapovala novou hloubkou, novou vrstvou!!!!

Takže stručně řečeno, (i když jsem vám právě poskytla dlouhý příběh): Silk mood je komplexní, dlouhotrvající, záhadná vůně a kdykoli ji budete nosit, ztratíte se v ní. Víte, jak se říká žít okamžikem, myslím, že takové parfémy k tomu rozhodně hodně pomáhají. Můžete si užívat sami sebe. Odpojit se od toho, co se děje kolem vás, a oddat se hloubce tohoto okamžiku.

Také jsem si Oud mood nastříkala na bundu, a když jsem si přivoněla zpátky, defakto se mi líbila víc ta saténová. V budoucnu bych si Oud mood ráda koupila.

Takže na závěr řeknu-

Dlouhá výdrž - 10
Silage- 10
Mystery- 11
Složitost-10
Nic přesně podobného jsem necítila, ale kdybych mohla někomu vysvětlit, kterým směrem se tato vůně ubírá, byla by to Black Orchid od Toma Forda a Shalimar od Guerlainu. Opět si nejsou vůbec podobné, ale mají podobný podpis. Nicméně, když to řeknu, základ/dole je přesná notová shoda s Agent Prov. Obě jsem stříkala vedle sebe a ano, velmi blízké. Ale jen a pouze tehdy, když Silk nálada doznívá/odeznívá. Nebo bych měl říct, když odchází.

Můžete se podívat na můj parfémový šatník, pokud máte podobný vkus jako já, bude se vám líbit. Mám ráda odvážné, pevné a komplexní parfémy. Květinové, kořeněné, dřevité, vyzrálé ovoce budou mým džemem, ale jak říkám, miluji hodně vůní z přírody (santalové dřevo, růže, bílé květiny, vodičku, pižmo, oud, kořen vetiveru, pačuli..). Na zahradě také pěstuju spoustu květin. Mám dafnie, gardénie mnoho druhů, více druhů jasmínu, lilie , růže, vodní lilie, růže, citronový květ, pomerančový květ, různé bílé květiny atd. atd. také s věkem se můj vkus mění.

RenataCT

Když jsem si koupila Oud Satin Mood (který miluji), dostala jsem vzorek Oud SILK Mood a vzorek Baccarat Rouge 540 Extrait. BR540 nebyl můj styl: připadá mi příliš sladký. Ale tahle ano... Rozhodně mužnější, ale nesmírně elegantní a "jemná", jak se píše níže. Zvyklá na růže v dámských parfémech (růžové růže, maximálně červené), neměla jsem pocit, že by tento tón byl tak výrazný; více jsem cítila oud - trochu špinavější a "přirozenější" než v Satin. Dřevitý a trochu zelený, ale především Roztomilý haha. Jemný a rafinovaný oud, tak ho vnímám já. 💯 (pokusím se věnovat pozornost PAPÍROVÝM nuancím). Až moc mi evokuje fialovou barvu... jestli je růže v Satinu "vínová", tak tohle je fialová, černá. Smyslný parfém 🌹!

Nishivano

Dobrý den, milí kolegové - znalci výběrové - niche parfumerie (díla parfumérského umění), kompozice "Oud Silk Mood" od Maestro Maison Francis Kurkdjian se otevírá fantastickými tóny čisté hedvábné košile s tóny jasmínu a fialky (to díky tónům dřeva Gedion a Guaiac), za 15 -20 minut přichází tóny nádherné růže s hořce-kořeněným nádechem, dřevitými akordy oudového dřeva a tóny papyru v závěru mohu říci a opravdu pravé hedvábné potěšení z čisté hedvábné košile a květinových tónů vytváří slavnostní náladu, dobrá práce Maestro!!!!!

варвара_орелкина

Oud a růže je, zdá se, tradice. V některých parfémech však vyčnívá buď oud, nebo růže, případně oud a růže dohromady. V této hedvábné však nic nevyčnívá, nejsou tu žádní zubaři, žádná továrna na růžový olej (Bulharsko); je to šedá hedvábná halenka, je to šedé chladné ráno, je to pracovní den plný obchodů a schůzek. Je to, jako když se odtrhnete od počítače a podíváte se z okna a na obzoru je mrak, ale žádný úlevný liják, je to pozem a vánice. A vy sami/samy jste ta pozemka, vánice, a dokonce i sněhová bouře.
Překvapivě dobře střižená a pevně ušitá, padne mužům i ženám. Nestříkejte přímo na tělo, vstupte do mraku, ať vás provází síla.

Oksana Mak

R.V.R.N.D, máte míč, přestože slyším vůni jinak, ale jen jeho "saténový bratr" je pro mě příliš sladký)))), ale každý má své vlastní čichové spektrum vnímání a osobní preference. Pro mě je to opravdu hedvábná nálada, není tam žádná vše ničící kyselost, no trochu kyselosti, trochu sladkosti růže, trochu hořkosti heřmánku, známé na Anonymní růži z Atelieru Colon, nevysvětlitelný tón papyru, dřevitý, trochu oudu, něco svěžího neuchopitelného molekulárního (hedion?), celkově to všechno dohromady dává hedvábnou chladivost, která je v horku na Volze prostě dokonale osvěžující, dlouho vydrží, a také se šleifuje. Neobvyklý ve svém zvuku, ideální v létě.

Fernando77

Rozhodně je to parfém se spoustou růží. V této vůni nepovažuji oud za převládající. Po zaschnutí je v pozadí vůně cítit velmi zřetelný prachový tón, velmi připomínající starý papír z papyru.
Výkon je výborný, více než deset hodin vydrží, dobře se promítá asi 3 a půl hodiny.

Gyallar

Oudové dřevo se zde představuje ve své sušší a příjemnější podobě (bez léčivého/syrového tónu), doprovázené jemnou, téměř éterickou růží, což jej odlišuje například od parfémů Montale, v nichž se kombinace oudu a růže obvykle objevuje v pevném, intenzivním bloku. V tomto případě je vše vzdušnější a jemnější, ale bez ztráty výkonu. Mimořádně elegantní a jemná.