Aqua Celestia Maison Francis Kurkdjian pro ženy a muže

Aqua Celestia Maison Francis Kurkdjian pro ženy a muže

zelený
žlutá květinová

Aqua Celestia podle Maison Francis Kurkdjian je Floral Green vůně pro ženy a muže. Aqua Celestia byl/a uveden/a v roce 2017. "Nosem" za touto vůní je Francis Kurkdjian. Vrchní tóny jsou Limetka, Máta, Černý rybíz a Neroli; střední tóny jsouZelené tóny, Mimóza a Růže ; základní tón je Bílé pižmo.

Limetka

Mimóza
Růže

Bílé pižmo

Khasia

Po několika letech strávených s aqueas jsem konečně pochopila, které z nich jsou mé oblíbené: jednou z nich je určitě aqua celestia EDT.
Má zelený úvod s limetkou a mátou, které dodávají vůni průzračný, energizující půvab.
Hned poté se prosadí sladká květinová složka, jen naznačená (možná mimóza, ale z mé strany ji nedokážu rozeznat), a dobrý pižmový základ, který jí dodává přítomnost a texturu, díky níž přežívá na mé kůži nenápadně, ale naprosto přítomně.
Dává mi příjemný pocit, jako by mě dokázala udržet dlouho svěží a dokonalou, navíc na oblečení vydrží celý den a dokáže být tak nenápadná, že o sobě nedává vůbec vědět, naopak je tam, ale příjemným způsobem.
Mohla by to být vůně do prádla kvůli pižmové složce a zároveň hesperidová a květinová, ale nezařadila bych ji ani na jeden, ani na oba způsoby. Na mně občas převládá jedna i druhá složka, aniž by byla aktuální převaha. A rozhodně se mi tento balet velmi líbí.
Jinak jsem ji původně zařadila mezi letní vůně, ale musím změnit názor, je perfektní i do jarních dnů, které nejsou tak teplé jako dnes (13 °C), protože se zvýrazní pižmová složka a díky tomu vydrží déle než v létě (6 h, možná i 8 h). Cítím ji však, navzdory oficiálnímu zařazení, blíže k dámské vůni než k unisexové. Skutečně unisexové z této řady jsou pro mě aqua vitae EDT a Forte, možná kvůli dřevitějšímu základu a aromatické složce.
Cena je bohužel vysoká, a to je její skutečná vada.... bohužel.

Juliusq75

Myslím, že jsem se zamiloval do řady MFK. Pořídila jsem si EDT Aqua Celestia, což byla chyba, co se týče výdrže, protože to chci cítit celý den, jsem chodící, lidské Mojito v této vůni a miluju ji! Na začátku je to určitě jasný limetkový tón, který se pak mísí s nějakými zelenými tóny a je okouzlující. Má v sobě svěžest, a zároveň je jemná a tak dobře namíchaná. Myslím, že si příště pořídím Celestia Forte, i když lidé říkali, že té limetky je moc, já si tu limetkovou notu opravdu užívám a ráda si ji nechám v popředí déle. V létě to bude úžasné, svěží, citrusové, jemné. Je drahá, jako všechny vůně MFK, ale tak dobře namíchaná, že je těžké si příliš stěžovat, (ale opravdu, 215 dolarů za EDT, která není složená z šíleně vzácných nebo drahých tónů? No tak, MFK. Pokud má někdo duplikát Celestie za méně, podělte se, prosím). Tahle je pro mě výhra.

Kreola

Nejelegantnější a nejjemnější vůně limonády Buratino, která vám připomene vše najednou: že je vám zase 10 let. A samozřejmě i na to, že je léto a nemusíte chodit do školy. A na bílé květy, které už všechny kvetou. Citro, bezstarostnost, žádné komplikace ani problémy. Budeme se dívat na černobílé televizi na "Hosta z budoucnosti", pokud nám to babička dovolí.

Ivanus

Vůně -Aqua Celestia Maison Francis Kurkdjian
Flakon z roku - 2017

Má v sobě uklidňující a klidnou jarní atmosféru.
Je to příběh o svěží,čisté,zelené a mátové limetce s něžnou stopou trochu jemných květin ležících na čistém a příjemném bílém pižmu.

Dlouhá výdrž - 7/10(7+hodin)
Výraznost/projekce - 7,5/10 (mírná výraznost a výraznost po dobu prvních 1-2 hodin, poté se vůně přitiskne ke kůži po celou dobu vývoje vůně).
Počasí - nejlepší na jaře a v létě
Stáří - 20+
Komplimenty - 8/10
Vůně - 8,5/10

Hlavní tóny podle mě -limetka,pižmo,máta,zelené tóny, mimóza,černý rybíz.

V sušení je pižmová a trochu zelená a mám v ní pižmo a zelené tóny.

Emoce -uklidňující,klidná,svěží,čistá,zelená.

Příležitost - pro víceméně jakoukoli příležitost,ideální pro jarní a letní neformální aktivity.

S touto vůní budete sklízet komplimenty.

Cinziaglam

Byl jsem zvědavý, zda vyzkouším některé čichové výtvory muže, kterého dodnes považuji za vedetu mezi parfuméry.
Do svých nákupů jsem proto zařadila i tuto Aqua Celestia, protože mě zaujaly limetkové a mátové složky.
Parfém je unisex, který lehce překračuje hranici značící jisté ženské sklony.
Tóny jsou čisté a jasné, potažené svěžím elegantním svitem. Máta mi vlastně uniká a myslím, že "zelené tóny" jsou více přítomné, vcelku doprovázejí skutečný základní kámen esence, kterým je limetka.
P.S. Ze začátku jsem měla pocit, že slabinou Aqua Celestia je prchavost vůně, alespoň pro můj čich, a nemohla jsem si oddechnout, navíc s vědomím, že lidé kolem mě ji neustále cítí. Po několika měsících používání a seznámení se mohu přiznat, že tento nedostatek zmizel (... možná ani nikdy neexistoval) a že se mi vůně velmi líbí, patří mezi vybrané, které nosím za jiných než každodenních okolností.

uchini

je to moje nejpochvalovanější vůně z celé mé sbírky.. Mám více než 200 vůní. Tato je více komplimentovaná než aventus.

Když ji nosím, ženy říkají, že voníte opravdu sexy.....

Mně voní jako šampon xDDDD... ale nevím proč, ale všechny, a říkám VŠECHNY ženy ji na mně MILUJÍ... a pokaždé, když ji nosím, dostávám spoustu komplimentů... voníte mužně, sexy, takže to vůbec není ženská...

Гaлия

Příjemná, povzbuzující a osvěžující vůně. Svěží citrusy, průzračný a křišťálově zvonivý studený horský potok obklopený ostrůvky levandule. Po 8-10 hodinách zůstává na pokožce ušlechtilý a jemný závan krásné vůně. Ani jeden nepříjemný, otravný, falešný, laciný tón. Kvalitativně a na vysoké úrovni, jako vždy u Mistra. Celestia je vskutku nebeská voda!

Happyolia

Je to velmi krásná chuť! Přidala jsem kapku své podpisové tajemné přísady maestro ... Všechny tóny jsou tak krásně propletené dohromady, že nemohu nic zvlášť vyzdvihnout. Je z ní cítit chlad máty, ale já samotnou mátu necítím. Máta je vyvážena mimózou. Ve výsledku je vůně naprosto ženská, jemná a svěží. Myslím, že stopa bude nádherná, protože když jsem doma rozbalila ubrousek se zabaleným vzorkem, ozvala se nádherná vůně. Moje nová oblíbená vůně.