Amyris Femme podle Maison Francis Kurkdjian je vůně pro ženy. Amyris Femme byl/a uveden/a v roce 2012. "Nosem" za touto vůní je Francis Kurkdjian. Vrchní tóny jsou Citronový květ a Kalifornský pomeranč; střední tóny jsouAmyris a Kosatec ; základní tóny jsou Vetiver, Pižmo a Jantar (ambra).

tasmanian tyler
Tato kráska patří do skupiny vůní, které používám hned po probuzení, protože nejsou křiklavé, nejsou aktivní, jemné a povrchní a hlavně vydrží tak akorát, abych si o pár hodin později, když odcházím z domu, mohla obléct něco vážnějšího. Amiris je v této kategorii v první pětce, je superfér, bez ostrých rohů, nedovedu si představit, že by se někomu nemohla líbit. není hlasitá (no, já mám jeden střik mezi lopatkami). velmi krásné nechimózní květiny - pro mě je to kosatcová růže. megaženská, jemná až bezcharakterní, univerzální až neosobní, ale přesto tuto hranici nepřekračuje.
Skutečnost, že nejprodávanějším Kyurkdjianovým parfémem je Baccarat, zanechala tak těžkou stopu, že se může zdát, že je "všechno takové", i když ve skutečnosti Baccarat vyniká velmi silně, je to rozzlobený bastard, který vytlačil všechny pokrevní příbuzné a usedl na trůn. Ale hlavní výrobky jsou naopak uhlazené, jemné a aristokratické. Vezměte si třeba středně velké Gentle Fluidity a Aqua Celestia nebo zbožňovanou Lumiere Noire či nyní Amyris, to jsou takové jemné, úhledné šperky, žádná brož s umělým rubínem na norkové čepici. Amyris je jemný delikátní drahý šperk, snadno si ho dokážu představit na velmi mladé čtrnáctileté dívce. Nevinné svěží květy, plné světla, nadějí, dojemně skromné, ale s obrovským vkladem přirozené krásy, která se má rozvinout.

laetalaeta
Na mé pokožce je citrusová část dlouhotrvající a velmi přirozená, lahodný citronový květ se pak setkává s hřejivým a pryskyřičným srdcem kosatce a amyrisu a poté se usazuje na základu z dřeva a pižma, který není příliš hřejivý.
Nepochybně se jedná o dobře zpracovaný parfém s pevnou strukturou a rafinovaným působením, vhodný pro všechna roční období a příležitosti.
Kdyby na trhu nepřevládal styl bonbónů/syntetického pižma, označila bych ho za generický parfém, tak bezpečný, že může téměř nudit.
Protože však takových vůní zůstalo málo, působí téměř originálně.

ManfrediGaetano14
Amyris Femme. Sladký pomeranč, abstraktní květinové tóny a štiplavý pižmový základ, v němž akord Amyris-Iris ztrácí na intenzitě a charakteru ve srovnání s mužskou verzí. Na druhou stranu ne všechny dámské vůně musí být nabité, ambrové a opulentní. Naopak, Francis Kurkdjian často úspěšně interpretuje nejniternější touhy toho ženského publika, které se dusí v tísnivých stopách vanilinu a ovocných květinových vánků, z nichž se nezvedá žaludek. Potěšila by například mnohé ženy, které nosí Terre d'Hermès nebo Acqua di Gio". Amyris Femme je tedy jednou z těch vysoce komfortních, odpoutávajících vůní, vhodných prakticky za všech okolností. Délka trvání není špatná, stejně jako projekce. Stručně řečeno, řekněme to takhle: je to bílá halenka, pasparta, jak říká Francis Kurkdjian, docela elegantní francouzská konfekce, bez nějakých zvláštních výrazných tónů, piruet nebo ohňostrojů. Stojí tedy za svou cenu? Na tuto otázku, milé slečny, nedokážu odpovědět. Jistě, Amyris Femme je plná přírodních surovin. Sladký pomeranč je přírodní, bílé květinové tóny jsou přírodní a lehká pryskyřice Amyris v základu je přírodní. Nicméně celkový výsledek je podle mého názoru docela "obyčejný" a vy můžete být bohužel docela zklamané, trochu jako u Grand Soir, což je přece jen elegantní francouzská ambrette. A znáte to, když je to takhle, je nejlepší zkoušet a zkoušet, dokud nedojdete k nějakému verdiktu. Vždycky před koupí vyzkoušejte jiné věci: například doporučuji vyzkoušet bez předsudků Rosa Nobile od Acqua di Parma, spíše než Iris Nobile nebo Gelsomino Nobile. Ty za svou cenu rozhodně stojí více.

Azumi79
Nesmírně krásný parfém.
Tak krásně voní! Nejsem vůbec květinový člověk, ale tahle si mě získala. Je to parfém, který kdybych se teď vdávala, koupila bych si ho hlava nehlava, abych ho mohla nosit ve svatební den.
Má tu nejsvětlejší a nejelegantnější citrusovou vrchní notu, jakou jsem kdy vyzkoušela.
Když zaschne, objeví se super jemný dřevitý kosatec, který ani v nejmenším neubírá pomerančovému květu, ale dodává mu ten sofistikovaný nádech.
Vysychání je nádherné, velmi lehké pižmo se svěžím jantarem, vůbec ne krémové, je lehké v lahvičce.
Jsem do ní zamilovaná. Budu muset šetřit na první květinovou vůbec, kterou jsem si zamilovala.

topmishka
Je to samozřejmě jen můj názor, ale je to vůně čistoty, něhy a beztíže, která má však charakter!
velmi čistý kosatec, s citrusy, pižmem a dřevitými akordy.
Nevím, co je amyris, ale ve vůni je cítit ještě něco jiného, možná je to on.
A jak už bylo napsáno níže, konvalinka je opravdu slyšet.
Mimochodem, já je nesnáším, ale tady je to sotva znatelné, spíš beztížné, akvarelové, přízračné konvalinky )).
Vůně do mého srdce.

Tarantella
Úžasné! Můj oblíbený! Všechno je tu dokonalé, vše je harmonické a všeho s mírou. Charakterizovala bych ji jako přirozený přírodní pečující akt. Voní lehce dřevitě, sladce a hřejivě s lehkou vibrací... to vše s WOW efektem! Asi tak bych voněla po drahých lázeňských procedurách a květinových koupelích ))))). Amyris je tak přitažlivá, že ji chcete vdechovat znovu a znovu, chcete do sebe zabořit nos a cítit každou kapku na své kůži. Je šíleně správná a není hlasitá, jako by pronikala do kůže a společně vytvářely jakousi nepředstavitelnou symbiózu. Výsledkem je něco úžasného! V této vůni se vždy cítím nejlépe! Doplňuje mě na sto procent.

Moisamada
Vyzkoušela jsem ho jen jednou a nebýt vysoké ceny značky, myslím, že bych si ho koupila hned.
Voní po květinách, koření a dřevu, je velmi ženská a vyzařuje zralost, ale ne zralost let, ale zralost mladé dívky.
Je to jedna z nejzářivějších vůní, které jsem kdy cítila, voní jako princezna, kéž bych si ji mohla dovolit.

cake n' cuddles
Jsem skoro naštvaná, že jsem dostala vzorek, opravdu ho zbožňuji. Miluju tu vůni sladkého, zaprášeného dřeva. Přenáší mě do domova mého dětství, do knihovny a na nejrůznější uklidňující místa. Navíc má naprosto nádhernou vůni citronových květů, voní celý strom včetně listů.
Vůně je jednoduchá, ale je báječná. Moje nová rychle oblíbená.

raw umber
Stejně jako Kterhark mám pocit, že je nejjednodušší popsat Amyris tím, že popíšu situaci, ve které jsem ho testoval. V obchodě jsem čekala na přítele a rozhodla jsem se ho vyzkoušet na testovacím proužku. Po přečtení Jtdovy recenze o tom, jak má Amyris velkou integritu, přičemž Kurkdjian záměrně vystihl ty rovnováhy a kdovíco ještě, jsem se rozhodla, že Amyrisu můžu DŮVĚŘOVAT, a dala jsem si dva střiky na prsa a jeden na každé zápěstí; tak trochu velký risk vzhledem k tomu, že jsem mířila přímo na silvestrovský večírek. Pak jsem se vydala čekat na kamarádku do vedlejšího řetězce lékáren. Při pohledu na zubní kartáčky a zlevněné vánoční zboží jsem měla pocit, že Amyris vytvořila malinký portál do jiného místa a ročního období.
Amyris s laserovou přesností odklízela všechnu bohatost a dusno svátků a ukazovala mi svěží a jiskřivý svět jemných, téměř trpkých květů chvějících se v chladivém stínu. Najednou jsem byla spokojená s tím, že budu věčně stát v Duane Reade a zírat na zubní kartáčky.
Měly se ty květiny stát PŘÍLIŠ trpkými? Měla Amyris růst a růst a stát se příliš vlezlou? Zavřela jsem oči a vzpomněla si na to, jak jsem vystihla rovnováhu. Čekala jsem a čekala, opatrně dýchala... a zjistila, že jtd opět mluvil pravdu. Amyris nikdy nepřekročil své meze a zůstal opravdovou kráskou až do poslední stopy, o několik hodin později na mém přeplněném silvestrovském večírku. Jaký krásný a nečekaný způsob, jak zazvonit do nového roku.
Souhlasím s ostatními recenzenty, že Amyris působí téměř panenským dojmem a že je velmi hezká, ale má také poetickou, téměř slavnostní kvalitu, která vás nechá zcela uniknout do ní, jako příroda sama. Mám ji ráda.

jtd
Jsem blbec.
Musím se k něčemu přiznat. Nechtěla jsem mít ráda řadu Maison Francis Kurkjian. V žádném případě jsem nedoufala v jeho neúspěch, ale osobně jsem tu řadu nechtěla mít ráda. Je zaměřená na uživatele parfémů, kterým nejsem a ani nechci být. Uznávám hodnotu značky, identity výrobku, provázanosti atd. pro dosažení prodeje. Ale zdá se, že tato řada se prodává jako zbytečný luxus. Vůně si razí cestu životem nesoustředěných privilegií.
Zdá se, že značka bez dechu překračuje hranici od kvalitních výrobků, které je třeba ocenit, k finesám, které je třeba konzumovat. Vím, že MFK aspiruje na to být Guerlainem 21. století. Ale spíš mi připadá (i když to pravděpodobně nebude chápáno jako urážka, je to tak myšleno) jako Hermes parfémů. Pro mě je Hermes sbírkou pečlivě vyrobených cetek s poměrem cena/funkce, který nelze posoudit, protože v něm není žádná funkce kromě symboliky bohatství.
Ale můj negativismus mě kousl do zadku. Tři parfémy, které jsem z této řady vyzkoušela, jsou docela působivé. Lumiere Noire pour Homme není moje parketa, ale je to zásadní příspěvek k resuscitaci chypre. Cologne pour le Soir, vůně i pojem, mi berou dech. Nyní Amyris pour Femme, výjimečná vůně pro každý den. Amyris vystihuje logiku, že 2 tisíce dolarů je lepší utratit za několik "dokonalých" kalhot a svetrů, které budete nosit často, než stejnou částku utratit za oblek, který si možná vezmete jednou nebo dvakrát.
Chtěl jsem MFK vyčinit za to, že parfém je dekorace. Zcela jsem se mýlil. Amyris pour Femme je přesným opakem toho, co jsem chtěla této řadě vytknout. Je to lekce o hodnotě každodenní kvality. Dovedu si představit, že existuje mnoho lidí, kteří prostě chtějí nosit hezký parfém, a Amyris je hezký parfém. Ale je výjimečně hezký. Není ani tak minimalistický, jako spíše věcný. Nevyžaduje teorii ani kritické myšlení. Jeho krása je samozřejmější než u většiny vůní.
Nechápejte mě špatně. O tomto parfému můžete přemýšlet. Má jasný záměr, je sebevědomá. Má tak přímočaré chování, že dokáže působit nespoutaně i stroze. Její složení má tu vyváženost a nenucenost, která vám napoví, že nebyla nalezena náhodou. Parfumér musí být promyšlený, aby dosáhl takové rovnováhy. Na vůni prostě není vidět pot, který do ní musel být vložen.
Takže se panu Kurkdjianovi omlouvám za podlost svých domněnek. A děkuji vám, že jste dokázal, že jsem se mýlil.
z webu scent hurdle.com