Gardez Mind Games pro ženy a muže

zelený
zemitý
laktonický
jemně pikantní

Gardez podle Mind Games je vůně pro ženy a muže. Gardez byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Emilie Coppermann. Vrchní tóny jsou List ostružinovníku a Meruňka; střední tóny jsouKořen orris, Černý rybíz, Palisandr a Jasmín Sambac ; základní tóny jsou Černá kůže, Popcorn a Cedr.

List ostružinovníku

Černá kůže
Popcorn
Cedr

Pooolkaaaa

Je to skvělý začátek, je to velmi chladivá vůně,
Nemám ráda kůži, ale tady je tak jemná a nevtíravá, miluju ji.
Nicméně na mě ta vytrvalost nechává hodně:( kůže je horká a po aplikaci ji doslova po 15-20 min už neslyším ani já, ani lidé kolem mě( nevím, proč tomu tak je, ale je to velmi frustrující:(.

dabeyondobsessedemperor

Dobře... Gardez je možná trochu získaný vkus, ALE je to bezpochyby nejkrásnější kožená vůně, jakou jsem kdy měla tu čest nosit na kůži a oblečení. A ano, @Briar's Reign má naprostou pravdu, když říká, že zahanbí i Ombré Leather (podle mého názoru).

Když se do ní ponořím, chci jen konstatovat, že je to jeden z nejzajímavějších profilů vůní, s jakými jsem se setkala, mezi více než 250 vůněmi, které jsem dosud testovala. Koho jiného by napadlo, že ostrá černá kůže, trpké ovoce, pudrový kosatec a doslova POPCORN budou komplementární tóny, které vytvoří bombastickou vůni? (Nejspíš já, kdybych byla na psychedelickém vyšetření, ale rozhodně ne střízlivá.)
A přesto... prostě to funguje.
Hned v úvodu se objeví ovocné akordy ostružiny a meruňky, které se mísí s tóny praskajícího popcornu, který jako by dominoval profilu vůně s jistým šmrncem, podobným šumivé limonádě nebo pivu. Zdá se, že se v ní objevuje také slabý nádech černého lanýže a kakaa, který dodává vůni sametovou bohatost. Kůže je v této počáteční fázi jemná, jako zvýrazňující tón v pozadí, který postupně řídí směr vůně směrem k intenzivnějšímu srdci. Řekla bych, že právě zde vůně vydává nejtěžší iteraci kožené nóty - ačkoli není přehnaná, její lehce živočišná štiplavost dodává jemnějším akordům růžového dřeva a jasmínu asertivní sílu. Popcornový tón je samozřejmě stále přítomen, ale jako by si s koženým tónem vyměnil pozici a nyní je neuchopitelným podpůrným tónem v dáli. Vysychání, které přichází zhruba po 5-7 hodinách, působí intimně a drží si pudrovou auru vycházející z kvalitního akordu kosatce a velmi, velmi jemnou a téměř neznatelnou aldehydickou atmosféru (tu jsem zaznamenala minimálně u jedné další vůně Mind Games: Vieri). Kůže a popcorn jsou nyní mírně přítomné a v kombinaci s orrisem a lehkými aldehydy vytvářejí útulné, uklidňující objetí kolem vašeho těla. Prostě se čte jako exotický, sofistikovaný a nesmírně vzácný profil vůně, který se nese s takovou noblesou, a přesto v sobě skrývá sílu klidu a svůdnosti. Rozhodně bohatě zdobená, a přitom ani v nejmenším neurážející nebo protivně hrubá, a je pravým opakem základní.
A ještě jedna věc - má jeden z nejvyšších faktorů komplimentů VŮBEC. Nevím, jak se mi podařilo sklidit pět různých komplimentů od pěti různých lidí o tom, že voním, jako bych byla z peněz, nebo jako čistý sex-appeal, nebo jako cokoli a všechno dobré na světě - zvlášť když to není ani 24 hodin po prvním nošení - ale podařilo se. Nemůžu říct, že by nějaká vůně, kterou jsem zatím vlastnila, překonala tento rekord za méně než den.

Co se týče výkonu: dobře, chápu - koncentrace vůně není všechno, to je jedno, ale když si kupujete Extrait de Parfum, předpokládáte a očekáváte (oprávněně) špičkový výkon, alespoň co se týče výdrže. Gardez naštěstí nezklamal. Na kůži se promění ve vůni až po 8 hodinách a vyprchá zhruba po 12-15 hodinách. Možná si myslíte, že výdrž a projekce jsou podhodnocené, ale slibuji - prostě je docela snadné jít s touto vůní do nosu, protože já jsem na sobě dříve nedokázala rozpoznat ani závan Gardezu, a přesto jsem byla informována o tom, jak krásně voním z okolí 4 metrů.

Něco, nad čím nerada přemýšlím, je, kde bych vůně používala, protože pokud jde o Gardez, nejspíš bych ji nosila kdekoli a kdekoli, ale prostě VÍM, že pokud to udělám, budu se za to druhý den roku 2024, kdy v mém majestátním flakonu zůstane přesně šest a půl kapky vůně, kopat. Reálně bych si ji schovala na mimořádně výjimečné dny, jako jsou slavnostní zimní události, vlastní narozeniny nebo třetí rande *vložím klišovité mrknutí*.

Upřímně řečeno, mé úvodní dojmy z niche parfémů jsou čím dál lepší a Gardez je nepochybně mimořádně obtížným počinem. Když vám řeknu, že by to mohl být můj nejoblíbenější nákup vůně roku 2023... 'protože mám na mysli, že o ní nikdo nemluví, nikdo zřejmě vůni NEBO značku Mind Games nezná (pravděpodobně od doby, kdy byla uvedena na trh v loňském roce) a nikdo ji zřejmě nechce vyzkoušet, ani když jde do Neimanu a vidí ji vystavenou, ve prospěch jiných, populárnějších značek, např. značky Creed, Jo Malone, Diptyque, Bond No. 9 atd. Upřímně si myslím, že Gardez by měl být další hypovanou vůní na sociálních sítích, protože je KRIMINÁLNĚ nedoceněný, a nevěřím, že džus, který voní TAKHLE k*rva dobře, je správné hlídat. Opět nejopulentnější kožená vůně vůbec, s nádherným flakonem inspirovaným šachy, úžasným provedením a nezapomenutelně nádherným (a troufám si říct nezapomenutelným) profilem vůně. Milý Tome Forde... byl jsi překonán.
Právě vlastnictví Gardezu mi umožnilo podstatně lépe pochopit étos značky Mind Games a to, za čím si stojí, i myšlenkový proces a promyšlenou strategii, která stojí za jejich výrobou. Pokud mám být upřímný, je to docela fascinující poznání a nemůžu se dočkat dalšího nákupu od této značky, kterým bude téměř určitě Vieri (z nějakého důvodu zde stále není uvedena). Legendární vůně, která mě odrovnala natolik, že jsem málem proletěla oknem a zřítila se z výšky 100 metrů dolů ke své neoddiskutovatelné smrti. O tomhle je parfumerie.

black_kimono

Kosatec a ovoce na začátku, pak dobrý hustý semiš a ozvěny TF Ombre kůže, jen jemnější. Popcorn v základu necítím, je nějak šikovně zamaskovaný, pro mě zní základ kůží s malinami(!) a je to potěšení pro fanoušky této kombinace. Výdrž až 8 hodin, mírná stopa. Zatím nejlepší z celé značky.

McJerkins

Pokud jste žena a milujete Dior Homme Intense, ale myslíte si, že voní příliš mužně, pak je Gardez pro vás. Připomíná mi DHI s přidanými zelenými tóny. Miluji svou Valentino Uomo Intense a Dior Homme Intense je také skvělá, takže tuto vůni vynechám. Ale voní hezky. Voní jako trochu ženštější verze DHI.

EDIT - Cítila jsem vůni "Fortis" od Liquides Imaginaires a nemohla jsem přijít na to, co mi připomíná, ale čím víc jsem o tom přemýšlela, tím víc jsem si uvědomila, že je to Gardez od Mind Games. Gardez je o dost silnější, ale Fortis vydrží věčně. Jednou jsem si Fortis nastříkal na ruku kolem 18. hodiny a cítil jsem ho ještě druhý den ráno kolem osmé. Pokud ucítíte jednu z těchto dvou vůní a zalíbí se vám, vyhledejte si tu druhou. Obě jsou si neuvěřitelně podobné, ale jedna se vám BUDE líbit víc než ta druhá.