Or du Serail podle Naomi Goodsir je Orientální Fougere vůně pro ženy a muže. Or du Serail byl/a uveden/a v roce 2014. "Nosem" za touto vůní je Bertrand Duchaufour. Vrchní tóny jsou Mango, Červené bobule, Jablko a Sladký pomeranč; střední tóny jsouRum, Kokos, Maté, Ylang-Ylang, Pelyněk, Šalvěj a Pelargónie ; základní tóny jsou Med, Tabák, Včelí vosk, Vanilka, Jantar (ambra), Dub, Labdanum, Cedr a Pižmo.

Ananda Royal Mango Nectar od M. Micallef: Mango s malinami a smetanou
od Elena Prokofeva

ManfrediGaetano14
Nebo du Serail. Pocta cirkusu? Oslava sladké, tělesné vůně zvířat? Nebo gurmánská vůně překypující melancholickými tóny? Bah! Kdo to může říct? Cítím v ní tolik tónů, že by to klidně mohly být všechny tři věci dohromady. A je nádherná, co už! V pozadí je cítit tato pryskyřice zkažená výpary, dřevem a pižmem všeho druhu. Vřele doporučuji vyzkoušet. Stejně jako ostatní vůně Naomi Goodsir si to zaslouží. Nicméně, alespoň podle mého vkusu, nepřekoná Corpus Equus, to je průlom! Nový Cyphre Cuoiato udělaný podle tradice a s tím tmavým něčím na dně. Zpět k Or, velmi dobrá délka a výrazná projekce.

loor89
Jeden z mála gurmánů, který si mě dokázal získat hned od začátku.
Parfém je postaven na pilíři tabáku, sladkého, půvabného tabáku, se silnými orientálními tóny, nebo spíše exotickými, troufám si říct.
Ovocný úvod, zejména mango, vyvolává představu vzdálených krajin, měsíčních písečných pláží, pochodní osvětlených ohněm a kmenových tanců. Rumové a kokosové akordy tuto připomínku kupodivu pro mě vůbec neruší, naopak, jsou tak akorát a dokonale vyvážené. Červené bobule a jablko, které vnímám spíše na muillet než na kůži, dodávají vůni lehce svěžejší, téměř kyselý nádech. Tabák je nasáklý sladkým medem, hutný a okouzlující. Sladké, ale nikoliv mazlavé moře, které vás ukolébá nebo ve kterém jako byste se téměř potopili. V závěru se objevují další dřevité/ambrové tóny, přičemž si zachovávají tuto aureolu sladkosti.
Pestrá a mistrovsky vystavěná vůně, další hit Naomi Goodsir!

Risa
Případ, kdy se vše najednou spojilo v nebývalé harmonii.
K lahvičce jsem se dostala nečekaně: známá mi ji jednoduše strčila do rukou se slovy: "Vezmi si ji, proboha, mám z ní migrénu a ty máš ráda všelijaké divné parfémy." A tak jsem si ji vzala do ruky.
Vzala si ji a byla pryč. Na první zkoušku to zní nečekaně i pro fanouška brnění prorážejících kompozic, jako jsem já.
Tabák, med - přesně z vosku, s horkým voskem, drahým alkoholem, sladkokyselými bobulemi a trochou kokosu, který rychle zmizí. Hutná, teskná, viskózní - na hranici libosti, ale ne křečovitá, rozhodně nezákladní vůně pro znalce žánru. Před koupí ji musíte vyzkoušet: nepřipraveným posluchačům může přilepit křídla ).

alberto89
Moje oblíbená Naomi Goodsir spolu s Nuit De Bakelite, velmi dobře zpracovaná a originální. Úvod je ovocný s krásným mangem, které připomíná tropy, v pozadí zelené jablko a lesní plody. Tento "téměř" monolog je krátkodobý, protože kromě ovocného salátu se v nose okamžitě objeví včelí vosk, jemný tabák a med. V průběhu vývoje tohoto krásného koktejlu se přidává kokos a lehký nádech rumu, což dodává závěrečný pocit, že se nacházíte v exotické polovině. Alternativní způsob, jak zažít letní vůni (ale vynikající i v jiných ročních obdobích), komplexnější a uspokojivější než obvyklé "osvěžovače", které nám nabízejí komerční značky. Velmi dobře působí na pokožce. Vřele doporučuji těm, kteří by se právě teď chtěli ocitnout v Karibiku. 8,5/10

newnasya
Pyramida je luxusní. Parfumér je známý. A většinou skvělé recenze. Ale!!! Buďte opatrní! Na mně se parfém trochu rozvoněl. Samozřejmě ne tolik jako Byredo Pulp. Ale ve stejném duchu)))) Pulp jsem se svého času musela vzdát po otázce: Proč voní jako kyselé ovoce a odpadky? )))).
Žádné mínus, prosím. Tento parfém není levný. Určitě byste ho měli vyzkoušet.

ariahokas
Mistrovské dílo. Jako obvykle nesdílím stejné dojmy jako ostatní. Pro můj nos je to velmi jedinečná vůně. Jsem gurmánský cucák a přičichla jsem ke stovkám vůní, ale tahle stále dokáže být jedinečná a výjimečná. Je to velmi typická vůně typu Jekyll a Hyde.
V úvodu je hutný, džemovitý a hustý ovocný sirup. Ale je to velmi realistické ovoce, ne cukroví, jak někteří naznačují. Ovocné tóny mají společnou DNA s vůní Pulp od Byreda. Téměř špinavé, lehce zkvašené ovocné tóny. Za tím vším se však skrývá velmi silná rumová a kokosová vrstva se stopou tabáku a dřeva. To je Jekyll.
Hyde je suchý down. Je také poněkud sladký, ale v podstatě je to kombinace tabáku, dřeva a medu, která přetrvává navždy. Jsou v ní však stopy onoho jedinečného ovocného úvodu, jen vůně zůstává na "špinavé" straně. NENÍ v žádném případě suchá, je hustá a hutná.
Svým způsobem působí jako duchovní sestra Xerjoff Mamluk(oud a med). Jestliže Mamluk je celý oudu a medu a sedí nízko a těžce na kůži, ale je silný, Or du Serail je stejný, ale zahrnuje ovoce, chlast a tabák a také sedí nízko a těžce na kůži.
9/10

vallensvelvet
Tohle je na mě příliš bohaté. Kokos je velmi tučný a bohatý, na způsob nadýchané tuberózy; to pak přebíjí naprosto úžasný sladký tabák.
Materiály voní velmi kvalitně, a pokud máte rádi tropické vůně, možná se vám bude líbit i tato. Pro mě je to drhnoucí: příliš opojná.

BlackAmberMoon
Teplá, tropická květinová vůně, která posouvá tento žánr na jinou úroveň. Pikantní úvodní tóny zasychají do medového kokosového základu podbarveného ylang, jantarem a tabákem. Tabák dodává vůni kouřový nádech, který zabraňuje tomu, aby byla příliš sladká. Je velká a svěží, takže ji stříkejte opatrně, protože má obrovskou siláž. Rafinovaná? Rozhodně ne, ale když chcete lahodný, lepkavý, tropický závan, je prostě nádherná. Úplně nad věcí.

Padovika
VELMI zajímavá vůně. Sušené ovoce, tabák, ambra.
Naprosto jistě potěší každého, kdo má rád tabákovou vanilku Toma Forda. Stejný směr, stejná úroveň vůně.
Ne tak medová a zázvorová jako Tabac Rouge od Phaedon.
Slyším alkoholový tón, rum. Jakýsi alkoholický nálev ze sušeného ovoce, bylin a tabáku.
Unisex, ale je více ženský. Jasná, vytrvalá, chutná, vynikající kvalita!
Všem milovníkům tabákové vanilky od Toma Forda doporučuji tuto vůni!
Jelikož mám Tabac Vanilla i Tabac Rouge opravdu ráda, chci i tuto.
Pyramida zde je neúplná, našla jsem tu pravou:
Vrchní tóny : davana, fruit rouge, mangue, orange douce, pomme, rhum.
Střední tóny : cire d'abeille, coco, sauge sclareee, ylang-ylang.
Základ : ambre, cedre, ciste labdanum, mate, musc, tabac, vanille.
Velmi dobré!