Desight Once pro ženy a muže

pačuli
jemně pikantní
balsamico
kakao

Desight podle Once je Woody Spicy vůně pro ženy a muže. Desight byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Angéline Leporini. Vrchní tóny jsou Koření, Růžový pepř a Tabákový list; střední tóny jsouFazole tonka a Vanilka ; základní tóny jsou Pačuli, Kakao a Davana.

Koření
Růžový pepř
Tabákový list

Fazole tonka

Kakao
Davana

raspberrymalina

Skvělý nález pro ty, kteří hledají jemnou, sladkou tabákovou chuť bez velkého množství koření a (chvála tvůrcům!) skořice. Absolutní unisex, nepozoruji v ní žádnou mužnost. Samozřejmě chápu, že na muže "vyletí", ale já ji budu nosit s radostí.
Pro dámy referenční bod, co je podobné z dámských vůní: Ford Noir Pour Femme, její Black Orchid v tv, pokud z ní vyjmete ten dusivý květinový blok.
Vůně, jako vše, co jsem od značky vyzkoušela, je velmi nositelná, příjemná, pačuli není zlé, není kořeněné, koření sotva znatelné v začátku s tabákem dává trendy třešničku. Pak vše jemně přejde do tabáku s vanilkou a bez fíglů se jen jemně zklidní.
Těším se na podzim, myslím, že je na to ideální čas

Neodolal jsem a vzal si ji na večerní posezení s přáteli venku. Jen jsem si sedla ke stolu, párkrát fouknul vítr, jak mě hned zasypali dotazy mužů "kdo tak skvěle voní?". Měla ohromný úspěch. Jakmile se dozvěděli cenu, viděli design, dožadovali se urychleně objednání 😁.
Manžel po téměř dvou dnech poznamenal, že vůně je neskutečně silná, protože ji jasně slyší z mých vlasů. I když nemá zrovna nejjemnější čich.
Pro mě velmi příjemný objev jak v podobě vůně, tak značky obecně 👍.

StereoNomad

Naprosto souhlasím s Fragrantiusem, parfém je velmi cool. Zdá se, že je dražší, než stojí za to. Na obalu se píše, že koncentrace je eau de parfum intense. Je to droga v lahvičce. Ach jo, to je zvláštní, že mi do balení nedali knížku, koupila jsem ji v Rive Gauche. Samozřejmě odpadní papír, ale stejně. Zajímalo by mě, co se stalo, jestli málo knih nebo různé šarže pro různé prodejce.

MrSpice

Připojuji se k tomu, co bylo řečeno výše: velmi dobrý parfém! V úvodu se mi líbí směs pepřové pikantnosti oslazená tabákem (pro můj nos sotva naznačeným). Postupně se vůně mění, aniž by se kdy stala banální, a objevuje se pačuli, ale rafinované pačuli, bez pryskyřičné drsnosti typické pro tuto esenci, nakonec se ustálí na elegantních a uklidňujících tónech, které (alespoň na mé kůži) vydrží přes 6 hodin. Jedinou negativní poznámkou je slabá projekce. Vzhledem ke směšné ceně za parfém této úrovně, dobře udržovanému balení a elegantnímu flakonu jej považuji za malé mistrovské dílo.

lupoirpino

Musím upravit svou předchozí recenzi: tento parfém je velmi inspirován vůní Penhaligon's Halfeti.
Pan Sam a Halfeti jsou si podobné, mínus kořeněné tóny a kvalita dřeva, ale Halfeti a Desight jsou si velmi podobné. Jedním z rozdílů je, že Desight působí hůře, ale ne o moc.

lupoirpino

Jako hrdá majitelka a uživatelka vůně Penhaligon's "The Blazing Mr.Sam" jsem byla ohromena, když jsem si na kůži nastříkala vzorek Desight, který přišel s objevnou sadou Once.
Je příjemné objevovat dobroty mezi parfémy, které stojí málo, až na to, když zjistíte, že existuje parfém za 40 eur (za 100 ml), který je velmi podobný tomu, za který stále platíte 250 eur (za 75 ml).
Podobné tóny, podobný vývoj, podobná doba trvání a projekce (skutečně o něco delší výdrž).

Vyvážený úvod lehce sladký, kořeněný a pepřový, vývoj v jemný tabák zabalený do aromatických tónů cedrového dřeva a skořice, s dalšími tóny pačuli, které drží sladké tóny na uzdě a dodávají eleganci "příjemným" tónům spolu se suchým dřevitým základem.

Pan Sam má ostřejší úvod v tónech pepře a kardamonu, elegantnější a asertivnější cedrové dřevo v základu.
Psala jsem, že za tu cenu nestojí kvůli provedení, ale líbila se mi natolik, že jsem si ji přesto koupila.

Teď jsem se přistihl, že sedím a s nechápavým výrazem čichám k ruce a snažím se najít na tomto Desightu chybu, která by mě zbavila toho, že jsem utratil šestkrát tolik.
Jestliže jsem až do včerejška považoval Sotoor Waaw od Rasasiho za nejbližšího pana Sama (ale kvalitativně horšího, i co se týče provedení), ode dneška toto ONCE hrdě zaujímá jeho místo.

Kromě nádherného flakonu a čistého a elegantnějšího základního tónu Mr.Sam nevidím důvod, proč bych si neměl koupit i tento Desight.

Versace
Eros Flame