Bergamask Orto Parisi pro ženy a muže

Bergamask Orto Parisi pro ženy a muže

Bergamask podle Orto Parisi je Citrus Aromatic vůně pro ženy a muže. Bergamask byl/a uveden/a v roce 2014. "Nosem" za touto vůní je Alessandro Gualtieri. Vrchní tóny jsou Bergamot a Citrón; střední tóny jsouLevandule, Pomerančový květ a Konvalinka ; základní tóny jsou Pižmo, Cedr a Fazole tonka.

Citrón

Levandule
Pomerančový květ
Konvalinka

Cedr
Fazole tonka

TheSniffer

Myslím, že je škoda, že lidé považují tuto vůni za "bergamot a pižmo" jen kvůli názvu (který nemá nic společného s bergamotem ani pižmem, je to název tance, který se tančí v italském Bergamu) a kvůli nedostatku přesných poznámek. Mám pocit, že to této vůni dělá medvědí službu.

Víme, že pan Gualtieri ve skutečnosti poznámky nezveřejňuje, ale na základě 'Science and Chemistry' - důkladného chemického rozpisu složení této vůně, bych uvedla následující přesnější poznámky:

Vršek - bergamot, mandarinka
střední - santalové dřevo, jantar
Základ - santalové dřevo, pižmo, cedr, oud

(Sandálové dřevo pochází z přemíry syntetických molekul santalového dřeva [především, ale ne výhradně Javanolu], cedr z ISO E Super a ambrová/udová složka z ambrocenidu).

Ironií je, že pižmo tvoří jen velmi malé procento skutečného složení (zřejmě kolem 4,5 % oproti neuvěřitelným 36 % Javanolu), takže je škoda, že kvůli nedostatku přesných tónů a špatně pochopenému názvu se zdá, že 90 % recenzí uvádí právě "pižmo", když se zmiňuje o všem kromě bergamotu...

Osobně si myslím, že tato vůně stojí za přičichnutí. Ano, je NEUVĚŘITELNĚ SILNÁ, ale pro můj nos nebyla tak náročná, jak si někteří lidé vymýšleli, a překvapilo mě, jak dlouho se citrusové tóny držely. Myslím, že pokud ji nastříkáte (velmi) lehce, bude tato věc skvělá pro teplejší měsíce. 🙌🏻

Frank92171

Bergamot.
Citrusový plod, který je symbolem Kalábrie a který nám celý svět závidí pro jeho mnohé chuťové i čichové vlastnosti a také pro jeho tvar, který je více než vzácný.
Jak je dobrý, ale jak málo vydrží na kůži, je příroda krutá.
Pak přichází A.G., přijímá výzvu, kterou mu hodil zelený příbuzný nejslavnějšího pomeranče na špičce Itálie, přidává k němu několik zelených tónů, aby tento čichový aspekt poznamenal, a pak do něj vloží jehlu.
Začne pumpovat citrusový plod (chudák), dokud se nestane obrovským, přemrštěným, zralým, superpřítomným a s trváním, za které by se matka příroda naštvala, a ne málo.
Ale co se mu podařilo nám dát? Vůni v plném stylu Orto Parisiho, jeho čichový podpis na bergamotu, který se mezitím rozrostl natolik, že by se dal připevnit na budku a připravovat za pochodu a shora se vysmívat všem těm ubohým nosům, kterým se ještě nepodařilo vyrobit takové čichové zařízení.
Ach ano, je tu také pěkný živočišný tón, tentokrát byl bergamot po zuby ozbrojen.

santeripe

Molekula 04 je čistý Javanol, který obsahuje přibližně 2 % Javanolu. Zbytek tvoří alkohol a rozpouštědla. Lidé ji hodnotí jako "věčnou" a "naplňující místnost". Javanol je jednou z nejsilnějších aromatických látek, které v parfumerii existují, a nepochybně tou nejsilnější, která příjemně voní sama o sobě. Je to zcela syntetická molekula, která v přírodě neexistuje. Vyrobena na zakázku, aby v parfumerii nahradila ohrožené santalové dřevo.

Podle webu Scent & Chemistry na Facebooku je ve složení této vůně 36 % javanolu. Protože se jedná o koncentraci Extrait, je množství Javanolu ve výsledné tekutině šílené a ohromující. Přibližně 12 %. Šestkrát více než ve "věčné" Molecule 04. Byl odborně doplněn a překryt dalšími silnými superambiciózami, takže výsledná směs nevoní jako čistý Javanol. Geza Schön řekl, že musel výrazně snížit množství Javanolu v Molecule 04, "aby vám nevybuchl dům". Orto Parisi si řekl, že na to kašle, a vyrobil tuto bombu.

A ne, tohle nevoní po celém bergamotu. Dostanete pouze úvodní zásah citrusů, než se vůně rychle usadí ve věčně pižmovém santalovém základu. V úvodu skutečně voní po citrusové silici. Což je pozoruhodné u něčeho, co na pokožce vydrží nejméně 24 hodin.

Ať se snažím sebevíc, žádný repelent proti komárům v ní nezachytím. Ani nic nepříjemného. Vlastně se mi to moc líbí, protože mě nebolí hlava a vůně je velmi vyvážená. Super syntetické silné vůně se mi vždycky zdají být pro migrénu bezpečné. Ale dala bych si pozor na nošení do práce, protože některým lidem to může připadat jako opak bezpečného a příjemného. Projekci naplňující místnost, kterou má, budou všichni podléhat vaší vůni.

jerry drake

Alessandro Gualtieri je oslnivá a nekonvenční osobnost, o tom není pochyb, a to je jedna z vlastností, které ho činí zajímavým, jsem člověk, který má rád a oceňuje jeho tvorbu, protože je neobvyklá. Logicky to platí i pro vaši řadu Orto Parisi.
Jak by měl být Bergamask zařazen? Na první pohled neškodný, ale zdání může klamat, Bergamask má za oponou něco jiného.
Předehra a první polovina vonného procesu je zvláštní, protože zpočátku není k objevení typický Gualtieri, ale něco naznačeného. Představuje se trochu zvláštním pocitem, že do domu padá zadními dveřmi, rádoby příjemný citrus není tak příjemný, jak se prezentuje. Je to vyčerpávající svěžest, která má tendenci chrlit a usmívat se na vás jakýmsi zvláštním a komplikovaným způsobem, není snadné jí přijít na chuť. Svěží Gualtieri s bergamotem, který chce připomínat kolínskou? Ano, ale brzy ne, protože svěžest je znepokojivá jako improvizovaný impuls, může být také v určitém okamžiku vnímána jako nepříjemná, nemístná a opravdu divná, nebo prostě nežádoucí. Buď je mezi uživatelem a vůní (nebo mezi uživatelem vůně a jeho vrstevníky, nebo mezi vrstevníky a vůní) propast, nebo se člověk zcela srovná. První polovina je rozhodně napínavá a provokativní a občas bych ji použil, ale nemusí být pro každého. Estetická hra mezi ošklivým a hezkým s tím musíte počítat a přijmout to, pokud se pro vůni rozhodnete. Každopádně máme zatím poněkud netypického Gualtieriho, který je v sérii Orto Parisi osamělým pánem.
První hodině dominují citrusy. A samozřejmě opravdu zajímavá.
Ale až příliš. Stopa je přítomná, ale ne invazivní, protože se v pozadí plíží cosi lidského, co zanechává latentní neklid.
Začíná osvěžující, příjemně kyselá, minimálně nazelenalá a lehce kořeněná směs. Po několika minutách se přidává "temný" nádech ... Řekl bych, že na chvíli až zvířecí ... Něco trochu špinavého a ponurého, co směs činí méně přátelskou.
Poměrně příjemná vůně se světly a stíny, která fascinuje neobvyklým vývojem, který je jistě záměrný, ale nezamilovala jsem si ji i přes dobrou siláž, i když si jí nevšimnete celou dobu, protože vám pošle svůj pozdrav s mihotavým efektem, který trvá několik hodin.
Vyzkoušejte před koupí.

jesusgarcia96

Stala se jednou z mých nejoblíbenějších svěžích vůní, je jednoduchá a přitom sofistikovaná. Voní mi jako zralý bergamot, který opouští svou pronikavou a suchou stránku a směřuje spíše ke sladkosti, smíchaný se spoustou pižma.

Neuvěřitelná délka a projekce, více než 8 hodin a 2 metry. Myslela jsem, že po 2 hodinách už necítím nic, ale byla to jen čichová únava, lidé mě chválili i po 8 hodinách a na značnou vzdálenost.

Stala se mi velmi zajímavá věc, ve skupině přátel se většině z nich líbilo, jak mi voní na kůži, nicméně jsem se dočkala i odmítnutí některých z nich. Měla jsem na sobě karafu a nechala jsem je k ní přivonět a mým překvapením bylo, že lidé, kterým se vůně na mé kůži nelíbila, ji přímo milovali. Naopak ti, kterým se na mé kůži líbila, ji z karafky cítili hůř. Z toho mi vyplývá, že v této vůni hraje velmi důležitou roli typ vaší pleti!!!!.

Канопус

Začíná extrahovanou hořkostí esenciálních olejů ze všech citrusových plodů světa od citronu po červený pomeranč a zpět. Spaluje receptory a mozek. Poté odeznívá a ustupuje velmi hustému, upocenému pižmu. A ano, citrusy jsou skutečně "krátké", i když za sebou zanechávají stopu.
Celá ta krása sice nezanechává stopu na kilometry, ale je znatelná a velmi dlouhotrvající. "Vytrvalost" je její jméno a slovo.
Sprcha, prádlo, prostředek na mytí nádobí - ničemu neodolá, stejně na vás zůstane až do éry změn))))).
Exkluzivně pro mě: oblíbencem se nestane, ale kádinkou pro zajímavé zážitky by měl být.

PS Pižmo je typické, "galtieriovské", takže se připravte ;) Vůně je velmi příjemná, ale i tak se dá použít.

мечников

Uplynulo šest let a dnes je konec. Spotřeboval jsem každou kapku. Bože, miloval jsem ji, když byla nová. Prostě jsem ji miloval. Prvních 30 mililitrů prostě uteklo. Pak se to začalo kazit. V horní části se nějak přiostřil, hned po aplikaci mě udeřil do mozku, pak se zklidnil, stal se stejným, ale zároveň hodně ztratil na pevnosti. Ale stejně mě nenapadlo se s ním rozloučit. A teď je konec. Téměř jediný za poslední roky. Budu na ni vzpomínat v dobrém! To byl dobrý parfém!

martin@lacroix

Bergamask mě opravdu překvapil, stal se jednou z mých nejoblíbenějších vůní, je to vůně, která promlouvá k mozku opačného pohlaví.
Není moc tajemná, bergamot a citron 1000% s nádechem pižma v pozadí, stopa, kterou zanechává, je fantastická, je to vůně, která mi dala více komplimentů.
Vydrží věčně! A pokud se dotkne vašeho oblečení, zůstane tam i po několika vypráních.
Na jaro/léto je bezkonkurenční, vyzkoušejte ji, nebudete litovat.

Sarah05

Úvod je naprosto citrusový. Velmi štiplavý citrus, téměř hasící žízeň, jak je intenzivní. Kdo neví, jak voní bergamotová kůra, může si myslet, že je to směs citronové kůry a kapky limetky. Podle mého názoru je v ní také něco, co připomíná alkoholický koktejl. Možná bílý rum, možná cukr, trochu. Po několika minutách je vůně stále stejná, žádná změna, žádný vývoj. Uplynulo dalších asi deset minut a nyní je vůně mírně obohacena o nějaké koření. Možná pepř, lehký a nevtíravý. Mám pocit, že citrusové plody se usazují na něčem sušším. Téměř úplně ztratily cukrový nádech a staly se směsí kůry a pižma. Obvyklé Gualtieriho pižmo, které mám rád. Velmi vytrvalý!

Junerain1975

Divočák, který se třese po koupeli v louži vlažného Earl Grey.Necítím nic jiného, žádný vývoj, žádný zvrat, nic.Mechant loup nabízí téma srsti divokých zvířat s mnohem větší noblesou.Je to spíše stylové cvičení než parfém.Vzala bych si ho, jen kdybych se měla převléknout za divočáka a jít na maškarní čaj.

Marilimorajaspani

Upřímně řečeno, tohle je dobrá šťáva, 10/10 jen za komplimenty, dneska mě sledovala a usmívala se, když šla kolem mě, ale nemůžu jí to mít za zlé, je to opravdu krásné.
Také jsem šel do místního obchodu s kari pro jídlo s sebou a majitel přišel pár minut po mně a řekl, že ví, že jsem tam byl znovu, cítil kouzlo dolů po silnici, řekl.
Promítá se dobře, ale není hlasitá ani egoistická nebo ostrá.
Vůně je prostě perfektní 10/10
Dlouhá výdrž je perfektní od sprchy ke sprše 10/10
Vůně je pro mě osobně skvostná na tak jednoduché složení, 9/10.
Cena je skvělá za skutečné umění. 10/10
Inovativní / kreativní balení 9/10

- Ale tady je to nejzajímavější, co dělá The Nose tak skvělým...
Když jsem si orto koupil, byl jsem rozhodnutý pro Brutus a Stercus, ale místo toho jsem vzal Bergamask. Když jsem přišla domů, rozbalila jsem lahvičku a nastříkala si ruku, bylo to krásné... pak jsem si všimla nepříjemného zápachu a byly to moje prsty, opravdu nepříjemný jako zápach starého špinavého nádobí, tak jsem si v kuchyni umyla ruce mýdlem na mytí nádobí. O pár minut později jsem si všimla, že mi prsty zase smrdí, napadlo mě, jestli jsem si je pořádně neumyla, tak jsem si je umyla znovu. Znovu jsem si sedl a přemýšlel, co způsobuje, že mi prsty smrdí, a zvedl jsem lahvičku... a pak jsem si uvědomil, že na spodní straně lahvičky je malá šmouha čirého oleje, dal jsem příteli očichat prsty a on byl znechucený! Stále jsem si však nedokázal vysvětlit existenci toho odporného zápachu. O týden později jsem si koupil Boccaneru a totéž se opakovalo. V každém případě jsem musel lahve pečlivě otřít. Nejdřív jsem si myslela, že snad šťáva vytekla, ale šťáva je krásná. Napadlo mě, že by mohlo jít o chybu při výrobě, ale ne, kapka zapáchajícího oleje byla pečlivě umístěna v "důlku" na dně láhve tak, že se ani nedotkla kartonu. Později jsem se ale dočetl, že šťáva byla původně vystavena/vystavena na podstavci ze suchého hnoje. Věřím, že tento odporný zápach je "darem" od umělce, jsem mu za to vděčný, protože nás to všechny důkladně pobavilo a navíc je šťáva nebeská.
Všiml si ještě někdo odporných prstů po manipulaci s novou lahví?

Celkově - 10/10 Bravo!!!

hab

Ne nadarmo má tak příšerné a vtipné plakáty. Ne nadarmo. Alessandro Galtieri opět překvapil.

Ale to už bylo vyjádřeno přede mnou v mé recenzi na Šermíře. Opravdu to hodně připomíná vůni po koupeli, když si doslova vydrhnete kůži drsným flanelovým hadříkem a vetřete do ní mycí prostředek s vůní bergamotu. Je to tak matoucí, že ani není jasné, jak to vztahovat. Navíc ještě blíže k základu vůně je v ní cítit taková specifická syntetičnost, jako byste si namíchali lahvičky a alespoň se potřeli nějakým žíravým pracím prostředkem. Ne ovšem chlor, spíš nějaká jeho dokonalá parfémová verze. V tu chvíli se pocit kůže vytrácí a nastupuje vůně dobře vyčištěného kovu a kamene. Je to, jako by mramorový sprchový kout byl vydrhnut tak, že v něm nezůstal jediný mikrob. Dokonce v jistém lékařském smyslu. Tato fáze mě trochu děsí. Je to ale krásně udělané, s něčím podobným jsem se v parfumerii ještě nesetkala. A čím dál k základu, tím víc působí jako čistý kámen.

Její výdrž je fajn, po malé aplikaci vydrží celý den. Stopa mimochodem není špatná, v rámci možností natažené ruky bude určitě slyšet.

Je tu mínus, z nějakého důvodu mi pokožka v místě aplikace i trochu zčervenala, jako bych se o ni pořádně otřela. Asi přece jen silná koncentrace. Nebo parfumér dává tento efekt jako bonus? Zřejmě je koncentrace látek v něm přece jen velmi vysoká, což nakonec zpochybnilo touhu si ho pořídit. Už si přesně nepamatuji, kolikrát jsem si potáhla, možná dvakrát, ale každopádně moje pleť trpěla. V jednu chvíli jsem se rozhodla, že to zachráním, párkrát jsem jemně napěnila, netřela, vůni opláchla. Základ zůstal, vůně je velmi vytrvalá, ale vysušila se. Sice nedošlo k silnému zarudnutí jako takovému, ale byl cítit traumatizovaný vrchní epitel, který byl spálený žíravinou. Hned jsem si vzpomněla na strašidelné historky o bergamotovém oleji, který může vést k popáleninám od slunce))) Nevím, možná sem Galtieri z hloubi duše dal právě takový olej. S něčím takovým jsem se ještě nesetkala, u ostatních vůní Nasomatto a Parisi je vše v normě, test byl prováděn na vnější straně zápěstí. Nevím, jestli je to náhoda nebo ne, nechci tuto zkušenost opakovat. Ale mějte na paměti.