Pardon Nasomatto pro muže

oud
čokoláda
skořice
kakao

Pardon podle Nasomatto je vůně pro muže. Pardon byl/a uveden/a v roce 2011. "Nosem" za touto vůní je Alessandro Gualtieri. Vrchní tóny jsou Magnólie a Květiny; střední tóny jsouHořká čokoláda, Fazole tonka a Skořice ; základní tóny jsou Agarové dřevo (oud) a Santalové dřevo.

Magnólie
Květiny

Hořká čokoláda
Fazole tonka
Skořice

Agarové dřevo (oud)

AVRUM 💙

Pardon Nasomatto

Dřevo je suché, ale stále šťavnaté a mastnota je ta tam

Pačuli je mastné a šťavnaté.

Hustá a bohatá chuť.

Dokud je dřevo pačuli.

Vidím, že má hnědou barvu.

Je také práškový.

Ale něco mě nechytne až do konce.

Start je příjemnější.
Nechápu hlasitost.

Vidím to jako zemitější.

Je to čisté pačuli, esenciální olej.

Když na to dáte pačuli olej +- bude to vonět stejně.

Nejsem si opravdu jistý, proč titul pardon, tj. omluvte mě/promiňte mi/promiňte mi ještě

Nejsem si jistý, za co se mám omlouvat.

Nebo aby vyšly další zvířecí sračky?

Nebo pro jednoduchost?

Podívejme se.

Je tady trochu Nagarmothy.

Možná je tam trochu tabáku.

Možná trochu kadidla.

Dřevo tam je, ale chtěl bych ho víc a není tam dostatečná hloubka.

Tolik chvály na tuto značku, ale není tam.

Nevložil jsem to.

Klid.

Více na mém kanálu na Telegramu "AVRUMs Perfume Notes"💙

ManfrediGaetano14

Pardon (Reprise). "Stravinského parfémová Pulcinella". Jak uvádí Cristophe Laudamiel v několika článcích (WSJ, 2009), analogie s hudbou zůstává absolutně nejlepší analogií pro vysvětlení podstaty parfému. Vůně totiž znamenají pouze čistou čichovou formu vzájemně kombinovaných surovin, stejně jako melodie je prostým vzájemným spojením akordů a tónů na pentagramu. Nemějte mi tedy za zlé, když si Pardon spojím se Stravinského Pulcinellou, kde jsou staré stylové prvky hudby 18. století vepsány do zcela současné mozaiky, až je hranice oddělující starobylé od moderního nesmírně tenká. Opravdu bych nevěděl, jak jinak interpretovat úvodní závan kafrovitého pačuli, připomínajícího stařecký parfém macerovaný ve skříni, smíšený s velmi klasickým dřevitým pižmovým základem s vanilkovými tóny, sotva oživeným smyslnými tóny agarového dřeva. Hledám-li nějaký precedens, napadá mě jedině Gentleman od Givenchy, přesněji Habit Rouge Eau de Parfum, v němž Jean Paul Guerlain poprvé použil oud a spojil ho právě s jantarově-vanilkovým akordem Shalimaru. Všechny tyto tóny jsou však přibity na jednorozměrný povrch suchých dřevin, který vibruje zejména v srdci vůně: bude to ono slavné předávkování Timberolem/Norlimbanolem potvrzené plynovou chromatografií, jemuž bylo podrobeno mnoho vůní The Nose? Kdo ví! Faktem však podle mého názoru zůstává, že Punchinellův Scherzino, a zejména Vivo (sedmá část), výjimečně dobře ztělesňují neuctivý a drzý styl Pardonu, stejně jako provokativní marketing Nasomatta, kde dva stínoví hrnečci převlečení za gentlemany dvacátého století doprovázejí Gualtieriho v potápěčských oblecích a plynových maskách, což je nezbytné bezpečnostní opatření, aby snesli mefitický vzduch aromaterapie potřebné k vytvoření Pardonu. - Proto vás vyzývám, abyste si při pohledu na tento obraz ("Operace Pardon") poslechli sedmou část Punchinella. Melodie a obraz jako by se prolínaly jako ve filmu s hudbou Ennia Morriconeho. Ale Pardon, jak už jsem řekl, je také Menuet a pro mě osobně Symfonie, ta, která, kdo ví, možná spojuje některé Pergolesiho frázování s nervním a napůl deziluzivním triumfálním rytmem navrženým Stravinským.

betaguilera

Báječně se otevírá a zaplňuje místnost. Ve vysychání, temných, hořkých tónech, se mi moc nelíbila. Ale za ten zážitek to stálo, jiná a odvážná. Určitě maximálně na dvě stříknutí.

Edit.
Nejlepší nasomatto. Bezesporu nejlepší. Pardon je narkotický. Lahodná hořká čokoláda bez toho, aby byla vlezlá. Promítá se a fixuje 24 hodin.

ManfrediGaetano14

Pardon. Co je mužská elegance? A co je to šarm? Těžko odpovědět. Naštěstí Alessandro Gualtieri odpověď zná. Pro něj je mužská elegance především vintage, tedy cyphre (?): svěží, možná květinové tóny, pačuli, cedrové dřevo, ambra a pižmo. K této klasické představě však bylo třeba přidat zvrat a zde se objevuje nechvalně známá dřevitá sloučenina, slovně vždy označovaná jako oudh, kterou The Nose naplnil několik svých výtvorů. V této kombinaci surovin skutečně není nic nepatřičného a intenzita vůně je mimořádná. Z mého pohledu je to Pardon, a nikoli Duro, nejintenzivnější vůně Nasomatto, i když bývá lehčí, stejně jako Duro. Ale ať už se na ni díváte jakkoli, koncept zůstává: šarm, vintage elegance, klasicismus. Na Pardon jsem nikdy neměla tu správnou náladu. Pokaždé, když jsem ji zkoušela nebo znovu zkoušela v různých obdobích svého života, necítila jsem se připravená. Musela jsem čekat a možná budu muset čekat ještě dlouho, než ji budu moci nosit, protože se necítím být svá. Je to vzdálené, jako dokonalost, jako určitý bod v budoucnosti, kterého jsem bohužel nedosáhla. Nejsem klasický člověk, jak se domnívají parfuméři, kteří mi ji systematicky navrhují v kterékoli výklenkové parfumerii, kam vkročím. Nemám žádnou eleganci ani šarm: jsem prostě trochu mozkovitý, ale ne sofistikovaný. Pardon, sofistikovaný typ, klasický muž.

RaphaelM

Parfém, který nádherně voní, klasická parfumerie dokonale namíchaná. Těm, kteří si stěžují na provedení, vzkazuji, že nejdříve musíte pochopit, že ne všechny parfémy by měly být reklamou, ne všechny mají tento účel, toto je ideální parfém na intimní schůzku.

Těm, kteří si stěžují na "výklenkovou" cenu, za mě to stojí, upřímně. A zjistila jsem, že "niche" parfémy vydrží mnohem déle už jen proto, že většinou potřebujete méně stříknutí.

A pokud budeme zpochybňovat komerční marketing firmy a 30ml formát, tak nevím, prostě si kupte 200ml Invictus a nedělejte povyk.

Ragnar

Pardon je velmi příjemná gurmánská vůně, ale ne otřepaná, někdy až křečovitá.
Je sofistikovaná, má úroveň a je vhodná pro zralé muže.
Po (velmi krátkém) květinovém úvodu se vůně usadí na velmi vnímatelných tónech hořké čokolády, skořice, příjemného oudu a krémového santalového dřeva. Vše je umně vyvážené.
Nechybí ani skrytý nádech kadidla. Pouze pro náročné.
Hřejivá dřevitá a sladce kořeněná vůně rozhodně vhodná pro chladnější roční období, kterou si však vyhrazuji i pro použití během letních nocí, protože má své dobré parametry.
Pochvala zajištěna, ale kratší výdrž než u jejích sourozenců.
Mezi Nasomatty je podle mě nejnositelnější.

jerry drake

Buff, je to skvělý parfém.
Toni _300 mi velmi laskavě nabízí možnost vyzkoušet tuto vynikající vůni, niku s velkými písmeny.
Noční, svůdná vůně, díky níž prožijete kouzelný okamžik, jako když se z ničeho nic zamilujete.
Disponuje lahodnou tmavou, krémovou čokoládou, která se rozplývá s oudem a santalovým dřevem, krásně zakomponovaným do skořice a vanilky, s kapkami kakaa, které spolu s vůní vaší pokožky vytvářejí umělecké dílo.
Parfém, který vzbuzuje vášeň, s trváním a projekcí více než správnou, velmi návykovou a který vás ohromí svou téměř absolutní dokonalostí.
Přivonět si k němu znamená podlehnout bez možnosti návratu, voní velmi elegantně, draze, luxusně, chutná po květinách, čokoládě a tomto téměř afrodiziakálním oudu...
Rozkoš pro smysly, ve svém nitru je hříšná jako sama Eva, svůdná a živočišná zároveň.
Díla jako toto vás znovu přimějí uvěřit v moderní parfumerii a stojí za to je pořídit.

Benji

Nevím, kde začít, když se setkám s parfémem takového kalibru... s parfémem, který byl doposud nejvyspělejšími nosy na planetě označen za mistrovské dílo. Je to podívaná plná vůní, které se k vám přibližují postupně, má kořeněnou část, sladkou část, část bílých květin, a to vše podpořeno oudem a katalogovým krycím santalovým dřevem, vznešený celek!
Můj první niche parfém po použití několika značkových, jaký jsem udělala skok ke slávě!
Originální vůně, málo vídaná (prakticky nic podobného neexistuje), evoluční, skutečný krkolomník s výkonem na dosah málokomu.
Tento parfém, pokud ho plánujete použít v noci na večírek, buďte opatrní... v takovém případě bude brnění a štít nezbytné, protože šance zapojit se do boje je vysoká.
Když budete nosit Pardon a ocitnete se na místě plném značkových parfémů jako one million, le male a dalších (nekritizuji je, voní dobře, ale Pardon pochází z jiné galaxie), budete si tam připadat jako Thanos s rukavicí plnou drahokamů... žádná síla!

Univerzálnost...ne moc vysoká 6/10, totálně na zimu, já mačkám spoušť Pardonu od listopadu do února, ale to rozpětí bude záležet na tom, jak chladné klima je v oblasti, kde žijete, a dá se trochu rozšířit třeba na podzim a jaro...jak na den, tak na noc, ale v noci nabývá perka na jiné velikosti, získává tón zbraně hromadného ničení, která srovná se zemí místo, kam jdete, s Pardonem nebudou rukojmí, to se říká, boj!

Astrální... projekce! 10/10, je cítit, že se blíží. Pardon kolem vás utká síť dlouhou 3 až 4 metry, která obelstí každého bezradného člověka, který se k ní přiblíží!

Dlouhověkost... nepředstavitelná! 10/10, je to parfémový extrakt s velkolepou koncentrací éterických olejů, pouhé 2 střiky na krk zanechávají dobrou stopu minimálně 6 hodin, pak se zmírní na 10 nebo 12 hodin a odtud zůstává na úrovni kůže téměř celý den!

Teď už jen zbývá poděkovat A. Gualtierimu, že nám tento kouzelný lektvar s vůní Olympu nabídl!

Nicheboy.

bilbul

Afghánec byl příliš brutální? Pak stojí za to se s touto vůní seznámit. Není v ní žádný, s prominutím, upocený osel. Afghánec (bez osla) emigroval do Evropy, dobře se umyl, čistě oblékl, vystudoval univerzitu, vydělal slušné peníze a vydal se na procházku po Elysejských polích - ochutnat francouzskou kávu s čokoládou.... Vůně začíná pačuli s lehkým nádechem konopných semínek (není jasné, proč není pačuli deklarováno, celá vůně je na nich postavena - jsou nejvnímavějším tónem) a plynule přechází do sladkého bohatého oudu. Krásná, brutální, aristokratická i.... ale není křiklavá, spíš zahalující. Elegantní v základu - více ženská

Houdini4

Láska na první přičichnutí!!!

To je vůně!!!
Cítím se trochu vulgárně, když se ji snažím rozebrat, ale je to tak.

Určitě je v ní pačuli a to by mohlo vysvětlovat tu čokoládovou atmosféru.
Taky se mi v ní mísí sladký koktejl balzámových kadidlových prvků ladnaum, myrrhe, opoponax prostě všechno, co mám ráda.
Oud je přítomen, ale zpočátku není tak výrazný, ale nastupuje silněji a silněji v sušení, které je vznešené.
Je to zajímavá směs Carner cuirs, jubilation 25, černého afgana, Duro, Myrrhe imperial, bois noir, ale s pačuli hinduistické trávy.
Tato vůně možná dokonce předčí některé z mých nejoblíbenějších vůní všech dob,
Pardon je jednoduše zjevení, geniální a něco, co bych nosil v mžiku.
Navzdory neurčitým podobnostem napříč parfémy platí, že čím víc toho o parfémech objevíte, tím víc upřesníte, "co přesně" se vám líbí.
Pardon to přináší... co nedokáže, je znovu získat nadšení nebo pocit objevování, když jsem poprvé přivoněla k určitým typům parfémů, ale má zatraceně dobrou snahu.
Nějakým zvláštním zázrakem není Pardon tak silný... ano, slyšeli jste dobře.
Samozřejmě že je silná, je to parfém Nasomato proboha, ale podle mých zkušeností není tak silná jako Black Afgano nebo Duro.
Bezpochyby špičková vůně a má v sobě ten charakteristický Nasomatto.

hab

Jeden z nejpodivnějších oudů. Čokoláda. Ale vůbec ne taková, jakou by vyrobili například u Montala. Zaprvé je tichý. Je to velmi dobře zvládnutá vůně s nenápadnou tenkou stopou. Za druhé, nedusí se překypujícími oudy. Zatřetí se zdá, že byste měli očekávat gurmánské akordy, ale tady vás oklame. Čokoláda a další příchutě jsou v ní jasně dávkovány, a to doslova po gramech. Žádná velkorysost, vážená na lékárnických vahách, pečlivě korelovaná s tóny oudu. Výsledkem je Pardon, jeden z nejlépe zvládnutých oudů. Ne že by se omlouval, ale zdůrazňuje svou neagresivitu a pozornost. Vlídnost, možná povrchní, která však skrývá působivou oudovou páteř.

Kupodivu je to v podstatě vše, co mohu o vůni říci. Moc se v ní nemění, blíže k základu dřevitost zůstává, trpká, ale ne vtíravá. Má zvláštní charakter, jako by vás někdo rychle předběhl, trochu vás praštil ramenem, srdečně se omluvil a utekl. Zanechává za sebou stopu. O nic nejde, utíkejte dál!

leancardbr

Neuvěřitelná vůně, silná, výrazná, nádherná hořká čokoláda, nádherné agarové dřevo, není pochyb o tom, že je to pravé Nasomatto, jsem zamilovaná do této atmosféry, kterou Nasomatto má. Gurmánská vůně, komplexní, opojná a sametová.
Vůně 10/10
Projekce a výdrž 10/10

spidola

Rád bych se seznámil s mužem, který nosí Pardon! Je to úžasná vůně! Nestačí říct, že je dobrá! PARDON mi dává pocit silného objetí, ve kterém byste se mohli rozplynout... Tato vůně zve:" Pojď se mnou, daruji ti všechny hvězdy...". Není bezpečná, není uklidňující, není ani špinavá, ani rozpustilá, ale je elegantní a tak velkorysá, je plná touhy, abyste se cítili dobře...
Co na to říct, zkuste to!

alter

na blindpig:
Něco jste si popletl a konkrétně, protože celou řadu Mad Nose dobře znám.
Pardon a Duro jsou si podobné, ale ten první je mnohonásobně silnější(!): má více kouřově-kořeněných tónů a méně dřevitě-trávových. Díky své silné schopnosti zahalit nositele se Pardon vymyká z celé řady a má blíže k Afghani. Mimochodem, je sice umístěná jako pánská, ale moje ženy mě okradly a já o ni přišel ;-) Vůně se mi líbí, ale je to tak.

Také bych řekla, že Afghánec a Pardon jsou vizitkami tohoto parfémového projektu. Ostatní jsou dobré, ale snadno se ztratí ve stínu těchto velikánů.

alfarom

Poznámky: Květinové tóny, magnólie, čokoláda, fazole tonka, skořice, agarové dřevo, santalové dřevo.

Pardon se otevírá závanem syntetického oudu a-là Montale, k němuž se připojuje čokoládový akord a značné množství fazolí tonka a skořice. Okamžitě připomíná předchozí Gualtieriho Duro a v několika aspektech i L'Insant Extreme od Guerlaina, ale tam, kde první jmenovaná představuje kůži a druhá vykazuje typický sladký vanilkový základ mnoha Guerlainů, se k Pardonu připojuje silný dřevitý/kafrový základ, květinové vzory a celková pryskyřično-ambrová atmosféra.

Pardon sice zdaleka nevyvolává typickou představu manýristického dandyho, ale zároveň není tak hlasitý a "ohlušující" jako jiné dodávky z tohoto domu. Něco jako Nasomatto s bolavým hrdlem. Nechápejte mě špatně, Pardon svou přítomnost připomíná velmi zřetelně, ale nepřekračuje hranici vulgarity. Příjemná vůně a velká výdrž.

Celkově bych Pardon zařadila jako velmi současnou, trendy gurmánku, která je sice docela příjemná a nijak zvlášť mladistvá, ale určitě nezanechá stopu. Zatím si lahvičku užijte, protože jde pravděpodobně o jednu z nejúspěšnějších dodávek z tohoto domu.

Poznámka pro lidi, kteří odjíždějí do USA: Nasomatto je v Evropě mnohem levnější (prodává se za 125/138 USD oproti obvyklým 168 USD), takže můžete zvážit nákup u evropského prodejce. Poplatky za přepravu? Ten můžete obejít tak, že se jednoduše spojíte s několika přáteli a uděláte kumulativní objednávku...

Hodnocení: 7/10