Cuoium Orto Parisi pro ženy a muže

živočišný
kůže
kouřový
balsamico

Cuoium podle Orto Parisi je Leather vůně pro ženy a muže. Cuoium byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Alessandro Gualtieri. Vrchní tóny jsou Zvířecí tóny a Dřevité tóny; střední tón jeFialka ; základní tóny jsou Kůže, Kadidlo, Cade olej, Cedr, Labdanum, Pačuli a Vanilka.

Zvířecí tóny

Cedr
Labdanum
Pačuli

The Oracle

Cuoium se vzpírá popisu. Je nevysvětlitelné.

Nosím ho už týden. Je to šílené.

Jediný způsob, který mě napadá, jak vyjádřit, jaké to je, je následující:

Představte si, že jste Arminius, Němec, v Teutobergském lese. Máte na sobě zvířecí kůže a helmu s vlčí hlavou. Jedete na koni, nesete kopí a meč.

Během následujících tří hodin podřežeš, zmrzačíš a zabiješ asi čtyři desítky centurionů. A jejich koně. A to všechno je velmi špinavé.

Kolem tebe je také spousta ohně. Hustý dým, hořící sedla. A k tomu krev, pot a slzy.

Pak Salma Hayeková kolem roku 1996, v kožešinách, kůži a surových kůžích, přijíždí na koni. I ona je celá od potu a kouře. Už tři dny se nekoupala. Vypadá super sexy a špinavá.

Sesedne z koně. Pak ji popadneš a ojedeš ji do bezvědomí (samozřejmě s jejím souhlasem). Je to všechno sexy a špinavé, bez zábran a, ehm, "dobrodružné". A pižmové/kožené/kouřové/surové/zvířecí atd. A obsesivní. Opravdu se do toho pustíš.

Cuoium je to, jak po tom všem voníš.

Je to šílené. A přesto bizarně návyková.

Také síla této věci je velkolepá. Sebemenší kapka se promítne jako blázen.

eric.cius

Když jsem si Megamare pořídil poprvé, nenosil jsem ho, ale on nosil mě. Spíš si se mnou pohazovala jako s hadrovou panenkou. Přestříkala jsem se (5 střiků), byla jsem vyděšená. Teď jdu na spoušť opatrně, miluju to!

Takže na tohle. Stejně jako při čtení recenzí na Unutamam, tak i při čtení recenzí na tento mě super zaujal. Mrtvé zvířecí zuby? Hnijící mrtvoly, říkáte? Nejhorší vůně, jakou jsem kdy cítila? Perfektní!
No, našla jsem ji za skvělou cenu a objednala naslepo.

Jste plní sraček.
Tohle je tak pěkné. Opravdu se snadno nosí. Jo, kůže je drsná, ale nic šíleného. Spálené kožené bundy a zvířecí kůže bla bla bla. Je to mužný jo, ale ne jako Uber maskulinní jako unutamam. Pižmo je tu super stylové, vůbec ne živočišné nebo fekální. Cítím tu část, která lidem připomíná černé afgano a jsem rád, že je slabá, protože boooooooring.
Jo, je to silné, vydrží to dlouho, ale není to zdaleka tak monstrózní jako megamare.
Svým způsobem je to takový twist na TL, místo sladkých malin dostanete pižmo a kadidlo, které opravdu není tak kouřové.
Líbí se mi? No jo, je božská, ale čekala jsem něco děsivějšího.
Pravděpodobně patří do mých top 5 kožených vůní, je v remíze se sokolí kůží.

sergtt

Kdo chce být známý jako satanistický skunk, zastaví svůj druh a zapomene na komplimenty jako na fenomén. Cuoium je vaše zastávka)))

Po jednom střiku:

- Bolí mě hlava
- Začalo se mi dělat nevolno.
- Tvář zrudla
- Žádná chuť k jídlu.
- Kočka se vyděsí, když ji tou rukou pohladím.
- Krevní tlak stoupá.
- Záchvat paniky a bulimie se mísí dohromady asi tak dobře jako cola a mentosky.

Je to opravdu pot ze zadku.

maximo_santana

Chápu nenávist, kterou tento parfém vyvolal: ano, má trochu Terroni (která má zase trochu B.Afgano), ano, má trochu Nudiflorum a ano, má znepokojivou vrchní nótu.

Abych mohla mluvit o tomto nádherném parfému, pro můj nos samozřejmě, musím se vrátit o několik měsíců zpět, kdy jsem na něj poprvé narazila. Jak už jsem zmínila, vrchní nóta je zvláštní, pokud nejste zvyklí na koženou nótu v její fasetě čisticího prostředku. To ve mně vyvolalo okamžitý nesouhlas, ale jak jsem se na této cestě naučila, flíček je třeba si nechat, abych se k vůni mohla vrátit v pozdějších hodinách.

Když jsem k ní asi po čtyřech hodinách znovu přičichla, všimla jsem si její podobnosti s vůní Terroni a byla jsem zklamaná. Další afghánský flanďák, pomyslel jsem si.

O měsíc později mě život postavil před lahvičku znovu a tentokrát se všechno změnilo, láska byla okamžitá a já si uvědomila, že můj nos lépe rozumí tónům. Co se stalo v inter? Přivoněl jsem si a nosil jsem libovolné množství parfémů s oudem: The Night (FM), Ceylon (Xerjoff), King Masarat (Xerjoff), Noctambule (Givenchy), Carbon Sapphire (BdV). Má tento parfém v sobě oud? Samozřejmě že ne! ale oud vám stejně jako matematika dává abstrakci a rozvíjí svaly.

Můj čich se změnil a pak jsem pochopil ten velmi štiplavý a kvazialkoholický výstup: byla to kůže. Pochopil jsem střední fázi (po 15 minutách): bylo to terroni s elegantní kůží.

Nakonec jsem ke svému překvapení pochopil poslední fázi pefému (po 4 hodinách): ambra smíšená s jantarem a semišem. Je to velmi originální kombinace slaného a teplého.

Panebože, to je ale dobrý parfém!

Když jsem se obrátila k písemným a video recenzím, všimla jsem si, že s jeho výkonem se polemizuje. Na mé kůži je cuoium mnohem více než Terroni téměř na úrovni černého afghánu, možná necestuje tolik v projekci, ale je to patrné. Stopa, kterou zanechává, je nádherná.

Doporučuji vyzkoušet, pokud vás tento dům zaujal, přijde mi mnohem prozaičtější než bestseller Megamare.

Grazie Gualtieri!

JasonVoorhees

Nevím, jestli mi dáte mínus, ale je to hrozné. Ta lahvička a vůně. No, v nejlepším případě si představte bohatého strýčka, který měl na sobě ještě nějaký dobrý nikový parfém; a tady si vzal holý zadek, natáhl si kožené kalhoty, celý den v nich prahl, sundal je a nabídl vám čichnout. To je ono.

Riskla jsem i testování druhé vůně od této značky, voněla po bengálských světlech a síře. Tady si je mohou namíchat ti nejnáročnější fanoušci nicku na nový rok - bude tu vonět zho* s jiskřivou tyčinkou bengálských světel, která z ní trčí. Uf.

Ukázalo se, že jsem doposud neznal skutečný výklenek!

NandoHolgado

Riskuji, že budu znít jako pes... haf haf haf haf haf.... Neuvěřitelný parfém. Chápu, proč se říká, že není pro každého, a protože je pravda, že má velmi zvláštní fáze s netradičními vůněmi (i když známými, jsou chvíle, kdy mi připomíná pozadí v černém afghánu), ale právě to se mi na tomto parfému líbí nejvíc, že se vyvíjí a mění. Je to super.

Je to super intenzivní vůně, chvílemi kožená, chvílemi suchá květinová... jako suchý list..., chvílemi benzínová a kouřová, chvílemi sladká, chvílemi zase tóny, které přišly a odešly? Wow. Promítá se jako zvíře, minimálně 6 hodin nebo déle; šla jsem s ní na večírek, vystříkala jsem 5 sprejů, z toho jeden do vlasů. Celou noc se mluvilo o tom, jak bestiálně to voní, ale ráno jsem přišla domů a pořád to vonělo, ale nejsilnější je, že jsem dva týdny měla vlasy cuchané jako cuoium.

Skvělý zážitek tento parfém, doufám, že lahvičku nikdy nespotřebuji.

Vino_Dag

Pocit pomačkané, ručně vyrobené kůže, která voní hustě, tmavě, živě a zažitě.
Obohacená hloubkou lehce kořeněného laku spolu s květinovou odbočkou atmosféry, jako malá dílna vytesaná do kamene, která v sobě soustřeďuje všechny vůně trpělivého a starobylého řemesla.

Ruce ponořené do třísla; tmavé, téměř sangvinické železo; dřevo vyzařující masti a kůže.
A pak záře olejové lampy s tím nejasným nádechem spáleného a mastného, když práce pokračuje dlouho do noci; nakonec zasloužený odpočinek, kdy se spokojeným pohledem rozjímáte nad prázdnotou, sedíte na slaměné židli a palcem si masírujete spánky poté, co jste vyfoukli kouř ze surového tabáku.

Gualtieri vzdává hold svému dědečkovi a předkládá řadu čichových podnětů, které svým vývojem v rámci vůně vyvolávají představu o skanzenu pracovního procesu řemeslníka minulého století.

V tomto okamžiku by u někoho, kdo se tak pečlivě věnuje tělu a jeho částem, jak čteme na zadní straně výrobků Orto Parisi, chyběl další ústřední prvek práce, zejména manuální, a to pot.

Ale ne... protože papír a látky nejsou místem, kde se Cuoium projevuje: Cuoium chce kontakt s kůží, s kůží, která žije a která se potí, právě proto, že ve styku s potem, alespoň na mně, znovu objevuje své úvodní tóny, svou počáteční sílu, i když ji mám na sobě už několik hodin.

Byla bych v pokušení říct, že nositel této vůně musí mít výstřední držení těla, povahu, která dělá místo v davu, neomalenou a bouřlivou chůzi.
Ale pak si vzpomenu na hrdé a zároveň skromné držení těla mého dědečka, který byl také řemeslníkem; na tichou sílu jeho kroků, plynulý a hluboký klid jeho pohledu, na to, že byl jedním z mnoha mezi měšťany, a karikatura kaprálů ustoupí, mnohem jednodušeji, postavě muže.

Člověka se srdcem, s prací, s obsahem.
To stačí.

(A vy jste neřekl nic!)

Minotavrius

Šli jsme s přítelem do parfumerie, on se postříkal, nebo spíš já jeho, a oba jsme poslouchali..... Shodli jsme se, že takhle voní chlupatý rozkrok a koule kentaura (mýtického tvora, samozřejmě). O něco později mi v autě bez varování strčil ruku pod nos a já se málem pochlubila svým nedávno snědeným obědem. Když přijel domů, manželka se ho zeptala: "Co tak smrdí?". A o něco později, když pověsil bundu do skříně, jsem musela vyprat všechno, co tam viselo. Dokonalý parfém pro pokročilé parfémáře. S ničím lepším jsem se v tomto ohledu ještě nesetkal. Vzpomínky jsou nezapomenutelné.

Douglas Mortimer

Harley Davidson, kožená bunda s cvočky, šátek a zapálená cigareta: to je oblečení, ke kterému by mi tato (křiklavá) vůně od Gualtieriho seděla jako ulitá.

Jeho styl, který nikdy nezůstane bez povšimnutí, zvláště v tomto případě. Více než kůži (stále přítomnou) v této vůni cítím kouř, motorový olej, kal, naftu a spoustu drzosti.

Zdaleka to není můj styl, přesto nemohu neuznat jeho kvalitu a kompoziční moudrost. Pokud se vám tento žánr líbí, můžete se klidně pustit do nákupu naslepo.

minorstep

Tohle je doslova nejfekálnější vůně, jakou jsem kdy vyzkoušela, a já mám ráda dobré smrady.

V úvodu je cítit, jako kdyby se racek vykálel do silně opotřebovaných vintage kožených mokasínů, a ty pak někdo nechal venku na ulici, aby se do nich v pátek pozdě večer v opilosti vymočil. Chvílemi se vám může zdát, že jste uvízli na zadním sedadle černého taxíku ve východním Londýně, který už patnáct let nikdo neuklízel, a zpocený řidič má na sobě těžkou kořeněnou vůni ze staré školy. Teplota je 32 stupňů a okna jsou zavřená. Přesto je budoucnost jasná.

A pak se vynoří nádherný, komplexní, pižmový oud. V suchu se stává dřevnatější a sušší a útočná živočišnost se mění v kouřový sex; Důmyslně namíchaný koktejl s tóny pepře a vermutu (labdanum).

Zní to jako zábava pro vás? Nechám na vás, abyste se rozhodli.

Pan Gualtieri je básník a já jsem nyní přesvědčen, že si se svými výtvory hraje / hraničí s trollingem, ale v konečném důsledku vytváří špičkové jedinečné parfémy, které jsou jedinečné v tom smyslu, že spouštějí některé opravdu syrové části našich vědomých i nevědomých vzpomínek.

Nechoďte po třech stříknutích něžně na dobrou noc s tím, že tohle vaše rande ocení. To se pak budou všichni ve výtahu divit, že jste si právě užili vášnivou noc plnou těžkého mazlení v místní sauně v zapadlé uličce se starým motorkářem ze Středního východu.

Díky tomu bude toskánská kůže vypadat jako kanál č. 5.

Tohle budete nosit hlavně pro vlastní potěšení. Tohle byste měli nosit jen s archivní bundou Ricka Owense z kolekce AW07 a obnošenými botami Guidi, pak vejít do místnosti a říkat si: "Oni nevědí, že mám na sobě Cuoium by Orto Parisi".

Tohle je mistrovské dílo.

9/10

Minorstep

Icouldseethewater

Cuoium je vůně, která je podle mého názoru spolu s vůní Stercus nejlepší z různých vůní Orto Parisi.
Je v ní znát ruka Gualtieriho a ano, může připomínat Black Afgano nebo třeba Stercus, ale Cuoium zůstává vůní sama o sobě. Má poměrně svěží úvod, ale kožená vůně je cítit hned a doprovází ostatní tóny po celou dobu.
Celkově se jedná o vyváženou vůni, která dlouho vydrží, ale nepřekypuje jako například Megamare. Z té si podle mého názoru zachovává slanost; ze Stercusu zase živočišnou stránku. K tomu se přidávají kouřové tóny, které mohou připomínat Black Afgano nebo Terroni. Opakuji však, že Cuoium je příběh sám o sobě.
Domnívám se, že je v něm také tabák, ale ne sladký tabák, nýbrž latakie se silným kouřovým nádechem. Kůže, na kterou odkazuje, není kůže, na kterou jsme zvyklí: připomíná mi tašku, kterou si můj strýc přivezl z výletu a která byla vyrobena z velbloudí kůže.

Závěrem chci říci, že Cuoium je rafinovaná a naprosto nositelná v každém ročním období, ale nehodí se pro každého: musíte mít rádi vůni kůže a kouřové parfémy. Vnímám ji jako temnou a tajemnou vůni a právem se stala jednou z mých nejoblíbenějších vůní.

R.de Lioncourt

Ačkoli je kůže v tomto parfému vlajkovou lodí, není tím, co bych v jeho vůni zdůrazňovala.
Pro mě je to Terroni s větší váhou černého afghánu, než je obvyklé vždy přítomné v řadě Orto Parisi (kromě Bergamasku, Viride a Megamare) jako charakteristický "základ".
V tomto případě "suchá" pointa daná vulkanickou "zemí" Terroni může pocházet z kůže, i když pro mě to není kožená vůně jako obvykle, ale ve vůni mi připomíná spíše Bocanera nebo Black Afgano než Terroni.
V tomto parfému nacházím nuance charakteristické spíše pro řadu Orto Parisi, a pokud je to dáno kůží, no... bude to tak.
Když k tomu nyní přidáme kouřový nádech, tak to je to, co máme.
Ale pokud očekáváte kůži M de Puredistance, kůži Dior nebo Chanel nebo něco jako Tom Ford, nemyslím si, že je to ten případ.
Mně se zdá, že síla je nižší než u Terroni, a ještě menší než u Megamare. Není to žádná bestiální bomba vyplňující místnost nebo něco podobného a na trvanlivost bych nekladl příliš velký důraz. Něco standardního ve výklenkových kvalitách.