Boccanera podle Orto Parisi je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Boccanera byl/a uveden/a v roce 2014. "Nosem" za touto vůní je Alessandro Gualtieri. Vrchní tóny jsou Chilli papričky, Černý pepř, Zázvor a Kakaový lusk; střední tón jeJasmín ; základní tóny jsou Čokoláda, Pižmo, Kůže, Zvířecí tóny, Cedr, Pačuli, Vanilka a Cukr.

maximo_santana
Black Afghan a Alessandro Gualtieri jsou příbuzní jako Bruce Wayne a Batman. Nemůžeme si vzpomenout na žádnou skladbu tohoto italského génia, aniž bychom si vybavili ono hašišové aroma.
Tento bod může být mnohým nepříjemný, protože existuje možnost, že vás tento čichový podpis bude nudit a budete to celé vnímat jako sérii bi-brandových flanků (Nasomatto a Orto Parisi) Black Afghani. Terroni, Cuoium, Stercus a samozřejmě tato Boccanera mají v různém poměru svou část "Black Afghani".
Pojďme se bavit o tomto flankeru, co má Boccanera, co nemají ostatní výše zmíněné parfémy? Proslulý tón hořké čokolády (nikoli kakaa), který je vyvolán dobře zpracovaným pačuli, jež dodává zemitý a lehce kouřový pocit. Tato kouřovost není ani tak vulkanická jako u Terroni, ani tak pražená jako u MCD Oud Rosewood, ale spíše zahalující.
Zemitá čokoládová část, která navíc není sladká, trvá první hodinu a pak se objeví ono hašišové aroma s nádechem zázvoru a chilli, které ho činí pikantním. V té chvíli se projekce, která začíná na 1,5 metru, stává půlmetrovou a zůstává tam dalších pět hodin, než skončí s vůní kůže na dalších pět hodin. To dává dohromady jedenáctihodinové představení, kdy projekce přechází z plusu do mínusu. Je to zklamání? Ale ne, můj drahý příteli! A já vám vysvětlím proč...
Pokud chcete parfém, který promítá dva metry po dobu delší než čtyři hodiny, je tu Black Afghani, pokud chcete parfém, který promítá dva metry po dobu tří hodin a je mnohem více nikový a kouřový, je tu Terroni. Pokud chcete světle zelený hašiš se suchými, suchými, hnědými travnatými tóny, je tu Stercus. S Boccanera máme parfém ideální do kanceláře, na rande nebo na schůzky v interiéru, který vám dodá atmosféru niche parfému, aniž by byl vtíravý nebo obtěžoval vaše společníky. Nosila jsem ho v horku (25 stupňů bez vlhkosti) a wow, funguje opravdu dobře, promítá se mnohem déle, ale nikdy neztratíte ten tajemný nádech. Je to zkrátka univerzální vůně, která nezvedne obočí, ale bude vyvolávat komplimenty.
Kam ho řadím v domě Nasomatto? No, jen pod Cuoium a Terroni, a to mám Boccaneru mnohem raději než druhou jmenovanou.
Je zbytečné mít Terroni, Black Afgano, Stercus a Boccanera? Pokud jste sběratel, tak NE, pokud děláte průběžný downsizing, tak ANO... Z těchto čtyř bych si vybral Boccaneru pro jeho šarm, všestrannost a eleganci (protože se neprojevuje propastně). I když to bude otázka vkusu, proč chcete tento archetyp parfému, tudíž chápu kritiku těch, kteří očekávali výkon a temnotu podobnou výše zmíněným flanďákům. Takže ji vyzkoušejte na kůži a zažijte ji na pár dní.
Grazie Gualtieri!!!!

brumbarche
Pokud se vám líbí Bois Farine pro svůj minimalismus, ale hledáte lepší siláž a lehce rostlinné kakaové aspekty Perris MC Cacao Azteque, měli byste vyzkoušet Boccanera. Na zadní straně má jen malinký střípek balzamického pačuli (a la Molinard Patchouli ve svém dalekém drydownu) + má obklopující oříškovou a suchou tonku se slupkami a vším všudy (čímž jsem myslela, že je hluboká, diskrétní a ne sladká nebo sirupovitá nebo vanilková). Na tomto parfému není nic sladkého. Není v ní ani nic svěžího. Je založená na santalovém dřevu a žádné svěží koprové aspekty z ní také nevyplývají. Dokonce i "čokoláda" je spíše jako kakaové máslo s ebenem a pižmo je lehce živočišné pro větší hutnost, což mu pomáhá splynout s pokožkou jako přirozený dobrý typ "lidské vůně", nikoliv BO. V samotném drydownu syntetický cedr vyskočí a dál se stará, i když ne tak dominantně, zatímco zbytek dřev, ořechů a jantaru dělá své. Je to skvělá vůně - dobře namíchaná, smyslná, minimalistická, a přesto bohatá a elegantní. A určitě mužná (podobně jako například TF FF je jemná, a přesto mužnější). Dobře funguje s Initio Magnetic Blend 7, zejména pokud ji chcete nosit v teplejším počasí nebo do kanceláře. Pokud máte rádi MB7 - Boccanera je pro vás bezpečnou koupí naslepo. A pokud se chcete přeorientovat na ostnatější, pryskyřičnatější a kouřovější území a la Black Afghano - Terroni je váš další krok (zejména pokud jste také kuřák a už máte rádi půdní tinktury jako v TT Chimaera, V Canto Alibi atd...).

NOSEYBODY
Bohatá polosladká hořká čokoláda, zemité tmavě zelené pačuli s tmavými dřevitými tóny, zjemněné santalovým dřevem a lehce okořeněné chilli, černým pepřem a zázvorem. Přidává velmi jemnou skořicovou nuanci.
Vůně je podmanivě erotická. Jako pomalý sex v nejtemnější a nejnebezpečnější části Začarovaného lesa.
Boccanera & Black Afgano jsou bratři. Jeden je hedonista, druhý hippie. Oba vám zaručí skvělou zábavu.

AIRES
Ano, vskutku souhlasím s některými komentátory..... Jsme prostě blázni s těma čichačkama.... Jak bláznivé... Jak můžete poznat vůni bezdomovců v čokoládě! Tady uslyšíte takové asociace, že budete žasnout... Jak to, že všichni znají takové pachy jako kakul v medu, pot v čokoládě, babičky namočené v lihu a posypané mokrým tabákem, namočené dědečky potřené mazutem, nosící v podpaží spálené dřevo atd. atd. atd. Ne, úplný klystýr!

ManfrediGaetano14
Ústa. Ústa a konečník jsou kromě pohlavních orgánů jediné otvory, kterými se věci dostávají dovnitř a ven. A když říkám "věci", nechci být hanlivý nebo neelegantní, protože "věci" pochází z germánského "rauba", což znamená "poklad, kořist, výhra" a "bohatství". Ústa a konečník jsou nejbohatší části našeho těla, ty, kde se, řečeno s druhým, děje nejvíc: dáváš a dostáváš, bereš a vracíš. Líbání je také formou dávání, stejně jako jídlo je formou přijímání. Boccanera však není tak bohatý parfém. Neděje se tolik. Ano, je tu ten velmi rozptýlený úvod, kořeněný s jemným černým pepřem, lehce alkoholický a gurmánský s čokoládou namočenou v absintu, ale pak se kouzlo, alespoň pro mě, zlomí. Člověk chce slyšet dál, jít hlouběji, ale nic. Není to pro mě, trochu jako Brutus. Ano, jsou dobré, elegantní, příjemné, úžasné a všechno, co chcete, ale... trochu nuda? To je ono. Nudí mě. Mimo jiné jsou z nich cítit podbízivý klasicismus. Stojí tam hieraticky a připomínají vám zašlou slávu. Každopádně výdrž je dobrá a projekce výborná během prvních tří až čtyř hodin po aplikaci.

jerry drake
Boccanera nebyl takový, jak jsem doufal nebo očekával.
V mém vnímání je to nesmírně zvláštní vůně, která nezná žádná tabu, která se pohybuje na hraně toho, co je pro masy snesitelné, a rozdává lehce gurmánské momenty jiným falešným, zatuchlým a pronikavým.
Jsem to jen já, kdo si všímá velmi vytrvalého fekálního oudu?
Nepříjemný pocit, jako když jdete na toaletu procházející vesele po nezbytné a doporučené očistě, s dodatkem, že Boccanera se drží jako smůla a má expanzi záplavových par . Abych se o nic nepřipravil 5 střiků a všechno bylo kontaminované, ať už to bylo tričko, čepice, dres nebo taxík s nebohým řidičem, který se na mě škaredě díval do zpětného zrcátka, a to navzdory teplému, sladkému koření, bylinným tónům a poměrně výraznému aroma pražené kávy.
Blízkost k Black Afghani se jí upřít nedá, ale je to úplně jiný kalibr a Nasomattu dávám bezpochyby přednost.
Osobně mi nechutnala, doporučuji ji vyzkoušet před rozhodnutím o případné koupi.

MauroMann
Musím aktualizovat své předchozí hodnocení: je to poprvé, co ve mně parfém "roste".
Že mě nutí přemýšlet, přemýšlet.
Jako dřevomorka v hlavě, která vás mučí a vyčerpává, tak pro mě to byla a je Boccanera.
Potvrzuji, že tu vůni částečně znám; je to modikánská čokoláda, kde není cukr, kromě krystalků. Kde chilli a koření vyskočí, když to nečekáte, na jazyku ještě víc než ve vůni. Částečně je Boccanera taková.
Částečně však ano. Protože pak vás Boccanera v určitém okamžiku zmate a přejde od "nesladkého gurmánství" k zemitosti. Už nevíte, co si máte myslet, a ocitáte se dezorientovaní. A pokud si zpočátku myslíte, že tenhle parfém přece není nic moc, že je to přece jen vůně, pocit, přistihnete se, že čicháte a znovu čicháte k zápěstí, hledáte ho ve vzduchu, chcete ho stříkat znovu a znovu, protože je v něm něco nevyřčeného, nedořečeného.
A nakonec se přistihnete, že ne, že jí úplně nerozumíte, ale že jakmile ji dopijete, chcete další lahvičku, protože obejít se bez ní už není myslitelné.

pomigliano
O tento parfém jsem se ucházel asi rok, takže jsem jeho koupi hodně prožíval.
Čichová pyramida ve mně zanechala představu velmi velmi sladkého parfému, místo toho má dobře vyvážené složky, které z něj dělají velmi zvláštní sui generis.
Jakmile se nastříká, upřímně zanechá člověka zmateného, možná proto, že očekává něco extrémně sladkého, ale je to pocit, který trvá 10-15 vteřin, poté si nos začne zvykat....tóny se stávají výraznějšími a přitažlivost se stává OSUDOVOU!
Okamžité zamilování....směs tónů vytváří velmi silnou vůni.....sladkou, ale zároveň svěží.....sandlové dřevo, pepř a zázvor dodávají silný dopad jul, který krotí hřejivý tón hořké čokolády. Po několika minutách se vůně na kůži stává vznešenou.....nos ji neustále hledá a pátrá po ní... člověk se nikdy neunaví přivonět si k ní a objevovat její mnohé tváře.
Člověk zřetelně vnímá balzamickou nótu, která uspokojuje nos, je návyková a činí parfém ještě opojnějším a pronikavějším.
Čichová pyramida je notně neúplná.... bych rozhodně přidala velmi elegantní a neinvazivní oudovou nótu.
Osobně považuji Boccaneru za mistrovské dílo Gualtieriho, který svými čichovými kombinacemi vždy ohromí.
Výdrž na kůži je velmi velmi vysoká...je tedy třeba dobře kalibrovat počet střiků, aby parfém nebyl příliš vtíravý.
Propagováno s plným počtem bodů! TOP

darodriguezfu
Vůně, která okamžitě připomene svou starší sestru: Black Afghan. A zřejmě mnohé ze značky Orto Parisi obklopují velké parfumérské úspěchy její sesterské společnosti Nasomatto.
Co jiného bychom mohli říci?
Liší se svou čokoládovou a kořeněnou vrchní nótou. Je to docela zvláštní směs, ale daří se jí být o něco méně travnatá/pryskyřičná než BA a stává se lehce gurmánskou.
Brutální výtěžnost, dobrá cena vzhledem k množství ml.
Dovedu si představit, že bych ji nosil jen ve formálních případech. Minimálně s košilí a sakem.
Také mi věřte, že s Boccanerou (černá ústa) nezůstanete bez povšimnutí.

arnefag
V Mexiku existuje pokrm zvaný Mole, což je vlastně název omáčky složené z několika ingrediencí, mimo jiné z hořké čokolády a chilli. Jídlo, po kterém bude vaše bocca určitě docela nera... ;-)
Boccanera mi připomněla mole, ne proto, že by voněla stejně, ale protože má velmi dominantní suchý kakaový/čokoládový tón s chilli číhajícím v pozadí, přičemž oba tóny pocházejí z Mexika. Jako ve většině Gualtieriho výtvorů je základem poměrně těžký, barnumský oud, s variacemi na stejné téma.
Boccanera je často srovnávána s Nasomatto´s Pardon, které dávám přednost před Boccanerou, co se týče sofistikovanosti, Boccanera je lineárnější a působí více jako gurmánská vůně než Pardon. Osobně si myslím, že přirovnání k Black Afgano je blíže k cíli.
Mám-li na poličce vůně Tiziana Terenzi´s Laudano Nero, Pardon, Duro, BA, Stercus a Boccanera, mám pocit, že mám tento konkrétní typ vůní dobře pokrytý, jsou si vlastně velmi podobné, ale strávím nějaký čas jejich rozebíráním a snad objevím jejich rozdíly.
5/10

hab
Neobvyklá gurmánská jídla. Musím přiznat, že jsem byl k tomuto projektu Alessandra Galtieriho velmi skeptický. No, co tam lze po Nasomattu ještě přidat? Proč to neudělat ve staré linii? Teď si to však uvědomuji. Je to krok pryč, od monumentality, k větší přirozenosti, ale opět ošemetné, v mysli parfuméra. A je dobře a správné, že je to jiná značka. A flakony jim sluší víc, i když některé rozprašovače jsou divné, moc se mi nelíbily.
Dalo by se říct, že je to pokračování tvrdých dřev s pepřem, které ani tak necítím. A jsou slyšet především hutným syntetickým základem. Je to poznat. Ale její obal je neobvyklý. Horký pepř a čokoláda. Ale žádná gurmánština, je to hořká čokoláda, která je nastrouhaná na proužky a posypaná. A je to, hotovo, můžete ochutnat. Dovedete si představit, jakou má sílu.
Srovnání s afghánskou nechápu, nemá specifické podobné tóny. Je jemnější a přívětivější. A podle zvuku samotného podkladu můžete vést paralelu s Pardon, kde je něco podobného, co se týče sladkosti. Je to podobné zpracování čokolády, jen s přídavkem pepře. Boccanera (stejně jako Brutus) má nejblíže ke staré značce, ale nenazýval bych ji opakováním. Zdá se, že v ní není nic nového, ale je poskládaná tak houževnatě a s větší lehkostí, že vypadá jako mistrovský kousek. Stezka je samozřejmě výborná, absolutní unisex. A má charakteristickou tonalitu zvuku, jako by vibrovala. Nebo kolem sebe vytváří elektrické pole.

velb95
Nedokázal bych popsat pocity vyvolané parfémovou řadou Orto Parisi lépe než její tvůrce Alessandro Gualtieri. Jeho myšlenky vám mohu zprostředkovat pouze překladem do ruštiny:
"Říká se, že ty části těla, které vydávají vůni, jsou právě těmi zákoutími, kde se soustřeďuje duše.
Silné pachy našich těl jako by představovaly přebytek naší duše, a proto jsou někdy nesnesitelné do té míry, že se je navzdory vrozeným zvířecím instinktům snažíme potlačit a vyhnat z civilizovaného světa.
Tento projekt se zrodil v mé fantazii. Pojal jsem ho jako jakousi tajnou zahradu. Kdysi dávno jsem se do ní zatoulal, abych do ní zasadil semínka naděje, pohnojil jsem ji svými dětskými sny, které jsem tolik let choval ve svém srdci, a pak jsem tyto křehké výhonky dlouho a usilovně pěstoval a snil o tom, že jednoho dne sklidím plody své práce. Zahrada Parisi není nic jiného než můj naivní pokus dokázat, že touto zahradou je naše tělo. V jejích skrytých uličkách roste šarlatový květ naší duše, a čím čistší je naše duše, tím smyslnější je její vůně..."
Zkrátka, nemá smysl mluvit o složení těchto parfémů, protože jejich hlavním tajemstvím je čistá jarní vůně vaší duše.