Tonka Fever Parfumerie Particulière pro ženy a muže

pačuli
rum
jemně pikantní
balsamico

Tonka Fever podle Parfumerie Particulière je Orientální Spicy vůně pro ženy a muže. Tonka Fever byl/a uveden/a v roce 2017. Tonka Fever byl/a vytvořen/a Amelie Bourgeois a Anne-Sophie Behaghel.

Vonné složky

Rum
Fazole tonka
Černý pepř
Růžový pepř

Mediterranea

Na mě najednou velmi alkoholická tonka fazole s nádechem pačuli, žádná zemitost nebo sklep, vše je velmi harmonické a jemné. S postupem času se objevuje nasládlý kakaový nádech. Sladkost není gurmánská - alkoholická. Koncentrace extraktu - perzistence přesně 5 hodin.
V létě jsem se s ní nemohl spřátelit, ale od podzimu mi točí hlavou jako fet, nedokážu popsat, co přesně mě na ní přitahuje, ale něco takového tu je.

Some random unicorn

Miluji každou věc v této vůni.

Otevření je velmi originální a nečekané pro tonka rhum parfém, krásné, jsem ohromen pokaždé, když jsem vůni, prostě ji zbožňuji. Zaschnutí je nádherné, velmi kulatá kombinace tonky vanilky a rumu, sladká a příjemná, prostě je to tak správně. Okouzlí vás svou skvělou projekcí a tato suff ulpí na nose. Pro mě je dry down pirátská prostitutka, a to myslím v tom nejlepším slova smyslu. Velmi dlouho mi vydrží, asi 3-5 dní, je dost drahá, ale věřím, že stojí za každý cent.

Toundra

Fazole Tonka jsou obzvlášť dobré na začátku - kořeněné, kouřové, které vyvažují jejich sladkost.
Pak se chuť jakoby stále více zahřívá, rozpouští, sladkost se stává hustou a lepkavou, jako hustý karamel. Kořeněné tóny vyhoří, rum se vypaří.
V základu se vůně odlehčuje, sladkost přechází z těžkého karamelu do vzdušné vanilky, podpořené jemnými dřevitými tóny.

Jedná se o zajímavou kompozici, která adekvátně odhaluje chuť tonkových bobů z různých stran, i když ne všechny jsou mně osobně příjemné.

Katarynka2409

To se mi líbí! Pepř a pačuli je první hit. A zpočátku je tu zemitost a chlad. Po chvíli se kompozice zahřeje a tonka se probudí. Syrová, lehce založená na vanilce. Není příliš sladká, jen hřejivá.

Vůni si spojuji s podzimem, chladným a deštivým. Je nostalgická, klidná, uklidňující. Nebudu říkat spíše mužská, protože jsem si ji okamžitě zamilovala a dokonale mi sedí. Vůně, ve které se mohu utopit, která mě uvolňuje.

Do práce ji nenosím. Rozhodně nepřispívá k soustředění se na úkoly.
Asi není vhodná pro nákup naslepo.... Může působit příliš stroze. Musíte se naladit na jeho duši

Původní recenze od Fragrantica.pl

asahado

V zápětí je to velmi těsně u těla, bez projekce, zahřátý rum s velmi znatelným kořením (podle mého nosu zrnka pepře a špetka mletého sečuánského), v pozadí je zemité, vlhké pačuli, které po 1,5 hodině na kůži vítězí v rovnováze s rumem, a později je slyšet jen kořenitost, tak průzračná a sotva rozpoznatelná.

Při prvním testování bylo počasí pro Lvov zcela typické, bylo chladno a nálada byla taková, že jsem neměla náladu na povídání. A právě tehdy tato Tonka tak krásně hrála a otevřela se tak dobře, že lepší pudrově dřevitou vůni nebylo možné najít. Suché dřevo s lehkým nádechem vlhkosti (což se, jak jsem si všimla, v PP stává často) v aureole toho nejjemnějšího fazolového prášku s nádechem koření a sladkosti, ale takových těch podmíněných, které jemně dokreslují zvuk, ale nezhmotňují se v jednotlivých akordech vanilky nebo pepře.

Později se však na mé ženské kůži Tonka projevila jako gurmánka, rozvinula se do hřejivé vanilkově-dřevité vůně, a to byl ten případ, kdy ucítíte neuvěřitelnou mléčnou tělovou vůni a uvědomíte si, že voníte tak... Vydrží asi 5-6 hodin a pak ji musíte obnovit. Projekce je po celou dobu slabá/minimální.
Na muži voní jako suché dřevo, piliny s nádechem zemitosti a pepřovitosti, hořká a zaprášená tonka.

Celkový pocit z testování vůně v chladném počasí je, že je klidná, v pozadí, i když ne plochá ve svém rozměru, má koncepčnost PP, "nahý unisex", spíše ležérní než "víkendová" nebo "exkluzivní", pro mě referenční tonka s polopřítomnou sladkostí v ženském směru, jako Lvovský déšť. Vezmu si lahvičku.

Původní recenze od Fragrantica.ua

debbie

O tomto parfumérském domě jsem nikdy předtím neslyšela! Ale když jsem hledala vzorek, narazila jsem na tento parfumérský dům. Mám slabost pro vůně, které obsahují fazole Tonka, a tak jsem si rychle objednala vzorek. Nejedná se o levnou vůni (195 eur), a proto jsem měla velká očekávání. Ta se však tak docela nenaplnila. Vůně rozhodně voní po fazolích tonka a nechybí ani téměř nezbytná vanilka. Ale pačuli, rum a pepř trochu hází klacky pod nohy. Ve výsledku vůně trochu pluje směrem ke sladké a gurmánské na jedné straně a mužné vanilce na straně druhé. Jako by si nemohla vybrat. Tato vůně mi připomíná některé vůně Paola Terenziho, v nichž hraje hlavní roli tmavá vanilka. Východní (aoud) vůně vyrobené pro evropský trh. Rozhodně však velmi příjemná vůně, ale nic nového pod sluncem.

Původní recenze od Fragrantica.nl

scorpio79

Nejoblíbenější značka... Teplá kořeněná tonka fazole a dřevité. Pačuli zde nevoní jako pačuli. Na mé kůži je cítit nadýchaná "dřevnatost" - tu asi pačuli dodává. Není jim vlastní žádná kafrovitost ani trpkost. Rumu je doslova po kapkách. Vůně není sladká, ale velmi útulná a příjemná.
Upřímně řečeno, lahvičku bych nechtěla, ale na podzim bych si ji asi pořídila. Je to příjemné.

minaminamina

Tohle je nádherná tonka! Královna tonky!

Hladká a smyslná s nádechem černého a růžového pepře. Vanilka přetrvává, ale nepřevládá na pozadí pačuli, která dodává tomuto parfému trochu vůně hoblinek.

Rhum je velmi lehký.

Nechtělo se mi ji zkoušet, ale je vlastně velmi dobrá. Ideální na chladnou zimu.

Je to jedinečná vůně, ale připomíná mi Musc Ravageur od Frederica Malleho. Podobná struktura, jiné tóny. Patří do sekce kořeněných orientálních vůní, je velmi svůdná, působí velmi hedvábným prádlem a povlečením...

Rozhodně stojí za přičichnutí. Nedokážu říct, jestli je pro mě flakon hodnotný, protože chci znovu otestovat a vyzkoušet další vůně z tohoto domu.

Testováno ze vzorku zaslaného přímo z Parfumerie Particulière. Nabízejí skvělou objevitelskou sadu všech svých vůní a pokud se rozhodnete koupit celý flakon, dostanete cupon s výraznou slevou. Skvělý servis.