Parfémy: 121K
Recenze: 327
Členové: 4K

Soleil d'Or Rituals pro ženy a muže

perfume Soleil d'Or Rituals pro ženy a muže

vodní
ozonický
Hodnocení uživatelů
Hodnocení

Kdy nosit

Hodnocení parfému 3.88 z 5 s 271 hlasy

Soleil d'Or podle Rituals je Floral Woody Musk vůně pro ženy a muže. Soleil d'Or byl/a uveden/a v roce 2021. Vrchní tóny jsou Bergamot, Hruška a Mandarinka; střední tóny jsouLotus a Frézie ; základní tóny jsou Pižmo a Cedr.

Složení vůně
Pyramida parfému

Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

vanilka133

Velmi krásná kompozice, dokonce i trochu infantilní. V pozadí se třpytí hruška z citrusů s jemnou sladkostí. Vůně má sílu, ale je lehká, energizující. Postupem času sladne, ale je stále lehká, ovocná. Frézie dodává další svěžest a kontrastuje se sladkostí. Vůně dlouho vydrží a v závěru je lehce pudrová, ale stále s výraznou květinovou aurou. Zajímavá.

Původní recenze od Fragrantica.pl

Ann

Soleil d'Or je skladba, která je podle mého názoru jednou z nejjednodušších, což se mi paradoxně jeví jako výzva pro tvůrce. Vadil mi jeden efekt, který považuji za naprosto neodpustitelný, a sice lacinost ve vší té jednoduchosti. Líbí se mi jak uměřená mnohost složek, tak minimalistické sólové árie, a na parametry provedení nijak zvlášť nedbám, ale pocit, že mám co do činění s lacinou, vybledlou, zploštělou kompozicí, je kardinální chybou, která obvykle převáží nad hořkostí.
Riziko zde bylo značné, na druhou stranu stále hledám zdařilé interpretace lotosového květu, které jsou tak vzácné, a také půvabný design flažoletu mě nutně přiměl k tomu, abych se s tímto Rituálem seznámil.
Navzdory všem obavám a představám, že bude vonět jako osvěžovač vzduchu v koupelně, je dobrý. Hlavní roli přebírá květinová a vodní průzračná květinovost lotosu, navíc lemovaná frézií. Je hladká, bez kousavého, chemického podtónu, květiny působí téměř zmrzle, pevně, velmi osvěžujícím dojmem. Nádech sladkého, tělnatého bergamotu dodává energičnost, s výrazným tónem, který zmírňuje akvarelovou průzračnost. V pozdních fázích získává nádech charakteru L'Eau Par Kenzo Pour Femme.
Soleil d'Or je velmi půvabná kompozice, pro kterou přichází v úvahu jediné slovo: krásná.

Původní recenze od Fragrantica.pl

SmellsJustLike

Tohle je opravdu letní elegance! Lotos je vždycky trochu boj (někdy trochu babička..), ale tohle je božské. Citrusová, ale ne "generická" a přesto neuvěřitelně ženská. Dokážu si představit dámu v plážovém klubu v Cannes, která má na sobě celou béžovou barvu a velké značkové sluneční brýle, ale není namyšlená, je vysmátá.

Léna

Tyto rituály jsou velmi rafinované. Zejména tato je pro tuto sezónu ideální: citrusová, jemně květinová, dřevitá a pižmová. Všechny tyto znaky jsou navzájem dobře vyvážené. Netvrdí, že je to originální parfém, ale ve svém žánru a cenové relaci patří ke špičce. Slunečná, velmi univerzální, vhodná pro formální i neformální prostředí.
Stejně jako všechny parfémy této řady voní po lázních a penězích. Velmi se mi líbí složky, které tato značka používá, protože voní kvalitně.

Podobná Amber Fusion od Zary, ale méně drhne, méně křičí, je elegantnější.

eva.daisy.88

Tento parfém je velmi vodní a osvěžující. Docela přesně vystihuje, jak voní lotosový květ. V poslední době jsem otestovala asi 40 parfémů a tento je asi první, který mi na kůži vydrží déle než 6 hodin. Není to intenzivní vůně, identifikuji ji možná na 15-20 cm od pokožky, ale vydrží. V průměru přes 10 hodin. Jsem velmi ohromená.

monsieurleather

V článku věnovaném této vůni jako novince jsem uvedla, že doufám, že hruškový tón nebude příliš nápadný. A skutečně tomu tak není. Jak už to u parfémů Rituals bývá, vůně se točí kolem 3 dominantních tónů. Vnímám velmi chutnou citrusovou vrchní nótu, jiskřivou, živou. Pak se do hry dostává lotos (doprovázený frézií) a v pozadí pižmo. Výsledkem je na můj vkus velmi příjemný parfém, ženský, ze kterého cítím zejména mladistvou atmosféru, v některých momentech je to dokonce vůně, která mi připomíná kolínskou vodu pro předškolačky. Teprve v závěru nabývá vyzrálejšího tónu s jemným přídavkem cedru. Proto ideální parfém pro dívky a ženy, které mají rády vůně s nevinným nádechem.
Výdrž při dvou stříknutích na zápěstí je 6-8 hodin. Z výše uvedených důvodů jsem ji hlouběji netestovala. Je to parfém, který mi připadá velmi univerzální pro denní nošení, u ženy, a pokud se nejedná o formální událost.
Kvalitní, příjemná vůně, cena je trochu vysoká* (cca 80eur/100ml), ale má kvalitní a velmi přírodní a k pokožce šetrné složky dle seznamu INCI. Rituals je hodně pod radarem a podceňovaný nebo podceňovaný youtuberkami, ale za mě si zaslouží mnohem větší pozornost.
Au revoir!
*Hádám, že protože je to novinka, stojí většinou 70eur/100ml a ve výprodejích se dají parfémy sehnat za ještě lepší ceny.

Parfémy 121K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO