L'eau d'Issey Issey Miyake pro ženy

svěží
ozonický
vodní
růže

L'eau d'Issey podle Issey Miyake je Floral Aquatic vůně pro ženy. L'eau d'Issey byl/a uveden/a v roce 1992. "Nosem" za touto vůní je Jacques Cavallier Belletrud. Vrchní tóny jsou Lotus, Meloun, Frézie, Růžová voda, Růže, Calone a Brambořík; střední tóny jsouKonvalinka, Lilie, Vodní pivoňka a Karafiát ; základní tóny jsou Pižmo, Tuberóza, Exotická dřeva, Vonokvětka, Cedr, Santalové dřevo a Jantar (ambra).

Lotus

Santalové dřevo
L'eau d'Issey Zprávy
Best In Show: Celkový bílý look

Best In Show: Celkový bílý look

od John Biebel, Rouu Abd El-Latif, Elena Vosnaki, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, Dariia Fessalonika, Ítalo Pereira, Yi Shang (怡 商), Violetta Maevska, Miguel Matos

08/27/24 09:00
Laura od Laura Biagotti: Před 30 lety...

Laura od Laura Biagotti: Před 30 lety...

od Elena Vosnaki

06/13/24 23:45
Hudba, kde které si přivoníte: redaktoři Fragrantica se podělili o své oblíbence. Část I

od Dariia Fessalonika, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, John Biebel, Iulia Halatz

04/26/24 00:03
Předávkování nebo nová rovnováha?

Předávkování nebo nová rovnováha?

od Matvey Yudov

01/21/24 04:30
Filmy o parfémech: L'Eau d'Issey

Filmy o parfémech: L'Eau d'Issey

od Elena Knezevic

10/09/23 05:20

Willowthewisp

Na Ebay jsem si koupila 10 ml lahvičku s vintage vzorkem z roku 1992 a je stále dobrá, i když je starší než já! Zachycuji tóny melounu s konvalinkou a frézií. Nezachytávám žádné růžové ani dřevité tóny. Dokážu si představit, že ji budu nosit v létě. Přidávám si do sbírky plnou lahvičku této vůně, i když doufám, že nové složení se nebude podstatně lišit. Vintage lahvička má tmavě zlatou tekutinu, zatímco novější EDT je čiré barvy.

Vůně calone/melounu není jen devadesátková, což mi nevadí, protože mi připomíná dětství, protože jsem v tomto desetiletí vyrůstala. Je to také vůně, kterou si spojuji s Jižní Koreou a Japonskem. Její nošení mi připomíná horký letní den v Soulu. Hustá orosená melounová voda.

Edit: S potěšením oznamuji, že nové složení voní stejně jako to před 30 lety.

EugeniaN

Miluji ho už od dětství. Je to les v horách na začátku jara, kdy na mýtinách taje sníh, zpod něj vyrážejí sasanky a loňské listí, zurčí ledové horské potůčky, zpívají ptáci. Velmi krásná, chladná, ale radostná a optimistická vůně, ta jako by říkala: přijde jaro, bude nový život!
Vytrvalost je vynikající.

Buh Martins

Japonský návrhář Issey Miyake, který zemřel minulý pátek, byl asi profesionálem, který nejvíce odrážel můj vizuální styl a který mě nejvíce potěšil, pokud jde o oblečení a doplňky. Vždycky jsem byla v tomto smyslu velmi minimalistická, nemám ráda extravaganci.....

Pokud však jde o vůně, tato značka mě nikdy příliš neoslovila: parfémy s vodním nádechem - které mi vzhledem k averzi mé fyziologie vůči kaloně + všem vodním květinám/plodům - způsobují hlubokou nevolnost.

L'eau D'Issey byl parfém, který jsem se za celý svůj život nejvíc snažila učinit svou charakteristickou vůní. Všechno v ní odráží můj styl... minimální, ale extravagantní. Extrémně ženská, vyzrálá květinovost, ale bez sklouznutí k ovocnosti, pedantství nebo extrémní romantice. Je čistá bez trpkosti. Je o tom být tím, kým jste, a přitahovat pozornost, aniž byste si nad hlavu pověsili meloun.

Tento parfém je jedním z mých největších zklamání v parfumerii. Vyzkoušela jsem ho. Vyzkoušela jsem jich hodně. Nemohla jsem se smířit s tím, že s každou vůní od této značky jsem od svého křehkého a mdlého organismu dostala obrovské NE. Parfém, který v průběhu let neztratil na výkonu. Zahrada bez megalomanských alegorií. Jednoduchá. Pořád mi připadá moderní. Jedna z nejkrásnějších žen, které jsem kdy poznal, jedna z nejpřirozenějších ve svých způsobech a zdravých návycích, vyzařovala omamnou vůni Leau D'Issey. Zůstává na mně tak dlouho, jako žádný jiný parfém. Vyzařuje tak dlouho, dokud je na kůži. Oblékne vás do svěžesti, aniž by byla průměrná. Není to druhá kůže! Je to malá světlá ovečka převlečená za zlo: mocnější než jakýkoli vlk.

Shodou okolností nebo osudem jsem loni, když byla A Drop D'Issey uvedena na trh a já dostala její vzorek v nákupu, který jsem uskutečnila na cestách, šla vůni vyzkoušet bez sebemenšího očekávání. Ušklíbla jsem se. "Pěkné, Issey Miyake..." přečetla jsem si poznámky... "Dobře, nemyslím si, že je namočená v calone...... Lilacs???? OPA... Miluju to. "

Plná výhrad jsem si na kůži nastříkala kapku. VÁŠEŇ. Nebylo mi z ní špatně. Vyjadřovala všechno, co jsem vždycky chtěla vyjádřit. Krásné představení. Čistotu a zářivost, kterou jsem vždy hledala. KONEČNĚ ISSEY, KTEROU MOHU NAZÝVAT SVOU VLASTNÍ.

Vzorek jsem rychle usušila.

Tento parfém jsem si musela nechat dovézt, protože nebyl ani v Brazílii. Skočila jsem po možnosti získat malou bílou kapku na začátku roku! Recenzovala jsem ji tady na Fragrântice celá šťastná, téměř dětská kkkk Od loňska ji nosím KAŽDÝ den v úžasu. Divím se, že o ní recenzenti nemluví. Krásný a nedoceněný parfém.

Každopádně....když jsem si tento týden přečetla zprávu o smrti návrhářky, nevyhnutelně jsem si vzpomněla na Drop? Ne, vzpomněla jsem si na L'eau. Idealizovanou L'aeu. Parfém, který jsem nikdy nemohla nosit. Který jsem nikdy nechtěla nosit. Ikonu a klasiku značky.

Taková už je. I když jsem milovala Drop Dissey, vybavil se mi parfém, který jsem nikdy nechtěla.

Lidé mají tendenci si idealizovat. Chtít nemožné. Všímat si těch, kteří nás ignorují.

Ale jsem ráda, že mám Drop u sebe před posledním rozloučením s osobou, která ji pojmenovala.

MurasakinoGarasu

Moje voňavé já už 25 let. Na konci 90. let dostala lahvičku moje maminka, ale nelíbila se jí a já se zbláznila. Dvanáctiletou holku by samozřejmě nikdo nenechal jít do školy navoněnou, ale občas jsem si ji směla dát na roh šály. Byla to velká legrace. Pak lahvička došla, název jsem zapomněla, ale vždycky jsem si pamatovala tu vůni a snila o tom, že ji najdu. A našla jsem ji) Jedna z prvních lahviček, kterou jsem si jako studentka koupila za vlastní těžce vydělané peníze. Většinou si vůně snadno roztřídím podle tónů, ale u téhle nikdy, pro mě je to vůně kouzelná a svěží a pokaždé je jiná, ale v davu ji vždycky poznám. Je to už tolik let, vůně z 90. let jsou většinou zastaralé a on stojí mimo, na rozdíl od ostatních. Sedí na mně až den a dává skvělou stopu. Téměř jediný parfém, o kterém jsem byla pochválena a ptala se na název. Na muže působí hypnoticky, i když nejsem žádná femme fatale. Někdy mě mrzí, že se rychle kazí a žlukne, že se mi málokdy podaří použít flakon až do konce, že mi v chladném období vůbec nesluší a musím počkat na teplé období. A pak se naše cesty na pár let rozejdou, ale pak se vždycky vrátí a já se šíleně bojím, že se přestane vyrábět, protože ji není čím nahradit (žádná podobná není) a nelze si udělat zásoby (rychle se kazí při jakémkoli skladování). Je zvláštní, že takhle funguje jen EDT, EDP vůbec nesnáším - je to pro mě úplně jiná vůně, zajímají mě jen flakóny, které vycházejí příležitostně, ale nikdy mě to nezaujalo natolik, abych si ji koupila. Doporučuji ji... ani nevím komu, je to hodně specifické. Ale prostě vyzkoušet, otestovat pro zajímavost může každý)))

The EsScential

Recenze originálu z 90. let.
Měli bychom začít tím, co Issey Miyake znamenal v módě 90. let. Jeho kariéra začala v 60. letech; jako správný Japonec stál jednou nohou v tradici a druhou, dlouhým krokem, v budoucnosti. Experimentovat, přehodnocovat, zjednodušovat, jít kupředu, stále kupředu? Miyake-san devadesátých let JE budoucnost a tato vůně ji představovala. Do té doby neexistovala žádná taková vůně, květinová, ale svěží, ne stopová; vodní, ale sladká, ne "mořská"; dřevitá, ale tak akorát, aby byla unisexová; ANO, tato vůně v roce 1992 byla unisexová, neexistovala žádná etiketa ani marketing nebo cokoli, co by k ní kupujícího dovedlo, jen nosy a dobrý vkus. CK trvalo ne jeden, ale dva roky, než našla zvrat a téměř ho okopírovala (má téměř všechny tóny, ale je lehčí a ovocnější) a uvedla ho na trh, pokud ne, jako unisex.
Všechny květiny první fáze využily sladkost melounu, aby přešly do druhé, a ta přešla přes most karafiátů, aby se dostala k poslední, balzamické/dřevité. Věčná délka a tříbloková stopa. Působivé. I jako vodní květina by se dala výborně použít (dokonce nejlépe) v zimě.
Prakticky vzato, kuželovité láhve nenabízejí příliš bezpečné uchopení, ale tato stála za koupi jako "futuristický" umělecký objekt; považte: Johnnie Walker předělal svou láhev pro fiktivní rok 2019 prvního Blade Runnera a pak pro rok 2049 druhého; Miyake a Todd Bracher to udělali jen jednou v roce 1992 a stále patří (stejně jako jejich módní kolekce) spíše do budoucnosti než do současnosti. Dokonce i pouzdro, smetanově bílý hranol s kosočtvercovou základnou, bylo na svou dobu inovativní.
Zkrátka mistrovské dílo v mistrovském díle.

smellysmello

Takže jsem možná z nostalgie a nudy sledovala seriál Přátelé. Přimělo mě to vrátit se k vůním z 90. let a začátku 80. let, z nichž mě okamžitě napadají tři: Issey Miyake L'Eau d'Issey, Kai a Lolita Lempicka. Jsou to parfémové podklady mých pozdních dvacátých let - alespoň jedna z těchto vůní by se objevila na každém setkání více než dvou lidí. Když se ohlédnu za těmi jednoduššími časy, říkám si: "Kterou populární vůni 90. let by nosil každý "Přítel"?"...

Monica - Issey Miyake. Byla by to její charakteristická vůně. Proč? Má ráda výraznou, čistou, vodní povahu L'Eau d'Issey. Je svěží a čerstvá, ale přesto ženská. Monica oceňuje, že L'Eau d'Issey má zdvořilou projekci s lineárním a přímočarým provedením.

Rachel - Kai. Má i jiné parfémy (např. Chanel), ale Kai je její pravidelnou volbou. Proč? Je to hezká bílá květinová vůně, která je zelená, hřejivá a trochu elegantní, aniž by byla příliš vážná. Rachel oceňuje, že Kai upoutá pozornost, aniž by byl nápadný, a zlepšuje náladu.

Phoebe - Lolita Lempicka. Ačkoli Phoebe používala náhodné vonné olejíčky od pouličních prodejců, Lolita Lempicka je pořádný parfém, který si vybrala sama a který má nejraději. Proč? Při nošení se mění a odhaluje anýz, třešeň, dřevo a pudrovou vanilku. LL je trochu sladká, trochu výstřední a trochu ostrá. Phoebe se také moc líbí flakon s jablkem.

IMO jsou to všechno solidní volby, ať už jste Monica, Rachel nebo Phoebe (nebo Joey, Ross či Chandler). Ačkoli já osobně si je velmi silně spojuji s určitým časovým obdobím, z nějakého důvodu byly nesmírně populární a dodnes krásně voní.

SeforaLagazzaladra

Toto mistrovské dílo bylo mým prvním parfémem a příběh tohoto náhodného setkání nesahá do počátku 90. let (to bych byla příliš mladá), ale do roku 2002. Můj otec se po dlouhé cestě vracel vlakem domů a na nástupišti našel lahvičku Eau de Issey. Možná šlo o přepadení, po němž nezůstaly žádné stopy, možná o nedopatření, rozptýlení, ale ačkoli byl ikonický flakonek podélně mírně odřený, byl neporušený, a když nenašel nikoho, koho by se zeptal, rozhodl se, že si parfém nechá, a zeptal se mé věčně zamilované matky, jestli to není něco cenného. Jakmile jsme doma vydezinfikovali obal a nastříkali ten zázrak, oba nás naplnilo nadšení a ve třinácti letech se stal mým prvním parfémem. Je to vznešené umělecké dílo, vytrvalé a intenzivní: okouzluje jednoduchostí, která diskvalifikuje, daří se mu dát formu vodě, řídkému dechu květin, pižma, dřev. Může být voda opulentní? Ano! Je zde vyjádřen veškerý její potenciál základní živiny, cítíte, jak bobtná na okvětních lístcích, stoupá vzhůru po stoncích, listech, snáší se jako déšť na les, který vypěstovala. Mnozí píší, že je již přeslechnutá, na svou dobu revoluční, ale nadužívaná, zastaralá nebo příliš minimalistická či stále emblémovaná. Možná máte pravdu, ale můj osobní zážitek, který je dán originálním setkáním deset let po jejím vydání, mě nutí zařadit ji do kategorie nadčasových zázraků, elegantních ano, ale ne povýšených, plných zářivých detailů, laskajícího ticha, průzračnosti, onoho klidu, který, jak napsal Montale, "je nejrozptýlenějším z mraků". Dnes objevuji a miluji vůně, které se od ní také velmi liší, vzdálené chutí a složením, ale ne hloubkou. Tady zraje hustota vody, opojná bohatstvím nektarů, které živí, hravě plynoucí mezi vodopády a svátečními svahy. I proto jsem si ji vybral na své první rande s partnerkou. Vlna za vlnou...

fedina

Existují parfémy, které se pojí s určitou dobou, které mnozí z nás vlastnili, cítili nebo s nimi nějakým způsobem přišli do styku. "L'Eau d'Issey" je jednou z nich, zrozená v roce 1992 (Andělský odvod: hodně toho roku), závan čerstvého vzduchu, který byl skutečně originální a ikonický. V devadesátých letech byla nesmírně populární v USA, ale hodně se prodávala i v Itálii. Od té doby se vyrojilo nekonečné množství flanek, mužských i ženských. Vlastním a miluji tu úplně první, jedinečnou a jen pro mě, "Eau d'Issey".
Japonec 'Issey Miyaké chtěl vytvořit parfém průzračný jako jarní voda tím, že spojil spršku vodopádu, vůni květin a vůni jarního lesa. Nic minimalistického, jak by se možná podle japonského původu mohlo zdát, ale spíše komplexní a opulentní olfaktorická pyramida, která dala vzniknout jednomu z prvních vodních květů v historii parfumerie.
"L'eau d'Issey" se otevírá velmi svěžími tóny lotosového květu, cyklámenu a melounu, srdce s ještě květinovějším charakterem s pivoňkou, lilií, karafiátem a konvalinkou na dřevitě-citrusovém základu. Jedním slovem: nezaměnitelná.
Nezaměnitelný je také její kuželovitý matný skleněný flakon.
Na EDT je její výkon výjimečný, vydrží celý den a zanechává za sebou portrétní stopu, každý ji ucítí a obecně ocení. Její jedinou vadou je, že je přeprodaná a nezřídka se mi stává, že ji (s jistým zklamáním!) ucítí nejeden kolega.
Pokud si stejně jako já nepotrpíte na sladké, gurmánské a orientální vůně, mohla by to být vaše vůně: oceánská, svěží, čistá, nadčasová a naprosto jedinečná.
Nezbytná součást každé sbírky.

charlotinable

Před 13 lety jsem pracovala ve velmi známém obchodním domě s parfémy, kde jsem prodávala produkty Estee Lauder a Tommy Hilfiger. A měla jsem tam i další různé značky, mimo jiné Issey Miyake. Tomuto parfému jsem nikdy nevěnovala velkou pozornost, protože se moc neprodával. Navíc jsem k němu nikdy nepřičichla, a dnes jsem potkala svou starou kamarádku, a když jsem ji přivítala polibkem, nechala mi nos napuštěný tímto parfémem, zeptala jsem se jí, který to byl, a ona mi řekla tenhle. Řekl jsem jí, že voní nádherně, a ona mi dala ochutnat do ohbí lokte. Růže, meloun, santalové dřevo, pižmo a cedr, to byly tóny, které explodovaly jako kouzelná symfonie na mé kůži a mém čichu, jaká je to krása zeleně a květinové svěžesti a zároveň hřejivosti této vůně.
Má v sobě sladkou vodnatost deště a jemných bylin, která na mé kůži vydržela dlouhé hodiny.
Voní smyslnou nevinností a něhou, neposkvrněnou čistotou a přenese vás na pole svěžího zeleného deště. Nádherná, nádherná. Tuhle krásku si budu muset pořídit, chci ji, protože je to vůně, která by přivedla k šílenství i mou matku.

MaryT

L'eau d'Issey je mistrovské dílo, příliš nedoceněné, plod geniality Isseyho Miyakeho, kterému západní trh pravděpodobně příliš nerozumí.
Je to dobře prozkoumaný, fascinující, tajemný parfém, stejně jako celý proces jeho vzniku. Miyake během jedné ze svých cest vymyslel tento výtvor, když chtěl dát formu, parfém, hodnotu tak důležitému a životně důležitému prvku, jakým je Voda. Jacques Cavallier, mistr parfumér tohoto skvostu, tuto myšlenku zhmotnil tím, že jí dal duši. Mysl a nosy dvou géniů daly vzniknout L'eau d'Issey: vodní, ozónové vůni se svěží, jemnou vůní lotosu a frézie, kombinované s květinovou hostinou bílých a růžových květů, jako je cyklámen, lilie a majestátní pivoňka. Svěží, jemné, ženské květy vykoupané v růžové vodě tvoří opojné, ale lehké srdce na lůžku ze vzácných dřevin, pižma a zajímavého osmanthu.
Pro mě je to nutnost. Od nápadu až po její balení, osobité a elegantně navržené.

Malá zajímavost: flakon byl vymyšlen, opět během jedné z jeho cest, v Paříži při pozorování měsíce zářícího na Eiffelově věži! Tak se zrodila tato ikonická láhev s klasickými, ženskými liniemi.
Troufám si říct, že dokonalý výtvor, jako málokterý. NADČASOVÝ, IKONICKÝ, REVOLUČNÍ PARFÉM.
Poznáte, že ho miluji?

en_un_punto_rosso

K tomuto parfému se váže jeden velmi dojemný příběh. Jednou v roce 93, když mi bylo přesně šest let, jsme s rodiči šli do Velkého divadla. Tehdy se tam ještě daly sehnat lístky, nebyly tak nehorázně drahé jako teď, ale přesto to bylo rozhodně "jít ven". A v řadě za námi seděla paní s takovou příchutí. Vzpomínám si, že celá opera (a byla to Mozartova Kouzelná flétna) utekla jako voda, protože mě, šestiletou holčičku, ta naprosto ničemu nepodobná vůně tak zasáhla, že jsem během celého představení nedělala nic jiného, než že jsem jezdila nosem a chytala vlny té neuvěřitelně módní, sexy, ženské, jaksi zakázaně bohémské vůně. Trvalo mi asi šest let, než jsem ji našla. Obecně jsem byla meditativní a citlivé dítě a moje láska k vůním se v té době už vyvinula. Ale tahle vůně byla tak odlišná od Green Poison, Samsary od Guerlainu nebo Anais Anais či Plage od Estee Lauder, že se mi prostě vtiskla do srdce a na dlouhá léta se usadila v mém podvědomí. Vzpomínám si, že bylo buď brzké jaro, nebo zima, ale byl rozpuštěný sníh a svítilo slunce. A na pozadí té šedi devadesátých let takový jasný okouzlující módní dojem! Až o několik let později jsem se dozvěděla, co to bylo. Ale asociace a první dojem z této střešní vůně mi zůstaly navždy!

wvfonseca

Poprvé jsem jméno "Issey Miyake" viděla v roce 1996 v časopise Parade, který informoval o veletrhu Cosmetica'96'.
Přiznávám se!
Předtím jsem o tomto jménu ani o značce "Issey Miyake" nikdy neslyšela, vzhledem k její exkluzivitě.
Až v roce 2000, kdy jsem začala pracovat v tehdy nejvýznamnější parfumerii v mém městě, jsem se s ním seznámila.
V té době jsem byl, co se týče čichových referencí, poměrně nevyzrálý.
Lidé... A jak se tento parfém prodával! Bože můj!
Nebylo týdne, kdy bychom neprodali 8 nebo 10 lahviček dámské vůně a asi 15 lahviček pánské vůně.
Byl jsem tím naprosto ohromen a říkal jsem si: "Jak někdo může nosit tak špatný parfém!".
Reference, které mu zákazníci dávali před nákupem, byly tak absurdní, jak jen to bylo možné.

_Ten parfém s tenkým sklem, který voní jako okurka!
_Ten parfém, který voní jako meloun!
_Ten parfém s lahvičkou ve tvaru párátka, která je cítit vodou!

Až mi jednoho dne prodavačka, nyní moje nejlepší kamarádka, řekla: "To ty nemáš dost bystrý nos, abys takovou vůni ocenila. Pokud se prodává tolik a za takovou cenu, je to proto, že je to vynikající vůně!" A tak jsem se na ni podívala.
Dlouho jsem o tom přemýšlel. Pak jsem týden v kuse chodila do obchodu, dvakrát si postříkala zápěstí a pořád ji cítila.
Až jsem ji nakonec začala rozebírat a obdivovat.
A nedokážu říct, jestli to bylo vnuknutím, nebo tím, že ten parfém byl opravdu dobrý, faktem je, že jsem ho začala obdivovat.
Páni! Je to opravdu velmi lehký a osvěžující parfém. Svěžest je dána jeho složením, které dodává pokožce vůni čistoty. Parfém sám o sobě neobsahuje žádné složky, které by snižovaly teplotu pokožky.
Vzpomínám si, jak školitelka v RR Perfumes říkala: "Parfém je tak osvěžující, že když si navlhčíte prst a otřete ho o povrch flakonku, zprůhlední, stejně jako flakonek CK One od Calvina Kleina." Vůně je tak osvěžující, že se na ni dá koukat.
Ve své době měl ten obchod Extrait de Parfum 7,5 ml. Nádherná pevná hliníková lahvička ve tvaru lahvičky L'Eau de D'Issey Pure, ale v mini velikosti. Dala se znovu naplnit.
Velmi drahé! Nikdy jsme neprodali ani jednu lahvičku.
Brazilští spotřebitelé nebyli ochotni investovat náklady na dvě 50ml lahvičky toaletní vody do jedné 7,5ml lahvičky.
Z toho plyne ponaučení! Neprodávala se.
Existovala také 50ml parfémovaná voda, o které se říkalo, že se dá znovu naplnit, a její cena byla také jedna lahvička 100ml toaletní vody.
Náplň do 50ml lahvičky jsme nikdy nedostali.
A konečně tradiční toaletní voda v 50 a 100ml lahvičkách.
Nejprodávanější byla bezpochyby toaletní voda. Na Eau de Parfum se mi občas podařilo převést zákazníka, který si stěžoval na výdrž toaletní vody, nebo když jsme neměli toaletní vodu v jiných velikostech.
Jakmile se mi podařilo prodat všechny lahvičky Eau de Parfum, dostala jsem tester jako dárek od zástupce, protože už nebyl k prodeji.
Provedla jsem její následující rozbor.
Eau de Parfum se v té době na internetových stránkách parfumerií neprodávala, takže jsem předpokládala, že tento výrobek se již od 90. let celosvětově neprodává a že se musí jednat o zbytky z nějaké zbytkové šarže, která byla odeslána do Brazílie.
Nebyl žádný důvod, aby značka uváděla na trh parfém s touto koncentrací pouze v Brazílii a ne ve zbytku světa. V neposlední řadě proto, že naše podnebí nepřeje používání Eau de Parfum.
Ale vždy jsme ji prodávali.
Struktura vůně je v podstatě vrchní nóta melounu, lilie a lotosového květu.
Pak následují tóny karafiátu a růže a v pozadí jsou jemné, dobře dávkované tóny dřeva, které květinový akord rozbíjejí.
Úctyhodný a přitom báječný parfém.
Vhodný pro osoby, které hledají lehké květinové parfémy s vodním nádechem.
Sofistikované osoby, které vůni používají jen k hýčkání své pokožky.
Je ideální pro naše saharské letní klima, kde teploty snadno dosahují 50º.
V roce 2017 se mi podařilo sehnat 3 testovací lahvičky 50ml plnitelné řady Eau de Parfum za 79,00 R$ za kus.
Koupila jsem si všechny tři.

Zde jsou parfémy:

* Escape by Calvin Klein
* Polo Sport Woman od Ralpha Laurena

mari_bzrra

Po přečtení recenzí, které zde říkají, že voní jako květina mrtvého muže, pokaždé, když ji nosím, cítím ji na cestě ven kkkkkkkkkkkk

Není to parfém pro všechny ženy, je to parfém, který vyžaduje vzdělání a sofistikovanost. Není to parfém pro ženy, které hledají módu za každou cenu. Nejde s proudem. Nosí bílé šaty, velký klobouk a sluneční brýle... Volně se prochází za slunečného, větrného dne. Je inteligentní, krásná a má dobré sebevědomí. Žena, která nechce jít na gurmánskou sladkou procházku s cukrkandlovou atmosférou. Dává přednost procházce kolem květinářství, procházkám na čerstvém vzduchu, čaji... pije hodně vody a má ráda dobrou knihu.

Edit 11-20-2022
Tento parfém má stále jednu z vůní, které miluji! Dostávám za ni komplimenty. Dojmy jsou stále stejné jako výše. Vydrží dlouho, vyprchá jen ve sprše. Zůstává i na oblečení. Miluji, když se zvedne vítr a její vůně mě ovívá. Čistý, krásný, elegantní parfém. Není to parfém, který by nosil kdekdo. Jsou tací, kteří ho nesnášejí, jsou tací, kterým se líbí, ale těžko najdete někoho, kdo ho miluje. Já ji miluji a mám ráda ty vůně, které jdou proti tomu, co nosí všichni ostatní, a které jsou výrazné.

La DameDeNoir

Zbožňovala jsem ji v mládí, kdy to byl nádherný parfém a vodní vůně byly v módě. Tato vůně v sobě měla směs nezáměrné rafinovanosti a niternosti, která ji předčila všechny ostatní. Velmi jemná, ale jasně vnímatelná vůně s působivou délkou a siláží. Karafiát, růže, lilie, bílé květy, mořská pláž, ranní orosená zahrada. L'Eau d'Issey byl parfém inspirovaný vůní vody na ženské pokožce. Čistá, nenucená erotika krásné mladé ženy (nebo přitažlivého, rozkvetlého muže) čerstvě po sprchování. Byla to krása stejně jednoduchá a nevyslovitelná jako absolutní.

Pak se něco změnilo. Dospěl jsem. Začal jsem tíhnout k jiným druhům parfémů. A bohužel se změnila i L'Eau d'Issey, ale ne k lepšímu. Ani nedávné parfémy se nevyhnuly moru zvanému reformulace.

Jednoho dne jsem, zasažena nostalgií, vešla do parfumerie a nastříkala si trochu na proužek kartonu. Jaká hrůza! Nebyla to Eau d'Issey, ani to nevypadalo jako parfém. Shnilý meloun, syntetické bílé pižmo, alkohol a ještě víc alkoholu, s nádechem bělidla a moči.

Málem jsem se rozbrečela.

Myslím, že jsem ten den ztratila zbytky nevinnosti a víry v lidstvo.

hbomb9410

Je mi jedno, že tahle vůně byla v 90. letech supermoderní a všichni, kdo jsou dost staří na to, aby si pamatovali L'Eau d'Issey, jsou z ní úplně paf. Je mi také jedno, že mnoho parfumérek - zejména těch, které milují velké, těžké orientální vůně nebo niche vůně, které voní jako špinavé spodní prádlo a cigarety (a o kterých nikdo z jejich přátel neslyšel, natož aby je vlastnil) - si myslí, že L'Eau d'Issey voní jako čistič záchodové mísy s vůní melounu nebo tak něco. Já L'Eau d'Issey miluju.

V místě, kde žiju, je horko a vlhko jako v obrovské sauně, a kdybych si mohla vzít něco velkého, křiklavého a bohatého, určitě bych to udělala, ale nechci lidi dusit. Chci jen hezky vonět. A když nosím L'Eau d'Issey, lidé se přede mnou předhánějí, aby mi řekli, že úžasně voním. Ale na tom ani nezáleží, protože teď ji mám na sobě a myslím, že voním docela úžasně.

Na této vůni neshledávám nic chemického ani umělého. Je chladivá, svěží a ženská a příliš se nesnaží. Myslím, že Issey Miyake a Jacques Cavallier zde dosáhli přesně toho, o co jim šlo. Mísy plné vody a okvětních lístků, kouzelné jarní lesy, magické vodopády atd.

Jako začínající parfumérka se cítím povinna vyzkoušet obskurní vůně, které voní po podpaží a shnilé stromové houbě, a obvykle dokážu alespoň ocenit, čeho se návrhář snaží dosáhnout. Ale vážně, pokud chcete jen krásně vonět, nenechte se odradit negativními recenzemi. Vyzkoušejte L'Eau d'Issey.

Montblanc
Individuel