Stav šatníku
Mám · Měl(a) jsem · Chci
Nejlepší sezóny
Kdy nosit
Ginza podle Shiseido je Floral Fruity vůně pro ženy. Ginza byl/a uveden/a v roce 2021. Ginza byl/a vytvořen/a Karine Dubreuil-Sereni a Maïa Lernout. Vrchní tóny jsou Granátové jablko a Růžový pepř; střední tóny jsouOrchidej, Frézie, Magnólie a Jasmín ; základní tóny jsou Pačuli, Cypřišek tupolistý a Santalové dřevo.
Parfuméři
Pyramida parfému
Architektura vůně
✨ Vrchní tóny
⚓ Základní tóny
Značka Shiseido
Ginza Zprávy
Kolekce Ginza
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
Smodatoamore05/23/22 06:15
Na Ginze je překvapivá její vyváženost. Začněme úvodem, člověk vnímá granátové jablko... a už tam je napůl vítězství, existuje mnoho vůní, které toto ovoce představují v pyramidě, ale pak, jakmile se vůně vypaří, člověk čeká marně. Nikdy ji neucítíte.... Místo toho se zde ovocná část božsky mísí s květinovou. Nevím jak, ale podařilo se jim najít dokonalou rovnováhu mezi těmito dvěma čichovými rodinami. Nejvýraznějšími tóny jsou granátové jablko a orchidej. Dřevitá část mi chybí, nebo ji možná nevnímám jen já, ale jsem s ní docela spokojená. Považuji ji za krásný výtvor, který není "jen tak pro nic za nic", ale je opravdu dobře promyšlený. Má příjemnou siláž a dobrou výdrž.
Osobně mi nepřipomíná Asii, nic japonského, kdyby to byl záměr, šla bych do květin sakury...
Popíšu svou představu: máme co do činění s romantickým, princeznovským parfémem. Jeho vyváženost, ale i mírná sladkost z něj dělají ideální parfém pro teenagera, dívku, dámu, a dokonce i pro babičku. Je to úspěšný výrobek.
Taurien12/28/21 05:23
Vrchní tóny granátového jablka a růžového pepře jsou velmi bohaté, šťavnaté, s velmi příjemnou rovnováhou mezi sladkým a kyselým. Co se týče ovocné části, řekla bych, že má také hrušku.
Asi po 5 minutách po nanesení se objeví květinová část, aniž by se ztratila ta ovocná. Na mé kůži voní nejvíce po bílých květinách, i když jediná, kterou jako takovou vnímám, je jasmín. Jak dále zasychá, začnete vnímat velmi lehké pačuli, které nezachází na zemitou stranu, krémově dřevitou část santalového dřeva a balzamické aspekty cedru.
Má mírnou stopu a na mé kůži vydrží 4-5 hodin.
Pravdou je, že je to příjemný a jednoduchý parfém, relaxační, trochu zenový, ale přijde mi trochu nudný, nepříliš povzbuzující a na mé pleti nepůsobí fantasticky. Kupovat si ho nebudu.
Vůně 6,5/10
Výdrž 4,5/10
Hvězdný 5,5/10
Cena/kvalita 4,5/10
Všestrannost 7/10
Balení 6/10
Koupila bych si je znovu? Nekoupil jsem si ji
Aromanta09/22/21 12:26
Už dlouho jsem chtěl otestovat tento japonský.... A je to tady, voila - prostě jsem neodolala, když jsem po 2 hodinách slyšela, co se na mě)))))) promění To je takový dárek pro maniakální nos nositelky studené kůže!!! Jeden komentář tu byl už v 10: "...nevím, jak se růžový pepř a šťáva z granátového jablka obklopené obrovským množstvím květin v základu promění v brutální Ford Oud wood, magie nějaká...." Ano, ano, ano, ano!!! Taky to slyším!!! Můj nos není sám, hurá))) Mám na pleti ohňostroj, který není vůbec bohatý. Sama prodavačka vypoulila oči, říkala: "Vypadá to tak jednoduše, že to není úplně zabrané, stojí to v koutě, protože. Ale na vás je to divné, je to opravdu on? Sama jsem překvapená, jak je možné, že tak hlasitě křičel květinově-ovocný na mé kůži ne po ovoci a ne po květinách, ale po pepři a kořeněném dřevu? Zároveň jsem fanoušek chypre, i když v mládí jsem je měla ráda, ale v 90. letech bylo jemných vůní málo - všechny chypre jedna nebo orientální. Ale od letošního roku jsem chtěla květinové, nude, dokonce i ovocné...... A Ginza je přesně to pravé! Díky, Shiseido.
P/S Pouze pro studenou a suchou pleť. Kdo má teplou, vlhkou horkou pleť - ať si ji ani nezkouší kupovat. Ještě si jich pořídíme víc :)
Tessia06/18/21 14:27
Je to láska na první přivonění, nádherná vůně, vrchní tóny jsou bombou ovoce a květin, která vydrží hodinu, pak se zklidní a pokračuje květinami a pačuli v jemném podání.
V kontextu mi hodně připomíná verzi Miss Dior Cherie z roku 2005, nevím proč, ale když jsem k ní přivoněla, napadla mě ta vůně v podobnosti.
raiza199005/21/21 06:45
Květinová, čistá a trochu svěží a pudrová. Není převratná, ale je krásná a velmi dobře provedená. Perfektní pro elegantní a romantickou ženu. Líbila se i mému manželovi, který ji cítil na dosah ruky. Stojí za vyzkoušení, pokud hledáte klasickou a ženskou vůni pro všechna roční období.
Závěrečná poznámka: 9/10
Lux05/14/21 12:12
Skutečnost, že tento parfém není jen novinkou s tóny, které jsou sázkou na jistotu, okořeněnou spoustou hrušky a bergamotu, mě potěšila. Zdálo se mi, že oproti novinkám od jiných domů má trochu víc charakteru a výsledek má kromě toho, že je velmi hezký, i něco do sebe. Nevím, jestli je to růžovým pepřem a granátovým jablkem, ale je v ní něco, co pro mě má ozvěny medu. Très jolie.
FouDeToi7704/16/21 12:21
Skutečný marketingový trik. Mám Shiseido moc ráda a "Ginza" je nejšikovnější čtvrť v Tokiu, takže jsem od tohoto parfému hodně očekávala, ale myslím, že se až příliš věnovali super komunikaci bez obsahu. Jediné, co vám můžu říct, je, že mi ho v parfumerii dali v balíčku o rozměrech 10 x 20 cm, uvnitř kterého byla krásná krabička obsahující malý vzorek o objemu pouhých 0,8 ml, to vše s podpisem značky, krásnými černo-růžovými barvami a třešňovými květy.Při prvním stříknutí je pak vůně jako závan čerstvého vzduchu, působí jako opravdový závan čerstvého vzduchu, po několika minutách tento efekt pomine a asi po 15-20 minutách zůstane jen vůně lehké, jemné ovocnosti připomínající třešeň. To jsou mé vjemy, ale že značka příliš investovala do komunikace a šíření produktu na úkor kvalitního obsahu, je fakt.
MellyHelly04/16/21 02:57
Několikrát vyzkoušeno, zařadil jsem ho mezi neutrální, ale může se změnit.
Není špatná ani otravná, ale zůstává v duchu ovocně-květinových vůní posledních let, jako je Idole od Lancome.
Trochu také připomíná peprnou Bloom od Monothème. Stále jsme u toho: ovocně-perlivá + sladká šumivá růže + dřevitá.
Je to osvědčený vzor, který není až tak můj šálek čaje.
Opravdu nemám chuť si ho pořizovat do svého arzenálu.
Připadá mi jako velmi aktuální a módní parfém. Obvykle Shiseido trochu přebírá módní trendy současnosti, ale dokáže je odmítnout méně otravným způsobem. Dávám přednost Everbloom, ale musím říct, že Ginza se také rozrůstá o příjemný vývoj a zanechává značnou stopu.
Ginza ve mně vzbuzuje představu jistého moderního, mladistvého luxusu, toho luxusu, který tvoří mladé dívky se spoustou peněz v ruce a jejich kluci s luxusními auty, kteří chodí na "tajné" aperitivy maskované jako "take-away" s rozpuštěnými, kachličkovanými vlasy a v módním kabátě a krátkých kalhotách (i v červené zóně stejně umírají jen staří a nemocní lidé, v čem je problém?).
Úvod je poněkud křupavě fraškovitý. O pár minut později vyraší krásné květiny, možná trochu falešné, ale hezké, a odtud se parfém začne šířit ve vlnách. Vlastně jedna z dam-nositelek, Karine Dubreuil, je dobrá míchačka květinových tónů, která udělala několik moc pěkných věcí, včetně smyslné Jasmin d'Egypte.
Jednotlivé fáze jsou vzájemně propojené, a to je dobře. Není to rozdělený parfém.
Je v ní silná mýdlová složka, která chutná přesně jako staré (a dobré) mýdlo s květinovou příchutí, smíšené s lehce nasládlou, ale příjemnou vůní.
Dřevitá složka přichází mnohem později, dokonce až po hodině, a je založena na nótě dřeva hinoki, kterou je těžké popsat slovy, musí se cítit, i když si dovedu představit, že je to jen chemická nóta, která má připomínat přírodní dřevo hinoki, které Japonci milují, a to z dobrého důvodu, protože jsou to krásné stromy vysazené v nádherných parcích, které obklopují šintoistické svatyně i uprostřed městské reality, jako je Tokio.
Pačuli a santalové dřevo jsou tlumené.
Je to dobrá současná vůně, nevím, jak dlouho vydrží na trhu, ale je příjemná.
Není to však můj styl.
masako_3003/31/21 09:53
Ginza dnes nečekaně přišla. Seznam přání byl aktuální, ale předběhl mě v čase.
Shiseido vytvořilo éterické ovoce, neurčité, protože granátové jablko je pro mě trochu jiné chuti.
Dřevité tóny přicházejí se zpožděním, vytěsňují mé očekávání velmi dřevité vůně, dýka mě nechala předpokládat, dýka je zde jen nádech, závan. Okvětní lístek, který se sotva pohne. Osamělé zrnko.
Ginze je třeba naslouchat, oddávat se jejímu tichu.
Изабо03/20/21 06:02
Složení i design nového výrobku mě velmi zaujaly. Na základě předtuchy jsem si ke Dni průvodců koupila 30ml lahvičku. Vůně se mi velmi líbila! Cítila jsem v ní především trpce sladkou šťávu z granátového jablka, chladivou růžovou magnólii a borovicově dřevitě vlhké tóny hinoki. V základu je pačuli, takže Ginza by se dala dobře zařadit mezi ovocné neochypry.
Pyramida velmi dobře ukazuje japonský charakter, protože granátová jablka i magnólie se v japonských obrazech objevují mnohokrát.
Ginzu jsem použila hned, jak začalo koncem února tání, a v chladu píchne. Jakmile opět začne dlouho očekávané tání a konečně se ujme jaro, bude mě tato vůně opět provázet. Vůně je trochu sladká, ale ne gurmánská - velmi pěkně vyvažuje trpké dřevité, kyselé ovocné a sladké květinové tóny. Především je to však trio granátové jablko - magnólie - hinoki. Pačuli je zde spíše dřevité, bez přílišné zemité syrovosti nebo čokoládové sladkosti.
Lalique
Kayali Fragrances
The Wedding Silk Santal | 36
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem