Alberto MorillasTommy Hilfiger Mens Tommy EDT Spray ... (16.99 USD)
FragranceNet.com 6 items for 7.79 - 48.09 USD
Jomashop.com 7 items for 16.99 - 39.99 USD
Maxaroma 1 product for 41.00 USD
Tommy podle Tommy Hilfiger je Citrus Aromatic vůně pro muže. Tommy byl/a uveden/a v roce 1995. Tommy byl/a vytvořen/a Annie Buzantian a Alberto Morillas. Vrchní tóny jsou Máta, Bergamot, Grapefruit a Levandule; střední tóny jsouGranny Smith jablko, Brusinky a Růže ; základní tóny jsou Bavlna, Kaktus a Jantar (ambra).
Valen Azevedo
Do svého manžela jsem se zamilovala v okamžiku, kdy jsme se pozdravili. Okouzlilo mě na něm všechno, včetně jeho vůně. V té době používal tento parfém.
Nakonec jsem kvůli své čichové paměti zaujatá, ale tuhle vůni MILUJU. Je svěží a citrusová, s tou senzační směsí máty, bergamotu a kaktusu, která ji velmi odlišuje od pánských parfémů obecně, které mohou být velmi dřevité a vtíravé; Tommy je příjemný ve všech možných ohledech.
Přestože byla uvedena na trh již před dlouhou dobou, není na ní nic zastaralého. Je super aktuální a revoluční.
Několik lahviček jsem darovala manželovi, protože si myslím, že je to "vůně lásky" 🥰 na jeho kůži, dobře drží a promítá se a je to skvělý poměr cena/výkon.
Můžete investovat a zaručuji, že nebudete litovat.
SenselessReviews
Jak svůdný je "Tommy"? Legenda praví, že právě tuto kolínskou měl na sobě Bill Clinton, když dostal svůj první, druhý, sedmý a čtyřiadvacátý polibek do Oválné pracovny. (Šedou flanelku měl na sobě v letech 3-6 a 8-23). Dodnes je "Tommy" láskyplně znám jako "Arkansaské afrodiziakum" a "Slick Willyho zázračný lektvar".
To bylo ovšem tehdy. Devadesátá léta byla pro politické vůdce notoricky známou dobou, kdy se mohli se svým špatným já snadno spustit. Kdo může zapomenout na 11 amerických kongresmanů - souhrnně známých jako "Horndogs of the House" - a skandál s trpasličími orgiemi, který je (spíše než jejich zmenšené milenky) málem srazil na kolena? Skutečnou otázkou je, zda "Tommy" obstál ve zkoušce časem.
Vskutku ano. "Tommy" je citlivý a drsný zároveň - chrčící Sylvester Stallone vám pod nohy rozhází růžové pedály, než vám do jícnu vpálí granát. "Tommy" je sladký, ale je to mužný sladký - každý pátek nosí své ženě růže, ale také si při tom dává záležet na tom, aby říhal. Prezident Clinton věděl, co dělá, když na tohohle zlobivce stříkal!
Závěrečný verdikt: Hodný druhého funkčního období!
Ben0024x
Je mi líto, ale nevěřím na "vůně pro teenagery" ani na vůně určené výhradně pro středoškoláky. Jedná se o dobře zaoblenou univerzální vůni vhodnou pro všechny věkové kategorie. Pokud je vůně dobrá, tak ji prostě a jednoduše noste. Je to stroj na komplimenty od mužů i žen. Sto procent lidí, kteří mě pochválí, vůbec netuší, co cítí, takže si nemyslete, že musíte být o 15 let mladší. Některé recenze tady jsou prostě hloupé, noste si, co chcete a kdy chcete.
To, že to byla mainstreamová vůně 90. let, je super, když se nad tím zamyslíte. Zdá se, že je to spíš pohodová vůně, kterou může nosit jakákoli věková skupina. Suchý puch je místo, kde to září, jakmile se stane vůní kůže, je to úžasné.
Když si ji nasadím, vzpomenu si na dobu, kdy nebyly mobilní telefony, a když jste chtěli zapůsobit na dívku, vzali jste si svou nejlepší kolínskou a vedli skutečnou konverzaci v reálném životě.
Je to hodno plné lahvičky? Rozhodně.
brendakathellen
Parfém, který voní jako pohledný muž, když vyleze ze sprchy (doslova). Svěží, jemná vůně s lehce sladkým nádechem, velmi příjemná. Voní jako tradiční pánská kolínská voda, ale bez dřevitého základu a s nádechem máty. Není to citrusový ani dřevitý parfém, ani pákový jako většina pánských parfémů. Je velmi elegantní a univerzální. Můžete ji nosit na noc i přes den, v horkém i chladném počasí a dokonce i do postele. Jeho vůni mám opravdu rád. Je to jediný mužský parfém v mé sbírce, protože nemám rád dřevité ani citrusové vůně.
Dedeh
Moje první recenze na Fragantice, takže je fér začít jedním z mých nejoblíbenějších parfémů.
Tento zázrak se otevírá velmi citrusově a nakysle a jasně cítíte kombinaci jablka, citrusů a osvěžující máty. Po několika minutách (na mé kůži patnácti až dvaceti) se citrusové tóny zklidní a ustoupí lahodnému svěžímu zelenému základu, který vydrží až do konce přibližně sedmihodinové výdrže na mé kůži. A po celou dobu životnosti parfému, která je navzdory tomu, že je velmi lineární, jak mnozí podotkli, vůně si pro nás vyhrazuje některé nuance, jakmile se vaše pokožka zahřeje nebo udeří silnější vítr, vystupují na povrch ty lehce sladké, ale kyselé ovocné akordy, které vám dodají ten pocit svobody, osvěžení, čistoty a bezstarostnosti. Vážně, lahodný parfém pro každý den a každý okamžik!
Valgei Hukku
Velmi krásná vůně se slušnou výdrží a stopou. Překvapuje mě, že byla vydána už v roce 1995 a taková krása mě minula. Seznámila jsem se s ní teprve před necelým rokem a hned se dostala do kategorie mých TOP20. Nesouhlasím s předchozími recenzemi, že je již zastaralá a pro zralé muže - absolutně není pravda. Klidně si ho dokážu představit i na studentovi. Necítím žádný ročník. Tohle není Bogart ani Car a Quorum. Je to velmi kompetentně sestavený citrusově-květinový fresh. Podle mého skromného názoru je univerzální ve věku i počasí, hodí se téměř k jakémukoli oblečení. Cena na internetu je v dnešní době na tuto úroveň vůně více než skromná. Myslím, že vyznívá nad svou cenu.
Gennadij
Naprosto souhlasím s předchozími řečníky:
1. Připomíná Odyssea (ale zároveň je tradičnější a přirozenější).
2. Těžko ji zařadit do nějaké kategorie. Sladké? No, ne tak úplně. Hořké? Ne, hořká ne (i když je v ní přítomno trochu kořeněného jalovce). Svěží? No, tak trochu ano i ne. Citrusová? Trochu ano, ale ne úplně.
3. Trochu staromódní letní vůně pro staršího mladého muže, který si vzhledem ke svému věku pamatuje identické přírodní vůně a nesnese moderní syntetické akvatiky.
Vzato na první setkání.
Landys
Seznámila jsem se s ním teprve nedávno, i když ženskou verzi znám už míle))) let a miluji ho s nostalgickou láskou.
Co říct: dobrá městská vůně, pro nenáročného mladého muže v srdci. Lehce nasládlý akord je vyrovnán rychle odcházejícími citrusovými výbuchy. Dá se říct, že není moderní, už jen proto, že není "módní" na hřebeni nových módních trendů v parfumerii, a zároveň je dobrá: není to stařecký "dekolon" a není to "parfém kluků-majorů".
Líbí se mi i na sobě. Jakási mladistvá svoboda. Z mého sportovního "dospívání". LÍBÍ SE MI.
Ts6
Tommy! Skvělý parfém, velkými písmeny. Vůně čerstvě vyžehlené košile.
Objevila jsem ji "pozdě", v létě, kdy mi bylo 18. Představila mi ji jedna z mých sestřenic a provázela mě během obvykle nejlepšího a nejdelšího léta, léta přijímacích zkoušek na univerzitu, než jsem nastoupila na vysokou. Používala jsem parfémy jako Envy, Esencia Loewe, Fahrenheit, Pi, Eau Sauvage Extreme... a s Tommym začala moje dlouhá idyla s citrusovými, vodními, jednoduchými kolínskými. Poznal jsem, že v tomto světě neexistují předsudky. V té láhvi jsem našel osobnost, nebyla to "aguachirri", jak se o ní říkalo. Ta vůně nebyla dospělá, ale svým způsobem mě udělala dospělou. Byla čistá a jednoduchá, veselá a snad i vhodnější. Méně je více.
Od té doby používám Tommyho jen výjimečně, protože nechci, aby mi připomínal něco jiného než ty měsíce bezstarostného štěstí, závratí a změn, optimismu, přátel a večírků?
Mám padesátimililitrovou lahvičku z roku 2002, ze které mi zbyl jeden prst. Vážím si jí a je dokonale zachovalá. Dnes jsem si vzala trochu, jen tak pro sebe. raketová? kaktusová? růžová? wtf? nedokážu je od sebe rozeznat (doufám, že jednou). Celá je originální, svěží, bezstarostná, ale vážná... podle mě mnohem vážnější než některé jiné velké parfémy. Vůbec mi nepřipadá jako klasická citrusová kolínská, nic, co jsem kdy cítila, se jí nepodobá. Možná jsou hlavní notou vzpomínky na konci?
Souhlasím se vším, co bylo řečeno. Tommy je symbolem doby, kdy se kolínské vody dívaly i na teenagery a nabízely tu auru naivity, přirozenosti, čistoty a jiskřivé radosti. Pro mě nad obrovskými CK One nebo Polo Sport Tommy vyčnívá jako živoucí a šťastně respektovaná klasika.
Začnu ve svých recenzích bodovat :P
Nerad se příliš ohlížím zpět, ale protože se to povedlo, aniž by to předstíral... 10/10
Bofifa
Čím to je, že pokaždé, když si zkouším klasiku z 90. let, vzpomenu si na svého kamaráda Francesca z Murcie? Inu, protože jsme tam trávili léto až do konce dekády a on měl vždycky u sebe lahvičku tehdy módního parfému (který jsem neváhala použít i já). Tommy voní devadesátými léty nestydatě upřímným způsobem, spíš k těm prvním než k těm druhým.
Obsahuje sice jistý vodní prvek, ale ten je minimální ve srovnání s krásnou harmonií citrusů (bergamot-pomeranč) a květinových a ovocných tónů. Je to klasická svěžest s prvky, které zaujmou hypofýzu, aniž by se vydávaly jen za další.
Je to bezpochyby vynikající příklad toho nejlepšího z tohoto desetiletí a ukázka toho, jak se dá vytvořit parfém po sprchování, který působí čistě a svěže, aniž by vypadal, jako byste se právě natřeli deodorantem Axe. V dekádě, kdy je vše tak homogenizované a masově vyráběné, se Tommy dobře hodí k tomu, aby si ho nikdo nevšiml, a přesto vynikl v nudném konglomerátu.
Četl jsem stížnosti na výdrž, ale po týdnu používání nepozoruji žádný rozdíl oproti originálu: dobře vydrží (bez problémů vydrží do rána) a má mírnou vůni.
Známka: 9/10
MarcusRS
Velmi mě překvapuje, že jedním z tvůrců takového "amerického" parfému je Španěl Alberto Morillas!
Osobně považuji tuto vintage kolínskou s moderním akcentem za velmi přitažlivou a mužnou. Díky svému poloklasickému kolínskému nádechu dokáže být velmi účinná.
Tento bestseller, přinejmenším v Mexiku, nepřestává překvapovat, zdá se, že na jeho složení se nikdy nesáhlo ani nebylo přeformulováno; Tommy je parfém bez složitostí, který plně splňuje účel každé vůně, je mimořádně univerzální, i když jaro a léto mu sluší více...
Klasický typ parfému, který jako by přenášel staré anglické kolínské do současnosti s nádechem modernosti.
Nezbytná součást každé sbírky!
ayylmao
Prosinec 1995. To bylo to jediné, co jsem si ten rok jako desetiletý přál k Vánocům. Vzpomínám si, že máma použila trik, kdy se krabice přilepí na vnitřní stranu větší krabice, aby se odradili potenciální třeštiprdla/šmíráci/hádavci ;)
TAKHLE voněly všechny ty pohodové starší děti v šesté třídě. Ty, co se vždycky bavily se všemi holkami. BRZY BY TA MOC BYLA MOJE. MUAHAHA.
Rychle o dvacet let dopředu...
Třicetileté já, zatížené realitou dospělého života, na hony vzdálené bezstarostným dnům desetiletého dítěte. Koupila jsem si lahvičku ve výprodeji jen na základě bolestné touhy po vzpomínce na ty časy.
Jo, to je ono.
Riskuji, že to bude znít poněkud nepatřičně, ale cítím se díky tomu znovu jako ve čtvrté třídě. Projížděl jsem s tímhle na sobě po staré čtvrti a přísahám bohu, že to nebyly slzy, ale testosteron vytékající z mých očních bulv.
Nevím, jak to lépe vyjádřit, ale pro mě je to puberta a předpubertální úzkost v lahvích. A já to kurva miluju.
Nejspíš jsem se psaním téhle recenze zařadil na nějaký seznam, ale je to tak, jak to je.
Je to čistá vůně. Pokud to přeženete s aplikací, přivítáte téměř jistou bolest hlavy. Jak už bylo řečeno, když se aplikuje s mírou, je příjemná.
Není to to, co bych na sebe hodil, abych šel a snažil se upoutat ženskou pozornost, ale je příjemné se postříkat, abyste mohli jít po svých záležitostech. Dovedu si představit, že čichová intuice desetiletých dívek může být ve srovnání s třicetiletými ženami stejně nedostatečná.
Když mě život chytne za koule, vezmu si to na sebe a vrátím se do doby, kdy mou největší starostí bylo, jestli mám nebo nemám pozvat holku na rande a co máma uvařila k večeři.