Christian CarbonnelHodnocení parfému 3.95 z 5 s 1,696 hlasy
Camel podle Zoologist Perfumes je Orientální vůně pro ženy a muže. Camel byl/a uveden/a v roce 2017. "Nosem" za touto vůní je Christian Carbonnel. Vrchní tóny jsou Sušené ovoce, Datle, Olibanum a Růže; střední tóny jsouMyrha, Kadidlo, Jantar (ambra), Skořice, Cedr, Jasmín a Pomerančový květ ; základní tóny jsou Cibetka, Agarové dřevo (oud), Pižmo, Santalové dřevo, Vanilka, Fazole tonka a Vetiver.
Ragnar
Camel je dokonalým příkladem moderní orientální vůně.
Smyslná karavana vůní, tažená velbloudy, mě doprovází na své dlouhé cestě nestárnoucí pouští, kde výchozí bod a cíl jsou od sebe k nerozeznání.
Úvod je změť vůní a pachů, propletení čichových tónů, které se neřídí pořadím, v němž jsou uvedeny v pyramidě.
Nádherné vůně růží smíchané s košem sušeného ovoce prosyceného jasmínem drží pevně svůdná směs kadidla, myrhy, jantaru a skořice.
Kompozici doplňuje živočišné pižmo a oud, které mě obklopují jako bohatá tapiserie.
Zvířecí vůně převálcuje celou kompozici na prvních 10 minut, pak se pomalu vynořují ostatní výše zmíněné tóny.
Ambra není ani sladká, ani příliš pryskyřičná, ale lehce špinavá a živočišná.
Vyvíjející se skořice vystupuje stále více, jako by se pomalá karavana blížila k vesnici, svému cíli.
Vyprahlou pouštní atmosféru kříží a vyvažují klasické orientální tóny, jako je sušené ovoce, vanilka, vetiver, lepkavé datle a svěží květiny.
Je intenzivní a hřejivá.
Vývoj je jemný a těžko postřehnutelný, protože prvky kompozice jsou tak silné a výkonné, že je lze cítit od začátku do konce; žádný z nich se neztratí, stejně jako každý jednotlivý prvek karavany. Každý dorazí do svého cíle.
Můj je popis, který příliš zjednodušuje exotickou krásu této vůně.
Slova nestačí, protože je to mnohem víc; každý tón je utkán dohromady a vytváří složitou strukturovanou tapiserii.
V době sušení se zvláště zjemňuje, takže do popředí vystupuje myrha a sušené ovoce.
katekhara
Je tu víc velbloudů, než jsem čekal. Animalica je rozhodně velmi živá, zejména v první hodině nebo dvou. I když například můj mladík to vůbec nepociťuje. Je to záhada vnímání.
Pak ale postupně ustupuje a s ní i samotný parfém. Přesto jsem čekala, že se mnou bude déle :( za pár hodin se z ní stane vůně kůže, alespoň na mé kůži. Možná na někom jiném vydrží déle. Pokud ano, máte štěstí.
V úvodu je naprosto úžasná, přenese vás do úžasných pouštních dun, stanů..... Jsou tam datle a kadidlo a lehké omámení.
Ale nemůžu přijít na to, jak se mi to líbí. A jsem připravená ji nosit mezi lidi, nebo ji jen poslouchat doma ze zápěstí a "cestovat"? Budu Camelback poznávat dál.
Kdo psal o pytlíku s kořením a sušeným ovocem, který nese velbloud - 100%! Nevím, jak by se dala přesněji popsat ta vůně.
_________________________
Absolutně nechápu, proč lidé na Fragrantice mínusují komentáře jako je ten můj. Už praskly balónky. A chválili a vyprávěli o nuancích a upozorňovali, že pro každého zní jinak.
Upřímně nechápu touhu po smazání mého komentáře. Měli bychom k sobě být laskavější, lidi.
______________________________
UPD Udělal přístup k mému zelenáči znovu a uvědomil si, co je špatně. On prostě miluje teplo! Nyní v teplotě +25 se úžasně otevřel! Sušené ovoce, koření, růže, skořice, kadidlo, ambra, datle...... Animalica je stále slyšet, ale mnohem méně, už na sebe nestrhává veškerou pozornost. No, teď si budu muset dojít pro tu láhev ))
Mr. Noob
"Při putování nelítostnou pouští jsou výchozí bod a cíl od sebe nerozeznatelné. Terakotové duny se kroutí a kroutí, jejich tvary se neustále mění. Jen nemilosrdné slunce a vzdálená souhvězdí mohou spolehlivě ukazovat cestu. Obtěžkán poklady, z nichž některé lákají oči svým třpytivým leskem a jiné dráždí chuťové pohárky exotickými vůněmi, míří velbloud na vzdálený trh. Voda je zatím jen snem, chuť sladkých datlí vzdálenou vzpomínkou. Není tu nic než nekonečný oceán písku.
V Zoologist Camel se k nádherným vůním růží a šťavnatého sušeného ovoce prosyceného jasmínem na cestě přidává svůdná směs kadidla, myrhy, jantaru a skořice. Brzy se setkají s živočišným pižmem a autentickým oudem a obklopí vás bohatou tapiserií. Tato smyslná karavana vůní vás vezme s sebou, abyste doprovázeli velblouda na jeho dlouhé a osamělé cestě věčnou pouští."
(Oficiální webové stránky Zoologist).
Chtěla jsem začít popisem na oficiálních webových stránkách, protože to opravdu vystihuje dokonale.
VELBLOUD
Parfémář: Carbonnel (ano, ten samý, který vytvořil Croxato Man 😅)
Výběr (namátkou) dalšího parfému s notou týdne, která je
Haba tonka, mě překvapil tento parfém 😥, který má tuto notu v drydownu a voní nádherně 🤤, v rámci mé top 3 značky, která IMO s posledními verzemi zůstala dlužna a přestala dělat to, co ji charakterizovalo, a zaměřila se na výrobu parfémů "mass apealing"😑.
Osobní poznámka: Ne, značka se nesnaží ztvárnit vůni zvířat, které si vybrala na svůj obal 🙄, tzn. nevoní jako velbloud, jak mnozí tvrdí (byla jsem na několika, kdybyste se ptali), to, o co značce jde, je přenést nás do prostředí nebo ekosystému, ve kterém to které zvíře, které je vybráno, žije, takže tento parfém nám svými tóny připomíná nebo nás přenáší na poušť.
SALUDOS 🖖🏻

Zim
Parfém je můj oblíbený Zoologist a patří k mým absolutně nejoblíbenějším. Jantarový/kořeněný/kořeněný s výraznými živočišnými tóny: mužný s výrazným exotickým, téměř magickým nádechem. Dokonce i sladkost (sušené ovoce a datle), kterou v parfémech obvykle opovrhuji, je dokonale integrovaná, aniž by byla vtíravá (to vše díky myrhám a hojnému množství civetu). Délka trvání je však velkým zklamáním. Na kůži nepřesáhne dvě hodiny, na oblečení možná o něco déle (3-4?). Jsem velmi rozpolcená.
cocofluff
Velbloud je moje oblíbená vůně Zoologist.
Velbloud voní jako talíř sušeného pouštního ovoce s myrhovým kadidlem hořícím v pozadí. Lahvičku jsem si zatím nekoupila, ale při příští objednávce vzorků plánuji koupit alespoň cestovní sprej. Kdo ví, kdy to v dnešní nejisté době bude.
Každopádně je tato vůně úžasná, lahodná a silná. Připomíná mi Arabie Serge Lutense, jednu z mých nejoblíbenějších SL vůní, ale Camel je na mé kůži víc sexy.
Edit Dec 2020 právě jsem dostala nový vzorek. A konečně jsem se rozhodla, že si flakonek nekoupím jen proto, že jsem se do ambrových vůní prozatím nezamilovala. -
Khrodino
Datle, živočišné tóny, kadidlo a koření. Jeden z mých oblíbených zoologů přímo z nosu, který rozhodně nepatří k nejnovějším orientálním vůním: Carbonnel.
Vůně Camel se zimním a rozhodně unisexovým charakterem se otevírá jemným kořením a pomalu se rozehřívá, aby odhalila svou sladší stránku. Kadidlo s myrhou a civetem se opravdu bezvadně mísí s ovocnými tóny a vytvářejí to, co je tepajícím srdcem vůně, jehož intenzita bude od této chvíle slábnout, ale naštěstí se nebude dále vyvíjet, protože to, co budete mít pod nosem, je něco, co budete jen těžko přestávat cítit. A vydrží dlouho.
Vidím ji jako vhodnou pro zralé, ale zářivé lidi, s pletí zvrásněnou sluncem a širokým úsměvem, pro jednoho z těch lidí, kteří vás dokážou rozesmát a cítit se dobře i v těch nejtemnějších chvílích.

RICARDO_DI
Známá jako moderní arabská vůně... je suchá ovocná, osvěžující, těžká, výrazná, ale známá... je to vůně se střední až nízkou stopou, ale velmi dobrou délkou, voní hodně, ale drží se vás... takže musíte kontrolovat střiky, stačí 2-3 střiky.
Tuto vůni nepovažuji za lásku na první přivonění pro většinu, ale je to něco, co si může časem zamilovat každý, já bych si ji na první rande nevzala, ale na něco, co můžete nosit a udělat si z toho svou charakteristickou vůni, je myslím ideální.
Pochybuji, že máte ve své sbírce něco podobného, určitě bych doporučila koupit vzorek nebo cestovní sprej.
Vůně: 8/10
Výkon: 8/10
Jedinečnost: 9/10
Cena/kvalita: 5/10
Univerzálnost: 7/10
(Pro mě je vhodný do každého počasí, ve dne i v noci)
miracleborgtech
Hahaha! To se mi líbí! Tento parfém je bezelstným mrknutím pokušení pro tyto "lodě pouště". Vůně pro jezdce na velbloudu, který hojně rozmazluje svého dromedára! Velbloudi jsou krásná, mírumilovná zvířata s nezbednou komickou stránkou! Jsou známí tím, že když jsou podráždění, kopou, říhají a plivou! Jejich běžná strava zahrnuje trnité rostliny, které rostou v poušti a které mohou jíst jen díky svým tlustým pyskům. Zbláznili by se do šťavnatých sušených plodů, které tvoří tuto vůni!
Zoologická vůně Velbloud je směsicí tónů, které se vyskytují na Blízkém východě, kde se tato drzá šelma pohybuje! Datle, olibanum, oud, santalové dřevo a další. Obecně voní po sušeném ovoci, vykouřeném kadidlem na lůžku ze santalového dřeva. Kombinace konzervovaného ovoce s pryskyřicí a kadidlem dodává všemu velmi exotickou, cizokrajnou vůni. V pozadí je cítit pudrový podtón, který dodává překvapivě jemný pocit, pravděpodobně díky vynikajícímu santalovému dřevu. A skutečně je z ní cítit, že je "konzervovaná" - znáte vůni lisovaných sušených květin - no, tohle je verze ovoce. Její zpracování dodává vůni nádech dobrodružství, jako zabalené zásoby na karavaně přes Saharu.
Klobouk dolů před Christianem Carbonnelem! Tohle je čisté parfémové umění!
Pusťte si arabskou hudbu, připravte mi kaftan a šátek! Jsem připraven na cestu dunami!
gdeev
Objednala jsem si vzorek s velkými obavami - firma je velmi toxická a podle popisu to mělo být něco dost orientálního a oudového.
Když dorazila, ukázalo se, že je to téměř nejnositelnější vůně této značky. Příjemná, jemná, hřejivá.
Zpočátku sladká až gurmánsky, tón datlí (zřejmě?) ji dělá velmi neobvyklou a zároveň něco z dětství připomínající.
Ale hlavně pak nepřichází žádná živočišnost tak, jak to značka obvykle dělá. Pak, s prominutím, přichází hned ten průser :)). A je to docela příjemné (uf, kam až se dá s touto parfumerií dojít!). Ze série snad "vlastní hovno nesmrdí"? ))
Připomíná mi to vtip, kdy je poručík Rževskij požádán, aby na plese vyprávěl vtip. On ho vypráví: "Pouští jede karavana velbloudů. Jde už dlouho. Je horko. Pak se jeden velbloud zastaví a udělá hromádku. Pak přijde druhý velbloud. Pak třetí a tak dále, dokud všichni velbloudi karavany neudělají svou práci." Velbloudí karavana je tedy v pořádku.
- Promiňte, poručíku, ale kde je sůl?
- Žádná sůl není. Jen písek a hovna.
No, tady to tak je, ale v dobrém slova smyslu)).
Ne, vážně, chuť se ukázala jako úplně normální. Překvapivě )
лиса
Na začátku je spousta lahodných sladkých datlí:) Dále přichází na řadu
teplý, suchý ovocný a živý rondel. Dřevité tóny oudu, skořice, třešňové aroma fazole tonka, santalové dřevo, těžké pryskyřice jsou v ní vhodně a umně zapojeny. Velmi jemně a z dálky proudí kouř kadidla. Gastronomie je slabá a již při patnáctiminutovém doznívání vůně je velmi obtížné ji vnímat. Barvy na mě nepůsobí vůbec. Není hustá ani těžká vůně. Příjemná a snadno se nosí. Vydrží vonět 6 hodin. Pravděpodobně budu chtít lahvičku.
Datle mi připomněla Farah Brecourt.....
Ouch!
Tohle je Zoolog, na kterého jsem čekal, ach ano!!!
Snadno můj nejoblíbenější z celé skupiny, a to jsem je vyzkoušela všechny!
Tak tohle se otevírá velmi podobně jako sušené ovoce. Rozinky, datle, meruňky... a v dálce je cítit něco exotického. Hned cítíte, že je to něco výjimečného a že se chystá odhalit další kouzla a tajemství. Zpočátku působí lehce jako něco z alchymistické laboratoře Black Phoenix a překvapila mě. Je bohatá a hladká a lehce temná. Připadám si jako na marockém trhu s hromadami ovoce a hořícím kadidlem.
Ve fázi schnutí se odhalí TON pryskyřičných aspektů, je tak nádherná a plná zázraků. Cítím myrhu, temný balzámový pocit také a dokonce je trochu kouřová. Je v ní něco velmi temně smyslného a myslím, že je prostě skvělá! Deffo fave so so far. Ta dřevitost je tu taky zatraceně fajn. Ale na mé kůži je to všechno o pryskyřicích. Tajemná vůně, která velmi přenáší.
Takhle si představuju, že budou vonět egyptské trhy a obchodníci na cestě po dezertech. Voní také velmi draze a je z ní cítit bohatství ingrediencí. Prostě úžasná!
Dlouho vydrží a opravdu se začne zintenzivňovat, když zaschne. Mám 10ml rozprašovač, ale tenhle bude v mé sbírce velmi brzy!