Chameleon Zoologist Perfumes pro ženy a muže

Chameleon Zoologist Perfumes pro ženy a muže

tropický
žlutá květinová
mořský

Chameleon podle Zoologist Perfumes je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Chameleon byl/a uveden/a v roce 2019. "Nosem" za touto vůní je Daniel Pescio. Vrchní tóny jsou Ylang-Ylang, Mango, Karambola, Citrón, Fialkové listy, Bergamot a Růžový pepř; střední tóny jsouPlumérie, Kokos, Mořské tóny, Kašmír, Mořská sůl, Kůže, Jasmín, Šafrán a Hřebíček ; základní tóny jsou Vanilka, Pižmo, Dřevité tóny, Santalové dřevo, Jantar (ambra), Opoponax, Pačuli a Vetiver.

Parfumér

Opoponax
Pačuli
Vetiver

Coquita

Chamaleon má voskově květinový vrchní tón, jako byste se dotýkali textury okvětních lístků tlustého květu, kůže karamboly nebo cítili texturu rtěnky při nanášení make-upu. Je v ní hodně krémového ylangu z kokosu (ale realistického, poněkud dřevitého kokosu, ne kokosu na opalování), pod nímž je vyrovnávající trpkost, kterou přisuzuji tropickému ovoci. Cítím také náznak pikantnosti, pravděpodobně z pepře. Když vůně po zhruba hodině vyschne, je dřevitější a sladší a květinové tóny se stávají mnohem méně výraznými a ustupují kašmírovým a pikantním tónům. V pozdním zasychání se naopak objevuje dřevitá vůně vanilky a voskové plumérie, která mi velmi připomíná vůni Sikkim Girls od značky Lush. Všimla jsem si, že v závislosti na teplotě se trochu mění tóny, které vynikají: když je tepleji, je výraznější zelená stránka parfému, zatímco teplo zvyšuje výraznost ylang. Obecně platí, že projekce je dobrá první hodinu nebo dvě, pak klesá na úroveň kůže a zhruba po 7 hodinách mizí.
Chamaleon se mi velmi líbil a považuji ho za zajímavý a snadno nositelný parfém. Je to unisexová, ženská vůně pro denní nošení při vysokých nebo mírných teplotách, s ležérním, žoviálním nádechem, který ji činí pro můj nos velmi přitažlivou. Myslím, že je ideální jako parfém, který vás přiměje myslet na dovolenou v tropech. Ale nenechte se mýlit: nevoní jako opalovací krém nebo mojito. Je to mnohem vyváženější a elegantnější vůně, a to i přes svůj tropický charakter. Myslím, že rozhodně stojí za vyzkoušení, i když si nejsem jistá, zda bych si ji vzhledem k její ceně koupila.

Příjemná: 10/10
Zajímavá: 9/10
Univerzální: 7/10
Originální: 10/10

Ragnar

Chamaleon je malá kapka tropického ráje v lahvičce.

Úvod je intenzivní a lahodný. Díky směsi tropického ovoce a květin je okamžitě patrný letní, tropický charakter vůně, aniž by to přeháněla s přeslazeností, v níž tyto kompozice často klopýtají.
Ylang-ylang zpočátku dominuje, pak se rychle zjemňuje a splývá v hladkou směs, která se nese v závanu vůně jako z tropické džungle. Zřetelně lze rozeznat karambol, plumérii frangipani, kokos a v dálce slaný mořský vánek, který evokuje oceán.
Kokosový tón zde není klasickým plážovým akordem ve stylu opalovacího krému, ale je to dřevitý kokos; zdá se, že se jedná o směs dužiny a části skořápky a myslím, že za to může kašmír.

Vůně je však sladká, ovocná a květinová a navozuje pocit tepla, jako pokožka prohřátá sluncem.
Vnímám také živočišný nádech díky pižmu, které v závěru změkne a odhalí čisté pižmové akordy podobné talku. Právě v této fázi se trochu ztrácí sladkost, což není vůbec na škodu. Chamaleon se stává jemnějším a příjemnějším pro můj nos.

Upřímně řečeno, očekával bych chameleonštější vývoj, ale bohužel se tak nestalo. Chamaleon se od úvodu do konce mění jen málo a na můj vkus je stále dostatečně sladký na to, aby se dal nosit v letních vedrech. Možná večer, s trochou ochlazení, působí rozhodně lepším dojmem.

tigrish

Yeaaah...Je to velmi neobvyklá a kontroverzní vůně! Krásná tropická zahrada, cizokrajné bílé květy, kokosové ořechy a...... někde pod těmi květinami si udělal hromádku koník :XD Zřetelně jsou slyšet tropické květiny a hnůj...V této vůni jsem poprvé ucítila živočišný tón, ale neodradil mě! Naopak, byla jsem velmi spokojená, zejména proto, že "koňský" tón poměrně rychle vyprchá a zanechá "bílý", krémový kokosový základ. Výdrž je dobrá. Doporučuji vyzkoušet!

BlueCredenza

Chladivý, vyloženě štiplavý ylang v koktejlu s omamným frangipani. Právě jsem pro sebe hledala "frangipani" tropickou vůni, protože mi opravdu chybí dovolená a tropy v izolaci. Přečetla jsem si recenze níže a velmi mě překvapilo, že někdo cítí naftalín. Možná je to tady stejný příběh jako u Baccarat Rouge 540, která někomu voní po jahodách a někomu po jódu a obvazech :) A co se týče vůně, tak ta je taky taková. Ale ať tak či onak, měla jsem štěstí. Je to skvělá jižanská sladká a květinová botanická vůně a portrét chameleona v havajské košili to výslovně naznačuje. Nutno také podotknout, že parfémovaný jasmín opravdu nemám ráda. Určitá koncentrace, ve vůních zcela běžná, mi způsobuje bolest hlavy, ale tady je do tropické "party" vetkán s dokonalým nádechem.

Důležitý UPDATE po aktivnějších pokojových střicích a chození na veřejnost. V létě venku zní krásně, zejména v horku. Je také v podstatě jediná ze všech testerů Zoologu (vyzkoušela jsem jich 12), která nedráždí mé domácí mazlíčky. Rozhodně bych měla říct, že mé domácí mazlíčky dráždí většina vůní, které testuji, nejen Zoologist, ale i všechny druhy Guerlain, Hermes a Chanels, o ELDO nebo Art de Parfum ani nemluvě. Voní po babičkách nebo po mužích (tj. vyškrtneme všechny cypřiše, koření a květinové aldehydy), po osvěžovačích toalet (sbohem, akvatiky), po vůních do auta (kůže-dřevo-jantar-oud) nebo po kostele a pohřbech (med, vosk, kadidlo, balzám). Co máme v suchém složení? Svěží ovocné kompoty (sám je už nemám rád), lehké citrusy (bez vytrvalosti), nenápadná gurmatika (musíte si ji najít). A teď, jak se ukázalo, se Chameleon všem "líbil". Uvidíme, jak rychle tester dojde. Možná bych si už měla objednat cestovní velikost. Pokud by to někoho zajímalo, druhý parfém od Zoologist, který nedráždí mé domácí mazlíčky, je Camel.

Khrodino

Zoolog, velmi zajímavá značka s nápady, které mají opravdu potenciál. Jediné, co se mi chce říct, což vlastně není ani pozitivní, ani negativní, je, že jejich nabídka nemá příliš velký vývoj. A to sedí: myšlenkou je přenést mysl do prostředí hlavního zvířete a prostředí je takové, jaké je, nemění se.
Žvanění stranou, tohle je jeden z výtvorů, které se mi líbily nejvíc.
Je tropická, ovocná, se sladkostí tíhnoucí ke kyselosti, kterou jí dodává akord ylang-ylang, manga a kokosu, ale zůstává čistá, průzračná a absolutně nenadýmá. Když si prohlédneme tóny, najdeme květinové a nejasně vodní nuance, rozhodně osvěžující. V "dochuti" je cítit téměř ročník, možná díky kořeněné/aromatické chuti šafránu a hřebíčku. Všechny ostatní tóny upřímně řečeno necítím.
Zběžně bych řekla, že není vhodná ani pro mladé, ani pro běžné nošení, přijde mi velmi elegantní.
Na mě působí docela dobře, s celkovou výdrží asi 6/7 hodin se slušnou projekcí asi první dvě hodiny.

Emorandeira

Chameleon je krásný parfém na jaro. Má výrazný tropický charakter s kokosem, frangipani a mangem, přičemž posledně jmenovaná nota je přítomna zejména ve vrchních tónech. Na druhé straně má jemnou a decentní květinovou část s ylang ylang a jasmínem v hlavní roli, které dodávají směsi větší eleganci. A nakonec má vodní část, která jí dodává svěžest a ubírá na intenzitě, díky čemuž je ideální pro denní nošení a horké podnebí. Základ parfému je sladký a jemný, tvořený dřevy, pryskyřicí a jemným dotekem vanilky. Vůni parfému mám opravdu ráda!
Výtěžnost chameleona je středně silná. Výdrž je středně dlouhá, asi šest hodin, ale projekce je spíše středně nízká. Naprosto unisexová vůně, po vzoru ck one summer, ale s mnohem lepší kvalitou a provedením. Ideální pro typické letní a jarní aktivity a horké letní noci.

Vůně: 9,5
Dlouhá výdrž: 7,5
Projekce: 6,5
Kvalita/cena: 6
Všestrannost: 9
Originalita: 9
Celkové hodnocení: 9

Pax2275

Kupodivu na rozdíl od ostatních zoologických, které jsem již vyzkoušela, má tento parfém omezenou výdrž a nenápadný tropický úvod díky sladkosti kokosu, pak lze vnímat květinové tóny, které dávají představu opálení na slané plážové pokožce, což je to, co jsem měla jako dojem. Pak se pomalu objevují lehké citrusové tóny v celkovém sušení, objevuje se něco jantarového a dřevitého, ale velmi slabého. Zvláštní vůně ve svém stylu

Rosemary14

Nevím, čím to je, ale pokaždé, když tady píšu recenzi na něco, co prostě zbožňuju, jsem trochu nervózní. Vlastně mi běhá mráz po zádech, když cítím tuhle vůni. Je prostě tak úžasná. Je teplá jako snědá kůže na slunci. Rozpouští se jako kokosový olej venku ve slaném vánku. Je HLADKÁ a květinová s těmi tropickými plumeriemi a ylang, pižmem a šťavnatým tropickým ovocem. To všechno už tu bylo v milionech vůní, ale tahle je jiná. Všechny ty bylinné tóny hřebíčku, opoponaxu a vetiveru jí dodávají hloubku zajímavosti. Hodně lidí říká, že cítí něco syntetického, což je podle mě pravděpodobně kožní akordy a kašmeran, který tak může někomu připadat. Ale já mám oba tyto tóny ráda. Skutečně výrazné tóny jsou žluté květiny, kokos, kůže a moře. Zbytek jsou vedlejší hráči, ale jsou pro tuto vůni klíčové, takže je svěží a hustá jako džungle. Díky nim je také jedinečná, stejně jako všechny vůně z tohoto domu. Myslím tím, že když ucítíte tuto vůni, VÍTE, kde se nacházíte. Můžete si prostě představit nádherné letovisko na okraji džungle na odlehlém pobřeží cizího ostrova. Ale ne hojně navštěvovaný ostrov, jako je Havaj nebo kdekoli jinde, kde je to tradiční. Tohle je Madagaskar. Je jedinečný.

trabuquera

Plné pastelové fluorescenční barvy zmrzliny a neonové barvy cik cak, s blýskavými retro syntezátorovými arpeggii a žvýkačkovým nádechem. Silné odstíny původní estetiky Miami Vice z 80. let - a je to bomba.

Hologramová etiketa Chameleon je přesně to pravé pro to, co je - i bez synestezie se mi v jejím sladkém, ale nikoliv mazlavém oblaku plážové zábavy neustále míhaly růžová, aqua, tyrkysová, teal. Cokoli s takovým množstvím ovoce (zvlášť když je to ještě oslazené kokosem) je pro mě nebezpečné území, ale opět musím Zoologist pochválit - dělají něco opravdu zajímavého a chytrého s žánrem, který mi obvykle vůbec nejde. Nějak se nic nepřehání, ani není PŘÍLIŠ falešné, i když se to celé odehrává spíš v jakémsi imaginárním plážovém ráji než v čemkoli, co by se nacházelo na jednom místě v reálné přírodě. Mango i kokos mají reálné tóny, aniž by se příliš vnucovaly. Je to mainstreamovější a smířlivější než leckterý ujetý experiment Zoologist - a přesto je to tak nějak téměř teenagerovská bublinová vůně provedená s dospělou zdrženlivostí a citlivostí. Není tu vůbec nic slaného, bylinného ani mořského, takže to není nějaká skutečná tropická pláž, ale spíš vyladěná, zesílená moderní tropicalia prohnaná přes rozjasňující a vyhlazující filtr. Je to kýč - ale přesto rozkošný.

Na mě to působí žensky a mladě, ale noste, co se vám líbí. Po zaschnutí se stává překvapivě jemnou a pudrovou, což je ještě méně můj typ, ale zůstává zvláštně, bizarně okouzlující. Možná nejblíže z řady Zoologist mainstreamu (a nejblíže ze všech jejich vůní jiné sluníčkově optimistické věci, jako je Hummingbird). Po první hodině se docela rychle rozplyne; na mé kůži vydrží až pět hodin, ale to jsem používala jen malý tester, takže pořádný sprej z plného flakonu může působit silněji. Rozhodně to není koupě naslepo, ale rozhodně mě oslnila tím, jak moc se mi líbila, vážně proti VŠEM osobním preferencím a předsudkům. Opět bravo, pane Wongu!

FridaSuarez

Moje první recenze)
Patřím k těm šťastlivcům, kteří dostali tropické ovoce. A jsou krásné. Obvykle jsou vůně z této kategorie poměrně křiklavé a křečovitě sladké. Všechny ty mangovo-kokosové věci jsou pro mě nenositelné. A u Chameleona je to láska na první pohled).
Měla jsem už 5 vzorků této značky a zhruba jsem tušila, co mohu očekávat. Každý od Chameleonu čekal nepředstavitelnou hru tónů, skoků a lesků, ale koncept značky je trochu jiný. Na americký způsob - obrovské množství tónů a ucelený orchestrální zvuk. Při pečlivé analýze lze vyzdvihnout určité tóny. To je hra této vůně. Někdy je silnější ovoce, jindy zazní dřevité tóny. Celkově se však vůně nemění. Jakýsi luxusní přístup k niche parfumerii).
Od první aplikace se mi udělaly barevné kruhy před očima. Citronovo-pepřový začátek s jemnými tóny ylang-ylang na krásném podkladu jejich tropických květin. Nepůsobí nijak křiklavě, jedovatě ani křiklavě. V blízkosti pokožky už cítíte těžkou artilerii pačuli, vanilky, santalového dřeva. Má jemné ovoce a květinovou svěžest a suchost vetiveru. Vše, co potřebujete ke štěstí. Výdrž je průměrná, ale u takové směsi je naděje, že se vůně rozvoní) Její chameleonství se však pro mě projevilo v úplně jiném pohledu) Každý, komu jsem v čichově šťastném záchvatu podstrčila své zápěstí, aby se podělil o radost z nálezu, mluvil o vůni jako o těžké, retro, "no takové věci máš ráda" apod. Což ve mně vyvolávalo jen zmatení. V celém vyznění slyším ovocně-květinové tóny radosti a štěstí) Vůně se nevymývá, nehustne do základu, nesladí. Pro mou ohnivou pleť je to prostě dar z nebes. Všechny vrcholky se mnou zůstávají až do konce.
Lahvičky kupuji jen zřídka. Tahle bude mým dárkem k narozeninám) Zaslouží si to.

supertw94109

Je to nadýchaná, vzdušná vůně banánových bonbonů, ylang ylang, frangipani a kokosu, která je velmi dobře namíchaná, ne příliš květinová, ne příliš sladká, ne příliš kokosová, prostě tak akorát. Je to jako banánové laffy taffy a Lifesavers s tropickou příchutí, které mám ráda, ale méně sladké a více vzdušné žluté tropické květiny a slunce.
Je mi jedno, že není tak složitá, voní na mě zářivě a šťastně a skvěle mi zlepšuje náladu. Je také sladká, aniž by byla mazlavá, což není nejjednodušší zvládnout. Také je tu konečně parfém s kokosovým nádechem, který mi nevadí, plynule se prolíná s ostatními tóny a není cítit jako opalovací krém nebo opečené makronky.