Squid podle Zoologist Perfumes je Aromatic Aquatic vůně pro ženy a muže. Squid byl/a uveden/a v roce 2019. "Nosem" za touto vůní je Celine Barel. Vrchní tóny jsou Kadidlo, Amyl Salicylate a Růžový pepř; střední tóny jsouInkoust, Mořská sůl a Opoponax ; základní tóny jsou Ambra, Benzoin a Pižmo.
Přečtěte si o tomto parfému v jiných jazycích: English, Deutsch, Español, Français, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, 日本語, Nederlands, Srpski, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.
Parfumér
Značka Zoologist Perfumes
Squid Zprávy
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze
AliciaLapine06/13/23 14:36
No, není to na rande. A není to do práce. Je to čistě výklenek, čistě pro mě. Vím, proč ji potřebuji konkrétně já, ale těžko říct, proč by taková vůně mohla být potřeba PRINCIPOVĚ.
Sůl. Sladkost. Ochutnat inkoust, to dělala spousta lidí, když jsem byl malý. Ne inkoust, ale fixy. Inkoust se rozlil ve vlně. V té vlně se něco pohybuje. Mořští tvorové. Je to živé! Je to na cestě kolem ponorky, aha, těsně ji to minulo. Mimochodem, co s tím má společného ponorka? Námořnictvo, knihy z knihovny, technické výkresy. Je to zatraceně studené! V té vaší knihovně. Co chcete, je to severní město. Jaké město? Tohle... to, které jsi právě vymyslel. Moře šplouchající na jeho žulové břehy, přístav hučí a voní mazutem, kovem. Je to vůně, která se dokonale shoduje s nějakým mým hluboce osobním snem. Voní jako inkoust - inkoust z olihně? Nebo inkoust, který bude použit k napsání toho románu, v němž to město žije v dešti, v němž to moře šplouchá u nábřeží, v němž kdesi hluboko a hluboko plují ponorky na sever a osamělá chobotnice plave, zvědavá.
SofiaTeddy06/09/23 15:06
Ačkoli nemám ráda marinády, tento parfém mě okamžitě zaujal a po jeho použití i mou psychiku. Je to obklopující vůně schopná vyvolat hluboké, primitivní rozrušení.
Temná, nekonvenční, s krásným tónem růžového pepře, který proniká temnotou. Troufám si říct, že lovecraftovská!
Olfactory Memories06/09/21 01:48
🔎👃🏻 PRVNÍ DOJMY 👃🏻🔍
Ano, chápu a dokonce sdílím myšlenku, že každý nos je svět sám pro sebe, že o chuti není nic psáno atd....
Ale promiňte, ale říct, že tohle smrdí rybinou, je podle mě absurdní.
Že je to "vzácná" vůně? Ano.
Že nemusí být příliš univerzální? Ano.
Ale prosím, nepředstavujte si, že to voní po mořských živočiších, protože to tak není. Navíc například Aqva od Bvlgari má se svým tónem mořských řas více tohoto tónu než tato kompozice.
Squid, abych to shrnul, protože má více nuancí, voní po kadidle + jantaru + inkoustu + soli + mořských tónech. Tento výpočet nás vede k tomu, abychom si představili životní prostředí chobotnice (nikoli však její vůni). Hluboký, temný oceán, skály, kde se chobotnice ukrývá, její inkoust,...
Kupujete naslepo? Ani náhodou.
Téměř nutnost vyzkoušet? Pravděpodobně ano.
🌟🌟🌟
Krishna200005/08/21 17:01
Nejprve vůně kadidla. Pak převládl zápach mokrého asfaltu.
Při pohledu na složení parfému jsem uviděl indický inkoust. Všechno to tam bylo.
Po 30 minutách byla stále cítit vůně inkoustu (mokrého asfaltu) a soli. Mokrý asfalt z pobřežní aleje.
Velmi náročná vůně. Není pro každého. Vyzkoušejte ji jako první.
Fixace: 8 (10 h)
Projekce: 7 (2 h)
Kvalita: 7
Rozptyl: 6. Velmi otevřený a slabý. Musím hodně stříkat.
Ragnar04/28/21 09:57
Jakmile mám na sobě chobotnici, vytvoří se mi v mysli obraz nejhlubší propasti. Ocitám se ponořený v temně modré propasti, kam už sluneční paprsky kvůli hloubce neproniknou, a všude kolem jen ticho. Obraz, který je chvílemi znepokojivý, chvílemi klidný; záleží na náladě. Faktem je, že in jus je moře.
Otevření mého nosu je lehce živočišné ještě předtím, než se objeví kadidlo a růžový pepř.
Sůl a ambra se také okamžitě odhalí, aby dodaly pocit moře.
Animální vůně v úvodu je stejná, jakou nacházím v l'air de rien; animální vůně, která zůstává v pozadí, protože kadidlo a růžový pepř převládají se solí a ambrou.
Dočetla jsem se, že inkoustový tón se často obnovuje pomocí dubového mechu, což je tón, který je přítomen v l'air de rien, stejně jako klasické pižmo. Je to tedy akord vytvořený těmito dvěma pižmy, který vytváří vůni, kterou můj čich vnímá jako živočišnou. V žádném případě se nejedná o nepříjemnou vůni.
Jak se vůně vyvíjí, získává lehce kouřový, balzamický, jantarový charakter, to vše chytře zkombinované s hlavním charakterem, kterým je slaná mořská vůně.
Není to klasická svěží letní, vodní vůně, připomínající prostředí středomořského pobřeží, možná s lehkým mořským vánkem. Nic z toho.
Opakuji, je cítit hlubokým mořem, tmavě modrou barvou, jakou má i jus.
Opravdu velmi dobrá a výkonná.
Chesheer02/22/21 04:21
Seznámení s tímto zollogistem jsem odkládal, jak jen to šlo. Nemám ráda námořnická témata v parfumerii obecně, což znamená dobře vůbec. Nemám ráda výrazné šedé jantarové, námořnické tóny. Zřejmě jsem lesní šiška, ne mušlička 🤣🤣🤣🤣. Celkově se mi vůně moc líbila. Protože to není typický člen slaně-vodní rodiny. Je hřejivě sladká a kouřová. Pokud je v ní moře, je inspirována šedomodrou barvou tekutiny. A ta barva je spíš z modrého birosu, tam býval takový voňavý inkoust, chemicky. Přesně to, co očekáváte, a to, co dostanete, dává chuti zajímavý efekt. Čekal jsem mrtvou rybu s mouchami a dostal jsem pryskyřičnou gurmánskou s inkoustem. Mua 😘
meg082507/17/20 15:39
Možná přijdu na mizinu se všemi vůněmi Zoologist, které si chci koupit. Právě jsem otestovala Squid a přidala jsem si ji na seznam přání. Není to ta vodní, kterou jsem očekávala. Je to slaná mořská vůně, ale je také teplá, balzamická a kouřová. Wow! To je ale kombinace. Miluju ji! Nepodobá se ničemu, co jsem dosud vyzkoušela. Moc se mi líbí i ten inkoustový nádech. Myslela jsem, že bude příliš hořká, ale není. Vlastně je docela jemná. Výjimečná!
Emorandeira05/23/20 08:53
Parfém je zcela odlišný od ostatních... i když má určitý mořský charakter, pro mě nejvíce vyniká kadidlo, balzamické a velmi kouřové kadidlo. Pro mě má tedy parfém dvě části: mořskou a slanou, kterou tvoří ambra a inkoust, a balzamickou a poněkud sladkou, kterou tvoří kadidlo, benzoin a opoponaco. To jí dává určitý charakter, který mi připomíná parfémy jako interlude od amouage nebo black afghan od nasomatto, aniž by se jim ovšem podobal. Mořský nádech není typicky svěží a oceánský, ale připomíná mi spíše vůni mořské vody nebo dokonce samotných ryb... Na začátku má pointu, která mi trochu připomíná vůni, kterou dostanete, když rozkrojíte čerstvou chobotnici, i když příjemným způsobem. Osobně to není vůně, kterou bych ráda nosila, i když uznávám její kvalitu a originalitu. Také jako umělecké dílo v parfumerii ji považuji za špičkovou.
Výdrž je velmi dobrá. Postupně ztrácí mořský charakter a to, co zůstává na konci její životnosti, je především balzamický a kadidlový charakter. Vnímám ji jako unisex, i když možná spíše na mužské straně a asi spíše pro každodenní použití. Vzhledem ke své intenzitě by mohla být vhodná i pro noční použití, ale na noční schůzky a flirtování už tolik ne, protože vůně podle mého názoru není vůbec sexy.
Vůně: 7,5
Originalita: 10
Celkově: 8
Will Al_jinn04/06/20 15:39
Stupeň originality 10
Celine Barrel jako vždy uhodila při vývoji vůně hřebíček na hlavičku.
Jak neuvěřitelný parfém, otevírá se jako mořský vánek s deštěm; nutí vás cestovat na pobřeží, aniž byste se zvedli ze židle.
Je to svěží parfém s útulným sušením benzoinu s nádechem ambry, která se chová spíše jako cetalox, doprovázený lehkým apoponaxem, který je zemitý s něčím, co připomíná inkoust chobotnice rozpuštěný ve slané vodě.
Tento parfém je úžasným zážitkem.
Fixation 10
Projekce 10
Siláž 10
Všestrannost 10
Lervin04/04/20 13:53
Osobitá, umělecká vůně s dvojím či ambivalentním aroma, je slaná a zároveň lehce nasládlá; je jasná jako průzračnost krystalků soli, ale zároveň temná jako hlubiny oceánu, představuji si, že je to díky tónu inkoustu nebo kadidla. Je to zkrátka mořský parfém, ale ne v tom svěže-vodním smyslu, na jaký jsme běžně zvyklí, je hlubší a tajemnější, jako bychom mluvili o propastné zóně. Jiný parfém, dobře udělaný ve svých ingrediencích, další úspěch domu Zoologist.
Vůně: 8
Originalita: 9
Všestrannost: 7
Kvalita: 9
Cena: 6
Design (lahvička): 10
Hlavní tóny, které vnímám: sůl, kadidlo, inkoust a v pozadí něco sladkého, co si nedokážu spojit s deklarovanými složkami.
Emoce / pocity: dualita, rovnováha
Pax227504/02/20 22:15
Zvědavý ostrý inkoust otevření intenzivní a tvrdé s náznaky soli téměř nepříjemné, pokud si přičichnout zblízka pak, jak to začne usadit.. vnímatelné tóny kadidla vyjdou ale těkavá věc vnímatelná z 20cm jak uplyne hodina přejde do velmi gurmánské sladké jantarové 12 hodin uplynulo a je stále velmi vnímatelná považuji ji za velmi zajímavý parfém (každý můj názor je založen na mé kůži takže je to zcela osobní jak všichni víme každý parfém je jiný podle kůže nebo ph a cmq je velmi dlouhotrvající siláž nn příliš vtíravá 😜
jaaakeL11/13/19 17:36
Další mistrovský výtvor Zoologa. Myslím, že to, čemu lidé u této značky často nerozumí, je skutečné umění, které se v jejich vůních odráží. NEJEDNÁ se o zaběhnutou napodobeninu Bleu de Chanel jako každá jiná vůně, která je dnes na trhu. Tato vůně vypráví příběh, od začátku do konce, v celé své šíři.
Ano, úvod JE velmi oceánský a skutečně se zdá, že napodobuje "rybí" vůni - ale ne tak, jako byste strkali nos k mrtvé rybě. Růžový pepř vás zasáhne do zadní části nosu, zatímco salicylát do přední, což znovu vytváří onu kořeněnou/sladkou/mořskou vůni. Ta je však poměrně krátká - maximálně asi 5-10 minut, a přesto je docela příjemná.
Sůl a inkoust se velmi dobře snoubí s ambrou, která je podle mě stále pravděpodobně jednou z dominantnějších tónů parfému. Jak podotkla jiná recenzentka, není to jen "vodní", protože opravdu přechází v teplou, pryskyřičnou vůni, která vydrží déle než kterýkoli z předchozích tónů.
Když se nad tím zamyslíte, opravdu to vypráví příběh chobotnice, a proto je to ART.
-Nejprve je tu mladá chobotnice, svěží a "rybí vůně".
-Je z ní dospělá chobotnice, která plave ve slaném oceánu a při útěku před dravci se za ní táhne vůně inkoustu.
-Nakonec je chobotnice ulovena velrybou, z jejíhož trávicího traktu se vytvoří nepolapitelná ambra. Tato ambra zraje v oceánu a nakonec se dostane na břeh, kde ji prohřeje slunce a promění se v něco cenného.
Umělecká vůně. Není pro každého, ale je skutečně inspirativní.
gdeev09/13/19 11:31
Konečně ke mně připlula tato chobotnice!
Od začátku sůl, hodně soli. Ale ne kamennou, nýbrž mořskou, kuchyňskou, velmi jemnou. A víčko voní po černém pepři v duchu stejnojmenného KdG.
Pak se docela výrazně objeví inkoust. Nejvíce inkoustu pro mě předtím měla Fueguia 1833 "Ink Monkey", a teprve po "Squid" tam ten inkoust taky plně vidím!
A pak už je jasné, že jsou to všechno prvky té velmi šedé ambry. Která obecně září tolika odstíny...... Moc pěkné!
V určitém okamžiku začnete zachycovat výraznou kulinářskou složku. Jen ne tu standardní gurmánskou cukrovou, ale z kategorie té umami chuti, částečně asi i chuti mořských řas.
A pak obecně přichází to, čemu říkám "nakládaná noční zelenina". Velmi sytá tmavá chuť červeného dřeva.
A je to všechno velmi zakulacené, jemné, kostrbaté. Velmi dobře se nosí!
Žádná zkažená ryba, žádná rybí omáčka nebo krabí tyčinky. Prostě velmi haute cuisine! Mimochodem, teprve teď jsem si uvědomila, že co se týče této složky haute cuisine, trochu se překrývá s rovněž megalomanskou Epice Marine Hermessence. Mínus zira, plus... ambra, ano, především ta ambra!
Opravdu stojí za vyzkoušení.
A ještě jedna důležitá věc. Wong napsal, že chtěl vytvořit vůni, která by byla co nejvíce "smutná", a přesně k tomu se parfumér přiklonil a odmítl všechny varianty, které měly jakýkoli náznak světla a průzračnosti. Já v ní tedy žádný smutek, natož depresi necítím. Divná ano, temná ano, introvertní možná ano. Ale žádný smutek, a to je taky skvělé )
sharon.ramsey.90008/09/19 12:43
Velmi odlišné, velmi krásné . Snažím se ji popsat, protože se tolik nepodobá žádné vůni, kterou jsem předtím cítila. Krásná bavlna, kadidlo, pižmo ve slaných rajských vodách. injekce inkoustu a ambry. představte si, že plujete na slunci po průzračně modré vodě a nad hlavou se vám vznáší svěžest lnu a velmi lehké odlišné kadidlo, naprosto uvolňující vůně a velmi snadno se nosí. další velmi důstojný přírůstek velmi důstojného parfémového domu.
Room 1015
Jeroboam
Kun Amo
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem