Parfémy: 121K

Hodnocení uživatelů
Hodnocení

Kdy nosit

Hodnocení parfému 3.59 z 5 s 6,608 hlasy

Agent Provocateur podle Agent Provocateur je Floral Woody Musk vůně pro ženy. Agent Provocateur byl/a uveden/a v roce 2000. "Nosem" za touto vůní je Christian Provenzano. Vrchní tóny jsou Indický šafrán a Magnólie; střední tóny jsouMarocká růže, Vetiver, Egyptský jasmín a Gardénie ; základní tóny jsou Pižmo, Cedr a Jantar (ambra).

Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

Miss-Tress

Podpis je následující.
Parfém, který budete nosit do krajnosti, který budete zrazovat s ostatními, protože jsme nevěrní, ale který bude vždy ve vaší parfumerii, který když si ho nanesete, splyne s vaší kůží, který když zavřete oči a představíte si ho, jste to vy.
Kolik blahopřání jsem podepsala s Agent Provocateur, jen tak... staromódní zvyk divy, který je pak dokonale v souladu s tímto parfémem. A teď jsem se přistihla, že ho zase hojně stříkám: na krk, zápěstí, polštář, všude, a přitom poslouchám Flower Duet od Lakme'.
Ano, v minulosti jsem ji recenzovala, mluvila jsem o kadeřích a ne kadeřích, možná jsem ji nikdy dostatečně neoslovila. Dodnes přemýšlím, kolik řemeslného umu se za ní skrývá, a stále pátrám po 'podobných vůních'. Pak jistě, experimentovala jsem se všemi historickými chypre, přešla k čistým a svěžím květinám na jaro, dokonce jsem padla do frivolní náruče dívčí noty par excellence, maliny.
Ale on.
Ten je pro mě božský.
Se svým hořkým, téměř léčivým, božsky rozkladným puncem. Temný, obklopující, živočišný, víc než živočišný. Něco, co má blíž k vůni než k pachu. Tohle bylo před sušením. Šafrán a dravé pižmo, žádné slevy, žádné polovičaté míry. Bomba. Pak se z ní stává úplně jiná vůně. Rozvíjí svou nenapodobitelnou prašnou, vyschlou růži, vzpomínku na růži. Na jeden večer. Na lásku. Zůstala někde na dně.
Pak pudr, pudr a růže. Krajka a rtěnka. Svědomitost a záhuba.
Klasické, ztracené. A pak to začne být sladké, mlaskavě sladké, téměř prosté.
Nikdy nebyl vytvořen smyslnější parfém než tento, jsem přesvědčena. Technicky vzato je to orientální vůně tisíce a jedné noci. Kdybychom se zaposlouchali do tónů... šafrán, marocká růže, egyptský jasmín. Sen tisíce a jedné noci (Procenzano rád buduje orientální vůně) a ne. Je to extrémně západní, starý Hollywood.
Vsadím se o cokoli, že Marilyn by Chanel 5 opustila, jen kdyby se tato vůně vyráběla dříve.
Mamma mia.
A šokující je, že se jako niche parfém neprodává za hvězdná čísla.
Pro mě to je a zůstává TEN parfém.

Didier88

Nevím, jestli to byl záměr parfuméra, ale v kostce tento parfém dokonale vystihuje vůni ženy po velmi intenzivním sexu, kdy se její parfém mísí s potem a parfémem velmi mužného muže, kterému testosteron vytéká z každého póru. Je špinavá v tom nejvulgárnějším slova smyslu, ale hypnotizuje vás a přivádí k šílenství touto vůní, která je tak... tak... špinavá!!! Není tu žádná sladkost, žádný mastek, jsou tu jen FEROMONY!!! Kořeněný, živočišný, uzavřený, špinavý. Pro pár vyvolených, pouze pro sexuální použití.

Nine Inch Nails - Closer (přesně vystihuje atmosféru této divoké vůně)

emerson10

Koupil jsem si to jako 18letý panic, který si myslel, že by to mohlo pomoci mým šancím. Osobně jsem si myslel, že to voní jako dokonalá kombinace starého člověka, moči a něčeho, co jsem nedokázal přesně pojmenovat.

Říkal jsem si, že uvidím, jestli to bude fungovat. Nikdy nezapomenu, jak jsem si to stříkala před předehrou a moje kamarádky říkaly: "Fuj," a já na to: "Ne, jen počkej, uvidíš". No a o pár minut později jsme dorazily k tomu klukovi do bytu a všechny se na mě vrhly jako můry na svíčku a říkaly: "Páni, ty voníš úžasně." A já jsem si říkala: "To je skvělý, to je skvělý." S kamarádkami jsme po sobě střelily pohledem a rozesmály se.

Přišla jsem tu noc o panenství? NE, lol. Ale zpětně už vím, co byla ta nepoznatelná vůně: sex.

NA KOM SI TO PŘEDSTAVUJI:
Na kohokoli, kdo potřebuje přerušit období sucha. Osobně doporučuji navrstvit ji na cokoli, co máte na sobě. Je TAK silná, že bych řekla, dejte si svůj běžný parfém, jak to děláte, pak nastříkejte tohle do vzduchu a projděte se tím. Přímo na kůži bych ho nedávala. Je to TAK ostré.
HODNĚ ŠTĚSTÍ NA VAŠÍ CESTĚ.

Artnews

Bylo o něm řečeno tolik) a ano, zaslouží si takovou pozornost! Ostrost, babiččin chobot či cokoli jiného, co člověk slyší, hovoří jen o nedostatečně vyvinutém čichu z různých důvodů, ať už je to nedostatek zkušeností, nezájem o učení atd. Nádherně provedené, zajímavé, pestré, ženské, není to ani oldschool, jen krásné pokračování tradice. Ve skutečnosti je moderní, krásná a osobitá. Nadávají na ni ti, kteří jsou zvyklí na "nicky", v nichž je často na začátku základ, pak stopa nebo bez ní, ale řídký chemický parfém, a pak po 3 hodinách nevysaje nic, nebo v extrémním případě vanilin. Agent je vůně své doby a zůstane stejně ikonická jako Opium, Poison a mnoho dalších. Stane se klasikou? To nedokážu říct, ale svou stopu v dějinách parfumerie už zanechala. Může se vám líbit, nebo nemusí, vůně jsou subjektivní, ale krása jejího otevření, její dobrota a kouzlo jsou chvályhodné. Všeho do času, potřebuje podmínky stejně jako mnoho dalších nezapomenutelných parfémů. Zkuste ji aplikovat na podzim, nebo když nesměle přechází do nejchladnějšího období roku a když ještě nemáte na dlaních a rtech sněhové vločky. Podzim se z posledních sil brání zimě při jejím (zimním) prvním neodbytném pokusu o prosazení svých práv. Oblékněte si kašmírový kabát, kožené rukavice a agenta, vyjděte z domu do tohoto mrazivého vzduchu, do spadaného tabákově zbarveného listí, lehce posypaného nedávným sněhem, který se tak útulně a právem usadil v parcích, a uslyšíte tu nádhernou vůni. Bude promlouvat vaším hlasem, její luxusní tóny se objeví ve vašich slovech a barvě hlasu - tóny elegance, bez stáří, bez vulgarity a bez křiku. Váš obraz a váš dech s ní splynou, a to v tento chladný den, kdy vlhkost země dává pocítit všechny nejlepší vůně přírody, kdy se vzduch poprvé rozezněl teprve tak brzy ráno a o něco později tenká sklenice ledu roztála a odhalila malá "jezírka" na vaší cestě, ve chvíli, kdy kouříte svou první cigaretu nebo pijete kávu a vydechujete páry, ve chvíli, kdy usychání stromů už nepřináší smutek, protože zasněžené ostrovy ti tak dobře a jasně připomněly, že zítra bude krásná bílá zima, a ta už dnes začala, pak v těchto minutách uslyšíš jeho krásný a nezapomenutelný hlas, který vlastně bude patřit tobě.

Evadine95

K tomuto parfému mám vztah lásky a nenávisti.

Koupila jsem si ho naslepo, protože jsem si myslela, že to bude smyslný parfém s převládající vůní růží.

Když jsem ho dostala, byla jsem velmi nešťastná, protože měl silnou vůni kadidla, která se mi vůbec nelíbila (není to můj styl parfémů).

Postupem času se mi začala líbit víc, protože v některých chvílích cítím velmi sytou vůni růží, ale v jiných zase velmi silnou vůni šafránu, což mě trochu odrazuje.

Vůně je skvělá a vydrží poměrně dlouho. Je určena pro zimní použití a mohla by se používat jak přes den, tak na noc, ale pozor, množství může být ohromující.

Nedoporučuji ji dávat lidem, kteří nejsou milovníky parfémů.

Ella

Myslím, že jsem hlasem mimo sbor, ale naše cesty se s A.P. nikdy nezkříží. Parfém postavený na bohatých a "těžkých" tónech se otevírá s opravdovou agresí; drzý a přehnaný, ohromil mě a promítal mi v mysli obrazy, které nejsou zrovna decentní. Čich, jak víme, má obrovskou moc nad fantazií a evokací a u mě hrál kartou, která putovala až na hranici přípustného. Nevyhodil jsem muillette, hodil jsem ji do tašky a zůstala tam několik hodin. Zde začíná druhá polovina parfému, "teplota" klesá o několik stupňů a přestává být smrtícím snivcem. I přes její zmenšení se mi stále nelíbí. Je příliš štiplavá, pronikavá, neztrácí své drzé srdce, i když teď spíš než provokuje, pomrkává, s něčím ironickým, jakoby vrženým pohledem a lehce posměšným úsměvem. retro chuť se mi líbila, ale to nestačí na to, abych se stala obdivovatelkou její vybuchující osobnosti.

Yadorán d'Vinea

Agent Provocateur je vlajkovou lodí vůní stejnojmenné firmy, která své vůně ve svém celku argumentuje jako doplňujícími prvky a inspiruje se kousky spodního prádla, které sama vyrábí; dává tak pochopit s menšími překážkami, že Agent Provocateur hodlá nabídnout nejdivočejší vizi růže prostřednictvím spojení exotických, temných a agresivních prvků.
Světská tělesnost vůně je ve výsledku interpretována k dokonalosti a Agent Provocateur by klidně mohla být tou nejšpinavější, nejživočišnější, nejexotičtější a nejodvážnější růží, jaká kdy byla použita (na pomezí růží z Maroka).

Když zcela pomineme magnólii, vrchní tón se zcela spoléhá na šílenou explozi šafránu, zemitého, kořeněného šafránu (s obrovským nádechem martini), který se pomalu vkrádá, aby vykouzlil srdce vůně.
Následně se vynoří nóta růže s obrovskými odlesky suchého vetiveru, nicméně dřevitá příchuť přetrvává s velkým odporem, takže vůně nabývá ostrých a štiplavých tónů, jak ji nejasně "osvěžuje" nóta růže, v této fasetě se objevují pruhy květinového pižma ve spojení s dřevitým klopýtnutím (z pozdější cedrové nóty).
Pak končí pověstným živočišným pižmem, které má daleko k čistému a rozbředlému použití stabilnějších vůní (jak by mohly být vůně jako Noa od Cacharelu), je to špinavé, hladké a mastné pižmo, nesmírně pronikavé a požitkářské, vůbec ne pučistické nebo rezervované, hrozící vulgaritou, je to naprosto výrazná a světová vůně (nevnímám žádné zbytky jantaru).

Agent Provocateur se zrodil jako živelný doplněk ke kousku dámského spodního prádla, což dokonale naplňuje jeden z nejtělesnějších, nejživočišnějších a nejotevřenějších sexuálních parfémů, které 21. století nabízí. V Agent Provocateur není nic svěžího, nic sladkého, nic zeleného a už vůbec ne vodního, je to výrazně živočišná vůně se zemitými, jemnými květinovými podtóny; to vše zabalené do základu, který (údajně) evokuje granátové jablko (což dává smysl, když si uvědomíte, že pro aplikaci vůně je třeba odstranit stužku, která doprovází rozprašovač).

Není to vůně zdrženlivá, není to vůně abstraktní, není to vůně intelektuální a je téměř opakem vůně jemné, Agent Provocateur je agresivní a archaická, je to svůdná a nestydatá bestie, která má jen málo respektu k ostatním, lehké a jehlové podpatky v kombinaci s rudou rtěnkou a síťovanými punčochami, máloco závidí své konkurenci (paradoxně mám pocit, že kdyby měla být genderová, byla by dokonale unisexová).
Výrazně silná stopa a dlouhá výdrž (stejně jako u naprosté většiny vůní Agent Provocateur).
Nelze se v ní koupat, natož ji nosit v neformálním kontextu (skládá se spíše z formálních temperamentů), ačkoli nic z toho nezastírá konzistentní vůni, kterou Agent Provocateur je.
Cena je, jak už to u této značky bývá, tak nízká, až uráží.

Henriette

Coriandre miluji již několik let (a počítám, že asi 40), používám ho, aniž by mě omrzel a aniž by nadšení vyprchalo.
Ale ani Coriandre ze vzpomínek už není on, a tak jsem oslovila tento od Agent Provocateur v naději, že najdu nějakou podobnost se svým starým přítelem.
Hm, ano i ne.
Agent Provocateur se otevírá velmi agresivně, téměř vulgárně; ten kyselý tón šafránu mi moc nesedí, vím, že je to velmi módní, že je to ceněný tón, ale já šafrán mimo rizoto nemusím.
Ještě že téměř okamžitě odchází a přináší s sebou tu lehce agresivní kyselost.
Pak přichází téměř mužný vetiver zmírněný nějakými květinami, které kromě růže nedokážu identifikovat, a právě tady začíná možnost přiblížit se Coriandru: poněkud nestydatá růže, vůbec ne nevinná, smíchaná s nějakým kořením.
Pokud jsou si ty dvě vůně podobné, Coriandre je nevinná holčička, Agent Provocateur je dvouletá sestřička, která už kouří a bez velkého přemýšlení souloží.
Končí v ambrovém, pižmovém základu, který dlouho vydrží a který mám moc ráda.
K řadě Agent Provocateur jsem se přiblížila teprve nedávno ve snaze aktualizovat svůj poněkud příliš nostalgický (abych neřekla staromódní) šatník; přiznávám, že tyto výtvory (alespoň ty, které jsem vyzkoušela) jsou nejlepší v sušení, které je proměnlivé, dobře udělané, velmi dlouho vydrží.
Samozřejmě je třeba nejprve překonat slepou uličku vždy velmi agresivních úvodů, které naštěstí pro mě trvají velmi málo.
Zbytek je krása.

Niti

Vidím, že nikdo nemá na tuto vůni názor. Včera jsem ji dostala a byla jsem ohromená?
Nejsem si jistá, jestli někomu připomíná portrét dámy (Frederic Malle)?
Myslím, že je to mladší sestra této. Nevím, jestli se mi líbí, miluju ji nebo ji nenávidím.....
Líbí se mi její počáteční výbuch, čistý šafrán, ale nelíbí se mi její vývoj. Kdy se najednou usadí květiny a trochu nádech cedru. Nevím, jsem stále zmatená. Od včerejška ji nemůžu přestat cítit, jako bych na ní byla závislá...
Budu s ní pokračovat v těchto dnech, až nebude moc horko. ....

Jerrythecat

Omlouvám se, dámy, ale tentokrát mě budete nenávidět, protože Agent Provocateur je prý vládce svůdných, uber sexy a ultra ženských parfémů a já, muž, vám ho opět kradu.
Od první chvíle, kdy jsem k ní přivoněla, jsem byla fascinovaná: ne kvůli sexy marketingové image, kterou má vyvolávat, ale spíš kvůli neobvyklé kombinaci vonných vrstev, které toto mistrovské dílo síly vytváří.
Podle mě je AP předchůdcem všech oudových vůní, které se dnes vyrábějí, a svou podstatou má spíše androgynní image. Zda by ji mohla nosit žena s nohama vysokými jako Eiffelova věž v podvazcích, jehlových podpatcích a se střapci na bradavkách, nebo chlupatá svalnatá motorkářka s tetováním po celém těle, je v podstatě jedno. Je to prostě mistrovské dílo. Četl jsem pár komentářů, že AP smrdí jako špinavé spodní prádlo... Vážně? Kdyby takhle vonělo moje špinavé spodní prádlo, tak bych ho nemusel prát a jeho prodejem bych vydělal majlant! Všechny tyhle nesmysly jsou čistý slizký marketing, který této krásné a sofistikované vůni neslouží. Konotace s prádlem nemá s tímto parfémem nic společného. Kdyby ji vyrobil Chanel, Dior nebo Guerlain, byla by v myslích lidí vznešená, krásná, tajemná. Protože je to vůně spodního prádla, lidé ji vnímají jako sex v lahvičce, čímž riskují, že bude trochu vulgární. Je mi líto, ale všechny parfémy mají přispívat ke svádění, otevírat osobnosti, ale hlavně způsobovat, aby se ti, kdo je nosí, cítili dobře uvnitř i navenek.
AP nemá nic vulgárního a není to sex v lahvičce. Je podceněna svým marketingovým pojetím, které bohužel přispívá k jejímu pádu. Koupila jsem si dvě 200 ml parfémované vody, každou za 29 liber... Před deseti lety by mě pravděpodobně stála každá 100 liber. Proč? Protože lidé pravděpodobně považují AP za vulgární.
Někteří lidé, kteří jsou na míle vzdáleni tomu, aby si mysleli, že je to AP, se mě ptali, co mám na sobě. Když jim to řeknu, nevěří mi.
Je mi jedno, že to někteří lidé nesnášejí nebo si to spojují se špinavými kalhotkami. Jen doufám, že jsem jediný "gay ve vesnici", který nosí tuhle krásu, protože se díky ní cítím opravdu jedinečně, a když ji budu nosit, budu i nadále dostávat spoustu komplimentů!
Ať žije Agent Provocateur!

AndreFD

Exploze šafránu v kombinaci se smyslným a ohromujícím květinovým tělem. Parfém, který vyzařuje skryté motivy sexy, téměř vulgárním způsobem. Zakončuje ji pižmová dřevitost, lehce oslazená jantarem zabaleným do dalších květin.
Vůbec ne sladká. Parfém, který se nosí při zvláštních příležitostech.
Líbil se mi :)

alicepolice

První věc, kterou byste měli o AP vědět, je, že to není nóbl růže. AP je růže, která poznala ošklivou stránku světa a jeho lidí - ví, že nikdo není hoden její důvěry, ale také ví, že není lepší než oni. Žije v realitě, kde nikdo není v bezpečí před ublížením a kde každý musí na někoho hrát špinavou hru, aby se zase prosadil.

Je to hořká vůně, která zároveň září jakousi poskvrněnou a zlomenou krásou. Růže je po celou dobu velmi silná a vytrvalá, s kyselým okrajem. I když jsem byla zpočátku zděšená, Agent Provocateur se stal mou absolutně nejoblíbenější vůní.

Ivanete

Tohle není nic pro slabé povahy!
Zpočátku mi to připomínalo ty velmi staré parfémy, tak před 30 lety.
Možná to zní jako kadidlo, ale ne takové, jaké mám ráda.
Je tam vůně mechu (který tam není) s velmi silnou šafránovou příchutí.
Orientální chypre? (směje se).
Zachránil mě vzorek, málem jsem si ji koupila, protože jsem na ni byla zvědavá.
Pokud je tato recenze něčím výstražná, budiž varováním: nikdy nekupujte potmě!
Osobně (vkus je vkus) jsem tento parfém nesnášela, na kůži mi voní jako hořký bylinný lék, velmi hořce.
O projekci a výdrži nevím, protože jsem s ním nevydržela ani 20 minut a musela jsem si umýt ruku.
Možná se po té době zlepší, ale já nemám trpělivost na parfémy, které se po té době zlepší.... trápení.
Jediné, co mě opravdu dostalo, byla nevolnost.
(Omlouvám se těm, kterým se líbí, ale parfém nemůže žít jen z komplimentů).
Úroveň zamilovanosti: žádná.

Avaria

Myslím, že ze všech milovníků Agenta jen málokdo rozpoznal tohoto zákeřného svůdce od první zkoušky. Protože při prvním napěnění nemůže způsobit nic jiného než "FU". Ale dejte mu čas a věřte mi, že vás nejednou překvapí. Takové krásné odhalení jsem nečekal. Opravdový chlap. Sex s příchutí.
To je skutečná vášeň. Pichlavá růže v pižmu. Možná dvoumetrová stopa. V každém ročním období jsi hlavní ty. Vytrvalost je vynikající. Obecně platí, že pokud ji v ranním parfému (za předpokladu, že vám opravdu sluší), ostatní ženy stojící vedle vás šanci zastínit vás svou vůní budou mít velmi malou.
Ale pozor, šumák je nesmírně zákeřný, místy drsný. S některými se chová jako naprostý šmejd. Obecně platí, že experimentujte.

zina

429 lidí nalezlo podobnosti s Koriandr. Proč na jeho stránce není žádná kontroverze ohledně sexuality? Protože Coriander není výrobce spodního prádla? Masová psychóza se podobá kočičím koncertům a psím svatbám. Lidé jsou chyprovou vůní. Odkdy je chypre o chtíči a sexu?

Parfémy 121K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO