Samsara Eau de Parfum Guerlain pro ženy

Samsara Eau de Parfum Guerlain pro ženy

žlutá květinová
kosatec
fialkový

Samsara Eau de Parfum podle Guerlain je Orientální Woody vůně pro ženy. Samsara Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 1989. "Nosem" za touto vůní je Jean-Paul Guerlain. Vrchní tóny jsou Ylang-Ylang, Broskev, Bergamot, Zelené tóny a Citrón; střední tóny jsouKosatec, Jasmín, Narcis, Kořen orris, Fialka a Růže ; základní tóny jsou Santalové dřevo, Vanilka, Kosatec, Jantar (ambra), Fazole tonka a Pižmo.

Ylang-Ylang

od Yi Shang (怡 商), Ítalo Pereira, Anastasia Privalova

11/07/24 00:30
Láska na první pohled: Vůně, které nám ukradly srdce

Láska na první pohled: Vůně, které nám ukradly srdce

od Dariia Fessalonika, Anastasia Privalova, Iulia Halatz, Edie Smith, Markéta Rybínová, Elena Vosnaki, Yi Shang (怡 商), Jernê Knowles

02/15/24 08:04
Předávkování nebo nová rovnováha?

Předávkování nebo nová rovnováha?

od Matvey Yudov

01/21/24 04:30
Renaissance Eau de Parfum: nová vůně Beyoncé 0

Amarilisbelladona

Samsaru zbožňuji a nikdy nezapomenu, jak jsem ji poznala, protože je s ní spojen krásný příběh přátelství.
Jednou večer jsem byla s partou kamarádek na diskotéce a najednou se ke mně v přívalech dostala vznešená vůně, okamžitě jsem se zamilovala, dokonce se mi zrychlil tep, potřebovala jsem ji, chtěla jsem takhle vonět, a to jsem nosila parfém Fendi by Fendi, skoro nic! Zasněný Kypr.
Byl to Spot na Miami Beach, nebyl to moc velký podnik, ale bylo tam plno; noc voněla tabákem, potem a tím omamným parfémem, nehodlala jsem přestat, dokud ho nenajdu, potřebovala jsem vědět, co je to za parfém, protože se z něj stávala naprostá posedlost, dostávala jsem květiny a další květiny, vanilku a santalové dřevo, bylo to to nejkrásnější a nejsmyslnější, co jsem kdy v životě cítila.
Šla jsem po jeho stopě, dokud jsem ho nenašla; nosila ho úžasná žena, krásná mulatka s nekonečnýma nohama, jehlovými podpatky a platformami, tmavou pokožkou lesklou potem, drobnými poloprůhlednými šifonovými šaty, které zakrývaly sošné tělo s vosím pasem; jedinou ozdobou byl náhrdelník na krku, podobný těm, které prodávají indiáni v Everglades, z mušlí a šapinů, a náušnice z peříček; vyrazila mi dech, neodvažoval jsem se s takovou kráskou mluvit, ale její vůně mě naprosto uchvátila, a tak jsem tam stál a díval se na ni, začali jsme tančit, kolem nás byla skupinka kluků, začali jsme se smát v gestu spoluúčasti a nakonec jsem se odvážil ji požádat, přiznám se, že poslední sklenka Vozky mi hodně pomohla.
Samsara byl její parfém a stejně jako já byla i ona milovnicí a sběratelkou parfémů, v té době už jsem měl čtyři nebo pět bezpodmínečných parfémů.
Dali jsme se do řeči a strávili noc tancem a smíchem; spoustu mladých, krásných, bezstarostných a osamělých dívek si umíte představit nebo znáte.
Rozednívalo se a všichni jsme šli na pláž pozorovat východ slunce a pak vypít kubánskou kávu, tu dobrou, náprstek, silnou a tmavou, a obrovský sendvič s chlebem a selátkem v kubánské jídelně na Collins Avenue, kam se chodilo celé Miami doplňovat chutnými sendviči a typickými jídly poté, co celou noc spálilo síly tancem.
Strávili jsme hodiny smíchem, kradli si slova a vyprávěli si své strasti a radosti, dokud nás nepřemohl spánek.
Druhý den jsme si šly společně koupit lahvičku Samsary, myslím, že si vzpomínám, že to bylo v Saks v Surfside, a od té doby byla Samsara mým podpisovým parfémem a Evelyn jednou z mých nejlepších kamarádek, se kterou jsem kromě parfému sdílela i dobrodružství, občasné nedůležité rošťárny, smály jsme se a plakaly si na rameni a protančily mnoho dalších nocí v temných módních barech, vonících potem, cigaretami a Samarou.
Později jsme se kvůli životním okolnostem ztratily z dohledu, ale nikdy nezapomenu na to krásné přátelství a čas, který jsme spolu prožily.
Někdy si na Evelyn vzpomenu a představuji si ji jako zralou ženu klidné krásy žijící na pláži v nějaké exotické zemi a mimo jiné přemýšlím, jaký parfém teď bude nosit, a vím jistě, že ona si bude klást stejnou otázku.
Momentálně mám zásoby Samsary a víc parfémů, než dokážu utratit, ale už se poohlížím po novém parfému, který by mi rozvoněl kůži, který by se mi nikdy neomrzel a který bych mohla nosit bez obav, že mi dojde.

GoddessIv

Kde začít? Psal se rok 1989 a mně bylo teprve 13 let. Ještě na základní škole, když mi teta dala ke zbytku narozeninového dárku vzorek červeného parfému ve tvaru osmiúhelníku. Byl to první parfém, který jsem kdy dostala, a cítila jsem se v něm ohromně dospěle. Byla to láska na první přičichnutí a já jsem si svůj vzorek Samsara EDP opatrovala ještě několik let. Používala jsem jen jednu kapku sem a jednu kapku tam při zvláštních příležitostech a jen mezi tím jsem vdechovala tuto nebeskou vůni... tedy až do svých 16 let.

Konečně se mi podařilo získat první práci a hádejte, za co jsem utratila svou první výplatu? Na okouzlující, půvabnou lahvičku Samsara EDT. Ta vzpomínka mi dodnes vyvolává úsměv, měla jsem pocit, že jsem si právě koupila kouzlo v lahvičce. Nikdy nezapomenu na sexy červenou krabičku a opatrné odstranění celofánu, který ji obaloval. Bylo to 30 ml a zvíře v lahvičce. Jen jedno stříknutí mi vydrželo více než 24 hodin. Byl to však jediný parfém, který jsem vlastnila, a používala jsem ho střídmě, ale když už jsem ho použila, Samsara byla všude.

Samsara je stroj času, který vás po vdechnutí dokáže přenést na různá místa. Dospívání v devadesátých letech bylo něco zvláštního. Divoké noci, milenci a dobří přátelé se vynořují z dlouho zastrčených vzpomínek. Samsara je také vůně, která je v mé mysli navždy spjata se vzpomínkami na cigaretový kouř a pot, který byl stále přítomný na večírcích, kdy jsme protančili noc, a v undergroundových rockových klubech, kde jsme všichni kouřili pod střechou. Když cítím vůni Samsary, vyvolává ve mně hořkosladký úsměv, stesk po časech minulých, stesk po lidech, kteří se mi během let vzdálili nebo už přešli na druhý břeh. Člověk ví, že tyto časy a lidé se už nikdy nevrátí, a proto je pro mě Samsara hořkosladká a strašidelně krásná.

Proto nikdy nemohu být objektivní... a prosím, neptejte se na to. Jak bych mohl, když to pro mě není jen parfém? Je to věrný společník, který mě provází od dětství až dodnes. Prožila jsem už polovinu svého života a jsem už dávno ve středním věku, ale Samsaru miluji pořád stejně, ne-li víc, jako v den našeho prvního setkání. Pokud existuje spřízněná duše parfému, pak je to pro mě Samsara.

Zlomilo mi srdce, když jsem se dozvěděla o jejím přeformulování (myslím, že dvakrát) a konečném ukončení výroby. Ale chápu to. Nechtěla bych, aby Mysore Sandalwood vyhynul, vy ano? To je srdce Samsary. Všechny ostatní akordy byly postaveny kolem této krémové, zemité dobroty. Exotické květiny jako jasmín, ylang-ylang a krásné tóny růže spolu s hravými ovocnými broskvemi a osvěžujícími citrusy rozehrávají tuto fascinující symfonii zvanou Samsara. V tomto kouzelném lektvaru se objevují i další složky, jako je vanilka, tonka, fialka nebo kosatec. Ačkoli se vůně otevírá svěžími a hravými akordy, brzy se v ní rozvine nádherný květinový střed. Ale jako uklidňující, dobře milovaný svetr, končí tím hřejivým a útulným jantarovým santalovým suchem. Někteří říkají, že je to mistrovské dílo, mozek a čichové dítě Jeana-Paula Guerlaina, a já musím souhlasit. S takovým parfémem jsem se ještě nesetkala.

V průběhu let jsem pátrala po dalších oblíbených, ale pokaždé, když jsem se o to pokusila, jsem neuspěla. Při pohledu zpět si nyní uvědomuji, že jsem Samsaru hledala v každém parfému. Nedělala jsem to vědomě, ale teď vím, že Samsara určila směr mého parfémového vkusu na celý život.

S odstupem času jsem vlastnila mnoho iterací Samsary, ale klenotem v koruně zůstává původní složení. Má srdce, má duši a prožila se mnou život naplno. Do budoucna však doufám, že se Samsara znovu zrodí, že mysorskému santalovému dřevu se bude v Indii opět dařit a Guerlain pak zváží vydání Samsary v její původní kráse, aby si ji zamilovaly další generace. Pro parfém se jménem Samsara by to bylo jen příhodné, nemyslíte? Samsara je sanskrtské slovo a znamená koloběh smrti a znovuzrození, k němuž je vázán život v hmotném světě, metamorfózu duše; reinkarnaci. Takže vidíte, že to není jen nějaký mrňavý parfém, je to složité, hluboké a plné významů.
Omluvte prosím mou poněkud zdlouhavou a emotivní recenzi, ale vzhledem k mé lásce k Samsáře, přiznejme si, to nikdy neměla být recenze krátká a jednoduchá.

Buh Martins

Když jsem před několika lety zkoušela Samsaru, koupila jsem si velký karafu této vůně (EDT) a další vůni Pink Sugar. Hahahahaha! Je legrační, jak se cukrový mat vytratil tváří v tvář vyzrálosti Samsary! Pink Sugar mám ráda, ale nemůžu si pomoct, abych se nesmála mentálnímu obrazu, který se mi vybaví, když si vzpomenu na ty dvě karafy dohromady.

Samsara je parfém, který je v mém věku, narodily jsme se ve stejném roce. Sdílíme také stejnou mystiku konce osmdesátých let - tu přemíru tónů, která byla v té dekádě běžná -, ale jednou nohou v minimalismu devadesátých let, kterého jsem chtěla dosáhnout.

Navzdory nekonečnému množství tónů cítím uprostřed toho všeho něco čistého. Dnes už je to možná jiné, ale tehdy to byl vynikající, ale normální parfém.

Moc se mi líbila, na mé kůži křičí jasmín s dřevem, velmi krémovým a sametovým santalovým dřevem, její kosatec je velmi cray-cray, nemám pocit, že by byl tak mastkový, ale spíš sušší a dospělejší, úplně se odchyluje od "dětského a mastkového" kosatce parfémů, které se chtějí jen tvářit "čistě". .... Tento kosatec spolu s jantarem dávají velmi pryskyřičný tonik, který obklopuje celé jeho provedení.

Jasmín a výrazná dřeva, velmi suchý kosatec, výborná výdrž, mírná projekce. Mám ráda orientální parfémy a tento nemá ten "cikánský" a "kadidlový" nádech, i když mi přijde uzavřený a velmi elegantní. Samsara mi připomíná místnosti s nábytkem z tvrdého dřeva, které byly extrémně vyčištěny jasmínovým leštidlem na nábytek. To ale neznamená, že je špatná. Je to jen moje čichová vzpomínka.

Zbytky, které zanechává na pokožce, když zaschne, jsou luxusní, na kůži působí jako přirozená, ta deka z květin s kosatcem, která ji zahaluje, cítím se zahalená do jemné aury, jako bych se koupala v jemném prášku z pomalého hoření těchto ingrediencí

V den, kdy jsem ji měla na sobě, jsem se štědře nastříkala, a když jsem nastoupila do Uberu, řidič mi složil kompliment: "To je ale elegantní, jiný parfém." A pak jsem se rozesmála.

Mladý kluk, mladší než já, mladší než Samsara. Samozřejmě, že mi připadal jiný. Staršímu muži by se možná nezdál.

Nepřipadá mi kontroverzní ani mystická. Je docela dobře nositelná, pokud ji stříkáte se zdravým rozumem. Krásná dřevitá vůně s ženskou vůní.

Moc se mi líbila, ale když došlo na rozhodování, tak mě smetla a stala se z ní lahvička Kenzo Jungle, která mi přišla exotičtější a těžší. Možná jednou Samsara...

****

EDIT: L'Oreal Mythic Oil je profesionální řada vlasových produktů, jejíž vůni jsem si ZAMILOVALA a velmi připomíná Samsaru! Koupila jsem si krém, bezoplachový přípravek a olej jen kvůli té vůni. Kkkk

***

EDIT 2 : Konečně jsem dostala chuť ho mít a koupila jsem si ho. Ve sbírce už zůstane. ♥️

MellyHelly

Konečně jsem našla červenou lahvičku EdP!
Co na to říct? Dá se mlčet? Proč?
Určitě mají své důvody, které rozhodně neodpovídají těm mým.
Milovala jsem Samsaru a myslela jsem si, že už ji nemiluju, protože "se mění" Ale kdy se vůbec mění? Může láska skončit?
Když vám někdo řekne, že nos se mění, chutě se mění, vnímání se mění, ale vůně je stále stejná, utíkejte pryč!
Pokud se vám z legitimního osobního vkusu líbí nová verze, tak fajn, protože je to svobodná volba, a ne vnucování s připojeným malým příběhem. Příběhem, který má nevyhnutelně tendenci bagatelizovat citlivost těch, kteří parfém používají už desítky let, jako by ho neznali jako své boty a dokonce lépe než své kapsy.
Jako by sezónu po sezóně jeden/jedna nevěděli, jak se chová něco/někdo, koho milují.
Verze Edp v červeném flakonu je vzpourou santalového dřeva, obklopeného odvážnými, vznešenými tóny.
Naštěstí jsem nezachytila žádnou z těch červených lahviček s bílým pižmem nebo syntetickou broskví.
I ty byly všude kolem, protože Samsara byla zlomem mezi starým světem inspirace, vášně, emocí a citů a světem "hezké, s tímhle můžu jít na večírek, kolik to stojí?".
Mnoho jiných parfémů prošlo rehashingem, který je znehodnotil na úroveň, která je někdy příjemná, ale nikdy ne emocionální.
Malý červený flakonek, který dnes vyhledává mnoho lidí (víc, než si myslíte), byl ve skutečnosti raný rehash, pravděpodobně kvůli potřebě vyrobit a distribuovat mnohem více Samsary, než bylo původně k dispozici.
Právě v těchto letech se parfém stal mnohem rozšířenějším spotřebním zbožím než dříve.
Je normální, že některé suroviny se staly nedostatkovými nebo příliš drahými. Mezitím však cena prudce vzrostla.
Původní verze byla v průhledném flakonu stejného tvaru a pak tu byl Parfum, který zmizel.
Mám ještě lahvičku Edp z roku 89, ale ta už je téměř vyprodaná.
Můžete je porovnat a pak se rozhodnout, co se vám líbí víc, ale neříkejte, že jsou stejné a že "nos se mění".
Je to předvídatelná úleva, ale přesto úleva: můj nos je v pořádku, děkuji.
Můj osobní názor, ne jako odborníka, je, že to, co se změnilo nejvíc, je santalové dřevo, víc než ostatní tóny, které už byly změněny, ale bylo to pravé santalové dřevo, které drželo Samsaru a dělalo ji zářivou a zářivou.
Ve skutečnosti někdo mluvil o cestě a vnitřním prožitku. A skutečně tomu tak je.

Miss-Tress

Na základě nejnovější formulace edp (api)

Existují parfémy, které vytvářejí atmosféru pro všední příležitosti: parfém na večeři, parfém na rande, parfém na slavnost, parfém na konferenci.
A pak jsou parfémy, které přesahují "svět", stávají se čistým cvičením ducha, a Samsara je jedním z nich. Samsara je a navzdory změně složení stále je parfémem, který promlouvá k duši. Samsára: metempsychóza, plynoucí koloběh života s kolotočem smrti a znovuzrození.
Žádná maličkost. A skutečně, nemluvíme o parfému, ale o skutečném "zážitku", o jakési cestě do vlastního nitra.
Samsara je dítětem své dekády, slavných devadesátých let, ale umí se udělat nositelnou i dnes: překonává dobu, což z ní dělá mladou klasiku.
'Guerlinade' je vyjádřena především prostřednictvím santalového dřeva (přehnaně výrazného) + jasmínu + ylang ylang a fialky, které tvoří páteř celé kompozice. Výsledná vůně je jemná a krémová, ale přesto bohatá a rozverná, jako by byla ze sametu. Hřejivý závan pouštního vzduchu, když přijde večer. Nebo možná ponoření do Lete, řeky zapomnění..... Z níž vykvétají květy neposkvrněné, čisté, nové.
Stále převládá suchá vůně dřeva, doprovázená vanilkou "ve stylu Guerlain" a pižmově-ambrovým základem, který neprozrazuje svůj "orientální" nádech. Je však méně tělesně orientální než její starší bratr Shalimar, který nakonec vypráví o pozemské a tragické lásce, o vášni, která vyčerpává a stravuje. Samsara se neobrací k zemi a jejím vášním, hledí výš. Jako by se obešla bez emocí Světa (ztělesněných mnohem "hrubšími" čichovými tóny), aby těm, kdo k ní přivoní, poskytla vyšší klíč k pochopení člověka a života.
Kompozičně jde o orientální vůni "zasvěcení", netypickou tím, že se obejde bez kadidla, koření, civetu a benzoinu a místo toho volí cestu zelených tónů a přemíry santalového dřeva.
Jistě není nestoudná, přesto je jemně smyslná, zejména s přibývajícími hodinami, kdy se zbavuje jisté "mýdlově talkové" pachuti přítomné v úvodu: představuji si ji na štíhlé ženě s rovnými tmavými vlasy, krásnými pohyby a jemnými rysy. Všechno v tomto parfému na mě působí půvabně, ale také bohatě, vznešeně. Parfém, který si zaslouží toto jméno, jeden z mála.

Když ji porovnám s původní verzí, rozhodně mohu říct, že ta nová je opulentnější a vytrvalejší než červené balení edt. Je také pudrovější, v té původní je cítit více citrusových a zelených tónů.
Proto nesouhlasím s recenzemi přede mnou. První byla svěžejší a jemnější, tato je mnohem opulentnější, ale ne horší, právě naopak.
Otevírání té nové bylo zpříjemněno a mnohem méně alkoholické na začátek. Co se týče zbytku, byl trochu zbaven "cool-metalového" podtónu typického pro některé ročníky (nahrazen aldeickým podtónem, kterého se mohlo ušetřit) a má rychlejší vývoj než první Samsara. To znamená, že se v ní dříve projeví srdce, zjednodušeně řečeno, a více vystřelí fialkový tón, který možná stlačí vanilka a jasmín. Nebudu nad tím plakat, nesnáším obě zmíněné noty. Jen beru na vědomí její větší hutnost.
Výdrž: velmi dobrá
Scia: silná
Příležitosti: všechny
Roční období: všechna, nejlépe zimní

Pro mě je lepší než předchůdce.
Mladá dívka s očima jako poušť...

beckybryant

Moje teta a babička se o tento parfém v 90. letech hádaly. Obě ho chtěly nosit a nakonec se dohodly, že teta ho bude nosit o víkendech a babička ho bude mít k dispozici ve všední dny - tak úžasná je tato vůně! Vzpomínám si, jak jejich dům v Londýně tak krásně voněl, naplněný vůní Samsary, když jsem ho jako dítě navštívil. Vzpomínám si na to nadšení, když přišel Štědrý den a nejlepší kamarádka mé tety jí darovala svůj vlastní flakonek Samsary, tu krásnou zlatou tekutinu v průhledném flakonku s červeným uzávěrem, a na mé vlastní přání, že jednou budu dost dospělá, abych ji mohla nosit, protože Samsara byla vůní Vánoc, rodinných objetí, tetiných a babiččiných šál, které visely v předsíni, a všeho, co se mezi tím třpytilo.
Teď, když jsem sama matkou dvou synů, si nedokážu představit, že bych bez ní byla. Mým synům je nyní 9 a 12 let a znají ji jako "maminčinu vůni", malou lahvičku EDT si nechávám jen na postříkání jejich oblíbených medvídků, když musím odjet na pracovní cestu nebo když zůstávají mimo domov - na jejich přání! Když se včera vraceli z nočního pobytu v Londýně, přivítali mě objetím a můj syn byl cítit Samsarem - nastříkali jste mi parfém? Zeptala jsem se... ano, zněla odpověď, chyběla jsi nám. Byla to vůně, kterou jsem měla na sobě, když jsem je poprvé koupila z nemocnice domů, a je to vůně, kterou jsem měla na sobě ve svůj svatební den. Pro mě vůně na každý den. Jsem hrdou majitelkou několika posvátných vintage flakonů pořízených na eBay, spolu s čistým parfémovým extraktem, který si schovávám na večery a vánoční rána. Na denní nošení používám EDP a právě se probírám posledními červenými lahvičkami, přičemž nová lahvička s včelími plástvemi je v pohotovosti, až nakonec dojdou. V letních měsících se lehce rozprašuje, ale v chladných britských zimách Samsara opravdu vynikne. Pochvalných poznámek je spousta, kolegové v práci vždycky poznamenají, jak krásně voní vzduch, když jsem v kanceláři. Manžel Samsaru zbožňuje a vždy se stará, aby byla v zásobě, je to vůně, kterou jsem nosila, když jsme se před 21 lety poprvé setkali.

remy

Moje nejnovější akvizice, a pokud předtím to bylo studium nebo práce, nyní je, pokud jste z Shalimar nebo Samsara, a já jsem se rozhodl pro druhé.

Její vstup tvoří bublinkový nádech bergamotu a velmi zralé broskve, které se rozplynou během několika vteřin.

Pak se setkáváme s jejím květinovým středem, se svěžími kyticemi ylang ylang a jasmínu s velmi jemným nádechem opalizujících růží a fialek.

Je to však základ, který je nejautentičtější částí této vůně.
Sladké a tělesné dřevité vanilkové santalové dřevo, pudrové a mimořádně krémové, díky přispění jemných tónů pižma a fazole tonky.

Vynikající orientální vůně s květinovými tóny, krémově dřevitá, intimní a skvěle ženská.
Velmi snadno se nosí a je rozpoznatelná od prvního přivonění.
Pro výjimečné chvíle a chladné dny, se stopou a trváním na mně asi 6 hodin.

Podle mého názoru je Samsara bezpochyby ŽENSKÁ vůně s velkými písmeny. Vůně, která by mohla být přítomna ve všech věkových obdobích a etapách, kterými žena ve své existenci prochází.

Mohla by být nevinným květinovým pudrem pro holčičku.

Něžná, svůdná vůně pro dospívající dívku, která se chystá rozkvést.

Smyslná vůně pro mladou milenku v celé její kráse.

Silný parfém pro kreativní ženu, která se snaží realizovat své projekty.

Mateřská, pečující vůně pro velkorysou matku, která vytváří život a chrání ho svým vlastním.

Jemný květinový balzám pro starou ženu plnou moudrosti, která zná nádherné dobrodružství, jímž je život. Ženu, která nyní i se svými bolavými kostmi proměňuje bolest ve výzvu a nakonec, až přijde její čas, se osvobodí od těla, které je příliš malé pro tolik lásky, a vzlétne...

Vůně stvořená pro nádherné stvoření a samozřejmě pro toho muže, který bude mít radost kráčet po cestě s ní, se spojenýma rukama...

CrisÁvila

První dovážený parfém, do kterého jsem se zamilovala, jsem tehdy pracovala v kavárně, bylo mi dvacet a žena z budovy nad námi si tam vždycky dávala kávu...byla velmi zdvořilá a pokaždé, když přišla do kavárny, vyzařoval z ní ten parfém a já se zbláznila. byla jsem fascinovaná, ale nikdy jsem neměla odvahu se jí zeptat, jak se jmenuje, komentovala jsem to šéfovi, že jsem se zbláznila, a šéf se jí zeptal na název parfému, který používala, a ona řekla, že si nemůže vzpomenout, takže jsem si myslela, že mi název té úžasné vůně nikdy neřekne, až jednoho dne přišla do kavárny a dala mi lahvičku toho červeného zázraku, ve které zbývalo ještě asi 10 ml, a já se zbláznila....úžasný parfém, šik mocné, smyslné, tajemné ženy, která na sebe strhává pozornost všech svým mocným pohledem, svou noblesou a samozřejmě svou tajemnou vůní... samsara je taková, smete vás santalovým dřevem a ylang ylang, mocným jasmínem, jantarem a vanilkou, aby byla ještě dokonalejší, pouštní a úchvatná.

MellyHelly

Samsara je jeden z mých nejoblíbenějších parfémů. Možná ten nejoblíbenější.
Poznala jsem ji před mnoha lety, hned jak vyšla, a byl to okamžitý pozitivní šok.
Jeden můj spolužák přinesl do školy vzorek: bum!
Stačilo jedno stříknutí. I v toaletní vodě byla velmi silná.
Já jsem si ji nemohla koupit, ona ano, a dokonce se i oblékla.
Samsaru jsem uložila do koutku paměti, ale už tehdy jsem měla otisk.
O několik let později... po YSL Paris, poté, co mi v cestě zanechala mrtvoly s mraky Amarige, jsem se k Samaře vrátila. Stále na mě čekala ve výrobě a já ji učinila SVOU.
Podle guerlinské mytologie měl Jean-Paul při jejím skládání na mysli jiný typ ženy, rozhodně ne mě.
Nicméně Samsara se v mé kůži vždy chovala velmi dobře.
Nevím, jestli je to otázka olfaktorické éry, ke které člověk zůstává více připoután, ale vím, že jen málo věcí zasáhlo mé smysly tak jako parfémy, které v těch letech vyšly.
Samsara je pro mě opravdu komplexní vůně, luxusní (ne z ekonomického hlediska) a orientální, aniž by byla kořeněná. Klasická květinově-orientální.
Myslím, že jejím tajemstvím je (bylo) zářivé mysorské santalové dřevo a samozřejmě geniální míchání toho, kdo ji vytvořil.
Vůně působí dojmem střídání jasmínu a santalového dřeva s dotekem ylang-ylang a vanilky.
Zpočátku je cítit i cosi nazelenalého a lehce mdlého, co však během několika minut zmizí. Snad bizarní estragon?
Lehká talková aura pochází z krásné féve tonky Guerlain.
Na její nošení musím mít tu správnou náladu, ale nikdy se nestane, že by se mi nelíbila. Možná se jí vyhýbám v létě, protože pak je opravdu těžká, a to i pro ostatní.
Protože byla ve své době velmi populární, měla Samsara také své fanoušky i antifanoušky. Ty, kteří ji milují, a ty, kteří ji nenávidí.
Ty, kteří říkají, že je těžká, ty, kteří říkají, že je sexy, a ty, kteří ji bez větší fantazie označují za "stařecký" parfém.
V mnoha parfumeriích už ji na poličce Guerlain nenajdete. Jedna prodavačka mi dokonce řekla, že si nechávají několik lahviček, aby uspokojili žádosti některých starších dam v okolí.
Myslím, že babičky to vědí nejlépe.
Jistě, je zastaralá, ale krása nestárne!
Dokonce mi ani nepřipadá nijak zvlášť sexy, pokud něco takového jako opravdu sexy parfém existuje, ale prostě smyslná a příjemná, téměř relaxační, jako měkká kašmírová deka.
Je to jedna z mála vůní, od které jsem si koupila EdP, EdT, pěnu do koupele, tělové mléko, úžasný tělový krém, který už skončil a nedá se sehnat, deodorant a mastek. Chybí mi mýdlo a Extrait.
Je také jisté, že Samsara dostala koncem 80. let oproti minulosti Guerlainu nový druh marketingu. V některých ohledech představuje most.
Odkaz na orientální filozofie, dokonce i v názvu (který však nemá pozitivní význam), červená barva připomínající Indii nebo snad dokonce čínské laky, rafinovaná a nikoli vulgární reklama... to vše bylo součástí vytváření mýtu.
A to vše jsem měl napsat v minulém čase. To všechno byla Samsara.
Po nekonečném omílání, stále se měnících lahvičkách včetně edp s bílým pižmem (?!?), "moderní" broskvové edp a dalších vylomenin... Samsara je teď tím, čím je. Více plastická a postrádající svou mýtickou zářivost.
Pořád je ale lepší než ostatní věci.

A_Risha

Přidám ještě jeden postřeh, jako zkušený uživatel Samsary, možná to někomu pomůže pochopit a oblíbit si ji.

Ve většině případů při testování v obchodech nanášíme směrovanou pěnu na zápěstí nebo loket (pokud není pod oblečením) a klíčové slovo je zde SMĚROVANÁ. Samsara to nemá ráda. Ještě víc si neodpustí test na skvrně, tahle vůně je stvořená k životu NA vaší kůži, na mokrých vlasech po sprše... a na papíře je to nějaká dusivá příšera, netrapte ji a netrapte sebe. Z těchto chyb v testu a všech těch hrůz - ďábelských výstřelků voňavého ylangu, proměňujících se a sousedících v pyramidu bůhvíčeho. Kupte si jeho esenciální olej a vše pochopíte: bohatý, megasladký, orientálně těžký, může vás z něj opravdu bolet hlava.
A pak je tu ještě tíživý bergamot, jasmín, kosatec kořen..... Při čekání na základnu umřete)))

Samsaru aplikuji jediným způsobem - vstupem do oblak. Bez oblečení. Dokonale čistá. A - ó, zázrak... To, co tě zahalí, je TO. Je to pohádka, o které se píší nadšené recenze. A vůně v místnosti po ní je také ona. Stojí to za vyzkoušení, věřte mi.
Přestože se mi zdála už při tom prvním vyzkoušení na zápěstí, doopravdy jsem ji poznala až mnohem později a byla to docela jiná, pravá Samsara, asi taková, jakou ji vymyslel génius Guerlain.
V obchodě ji takto poznáte jen stěží, tam cítíte jen koncentrované a ostré uvolnění počátečních tónů na lokalizované ploše těla, jehož povaha vyžaduje prostor, a směs dalších vůní ve vzduchu tuto představu zpochybňuje.
Nesnese tento výtvor mistra marnivosti, no, co naděláte.
Pokud znám značku Guerlain - všechny tamní vůně jsou takové, nelze je brát násilím, protože mistrovská díla vyžadují uctivý a pečlivý přístup.

Východisko pro ty, které Samsara zaujala, ale nedokázali ji hned pochopit: kupte si minimální objem a vyzkoušejte ji s obláčkem, namaz zní jinak - vtíravě a přibitě, vůbec ne atmosféricky. Ano, metoda není zadarmo, ale pokud opravdu chcete.....
A mimochodem, kdo potřebuje stopu - je to jen záchod, od edp nečekejte stopu, sedí blízko, taková a vytvořená.

p.s. Pokud se po výše popsaném experimentu ukáže, že Samsara "není vaše", no, budete mít další příležitost udělat někomu radost (darovanému koni se na zuby nedíváte)).
Pokud však bude pokus úspěšný....
Budete si gratulovat, že jste to riskli, dokud láhev nedojde. A pak si objednáte novou.
Tak snadno vás nepustí, ta svůdná bohyně......

aktualizace
A stále zůstávám přesvědčeným zastáncem teorie o predispozici k určitým skupinám: máte-li "nabroušený" nos na orientálce, pochopíte KAŽDOU, tu nejtěžší orientálku. Pokud nevnímáte ani tak "snadný" euro-východ, jako je Samsara (a to je), tak se tím nezabývejte. Ale pamatujte - všechno se mění: čas, naše vnímání, my sami, konečně.
Samsára je věčná řada znovuzrození a na vás možná ještě nepřišla řada. Díky Bohu se stále ještě uvolňuje. Máte ještě čas...

pliska

Kdyby mi někdo někdy řekl: Vyhrabej všechny lahvičky z polic, vyčisti všechny skleněné, hoď je do ohně a rozházej všechny vůně a vonné látky do větru, a jen jednu si můžeš nechat! Já si nechám Samsaru. Zachráním ji, přitisknu ji na svou hruď a zůstanu jen s ní, nezradím ji.
Kdysi velmi dávno, dá se říci v mých nejmladších klidných letech, ale v letech, kdy už bylo dovoleno chodit pozdě v noci, malovat si oči a rty a kromě několika v mé duši naprosto neimponujících pomerančovo-čajových vůní jsem neměla žádné "dospělácké" parfémy, jsem na matčině poličce našla tento flakonek. Otevřela jsem víčko, stříkla si na králičí kožíšek a šla se projít. Venku byla neuvěřitelná zima. Únor, vánice, pichlavé sněhové vločky v obličeji a mně bylo horko. Samsara udělala takovou věc! Uši mě pálily jako palačinky z pánve a tváře jsem měla rudé jako řepa. Chtěla jsem si rozepnout kabát a utíkat vstříc vánici. Máma si uvědomila, že jí kradu kouzelné kapky z červené lahvičky, a schovala Samsaru z mého dohledu. Když jsem pak o mnoho let později, kdy jsem měla spoustu různých voňavých lahviček a vybírala si je podle každé chuti a nálady, přišla k mamince, začaly jsme rozebírat její poličky a v hloubi šuplíku jsem uviděla tu krabičku. Velmi mě překvapilo, že ji maminka za tolik let téměř nepoužila. Když se o ni starala, řekla. Každopádně jsem začal sondovat, jestli mi maminka nedá Samsaru, nebo ji alespoň nevymění. Jediná odpověď, kterou jsem od ní dostala, byla, že je to velmi ženská vůně, ne pro mladé, že by se k vám nehodila.
Tak jsem se rozhodla, že si Samsaru nechám! Budu mít svůj slaný oheň v červeném flakonku! Budu ji mít!
Zřejmě přišla na řadu agónie, blouznila jsem o ní, a už při pouhé zmínce o ní se mé uši a tváře, jako tehdy v mládí, zbarvily do karmínova. A pak se můj muž v noci tiše sebral a přinesl mi Samsaru. Byl únor, stejně jako před mnoha lety. A opět jsem chtěla vyběhnout do vánice s hořící pochodní v hrudi.
Nevím, co mě na ní tak přitahuje. Nese v sobě opravdový oheň. Někdo tu psal, že vůni krve. Hmm. To je ono. Možná jsme v klanu upírů, kteří Samsaru tak milují. Co na to říct, je jedinečná, neopakovatelná a má silné kouzlo.
V práci mi i ten nejskromnější mužský spolupracovník, který se bojí mým směrem i dýchnout, řekl: Co to je? Nechápala jsem tu otázku a řekla jsem: Kde? Podíval se na mě a řekl: vůně... parfém... velmi krásná......

Giseleuchoa

Kdysi jsem měla lahvičku tohoto úžasného elixíru ve verzi EdT. Tento parfém by měl vyžadovat cestovní pas, protože vás přenese na vzdálená místa, moje mysl bloudí jen při čichání k prázdnému flakonu (všechny si je nechávám). Není to "trendy" parfém, je to klasický, jemný a rafinovaný parfém, který vyžaduje krásné šaty, make-up a příležitost, aby byl doceněn. Je v ní přítomno santalové dřevo, vanilka, kosatec a jantar. Skutečné umělecké dílo. Jak já miluji Guerlain!

DonnaNatalya

Dnes jsem se dozvěděl příběh o vzniku Samsáry (kola života): Jean Paul Guerlain se seznámil s Decií de Pauw a na první pohled ho okouzlila. Jako parfuméra ho zaujalo, že nevoněla žádným parfémem. Decia mu řekla, že nepoužívá parfémy, protože nemůže najít "svůj" parfém. A pak jí jednou na rande v restauraci Jean Paul podal kapesník, Decia si ho přiložila k obličeji a dlouho se nemohla odtrhnout. Zamilovaně ji pochopil, cítil ji a vytvořil pro ni vůni, kterou by nazvala "svou". "Neměl jsem jiné přání než dát této ženě svět, který by odhalil její pravou podstatu, její skutečnou smyslnost," napsal Guerlain. Později se Decia stala jeho druhou ženou. Která žena by neocenila takový projev náklonnosti?

azuriiita

Řeknu něco, co by mi Šalimarovi stoupenci mohli vyčítat: Samsara je lepší než její předchůdce. Ačkoli je poněkud jednodušší, je krásnější, smyslnější, elegantnější, odvážnější, kosmopolitnější... lepší představitel "orientální" čichové větve. Podle mého názoru je to jako srovnávat dámskou módu před a po zvýšení délky sukní ;).

Dovedu si představit, že v době svého uvedení na trh znamenala pro značku obnovu, která dokázala představit "moderní" verzi své orientální klasiky. Už jen pro tuto skutečnost uznávám její hodnotu.

I když není součástí mé sbírky, vážím si jí. Je to dobrý orientálně-květinový kousek :) Je obklopující, příjemná... zanechává stopu v těch, kteří ji vnímají.

ScentedPianist

Samsara... pravděpodobně nejlepší parfém, jaký jsem kdy cítila. A to jsem chlap. Ano, můžu ho hrdě nosit a pokaždé, když si ho vezmu na sebe, si mě všimnou.

Je to vůně, kterou si spojuji s tajemnými nocemi v Arábii, v poušti, s nějakými odalisky, tenhle parfém mi všechny tyhle obrazy vyvolává v hlavě. Je tak sugestivní!

Je tak magická, mýtická, tajemná, smyslná, intrikující, záhadná, duchovní... prostě nádherná.

Když jsem k němu poprvé přivoněla, nemohla jsem uvěřit takové dokonalosti v lahvičce.

Má silné santalové dřevo, ale je velmi dobře provedená.

Je to parfém pro všechny osoby, které se chtějí cítit jednak mocné, silné, sebevědomé a dominantní na místě, kde se právě nacházejí, ale také klidné a uvolněné.

Doporučuji ho také nosit doma, o samotě, protože má mnoho duchovních účinků (způsobených santalovým dřevem) a dává vám pocit kontaktu s vaší myslí.

Osobám, které k ní nikdy nepřičichly, mohu jen vzkázat, vyzkoušejte ji na vlastní kůži a vaše představa o parfémování se zcela změní.

Samsara je pro mě MASTEPIECE