Bvlgari Man Wood Essence podle Bvlgari je Woody vůně pro muže. Bvlgari Man Wood Essence byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Alberto Morillas. Vrchní tóny jsou Citrusy s cukrem, Citrónová kůra a List koriandru; střední tóny jsouCypřiš, Cedr a Vetiver ; základní tón je Benzoin.

Kolekce Bvlgari Man 2022: Nový film s Lorenzem Viottim v hlavní roli
od Igor Masyukov

Ricardo1984
Musím vám říct pravdu, že když vezmete do ruky nesmyslně krásný flakon s tímto nádherným odstínem zelené, podíváte se na cenu, na parfuméra, který za dílem stojí, a na to, že jde o dílo Bvlgari, ano, každý má tendenci chtít, aby se mu líbilo! Nad hlavou vám visí myšlenka ve stylu "tohle musí být dobré".
Skutečnost je taková, že kdyby tato vůně byla v obyčejném flakonku parfému od Jequiti nebo Natura, pravděpodobně by ji někdo přešel.
Jak řekla kamarádka níže, "její chemie na mě moc nefungovala".
Ano, voní po dřevě, což je velmi přirozená vůně, ale nevydechuje a nevydrží dobře, je to jen vetiver a cedr.
Je špatná? Vůbec ne, dokonce je příjemná... a upřímně řečeno, dala bych si ji i za 200 reálů za lahvičku. Za tu cenu se dá najít minimálně 100 parfémů, které přinášejí víc.

Fernando Nogueira Coelho
Bezpochyby je to dobrá vůně. Univerzální, dobře sestavená a lehká. Něco pro každodenní nošení. Dřevitá vůně, která je příjemně cítit, trochu zelená, bylinná a aromatická. Na mé kůži zmizela dříve, než jsem si parfém stačila zamilovat. Znáte ty dny, kdy se díváte do šatníku a nemůžete se rozhodnout, kterou vůni si vzít?
Pokud ji máte, sáhněte po Wood Essence. I přes velmi malou projekci na mé kůži byla zaznamenána a pochválena. Prý voněla zeleně, určitě díky cypřiši kontrastujícímu s vetiverem.

LF
Výborná vůně, ale ne pro každého.
Ihned po nastříkání vůně okamžitě zaplaví nádherná vůně čerstvě pokáceného dřeva a lesa. Není to olfaktoricky složitá vůně, a pokud nemáte rádi dřevité vůně, tato vůně vám nebude vyhovovat, dřevitá vůně je velmi přítomná.
Při zasychání této vůně se děje kouzlo, dřevitá vůně se zmenšuje a objevuje se citrusově sladká vůně spolu se základem Bvlgari.
Zde je rozdíl oproti mnoha dřevitým vůním.
Ideální vůně pro mladé dospělé,
Nevoní jako vůně pro dospělé, jako například Man in Black.
Nespadá ani do neřesti sladkých vůní pro mladé dospělé, u kterých nevíte, zda jsou pro muže, nebo pro ženy.
Je to stoprocentně mužná vůně, která však křičí mládím.
Podle mého názoru je velmi pozitivní, ale pokud hledáte dřevitou vůni, která promítá zralost a asertivitu, opět to není vůně pro vás.
Trvanlivost vůně je vynikající, projekce už tolik ne.
Pokud ji nastříkáte na oblečení nebo na skvrny, vůně vydrží několik týdnů.
Na pokožce asi 8 až 12 hodin
Projekce vůně v prvních 2 až 3 hodinách je velmi dobrá, ale pak docela vyprchá.
To je nejslabší část vůně.
U některých parfémů se slabou projekcí můžete použít asi 10 střiků a tím se slabá projekce vyřeší, ale to není případ dřevité esence, pokud použijete 10 střiků, mohli byste vůní zaplavit celý sál, nebylo by to příliš diskrétní.
Jedná se skutečně o Edp, na kůži je lehce mastná.
Ideální pro použití na jaře nebo na podzim během dne nebo na noc.

ManfrediGaetano14
Wood Essence je velmi úspěšná dřevitá vůně sui generis. Úvod je působivý, bohatý a ovocný. Citrusy jsou sotva patrné, zatímco rozeznávám tón, který by se mohl blížit cypriolovému oleji (sic!). Suchý dozvuk přetrvává a ovocný tón z úvodu vydrží dlouho. Ústřední akord je však jasně vnímatelný: lehce voskové cedrové dřevo, pak hořký cypřiš a vetiver, samozřejmě olejovitý, ale ne štiplavý jako u Guerlaina nebo u Encre Noir. Celkově jde o dřevitě-ovocnou, jemnou, příjemnou a elegantní vůni. Rozhodně lepší než nová Dior Homme, která je příliš kyselá a celkově monotónní. Wood Essence má naopak určitý vývoj, zejména na kůži, díky čemuž ji upřednostňuji. Výborná. Wood Neroli bohužel nepřekoná, ale je to parfém, který je třeba hodnotit, i vzhledem k tomu, že Glacial Essence není zrovna přesvědčivá.

ShadowsofLight
S manželem jsme si na chvíli pořídili předplatné na vůně a on má tuto.
Opravdu mě překvapuje, že hodnocení není vyšší, ale asi nejsem chlap 🙃.
V úvodu je opravdu krásně citrusová a svěží, ale zasychá do krásného dřevitého pižma se spoustou cedru. Jsme z PNW a cedry jsou krásné. Přijde mi to opravdu pohodové, sexy, ale ne snaživé. Mám z ní chuť přitulit se ke svému chlapovi.
Zjevné drsňácké věci jsou opravdu zábavné, ale tohle voní jako manžel, který s vámi může zažívat dobrodružství po celý život, miluju to!

gabrielepaolomonopoli
Výborný parfém... je to dřevo, ale není hořké, je na sladší linii díky benzoinu a cypřiši. Je to výjimečný parfém, který lze snadno používat každý den. Před recenzí jsem ji chtěla vyzkoušet několikrát, protože ze začátku se mi stejně jako Gucci Memoire D'une Odeur nijak zvlášť nelíbila, pak jsem ji pochopila, stejně jako dřevité esence. Je to parfém určený pro ty, kteří mají rádi dřevité vůně, ale nemají rádi ty příliš hořké tóny kůže nebo usně. Drží se skromně, distingovaně. Není vůbec křiklavá, vlastně působí plaše.
Hodnocení 8/10

estaesta
příliš mnoho negativních recenzí. tato šťáva je nádherná. jedinou nevýhodou je, že netrvá dlouho. suchá pleť 1 hodinu s vrcholy 4 hodiny jako vůně kůže. mastná pleť může trvat celý den po první hodině jako vůně kůže. počáteční sprej je tak dobrý, nevadí mi, bude prostě stříkat, dostane návykové. zacházet s ním jako s edt / kolínskou.
možná kdyby se jmenovala čajová vůně, měla by lepší hodnocení, protože je tam výrazná "čajová" atmosféra. dřevo / zelená / čaj (černá + zelená)

model1992
Je to úžasná chuť! Sladce zelená, tak specie-řasy-slizká, cukrově chladná orientální. Vypadá jako sexy unisex, bez gurmánských a zjevných fougere motivů).
Stopa je dlouhá a dlouhotrvající, přesto jemná a poutavá, ne vtíravá a přímočará, ale spíše dráždivá. Citrusy a světlé dřevo rozhodně nejsou na prvním místě, až na slaný cedr v hlubokém základu) Myslím, že bych ji sama pohodlně nosila (a taky jsem ji nosila!)), ale raději bych ji přenechala mužům, kteří určité vůně používají pravidelně - já se snažím o pestrost a často je měním a Wood Essence mi sedí na oblečení a ve vlasech jako přibitá) Od Bulgari je na třetím místě, po Man In Black a Aqua Marine.

Cassiobuendia
Překvapilo mě to. Představoval jsem si, že tvorba pana Morillase bude složitější a propracovanější, jako (téměř) všechno, co dělá.
Tento parfém mi přišel velmi sladký a mazlavý, benzoin s cukrem a ničím jiným... ultra mazlavý!
Dokonce jsem otevřela okno v ložnici, abych ji vyvětrala.
Pro ty, kdo milují bomby, jen do toho.

asgeirn
I ode mě je to velká láska.
Je to taková balzámově-aromatická vůně, kterou najdete v Chanel Sport Eau Extreme a YSL L'homme parfum Intense.
Jelikož mě už omrzela stará legenda Acqua di Gio Profumo, byla tato vůně perfektní osvěžující náhradou.
A btw, dnes jsem se kvůli extra cvičení sprchovala dvakrát a stále cítím tuhle krásu.
Za mě dva palce nahoru!
Edit: Jen jsem musela přijít říct, že jsem moc ráda, že jsem si tuhle lahvičku koupila, je to opravdu pěstitel, stejně jako stromy, keře a rostliny, po kterých voní. Je to jako procházka hustým zeleným křovím uprostřed léta. Přesto se v ní také objevil náznak svěží a kořeněné DNA Bvlgari Man, která se skrývá v pozadí. Jaká skvělá kombinace!
Věřím, že zdejší odpůrci si časem uvědomí, jaký skrytý klenot to skutečně je.

Edu Lezana
Je mi líto, že musím dát negativní hodnocení této vůně.
Především proto, že parfém byl slibný: Morillas, jeho aromatické tóny, protože je to EDP... ale dobře, je to vůbec vyprázdněný parfém.
Dnes testovaná je hřejivá, ale nenabízí ani dlouhotrvající, ani jinou vůni. Lineární, s vůní deodorantu "ambroxanado", z vonných tónů vnímám jen určitý pryskyřičný nádech benzoinu a syntetickou sladkost, která neurazí, ale ani nepotěší.
Co mě však opravdu zklamalo, je její výkon, na EDP slabý, velmi slabý.
Zkrátka škoda, ano, flakon je pěkný, ale jak se říká: čistá fasáda!!!!!.
Parfém, na který se snadno zapomíná, škoda.....

WМакс
Láhev je samozřejmě krásná. A já mám ráda BVLGARI. Man Extreme byl první parfém, který jsem si vědomě koupila, a stále ho s potěšením nosím na podzim a na jaře. Man in Black je tam a tak nějak v náladě.
Ale tahle... Seyfgard Soap. Koncentrát. Nevím, kdo by chtěl vonět, jako by byl od hlavy až k patě pokrytý tímto mýdlem. Je velmi dlouhotrvající. Ale samotná vůně je trochu získaná chuť.

Ts6
Na mé kůži sladké citrusy, "mainstreamový" dřevitý základ připomínající mnoho mužských parfémů posledních 20 let a "něco", co z ní dělá dítě roku 2018. Cítím jakousi synestézii s tou zelenou barvou flakonu. Fixace ani výdrž se mi nezdá dobrá. Trochu mi připomíná základní pánský parfém z franšízy pánského oblečení pro třicátníky.
Na papíře sladké citrusy, lehká dřeva a trochu ambroxanu. Myslím, že se dostávám k benzoinu, cedrovému dřevu, vetiveru...? Když budu velkorysý, můžu říct, že to trochu voní. Cypřiš, no, vezmeme loď... přináší lehký odstín charakteru, díky kterému je pro mě směs méně sladká, vyzrálejší a zajímavější než Invictus, Wanted, Stronger With You, Absolu,.....
Tuším, že tohle se v parfumerii dělo vždycky, nudí mě (skoro ve všech případech), že ve stejném desetiletí nebo určitém období je tolik parfémů, které jsou si "podobné". Celkově bych ji bez problému používala, kdybych ji dostala jako dárek, ale ani mi neřekla nic zvláštního.

dubrava
Láhev je krásná. Bvlgari je trvale slušná. Není příliš populární mezi masami, takže se s každým novým výrobkem obáváte o kvalitu složení. Marillas je umělec s vynikajícím vkusem a důstojností. VĚŘTE!!!
UPD: Vše s vůní je v pořádku, genom je zachován. Bratr kolínské vody. Místo citrusů zde převládá cypřiš s koriandrem a nějakým dalším slaným lehce mátově zeleným tónem. Lehkou kyselost podporuje ambroxan. Nic zbytečného, vše je strohé a šťavnaté.