Stav šatníku
Mám · Měl(a) jsem · Chci
Nejlepší sezóny
Kdy nosit
Bvlgari Man Terrae Essence podle Bvlgari je Woody vůně pro muže. Bvlgari Man Terrae Essence byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Alberto Morillas. Vrchní tóny jsou Zedrát a Filipínský citrón; střední tóny jsouVetiver a Orris ; základní tóny jsou Zemité tóny a Styrax.
Parfumér
Pyramida parfému
Architektura vůně
Značka Bvlgari
Bvlgari Man Terrae Essence Zprávy
Kolekce Bvlgari Man
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze

Sávio Vieira07/09/23 06:19
Nedávejte tento parfém naslepo!!! Vůně se mi líbila, ale není to můj styl. Myslím, že na její nošení ještě nejsem připravená. Vůně mi připomíná léky, jakoby mastičky. Také mi připomíná přípravek používaný v mechanické dílně, jako čisticí prostředek na odstranění mastnoty z rukou, něco gumového, jako lepidlo na trubky kk. Je to slušná zemitost, není úplně uzavřená ani hutná, v pozadí je cítit lehká citrusová sladkost, která prořezává hořkost. Ale je to převážně zemité. Protože není tak hutná a uzavřená, myslím, že se dá použít i v mírných dnech.
oKaduzera07/19/22 06:39
Obklopující parfém, plný osobnosti a nepodobný mnoha jiným. Opravdu vyčnívá z davu. Byla to láska na první přičichnutí.
Hodí se k elegantním příležitostem, romantickým i profesionálním večeřím.
Je výbušná, intenzivní a lahodná, její vývoj se neztrácí, s přibývajícími hodinami nepřestává překvapovat a zanechává komplexní vůni, kterou je těžké nemít rád.
Její vůně snadno vydrží na kůži asi 8-10 hodin a i po pořádné sprše cítím lehký parfém stále velmi blízko své pokožky.
kanak06/06/22 12:35
Terrae Essence považuji za krásnou. Asi to nebude populární názor, a kdybyste mě požádali, abych rozebrala tóny a vysvětlila, které tóny jsou skvělé atd., nemohla bych je přesně určit. Takže než abych psal recenzi notu po notě, půjdu raději jiným směrem.
Mám švýcarského přítele Klause, který je tady v Indii v důchodu a má krásný dům s obrovským dvorem, který je plný nejrůznějších citrusů n bylinek, které tam rostou. Spousta pomerančů, citronů a limetek a indická odrůda grapefruitu, které říkáme Moosambi. Někdy, většinou v neděli, se u něj zastavím, když pracuje na zahradě, abych se jen tak poflakovala a povídala si, zatímco on se hrabe v blátě, a protože je povoláním klasický hudebník, v pozadí vždycky hraje Chopin nebo Bach.
Vůně čerstvě utržených pomerančů a pryskyřice z pomerančové kůry na rukou, mokré bláto, mulč, voda ze zavlažovacích kapek, pití limonády, Moji psi honící veverky a posezení s kamarádem za slunečného dne. To vše mi připomíná Bvlgari terrae Essence, klidný den strávený s organickými věcmi a pocit, že se nějak znovu spojuji se zemí.
PS. Není to bezpečná vůně ke koupi naslepo, ale nenechte se zmást některými komentáři, není ani nijak děsivá ( Je to mainstreamové vydání Bvlgari, jak moc rizikové si myslíte, že to bude?) Ale výdrž a projekce jsou dobré, takže pokud hledáte něco citrusově orientovaného, co je trochu zemité a není TDH a trochu mimo, vyzkoušejte ji. Mně se opravdu líbí.
jeme05/05/22 18:13
Brzy ráno, v buši nebo v horách, vůně trav, které slunce začíná stoupat s rosou. Touha chodit, přemýšlet, spojit se s tím, co je skutečně důležité. Bulgari terrae nám otevírá tyto dveře, abychom si je mohli vychutnat. Takový parfém už dlouho chyběl. Pro ty z nás, kteří touží po vůni listí, vlhka a země uprostřed betonu města, je tu klenot.
lupoirpino03/23/22 04:31
Po osmi měsících od recenze jsem ho znovu vytáhla z krabice a začala ho nosit.
Řekla bych, že jaro je její ideální období, s prvním nesmělým teplem letošního konce března, i když ji nosím i na začátku léta. Připadá mi poetická.
Zkusila jsem její zemitost umocnit tím, že jsem ji navrstvila na Encre Noire, mamma mia, jaký výsledek! Vibrace ve stylu Incensed Amouage (ale bohužel ne výkony).
Zdá se, že jsou pro sebe jako stvořené. Můj oblíbený poměr: 2 vaporizace Terrae Essence na 3 Encre Noire.
mia-ami12/02/21 03:26
Včera jsem to zkusila a moc se mi to líbí!!!
A kůže, a dřevitost, a dokonce i určitá svěžest (tak vnímám vetiver).... Má nasbírané prvky z Terry a Gucci, ale není s nimi totožná.
Pokud vás tyto dvě (a také Ink) zaujaly, určitě byste se na tento parfém měli podívat blíže.
Hraje si, mění se, zpočátku jsem byla pevně přesvědčená, že je unisexová a chtěla jsem ji pro sebe, ale v polovině vyznění jsem o tom zapochybovala, inklinovala k mužnosti.
Cítit ji od muže je vzrušující..... Manželovi ji nikdy nedám... )))))
Канопус11/24/21 06:54
/Když vidím Morillase u autorů dalšího nového produktu, chtě nechtě si říkám - spí ten děda vůbec?
Zamilovaná do názvu-konceptu-barvy lahvičky jsem ji běžela otestovat..... A prošla.
Ani si nedokážu vysvětlit, čím to je, ale něco je špatně. Vychází z ní nějaký podivný kyselý zemitý tón s roztřepenými okraji, které trčí a vyčnívají, něco jako vařená mrkev, která viděla život, trochu spálená, kterou někdo postříkal citronovým olejem, aby skryl nepříjemný zápach.
PS S vůněmi Terra a Afganz má společné jen to, že jsou všechny ve skleněných lahvičkách a že jsou to parfémy. To je vše.
beto_ruiz10/15/21 14:45
Bvlgari Man Terrae Essence je ambrová, dřevitá, lehce zelená a zemitá vůně.
Její úvod je zvláštní, ale zároveň zajímavý, voní jako dehet, něco mezi jantarem a kůží, dokonce mi připomněla Gucci Guilty Absolute Pour Homme, kterou stejně jako tuto vytvořil Alberto Morillas. Neuchvátí vás hned, ale nenechá vás lhostejnými. Po několika minutách ucítíte trochu spálené trávy, ostatně když vidím předchozí komentář, souhlasím s tím, že voní po marihuaně, a zemitý tón, který je podle mého osobního názoru méně zdařilý než u Terre de Hermes, protože zde mám pocit, že jantarový tón (v tomto případě styrax) dominuje více. Není to lineární vůně, protože střídá zelené a dřevité tóny.
Vůně inspiruje k použití této vůně v tomto ročním období, které máme v Mexiku, což je podzim, také si myslím, že by se dala použít ve formálních situacích nebo tam, kde chcete ukázat určitou autoritu.
Vydržela na mně asi 8 hodin.
Nedoporučuji ji kupovat naslepo, nicméně si myslím, že těm, kterým se líbí Gucci Guilty Absolute Pour Homme, se s vysokou pravděpodobností bude líbit i Terrae Essence. Její předností je, že je to jiná vůně, a stejně jako vůně Gucci se může časem stát žádaným kouskem, takže vás vyzývám, abyste ji vyzkoušeli už teď, když je novinkou, a pokud se vám zalíbí, pořiďte si ji.

diogotsuchida10/01/21 17:58
GRATULUJEME BVLGARI K ODVAZE! Tento parfém se velmi liší od většiny dnešních značkových parfémů. Je v duchu vůně Terre D'Hermés, i když si nemyslím, že je jí podobná. Je poměrně univerzální, hodí se pro formální situace, kde není příliš vysoká teplota. Mému osobnímu vkusu nevyhovovala, ale musíte ji vyzkoušet a zjistit, zda vám vyhovuje.
Parfém jako takový je nebezpečné kupovat na nečisto, proto doporučuji nejdříve vyzkoušet.
CGV09/29/21 04:49
To je skvělé! Nejsem příznivcem této linie, vetiveru jako noty a také ne Morillas, ale tohle je ohromující. Úžasné prolínání vetiveru s nádechem citrusů, zemitých a dřevitých kožených nuancí. Okamžitě mi připomíná Toskánsko. hřejivá a zároveň chladná, sofistikovaná, přívětivá, okouzlující a živá. Chci si k ní hned otevřít Chianti Classico. Nikdy není sladké, žádný faktor masové přitažlivosti, ale velmi inteligentně vystavěný charakter. Cítím zemi, větrný tanec v listí stromů, vinařství ve scénáři pozdního léta/raného podzimu někde v okolí Sieny. Novodobé mistrovské dílo.
ValeriyZ09/26/21 05:43
Dnes jsem ho vyzkoušela na skvrně a na pleti. Myslím, že tato vůně se na lidech neprojeví stejně. Začátek je prostě příjemný, citrusový, svěží a trochu kořeněný. Ale dál, na papíře a na mé kůži, úplně jiné asociace.
Na papíře je docela sladká, s vůní sena, ozvěnami jemné a měkké kůže bot a něčeho jedlého, dezertního. Na skvrně mi tato vůně připadá chladná a kořenitost zůstává dlouho. Vůně působí jako mravenčení......
Na mé kůži je to úplně jiný příběh. Citrusové éterické oleje rychle mizí a je to MÁSLO oslazené kumarinem (někde daleko je akord zvadlého melounu, pokoseného v květu). Vůně není jen hřejivá, je žhavá, živá, "hormonální". Žádnou zemitost osobně necítím. Nějaká prašnost, to ano.
Vůně je velmi mužná, ale na ženě si ji klidně dokážu představit. Vůně, myslím, bude ve výběru sexy vůní. Je mi jasné, že maestro si hraje na téma mužské sexuality. To se mu daří. Kompozice je velmi krásná a originální, nelze srovnávat.
Stopa je velmi zřetelná. Když jsem vešla do bytu, hned jsem se zeptala: "Co je to za vůni?".
Trvá to dlouho.
Velmi ráda bych si ji koupila.
mrpassion09/25/21 04:53
Alberto Morillas má vlastní špičkovou značku Mizensir (kterou vlastní jeho dcera). Pro tuto značku vytvořil tři nádherné oudové vůně, které byly součástí řady pro uvedení značky na trh. Byly to Ideal Oud, Original Oud a Perfect Oud. Později přidal další oudové vůně, a to Golden Oud a Tender Oud. Dovedete si tedy představit, jakou domácí práci Alberto v poslední době s notou Oud odvedl. (Ne že by mu byla jakákoli nóta cizí).
Zde využil mnoho z těchto nedávných zkušeností a vy je získáváte mnohem levněji. Téměř o polovinu levněji. U této Bvlgari se tón Oud jednoduše vznáší na lůžku svěžích vodních tónů. Doslova cítíte, že je tu lůžko klasických svěžích tónů a ty nese oud, aniž byste se ho skutečně dotkli. Je tam cítit oddělenost. Flakon je nádherný. Jsem velkým fanouškem mramorového povrchu. Jediná malá výtka je, že rozprašovač na těchto lahvičkách je opravdu špatný. Vůbec to ale není na škodu. Vůně je špičková. Mohl ji vydat pro Mizensir a požadovat dvojnásobnou cenu. Vůně je vším, co byste na podzim a v zimě potřebovali. Pro mě to byl okamžitý nákup. Je bezpečná do kanceláře. Hodí se i na večerní rande. Elegantní! Nad vším zůstává oudový tón, který vás provází až do zaschnutí, kde zazáří také vetiver. Povinná koupě pro každého, kdo chce poznat, co Alberto v poslední době vytvořil.
talyailma09/21/21 02:12
Je překvapivé najít takovou vůni v Designeru, když dnes žijeme pod tyranií tonky a syntetické sladkosti.
Hodně mi připomínala, jak se říká, vůni Terre de Hermès, ale spíše její verzi Intense Vetiver. Vedle sebe to nejsou klony, ale první sestřenice, i když jí chybí její kovově-kamenný nádech a je drsnější.
Otevírá se lehce nahořklým citrusovým tónem citronu (představuji si, že kalamansi má něco do sebe, ale nevím, jak voní) a rychle nastupuje zemitý vetiver s temným, petrolejovým tónem orrisu.
Když se usadí, můžete vnímat vlhké zemité tóny, aniž byste se dostali k petriquoru. Má v sobě určitou vlhkou, rašelinovou, rašelinovou vlhkost, ne tak intenzivní a fotografickou jako Nightflyer nebo nový Bat.
Vůně mi přijde chutná, ale nepřekvapí, přesto je elegantní a dobrou volbou, pokud máte rádi zemitější vetiver.
Má dobrou výtěžnost, asi 6h na kůži vystupuje metr, metr a půl během první hodiny, hodiny a půl. Rozumná stopa.
Osobně se mi více líbí Terre de Hermès EDP, ale není to špatná volba.
Whiteken7909/05/21 07:04
Morillasův triptych o kůži, který začal s Gucci guilty absolute (v níž se kůže mísí s alkoholickými tóny rumu) a pokračoval s Philip Plein No limits (v níž se kůže rozpouští v kakau), zde dosahuje nového milníku.
Bulgari Terrae essence je dobrý, velmi dobrý parfém se zemitým úvodem, který zůstává pevně ukotven v oné vlhké zemi, kůže zde zahaluje pižmové tóny a lehký, ale vytrvalý citrusový nádech.
Je to bezpochyby jeden z nejlepších výtvorů tohoto roku 2021 na poli značkových parfémů.
Je to návrat jednoho z nosů parfumerie.
Nádherná, elegantní. Tajemná.
10/10
Dario4008/26/21 05:32
Podle mého názoru jeden z nejlepších výtvorů posledních let.
S touto vůní jsme na nejvyšší úrovni, Maestro našel neuvěřitelně vítězný akord, jednoduché tóny, ale nejvyšší kvality.
Je snadné říct, že připomíná Hermes, citrusy, vetiver a balzám a je to, ale tady je něco víc.
Je tu pozoruhodný krok vpřed, který připomíná niku Montale nebo Terenzi.
Je tu jemná podobnost s Kors Uomo, ale pitvu parfému udělat nemohu.
Máme tu úžasné, tropické citrusy mísící se s vetiverem a Storace, balzamikem, které v tomto akordu vytváří opojný, svěží, vzdušný a omlazující účinek.
Bezmezné trvání jsme dnes ocenili na chladné a větrné promenádě.
O této vůni by se toho dalo říct ještě hodně, hodně, možná víc než Hermes.
Trudon
Le Labo
Another 13
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem