Pasha de Cartier Parfum Cartier pro muže

Pasha de Cartier Parfum Cartier pro muže

balsamico
alkohol
pačuli

Pasha de Cartier Parfum podle Cartier je Orientální Fougere vůně pro muže. Pasha de Cartier Parfum byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Mathilde Laurent.

Vonné složky

Fazole tonka
List indonéského pačuli
Labdanum

TheSniffer

Naprosto neuvěřitelná kvalita, komplexnost a výkon za cenu, za kterou je možné ho sehnat. Přijde mi urážlivé nazývat ji značkovou vůní - voní víc "niche" než mnoho niche vůní, které jsem cítila. Kdyby tuhle věc vydal Xerjoff nebo Roja za 250 dolarů za lahvičku, myslím, že by většina lidí ani nemrkla.

Neuvěřitelně jemná, elegantní a bohatá vůně. Vůně je vyzrálá a "poskládaná", aniž by působila staromódně. Gentlemanská lahvová.

Upřímně mě překvapuje, že to není absolutní hype bestie... nicméně jsem velmi rád, že se jí tady dostává zasloužené lásky. 👍🏻

Anfisa1981

Milí muži, nebijte mě tvrdě a neházejte po mně pantofle)) Dostala jsem se do vaší Paši a nosím ji s potěšením)) takový krásný orientální, ne každý výklenek tak voní. Začala jsem ji nosit po náhodném testu v Istanbulu tax free a teprve pak jsem si přečetla vaše recenze o tom, že je čistě mužská a na ženách no ani náhodou... tak ji nosím a ujíždím 🙈😅

Juliano Miranda

Cartier si za tento výtvor zaslouží gratulaci, protože všichni vědí, že Cartier je dům kvality a trochu vyzrálejšího charakteru, a nejinak je tomu i v tomto hutném parfému s likérem, santalovým dřevem, jedlí, vanilkou a benzoinem, který přináší starou školu a zároveň moderní stopu, čistou a mýdlovou s gurmánským nádechem, věkové rozpětí 30+.
Nadprůměrný výkon

jerry drake

Cartier nás nechá nahlédnout, jak se míchají karty u hypotetického stolu profesionálních hráčů, a vytvoří flanďák odlišný od originálu.

Stačí držet flakon v rukou a můžeme si představit jantarově zbarvený obsah, který slibuje jiný čichový zážitek, a ve skutečnosti je koncentrace parfému úplně jinou vůní, mnohem sladší, balzamičtější a především opulentnější, a tedy orientálnější a bližší tomu, co si pod názvem představíte (vím, že za svůj název vděčí hodinkám, ale...).

Takto si představuji vůni Pasha: sladká, hřejivá, bujná ve vrcholu a s lehkou a sofistikovanou svůdnou silou.
Zde má smysl říkat "pro zvláštní příležitosti", protože je zvláštní hned od začátku, s tónem lékořice, který mistrně objímá santalové dřevo a labdanum a přináší poněkud lepkavý pocit. Když se k nim přidá nádech jedle, mají jejich složky dohromady neobvyklou schopnost uklidňujícího, příjemného a relaxačního účinku, který vás přenese na místo s tlumenou a smyslnou atmosférou.

Zdá se, jako by Cartier chtěl vytvořit vůni pro vyšší třídu parfumérů a zároveň zachovat značkovou cenovku, protože vůně má opravdu vše, co je potřeba k tomu, aby byla na vyšší úrovni.

Když se všichni aktéři připojí ke sboru, zůstává parfém Pasha na mé kůži poměrně lineární, takže žádné velké kejkle nebo triky s překvapením, ale je vytrvalý a docela dobře se promítá, aniž by byl v jakémkoli okamžiku otravný.
Dobrá práce od Cartiera, který opět ukazuje svou moudrost a výborný vkus pro rafinované a smiřuje vás se současnou parfumerií, takhle by měla vonět vůně s názvem Pasha a v mém případě je riziko zajít do blízké parfumerie a koupit si ji vysoké.

Uedro

Vůni se věnuji teprve velmi krátce (asi dva roky), ale tuto vůni jsem poznala až příliš brzy, ve vzorcích, spolu s prvním letním nákupem, který jsem provedla s vědomím.
Příliš brzy proto, že ačkoli jsem dostala štědré 2 ml, kvalitu a komplexnost této vůně jsem dokázala ocenit až před krátkou dobou, kdy už jsem svůj nos přivykla něčemu jinému.
Velmi mě to mrzí, protože jsem ji používala s nepochopením a teprve teď mohu souhlasit se všemi, kteří ji označili za "velkolepou" a "mistrovské dílo".
Není to parfém pro každý den a každou příležitost. Mám pocit, že je rafinovaná, elegantní a vyzrálá, což těžko ocení velmi mladé publikum. Poměrně univerzální, nicméně ze sezónního hlediska vyloučená pouze za parného letního vedra.
Výborná v trvání a také dobrá v projekci, snad díky koncentraci, ale především jistě také díky dovedné kombinaci jantarového základu, likéru a velmi rozptýlených balzamických tónů, k nimž je třeba připočíst sílu ambroxanu/ambrocenidu, který má podle mého názoru v této vůni spíše technickou než charakterizační funkci.
V hlavě se objevuje jakási citrusově pomerančová nóta, nikoli však kyselá a svěží, nýbrž silně alkoholická a zároveň balzamická díky jedli. Kdybych měl tento lihový tón přirovnat k nějakému konkrétnímu alkoholu, spojil bych ho se Southern Confort, jakousi whisky s pomerančovou příchutí.
Tělo je dřevité, bohaté a kořeněné: santalový tón je velmi silný, pakthouli tlumenější; rozhodně působí, jak popisují ostatní, orientálně.
Základ je sladký a jantarový, dovedně vyvážený balzamickými a dřevitými tóny: fazole tonka, benzoin a labdanum spolu s vrchním likérem možná přispívají k tomu, že vůně získává něco vanilkového, co mnozí vnímají a co mně připomíná spíše skořici a sladké koření.
V konečném důsledku ji tedy považuji za velkolepý parfém, který se blíží některým niche řešením, a přitom není "experimentální"; možná má blíže k vytříbeným nosům a znalcům než k průměrnému Joeovi, ale má silnou schopnost zaujmout a přitáhnout kohokoli.

danielfaria

Nádherný parfém, tato likérová nóta přináší sladší rumový aspekt, nóta Ambrocenide připomíná sušší a mužnější Ambroxan, přísahala jsem, že tento parfém bude mít santalové dřevo jako parfém Le labo, ale je to velmi chutné a jednoduché! 10/10 pro tento nádherný parfém, jen nezůstal ve sbírce, protože se nehodí k mé osobnosti!
Není to oldschool, je velmi moderní a tóny jsou dobře vyvážené, harmonické!

Wendigo

Elegantní a vznešený parfém se skvělým výkonem (jaká úleva a neobvyklost to říct), který je zároveň komplexním dílem. Věčný mistrovský trik pačuli je zastíněn santalovým dřevem, které je přinejmenším elegantní. Stejně jako u jiných vůní vyžaduje určitý věk, abyste ji mohli nosit a neudělali ze sebe hlupáka.

Noční a zimní, byla by to ta nejvhodnější věc na světě na firemní večeři (myslím před Covidem, ještě když existoval) nebo dokonce do notářské kanceláře k podpisu kupní smlouvy. Vnucuje eleganci, takže ji musíte sladit, vzít si ji k neformálnímu oblečení nebo na neformální příležitosti by bylo víceméně stejné jako vzít si bermudy na svatbu. A pokud si je vezmete v létě, objeví se nějací pánové v modrém a nasadí vám pouta.

Všimněte si, že alkohol je velmi přítomný, je to staromódní pánský likér; což spolu s jeho fougere povahou dodává vůni mužnost, ale znamená to, že zdaleka není pro všechny nosy. Fantastická, ale jako vždy: nikoho si nevšímejte, vyzkoušejte ji jako první.

Voní jako trůnní sál sultána z Dálného východu, s kořením, likérem a dřevem vyřezávaným arabeskami; přivítá vás sladkost několika sáčků sušených listů a voní všude kolem; stojíte tváří v tvář samotnému sultánovi, který voní jedlovým olejem, a tanečnici, která pro něj tančí zahalená do závojů z fazolí tonka. Jakási elegance, která se neobjevuje v jemnosti, protože na to už máme Pradu, ale v okázalosti luxusu, nepřítele veškeré jemnosti.

PS: Mimochodem, vám všem křižákům, kteří k smrti nenávidíte Ambroxan, Iso E Super, ambrocilín (zde přítomný), vám mužům bez poskvrny, kteří se nám stavíte na odpor, vám nevěřícím, kteří se necháváte unášet chemikáliemi, bych chtěl položit jen jednu otázku...

Pokud nemáte rádi ryby, jaký má smysl chodit celý den na rybí trh?

piyux

Parfém Pasha de Cartier se otevírá silnou projekcí velmi sladkých, ambrových, pižmových a kořeněných tónů. Úvod je odvážný, vyzrálý, elegantní, jedinečný a hutný. Likér, benzoin a ambrocenid jsou úvodními výraznými tóny. Likér je výrazný alkoholický tón, chlast, ale bez zvláštní fasety. Benzoin dodává vůni hřejivý, pryskyřičný, hutný, sladký, s vanilkovým nádechem, díky němuž je vůně lahodná. Ambrocenid je zvláštní nóta, dodává vůni jedinečný charakter, ta se jeví jako pryskyřičná, ostrá, suchá, dřevitá, ambrová, lehce živočišná, s pižmově oudovým nádechem, alespoň zpočátku. Úvodní tóny jsou krátkodobé, ostatní se objevují velmi rychle. Rozvíjí se santalové dřevo a tonka, které dodávají vůni krémový, mléčný, sladký, oříškový, karamelový, bohatý a velmi hřejivý nádech, také díky nim je vůně suchá, ale ne pudrová. Jedle balzámová a pačuli dodávají dřevitý zelený pryskyřičný nádech. Posledním tónem je labdanum, které podporuje a mísí se s ambrocenidem. Labdanum je výrazné, ambrové, lehce pižmově živočišné, sladké, ovocné, se slabým koženým akordem. Vůně má několik a znatelných změn od otevření po zaschnutí, otevření je krátké a během tohoto okamžiku je vůně intenzivní, tóny mají velmi ostré hrany, benzoin má znatelný medový nádech a pižmově živočišný nádech ambrocenidu dosahuje svého vrcholu. Ke konci se tyto ostré hrany pod vlivem santalového dřeva a tonky vyhlazují, vůně se stává suchou; balzámová jedle a pačuli se stávají znatelnými s některými zelenými travnatými a lesními doteky a labdanum vyplouvá na povrch se svými ambrovými, sladkými, koženými a ovocnými tóny. Nakonec se počáteční pižmový živočišný nádech stáhne a stane se vystupujícím tónem namísto hlavního. Jakmile Pasha De Cartier Parfum dosáhne svého úplného zaschnutí, lze ji shrnout jako silně projekční, velmi sladkou, pryskyřičnou, santalovou, benzoinovou, tonkovou, lihovou, likérovou, pižmovou, ambrocenidovou a labdanumovou vůni se zelenými a kořeněnými akordy. Vůně působí ambrově, lehce živočišně, odvážně, chlastově, nenuceně, uklidňujícím dojmem, lahodně, hutně, suše, exoticky, ovocně, kvalitně, intenzivně, lákavě, dlouhotrvající, mužně, moderně, příjemně, pryskyřičně, vzácně, bohatě, svůdně, sladce, sirupovitě, teple a velmi příjemně.

RECENZOVANÁ ŠARŽE: 2020 (#9GBB).
WOW RATING: 9/10. Nádherně sladká, chmelová a pryskyřičná vůně.
HODNOCENÍ NELÁSKY: 2/10. Je patrný alkohol a lehce pižmové živočišné akordy.
JEDINEČNOST: 10/10. Ambrocenid a likér dodávají této vůni jedinečný charakter.
MASOVÁ PŘITAŽLIVOST: 7/10. Lahodná sladkost vůně zaujme mnoho příznivců.
PROJEKCE: 5/10. Dobrá, asi 5 stop kolem nositele.
SÍLA VŮNĚ: 6/10. Velmi dobrá, asi 6 stop za nositelem.
APLIKACE: 4 rozprašování.
DLOUHODOBÁ VÝDRŽ: 7/10. Výborná, asi 6 hodin, dobře promítá více než 4 hodiny.
SEZÓNY: Zima, podzim, chladnější dny, noc a klimatizované prostředí.
PŘÍLEŽITOSTI: Vhodné pro slavnostní události, venkovní setkání, příležitostné akce, dovolené, romantické akce, rande, kluby.
VŠESTRANNOST: 6/10. Skvělá vůně pro běžné noční oblečení.
DÁMSKÁ VŮNĚ: Vůně: mužská. Likér přiklání vůni na mužskou stranu.
VĚK: 30 let a více.
DOPORUČENÍ: Parfém Pasha de Cartier seženete za cenu kolem 70 USD. Je to jedinečná, sladká, pryskyřičná a chmelová vůně s vynikajícím výkonem. Jedná se o skvělou koupi.
BLIND-BUY: Ne, nejprve ji vyzkoušejte. Vůně ambrocenidu má zvláštní tón.
PODOBNÉ: Toto jsou příklady vůní stejného žánru.
- Animale "Animale" EDT Men je velmi dobrá, velmi sladká, ovocná, květinová, zelená, tabáková vůně.
- Giorgio Armani Code Profumo EDP je velmi dobrá, intenzivní, sladká, tonková, kožená, kořeněná vůně s kardamonem a muškátovým oříškem.
- Killian Single Malt EDP je skvělá, sladká, vanilková, ovocná, švestková, kořalková a pryskyřičná vůně.
- Nasomatto Baraonda je fantastická, intenzivní, lehce sladká, kořalková, whiskey a dřevitá vůně
- Carolina Herrera 212 VIP EDT je velmi dobrá, jemná, koňaková, vodka, zázvor, ovocná, kožená a dřevitá vůně.
- Thierry Mugler Angel Men Pure Malt EDT je odvážná, kořalková, ovocná a dřevitá, skvělá.
- Mercedes-Benz Club Black EDT Men je vynikající, sladká vanilková, benzoinová, kouřová kadidlová a dřevitá vůně.
- Emporio Armani Stronger With You EDT je velmi dobrá, sladká vanilka, oříškový kaštan, ovocná, kardamomová a dřevitá vůně.
- Guerlain L'Homme Ideal EDP je velmi dobrá, sladká, třešňová, oříšková, mandlová, vanilková, tonka a kožená vůně.
- Guerlain Spiritueuse Double Vanille EDP je vynikající balzamická, vanilková, kořeněná, dřevitá a sladká vůně.
- Parfums De Marly Oajan EDP je skvělá, intenzivní, kořeněná, skořicová, sladká, medová, vanilková, tonka a pryskyřičná vůně.
- Pasha De Cartier Parfum je skvělá, intenzivní, velmi sladká, pryskyřičná, santalová, benzoinová, tonková, lihová, pižmová, ambrocenidová a labdanum vůně.
SHRNUTÍ: Silná projekce, velmi sladká, pryskyřičná, santalové dřevo, benzoin, tonka, boozy, likér, pižmo, ambrocenid a labdanum vůně se zelenými a kořeněnými akordy. Vůně je ambrová, lehce živočišná, odvážná, chlastová, ležérní, uklidňující, lahodná, hutná, suchá, exotická, ovocná, vysoce kvalitní, intenzivní, lákavá, dlouhotrvající, mužná, moderní, pěkně namíchaná, pryskyřičná, vzácná, bohatá, svůdná, sladká, sirupovitá, teplá a velmi příjemná.

Junerain1975

Zjištění, že mezi tóny chybí vanilka, mě rozladilo, protože vanilka à la Un Bois Vanille zasazená do kontextu Opium pour homme je přesně to, co se mi vybaví při vychutnávání této vůně, kterou jsem zvolila jako nejlepší z roku 2020.
Něžně sexy, ať už vanilková, nebo ne, pro mě opravdu válí P.P. Zahalí vás do svého obláčku a šeptá ohnivá slůvka, když vás hýčká svou tesknou a sofistikovanou atmosférou.
Úžasný objev. Hodí se pro mnoho situací a kontextů, přitahuje spoustu komplimentů.
Už nikdy bez ní.

Deetron

Ta nová edice EDP na mě opravdu udělala dojem! Nejprve chci říct, že podle mého nosu je tato vůně zcela nová a nemá nic společného s předchozími vydáními.
Je hřejivě kořeněná, dřevitá, velmi hluboká, elegantní se zralým profilem. Miluji ji!
Vím, že mě možná budete považovat za blázna, ale ta super teplá směs moderního koření a dřeva mi dodává ÚŽASNOU atmosféru horké černé kávy, něco jako akordy Ristretta!
Na parfému Pasha de Cartier se mi líbí, že značka dělá odvážné kroky a dává najevo, že je odvážná! Tohle není jemná, měkká, polotmavá nebo příjemná vůně pro každého... Miluji tento druh hutných hřejivě-dřevitých vůní, s horkým kořením a hlubokým vyzrálým charakterem! A ještě jedna věc - řekla jsem zralá-elegantní atmosféra - je vyrobena v moderním stylu bez kompromisů v kvalitě. Nic zastaralého ani retro.
Jsem si jistá, že je to skutečný upgrade oproti jiným edicím, jako je Pasha de Cartier Edition Noire Sport nebo Pasha de Cartier Edition Noire, a tyto dvě verze se mi moc líbí!
Co se týče provedení - velmi, VELMI dobré! Pozoruhodná životnost a vynikající projekce!
Pro mě je Pasha de Cartier Parfum jasným vítězem a mohu ji jen vřele doporučit!

Fereiro

Éru oudu zřejmě vystřídala éra javanolu, který se objevuje ve slušných koncentracích ve stále více vůních. Parfém Pasha není výjimkou. Zde je celá kompozice postavena na santalovém dřevu javanol, díky němuž je dosaženo vysoké rozptýlenosti a vyzařování vůně. Přestože se vývoj kompozice zdá být lineární, ve skutečnosti tomu tak není - je jednoduše roztažen v čase. Tonalita původní Pašije v EDT proklouzne jen letmo na samém začátku odhalení, pak už je to úplně jiný příběh, více táhlý a orientální, zároveň, jak bylo řečeno níže, s jasným odstínem čistě evropského akordu "pěny na holení" a dalších pečujících produktů. Složení se ukázalo být objemné, hravé, hutné. Ve vrchních tónech kombinace borovice, javanolu a ambrocenidu vytváří téměř ersatz-citrusový zvuk, ale pokud tradiční citrus zní zvonivě a jemně, zde je to masivní úvod s "citrusovým" vrcholem. Dále se skrývají "citrusy" a nastupuje objemná santalová a kadidlová část, která ve středu připomíná tu v Rien ELDO, jenže na rozdíl od Rien, kde je jádrem kadidlo, zde je jádrem ještě javanol a ambrocenid. V případě posledně jmenovaného je třeba vzdát hold parfumérovi - zde je v kalibrovaném dávkování, takže se jeho zvláštní dusivá oudová nóta prakticky neprojevuje. V základu se vůně zklidňuje v santalovém dřevě a pačuliovém oparu. Přistání vůně je pro parfémy osobité - hlavním vyzařováním je hřejivá, objemná aura a více ve středu a v základu, jen zpočátku se vůně rozvoní jako blázen všude kolem, pak se zklidní, ale dál se hlásí sebevědomě, ale citelně jemněji. Shrneme-li to, můžeme říci, že jde o velmi dobré, zajímavé dílo s téměř nikovým zvukem, ale potěšující je, že vás nechá dýchat a Orient se velmi dobře proplétá s evropskými podtóny a neválcuje "udovou historii", která se stala tak známou, a nezapaluje vaše nozdry předávkováním ambrocenidem. Hlasité, ale velmi kalibrované, vyvážené a drahé. Z posledních vydání rozhodně hit top 10 a oblíbený cushy. Až se vyčerpá, bude ještě lepší.

PS: Ehhh, možná jsme se konečně dočkali renesance parfémů? :)

beto_ruiz

Právě jsem vyzkoušela nový parfém Pasha de Cartier a řeknu, že je to dřevitá, kořeněná a aromatická vůně, klasifikovaná jako orientální fougere, což si myslím, že odpovídá jejím vlastnostem.

Svrchní tóny jsou trochu složité a nevábné, alespoň pro mě, vyvolávaly ve mně pocit něčeho lehce kadidlového, s nádechem spáleného karamelu. Pocit ze svrchní vůně trvá asi 15 minut a pak se zklidní a stane se příjemnější. Stává se trochu krémovou a mýdlovou, s fougerovým nádechem tradiční pašije, vnímám i kmín, ale nikdy ne intenzivně, vyniká velmi elegantní santalové dřevo s jemnou sladkostí fazole tonka, což z ní nedělá gurmánskou vůni, navíc má balzamický nádech. Tato poslední fáze je velmi příjemná a činí z ní atraktivní vůni.

Styl vůně Pasha Parfum mi připadá formální, vyzrálý a elegantní. Myslím, že ji nejvíce ocení lidé, kteří používali tradiční Pashu nebo mají rádi fougery z počátku 90. let. Bez ohledu na to vás zvu k jejímu poznání.

Délka byla velmi dobrá, blížila se 12 hod.

Juliette La Ciel

Velmi šťavnatá arabská flétna Pasha. Akord pěny na holení (zahrnující tonku).
Sladká ambra.
Smrkový motiv odhalený thují se suchou pudrovou texturou.
Pevná, hutná. Nevím, jestli vstupujete do oblak, pánové, ale tahle by se měla nanášet takhle, ne pudingem. Předávkování je zatíženo pískovitostí, která přechází v dobytkářství. Dlouho se vyvíjí, nejméně 24 hodin. Konzervativní, těžká váha.