Cartier Ladies La Panthere EDP Spray... (74.99 USD)
La Panthère Parfum podle Cartier je Chypre Floral vůně pro ženy. La Panthère Parfum byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Mathilde Laurent.

Úvahy o věčných věcech: Vyprávění příběhů (3. část)
od Anastasia Privalova, Jernê Knowles

Miss-Tress
Úvodem: komerční řadu Cartier považuji za kvalitativně lepší než současné komerční řady, konkuruje komerční řadě Chanel, vlastním téměř všechny. Jsem do Cartiera blázen a pokaždé, když zachytím tu červenou krabičku, rozbuší se mi srdce (v dobrém slova smyslu).
Ale také mi přijde, že jeho nos, ačkoli má velmi vytříbený vkus, není mistrem s otvory. Carat je vynikající parfém, ale s nešťastným hruškovým otevřením. Classic Panthere je vynikající parfém, ale s nasládlým jahodovým otvorem. Na jeho kouzlo si musíte počkat patnáct minut, kdy se konečně v celé své kočičí kráse odhalí slušivý, okouzlující a smyslný gardéniovo-mechový akord, jehož nádhera je v chladném klimatu ještě zvýrazněna.
Tato nová verze je v podstatě "nikovým" a staronovějším remakem la Panthere. Něco, co jako vždy jde proti trendu aktuálně prodávaných parfémů, což Cartieru přináší další body, pokud by nějaké byly potřeba, za jeho postoj nedbat na módní trendy a jít si rovnou za svým, pokud je konečný produkt luxusní a "silný".
Poprvé jsem se s ním setkala v parfumerii, když jsem požádala prodavačku, aby mi nastříkala Coco Chanel.
"No, trochu zastaralý... Nelíbí se mi. Jste si jistá, že to nechcete zkusit? Je to na žánr, ale..."
Ocenila jsem upřímnost prodavačky: když se nad tím zamyslím, Coco se mi po koupi taky nelíbilo, a to natolik, že jsem ho vyhodila do koše poté, co jsem ho použila na odstranění zápachu naftalínu ze stejně vintage černozlaté kabelky Chanel (velkolepý vintage Chanel, lepší než současné předělávky!), a musím říct, že kombinace se povedla.
Je to po vzoru Coco Chanel, pravda, ale je to kulatější, kulatost, která je haute parfumery a rozhodně ne komerční, a především se obejde bez té zatuchlé, nepříjemné kořenitosti. Také se obejde bez onoho typického rebarborového a jahodového úvodu klasické la panthere a soustředí se na starou školu sušené meruňky/broskve, která tolik připomíná Femme Rochas nebo Mitsouko. Pak přechází přímo k jádru věci s krásnou částí la panthere, kterou je zejména živočišné pižmo, dubový mech a akordy gardénie, to vše v plnějším a méně zvlhčeném vyznění než mateřská vůně, ale spíše sušší a kovovější, s jasnými tóny sušeného ovoce (makadamové ořechy, lískové oříšky, pražené mandle atd.).
V podstatě mi tato verze přijde lepší, protože je vysloveně chypre, a tak jistě polechtá nos znalců parfémů tohoto žánru. Dobrý parfém, aby takovým byl, musí vonět luxusně, a to se tomuto parfému daří velmi dobře: voní žlutým zlatem, v celé své hřejivé, okouzlující bohatosti.
Jakmile dočichám klasickou la Panthere (navíc už dobře napodobenou i ekvivalentem, NICE, vlastním jak ekvivalent, tak pravou a zjišťuji, že ekvivalent Divain je lépe provedený, disponuje růžovými tóny, které mateřská nemá), určitě si koupím i tuto.
VYNIKAJÍCÍ ESENCE.

R.J. Jessy
Absolutní mistrovské dílo, láska na první pohled k tomuto Cartieru. V tomto horkém počasí se nedá nosit, ale je to šperk, který byste měli mít ve své sbírce nebo ho používat při zvláštních příležitostech. Dokonalý parfém, který je oslavou vůní před několika desetiletími, osmdesátých a devadesátých let, těch let, kdy jsem jako dítě a teenager listovala lesklými časopisy, obdivovala krásné modelky a reklamy na vytoužené vůně. Jediná vada: meruňkový tón (který mi zní jako jahoda) je příliš výrazný, jinak si myslím, že je to krásný výtvor, vhodný zejména pro mírně chladné večery.

Gryselidis
Podle mého názoru se příliš nepodobá Panthere z roku 2014, začátek je velmi odlišný, protože zde máme pouze krásnou a výraznou meruňkovou nótu a parfém se poté rozvine do zemitých tónů, které jsou mnohem dominantnější než v jiné verzi. V obou případech se jedná o dvě chypre, ale tato je pro mě rozhodně více "old school" s výraznějším (i když syntetickým) dubovým mechem, který převládá, a pačuli vůbec necítím, zatímco ve staré Panthere ano. Ačkoli nepohrdám starým složením (stále je k dispozici), rozhodně dávám přednost tomuto více vintage.

Ноэль
Suhofruktina
V dnešní době nemá slovo "parfém" vždy svůj původní význam. Označuje se všude tam, kde je to potřeba, i tam, kde to potřeba není.
V roce 2014 byl na trh uveden Panthera Extrait, skutečný parfém v plném slova smyslu, v objemu 15 ml, v nádherné krabičce. Parfémy se obvykle vyrábějí v malých objemech, protože vysoká koncentrace vonných látek určuje značnou cenu.
La Panthère Parfum, na jejíž stránce se nacházíme, je právě novou verzí s hutnějším zvukem, flakónem. Aby to zdůraznili, přidali slovo "Parfum". To je v dnešní době marketingový tah.
Ale v podstatě je to SP. Dříve se psaly poctivěji - přidávaly se slova Intens, Essence, Concentre atd.
A 50ml a 75ml tuby mluví samy za sebe.

k_a_r_i_s_h_a
Абалденный❤️🔥 pro mě zatím - jsou to ty nejlépe navoněné meruňky🍑, ale stejně znějí výrazněji na flétnu. A meruňky tam i dlouho zůstanou. Ale na kůži je Panthera klasická chypre, krásná, teskná a ženská. Zní draze, stavovsky a vznešeně: jako když jdete do Velkého divadla; jako pravý francouzský parfém; jako matčina přítelkyně, která žije ve Švýcarsku a jednou za rok vás přijede navštívit se spoustou dárků, a vy se na ni díváte a nemůžete odtrhnout oči od její krásy, upravenosti, vznešenosti a majestátnosti.
Manžel, říkal, že to voní jako babička😂 - ale, chci říct, koho to zajímá - no, každopádně to musíte vzít👍

Liberty
Včera jsem ho vyzkoušela, byl mi nabídnut jako klenot kolekce Cartier. Je podmanivá, chypre par excellence, pižmová, vyvážená a zároveň sofistikovaná. Na nošení stačí pár kapek a ne víc, protože je silná a výpary vyzařují pomalu, jako by tekutina měla řízenou rychlost odpařování, která zajišťuje její věčné trvání.
Je to neuvěřitelná vůně, která se povznáší nad módní trendy.
La Phantère není snadné zachytit, měří čas těm, kteří se o to snaží.
Je to vůně, kterou je třeba vždy držet stranou od kočičích lovců.

hab
Mathilde Laurent je úžasná parfémářka. Zatímco všichni ostatní vytvářejí jednodušší a jasnější verze, ona jde přesně opačným směrem. Tohle je její chypre, skutečná chypre, bez jakéhokoli zlevňování. Je v luxusním segmentu, za rozumnou cenu. Která se nesnaží příliš napodobovat ročníky, ale absolutně dodržuje všechny potřebné kánony. Jasný začátek, ve kterém nejsou ani meruňky, ani jejich šťáva, ani nic jiného. Je to jako alkoholická tinktura na meruňkách. A velmi rychle se otevře mechová esence pačuli vůně s přídavkem gardénie. Nesladká, hrající si se všemi aspekty charakteru. Bílá květinová bude sice vlhká, s lehkou krémovostí, ale vůbec ne popová. Chyprový základ bude udávat rytmus, ale nebude kompozici zatěžovat přílišnou temnotou. Všechny tóny jsou ve správné rovnováze, neexistuje fáze, kdy by se stala nezajímavou. Je v plné rovnováze, dokonce ve finále se jí podaří stát se trochu sladší, aby podbarvila rozloučení. Mech a gardénie jsou tam již sotva slyšitelné a pačuli se ztišilo. Samozřejmě si vůni můžete koupit na začátek, nebo její srdce. Ale hlavní je, že vůně je zářným příkladem toho, jak může vypadat moderní chypre. Nikoliv přetvoření klasiky, která je často zaškatulkována někam jinam. Ale chypre tady a teď, na těchto formách, ale s těmito materiály. A v luxusním provedení. A bez snahy přisladit, přidat gurmánství. Obrovská pochvala Mathildě za to, že to dokázala. Ve srovnání s tím, co se děje v apartmá, je to docela výkon. Lidé by mi mohli říct: "A co Chloe Nomad," také chyprová, také luxusní. Ne, promiňte, stačí je použít a uvidíte. Cartier má mnohem jemnější a filigránštější práci s nuancemi a odhalením. Úplně jiná úroveň. Nemyslím si, že se jim bude dařit v prodeji, ale čert to vem, oni to vědí lépe než my. A stejně to udělali!

IndigoEye
Vždycky jsem si chtěla řadu Panthère užít víc, než se mi líbí, ale pižmové tóny mi vždycky zabránily koupit si plnou lahvičku. Teplé počasí je však tady a já si uvědomila, že potřebuji něco univerzálnějšího na léto (s vůněmi do teplého počasí bojuji), a tak jsem s otevřenou myslí obcházela parfumérské pulty.
Panthère parfum se od svých ostatních iterací dost liší - je tu gardéniový mechový střed, ale ne silné pižmo, a navíc je tu meruňka a osmanthus, které jsou opravdu šťavnaté a příjemné. Náhodou miluji ovocný čajový tón z osmanthu, protože dodává radost a sladkost, aniž by to bylo na úkor rafinovanosti.
Mnoho recenzí zde poukazuje na to, že se jedná o chypre, a situuje Panthère do jiné sféry než sladší, ovocnější parfémy, které jsou populární. Myslím, že je to trochu zavádějící, protože Panthère parfum je určitě "moderní chypre": má sice mechový nádech a smysl pro vrchní, střední a spodní část, ale ani zdaleka se nepřibližuje tradičnějším chypre, které mně osobně připadají příliš strohé. Meruňka a osmanthus jsou silně ovocné a sdílejí pořádnou dávku toho, co se zdá, že mnoho recenzentů zde opovrhuje spoustou moderních vůní, ačkoli jsou mnohem méně sladké než La vie est belle. Sedí uprostřed - a pokud se vám líbila řada Sì od Armaniho, Bottega Veneta nebo Coco Mlle, je to malý krok směrem k výraznějšímu chypru.
Celkově vůně působí dojmem peckovitého ovoce namočeného ve sladkém, ale bylinném guláši, s abstraktním květinovým středem a mechovým, dřevitým sušením, které však udržuje ovocné tóny v pozadí. Dušené ovoce by mělo být sladké proto, že je jeho chuť koncentrovaná, ne proto, že jste do něj přidali tunu cukru, a taková je i zdejší atmosféra.
Vždycky jsem byl velkým fanouškem Lutense a tady cítím jeho ozvěny (zejména meruňku/osmanthus z Daim Blond). Navzdory ovoci to má atmosféru někoho, kdo ráno pije espresso, večer sklenku červeného vína, ví, kdo je a co chce. Je v něm koncentrovaná odvaha, navzdory ovocné sladkosti.
Líbila se mi tak moc, že jsem si ji koupila v obchodě tam a tam, což je pro mě naprosto neslýchané (ráda přežvykuji, vyhledávám recenze několik měsíců atd. atd.) Moje výtka je, že bych uvítala lepší výdrž u něčeho, co se jmenuje "parfém", ale je to za cenu EDP, takže beru označení jako jednodušší způsob uvedení flakónu a jsem moc ráda, že to existuje.
Aktualizace: po dvou dnech nošení můžu říct, že výdrž je lepší, než jsem si myslela - budím se s vůní poté, co jsem si myslela, že večer předtím zmizela. Zdá se, že je to jedna z těch duchovních vůní, o kterých si myslíte, že zmizely, ale pak se závany znovu objeví a straší vás. Přesto je ve srovnání s mými papírovými proužky výdrž originální EDP lepší.
AKTUALIZACE 2: Po měsíci jsem od koupě této vůně neměla na sobě nic jiného. Dřív jsem byla člověk, který si na všechny čtyři končetiny stříkal různé parfémy, který si 1 používal ráno, 1 po práci a další před spaním. Ale La panthère parfum mě změnil - že by to byl konec desetiletého hledání podpisu?

silvialdanondo
Můj popis není vůbec profesionální, protože jsem v této oblasti naprostý ignorant. Mohu jen říci, že .....Mama Mia !!!!!!. Právě jsem našla svůj parfém ❤️. Jsem milovnice parfémů z 80. let a tento jím rozhodně je. Je velmi, velmi odlišný od toho, co je k dostání v dnešní době. Začátek, který je děsivý, a pak brutální kočičí elegance. Na mé kůži je hlavní hrdinkou gardénie s dřevitým základem, i když ho nenese. S přibývajícími hodinami se na mé kůži stává sladší a překvapuje mě podobnost se starým šampaňským od YSL, ale zabaleným do mechu. Neuvěřitelné!
Doufám, že neurazím čich erudovaných na toto téma.

Ajaycheshire
Chypre je zpět! Jedná se o novou verzi parfému ve stylu 80. let bez obřích ramenních vycpávek. Je hřejivá,elegantní,iinofenzivní a vylučuje podceňovanou třídu. Význam této krásné vůně pochopí jen ti, kteří nechtějí být poznáni. Nikdy nebude nejoblíbenější až přesycená,tohle je třída. Krásná.

melxx2133
Je to naprosto úžasné. Originál je také krásný. Rozhodla jsem se koupit tuto z rozmaru, protože miluji originál a protože vím, jak talentovaný je domácí parfumér tohoto domu . Začíná to výbuchem šťavnaté a téměř kořalkové meruňky . Rychle se uklidní do krémové pižmové gardénie s tóny pačuli a dubového mechu. Tento dům stále vytváří jeden skvost za druhým . Zatímco všichni jdou jedním směrem , Cartier jde jiným směrem a vždy si zachovává sofistikovanost a eleganci, kterými je tento dům proslulý .