Parfémy: 122K

Bleu de Chanel Parfum Chanel pro muže

perfume Bleu de Chanel Parfum Chanel pro muže

zelený
levandule

Fragrantica is an independent review platform and not endorsed, affiliated with, or authorized by Chanel. Chanel, its trademarks, bottle designs, and logos are property of Chanel, Inc. Fragrantica does not sell Chanel products or represent Chanel in any capacity.

Hodnocení uživatelů
Hodnocení
Kdy nosit

Hodnocení parfému 4.45 z 5 s 9,697 hlasy

Bleu de Chanel Parfum podle Chanel je Woody Aromatic vůně pro muže. Bleu de Chanel Parfum byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Olivier Polge. Vrchní tóny jsou Citrónová kůra, Bergamot, Máta a Pelyněk; střední tóny jsouLevandule, Ananas, Pelargónie a Zelené tóny ; základní tóny jsou Santalové dřevo, Cedr, Jantarové dřevo, Iso E Super a Fazole tonka.

Disclaimer: Fragrantica is an independent platform and is not affiliated with or endorsed by Chanel. We do not control or verify the content of third-party websites, including the authenticity of products they list. Please exercise caution and independently verify all details with official sources before making a purchase.

Parfumér

Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

Zek

Definitivní klasický pánský parfém (během mých 45 let objevování parfémů).
Elegantní švýcarský armádní nůž pro chvíle, kdy se chcete cítit výjimečně! Nepovažuji se za magnet na chválu, ale voňavá aura Chanelu je pro sebevědomí nepřekonatelná.
Edt verzi neznám, ale v den, kdy jsem si ji koupila, jsem měla možnost vyzkoušet edp a parfém na své kůži, a to vedle sebe. Edp je vynikající parfém, ale Parfum se mi svým způsobem přilepil na kůži a vůně si mě také hned získala!
Je to citrusově-minerální/dřevitá vůně s nuancemi santalového dřeva, která během schnutí vydrží pěkně od začátku do konce.
Nejraději ji nosím na noc... myslím, že mi víc sluší!

wvfonseca

Parfémové monstrum.

Když byla v roce 2010 uvedena na trh toaletní voda Bleu de Chanel, byl to parfém, o kterém se v médiích a na internetu hodně mluvilo.
Tradiční šum, který se vždy děje při uvedení parfému Chanel na trh.

Uplynulo několik let, než jsem se s ním v roce 2015 konečně setkala.
A při našem prvním setkání to nebyla láska na první přičichnutí.
Alespoň pro mě to nebyla vůně, která by mě zaujala.
Připadala mi příliš mladistvá.
Příliš okázalá a medializovaná, určená k oslovení mladých lidí. Velmi svěží, citrusová a velmi otevřená.
Naprosto komerční.

Je velmi těžké, alespoň pro nás milovníky vintage parfémů, aby naši čichovou pozornost upoutaly nějaké jiné vůně, když máte jako referenci vůně z 80. a 90. let.
Bujaré vůně s dlouhými a velmi složitými recepturami, jako je VCA Pour Homme od Van Cleed & Arpels nebo Antheus od Chanelu.
Tváří v tvář takovým vůním je velmi těžké nechat se svést nějakou jinou.

V roce 2018 se Bleu de Chanel vrátila do placených televizních médií s reklamou na uvedení parfémované vody Bleu Eau de Parfum.
Jedna z nejkrásnějších reklam, které kdy byly natočeny k uvedení parfému na trh.
Kromě záběrů hodných velkých mistrů kinematografie se na soundtracku podílela skladba "All Along the Watchtower" od Jimiho Hendrixe.
Prostě báječné.
Tohle video musíte vidět.

V roce 2019 se Bleu de Chanel vrátil do médií v Brazílii. S uvedením parfému Bleu Chanel na trh.
S reklamním filmem s Gaspardem Ullielem v hlavní roli, a to na hudbu Davida Bowieho Starmen, který byl také hojně vysílán v každé reklamní přestávce na všech placených televizních kanálech.

Protože mě už před čtyřmi lety zklamala verze toaletní vody, neměla jsem o toto vydání zájem.

V roce 2019 jsem při prohlížení velkého internetového prodejního portálu zahlédl reklamu na 300ml lahvičku Bleu de Chanel Parfum, inzerovanou za neuvěřitelných 3500,- R. V roce 2019 jsem si všiml, že se v ní prodává i parfémovaná voda.
Přiznám se, že jsem za celý svůj život neviděla flakon vůně v koncentraci Parfum v takovém objemu.
Ale ze zvědavosti jsem si tuto reklamu uložila.
A nikdy v životě bych nevyhodila 3500,00 R$ za koupi flakonu parfému, ať už by to byla jakákoli značka.
Ale reklamu jsem si uložila do oblíbených, protože to byl velký flakon v koncentraci 300 ml parfému Chanel.

V roce 2020 prodejce cenu upravil na 3000,00 rýnských dolarů.
V roce 2021 byla opět upravena na 2500,00 R$.
V září 2022 byl inzerát znovu upraven na 2000,00 R$.
V listopadu 2022 byla cena znovu upravena na 1500,00 R$.
A v listopadu téhož roku byla cena znovu upravena na 1000,00 R$.
V tomto okamžiku pocit, který byl dříve pocitem zvědavosti, ustoupil pocitu touhy.

A v tu chvíli jsem byl nucen přehodnotit své osobní zásady. Nikdy neutratit za lahvičku parfému víc než 280 rupií.
Mám asi 1000 lahviček parfémů a za žádný z nich jsem nezaplatila víc než 300,00 R$.
Ale v tomto případě je to jinak.

"To byl 300ml parfém Chanel za tuhle cenu?
Zasloužila bych si jeden takový.
Byla to jedinečná příležitost."

A tak jsem uzavřela obchod a čekala 20 útrpných dní, než jsem svůj nákup obdržela.
Deset dní ležel na poště.
Přísahala jsem, že mi ji někdo ukradl.
Ale po dvou dnech se můj balík pohnul.

A když jsem svůj nákup obdržel a šel si ho vyzkoušet...

Bleu de Chanel Parfum se velmi liší od toaletní vody Bleu de Chanel.
Úvod parfému je velmi blízký verzi Eau de Toilette, ale trochu uzavřenější, méně okázalý.
Je dospělejší, vyzrálejší.
Na první pohled je patrná stejná architektura jako u verze Eau de Toilette.

Po úvodní levanduli a sicilském citronu se začínají objevovat bylinné a dřevité tóny.
Rozkvétají dřevité a kořeněné tóny, jako je cedr, jalovec a něco kouřového a dýmového, co by snad mohlo být Agar Oud, něco nesmyslného.
Něco opečeného, velmi dobře dávkovaného.
Objevují se také krémové tóny santalového dřeva.
A po celou dobu je v ní cítit mandlový, pryskyřičný tón, který dodává parfému jemnost.
Rozhodně to není vůně pro lidi, kteří hledají smyslový zážitek svěžesti nebo něco, co vybočuje z davu.
Jedná se o vyzrálou, komplexní, temnou a obskurní vůni. Vhodná zejména pro lidi, kteří hledají jemnou a rafinovanou vůni, která je zároveň jedinečná.

Tento parfém by mohl být snadno zaměněn za niche parfém.

Vím, že někteří lidé nebudou souhlasit s popisem tónů, protože mnohé z nich ani nejsou zahrnuty v popisu pyramidy, ale parfém je smyslový zážitek.
Každý cítí tu či onu notu intenzivněji, nebo dokonce některé noty, které ve vůni vůbec nejsou.
A alespoň pro mě jsou to tyto tóny, které cítím.

Měly by se používat velmi střídmě. Je to velmi intenzivní parfém.

Musím říct, že je to jedna z nejbohatších a nejkomplexnějších vůní poslední doby.
Musí být ve sbírce každého znalce.

ManfrediGaetano14

Blue de Chanel Parfum (Reprise). Někdy se člověk musí k některým parfémům vrátit, ať už s většími zkušenostmi, nebo prostě po intenzivním používání. Parfém na mě vždy příjemně zapůsobil svým tónem: je hlubší než toaletní voda a parfémová voda. V úvodu je velmi připomíná, ale je kyselejší a citrusovější. Kadidlo z Eau de Toilette chybí a není v ní cítit sladká ovocnost jako v Eau de Parfum. V zaschnutí se zpočátku mění fougére, poté vůně směřuje k ambrově dřevitému základu, který při kontaktu s mou pokožkou reaguje a vytváří tělesnou, hormonální a orientální vůni. Sandálové dřevo? Cedrové dřevo? Nevnímám je zřetelně jako v Dior Sauvage Parfum. Tam je cítit santalové dřevo a pryskyřice, konkrétně elemi a olibanum, vytvářejí jiný efekt: lehce pomerančový. Takže nenacházím žádné paralely: připadají mi jako úplně jiné vůně. Délka trvání je velmi dobrá. V suchu vydrží 8 hodin, v zimě 9, a zanechává příjemnou jantarovou stopu na kůži i oblečení. Projekce je naopak výrazná jen během první hodiny. Zkrátka ji velmi oceňuji. Po střídavém používání s toaletní vodou a parfémovou vodou mám však pocit, že jim dávám přednost, té první kvůli kadidlu a té druhé kvůli vodnímu ovocně jantarovému charakteru.

Migs007

NEKUPUJTE SI HO!!! Opakuji, NEKUPUJTE SI TO!!!

Úžasná vůně. Nejlepší z celé řady. Zbytek vaší sbírky díky ní zastará. Je to jediná vůně, kterou budu nosit od té doby, co jsem si ji koupila.

Na zbytek mé sbírky se práší. Lol. (Šílený vědecký smích)

Miluju ji!!!

G3ralt

Dobré odpoledne všem!
Píšu svou první recenzi na webu. Nesuďte striktně - čistě můj osobní názor.
Rozhodla jsem se koupit si do práce v kanceláři parfém.
Vybírala jsem mezi zástupci Y Yves Saint Laurent, Sauvage Dior, Terre d'Hermes a Blue de Chanel.
Sledovala jsem blogerky, četla recenze na frage a šla testovat.
Zde jsou mé pocity z toho, co se mi líbilo.
Y YSL EdP - není špatná. Jemná, nevtíravá, sladká. Ale pro mě je trochu jednoduchá.
Dior Sauvage EdP - super! Líbila se mi. A poradkyně mi ji doporučily. Ale prostě to není ono.
Terre d'Hermes - tahle je dobrá! Ale z nějakého důvodu mi přišla hořká a připomínala mi nemocnici... Odpusťte mi mou zkaženou představivost).
Chanel: "Vůně je velmi příjemná.
Blue de Chanel EdT - na mě příliš citrusová. Nezaujala mě.
Blue de Chanel EdP - ta je krásná. Intenzivněji znějící. Solidní! Je pěkná. Dala jsem si ji na ruku a šla se projít, abych nechala vůni rozvinout. Pěkná! Zapůsobila na mě. Myslela jsem, že skončím u této. Rozhodla jsem se vyzkoušet parfém...
Blue de Chanel Parfum - to je prostě wow! Je to opravdu skvělá vůně! Oproti EdP působí mnohem hlouběji a kontrastněji. Moc se mi líbí! S touto vůní si spojuji barvu večerní oblohy bez mráčku, kdy slunce už zapadlo za obzor a na nebi se objevují první hvězdy. Parfémová voda mi i trochu chemosit, ale tahle - ne.
Ano, cena je dražší - ale stojí za to!
Ohledně vytrvalosti. Mnoho lidí píše, že je nestálá. Já jsem si to zpočátku také myslela.
Nevěřím na neodbytnost parfémů, ale nějak to kouzlo s Blu zafungovalo. Po dvou týdnech, kdy mi parfém ležel v nočním stolku, jsem na sobě cítila vůni více než 12 hodin!
Možná bylo zpočátku něco špatně s mým nosem :) A taky jsem si to užila.
Vůně je velmi lichotivá. Moje přítelkyně ji miluje - když přijdu domů z práce, přiloží mi nos na krk a je nadšená. Dokonce jsem dostal od opačného pohlaví více komplimentů než u jiných vůní v mé sbírce. To myslím vážně!
Vůně je nádherná!

jerry drake

Moc ráda bych o Bleu Parfum napsala něco v tom smyslu, že voní, jako bych stála na obrovském poli citronů, dívala se na vzdálený les a velmi zřetelně ho cítila, když se přiblížím, vnímám dřevnatost stromů velmi intenzivně, zatímco vítr mi ukazuje lehký nádech levandule dobře doplněný zelenými tóny, fouká mi pod nos a podtrhuje to celé tím krémovým a příjemným tónem santalového dřeva...,
Pak zazvoní budík... a my se vracíme do reality.
Pojďme na .....
Nazývat tento výtvor parfémem je neuctivé vůči skutečným parfémům.
Ohromně generická vůně s celkovým provedením a cenou, která hraničí s absurditou.
Nechápu cestu, kterou se maison vydává, v tomto případě platíte za název a dostanete něco naprosto postradatelného.
Výtvory Chanel nejsou jen šaty nebo doplňky.
Chanel je (nebo spíše byl) vyjádřením záměru, exkluzivity, luxusu. Chanel je hédonistický, elegantní, nestydatě pyšný, je vyznáním lásky k sobě samému a přesvědčením být lepší než ostatní.
Přesně taková Bleu De Chanel Parfum být nemůže.
Když čtu toto jméno na flakonu, cítím nesmírnou nostalgii a smutek, jako když vidím, jak se z dívky, která se vám líbila, když vám bylo patnáct, stala povrchní a poněkud vulgární žena, která ztratila veškerý svůj půvab.
Jak mi chybí zákoutí Egoiste, elegance Pour Monsieur, mistrovství, díky němuž je Antaeus tak fascinující ...
Všechny vůně, pro které musíte sdílet tuto mentalitu pro Chanel...
Vůně, která má být velkorysá na každý den, už voní příliš často a příliš nevýrazně, zcela zbavená kouzla jména Chanel ...

Eucalipto

V mém procesu přepracovávání recenzí, které jsem udělala s menšími zkušenostmi s některými parfémy, je dnes řada na parfému Bleu Chanel.

Tato řada Bleu Chanel, silně kritizovaná těmi nejznalejšími parfuméry a vychvalovaná těmi nejsnobštějšími či nováčky, je řadou, která krásně voní, hodně potěší a je velmi uspokojivá, v tom panuje určitá shoda na všech stranách.
Problém je možná v úhlu pohledu, z něhož se analyzuje, protože se možná hledala modrá vůně, aromaticky snadná, příjemná a potěšující, která by bez komplikací měla zaručený úspěch v prodeji, jak se také stalo; ale samozřejmě, je to Chanel, a neříkám to kvůli jménu, ale kvůli cenám, s tím, co jejich parfémy stojí, musí požadovat víc než ostatní v každém uvedení na trh, je to jeden z těch dvou nebo tří domů, které mají takovou náročnost a jsou analyzovány lupou, s níž, vědomím toho, že Chanel má za sebou řadu parfémů, které buď patří k nejlepším v historii parfumérství, nebo jsou to prostě historické parfémy, požadují víc než řada vůní, které kdyby měly na flakonu jiné jméno, neprodají ani desetinu toho, co ony.

S ohledem na to a se zaměřením na parfémovou verzi ji osobně považuji za nejpříjemnější, vyzrálou, méně svěží a zcela dřevitou.

Otevírá se několika citrusovými a mátovými tóny, které přinášejí svěžest, ale nejsou to pronikavé nebo ostré citrusy a máta není příliš patrná, protože rychle získává krémovost. Pro ty, kteří mají verzi Eau de Parfum, jsou vrchní tóny téměř stejné, ale méně jiskřivé a více krémové, s dřevitým podtónem od začátku.

Dalo by se říci, že aura citrusového dřeva zůstává jemná a postupně získává na těle, citrusový a svěží nádech se vytrácí, aby vstoupil do místnosti obložené světlými dřevěnými prkny, ale ještě předtím prochází fází, které dominuje levandule, s níž soubor tónů, které nejsou samostatně příliš vnímatelné, jako je pelargonie nebo ananas, dodávají určitý sladký a nasládlý nádech.

Jak jsem říkal, tento lehce sladký, dřevitý tón vstupuje do dřevité místnosti a sušení je právě takové, lehké, lehce sladké dřevo.

Není to komplexní vůně, ale je znát, že je dobře udělaná, a tóny, i když je vše syntetické, jsou vnímány jako dobře dosažené. Osobně, jak jsem již zmínil, je pro mě těžké identifikovat jednotlivé tóny po jednom, je to spíše celek, který je dobře sestavený a který se plynule vyvíjí.

Aromaticky je mnohem kulatější než předchozí verze, krémovější, ne že by nebyla svěží, ale je méně jiskřivá, a má větší temnotu díky tolika dřevu a Iso E Super, které zvyšuje dřevitý vjem v čichovém souboru.
Právě díky této dualitě je vhodná pro každé roční období, i když její předchůdkyně se hodí spíše jako svěží vůně pro intenzivní letní dny.
Je formálnější a vyzrálejší, ale ani v porovnání s verzí EDP není velký rozdíl, protože obě mají stejné charakteristiky použití.

Je to špatná vůně? Vůbec ne, pro mě je dokonce nejpřesvědčivější ze všech, ale stejně jako u jejích předchůdkyň vyvolává pocit, že nestíhá, chybí jí výkon a má příliš mnoho čísel v ceně.
Podle mého názoru je to nejvýkonnější verze (šarže srpen 2019) a nevím, jak tomu bude v současnosti, ale v době, kdy jsem ji kupovala, byl mezi touto verzí a EDP cenový rozdíl, který její koupi neospravedlňoval.
Je pravda, že koncentrovanější verze vydrží déle a méně se promítají, protože mají větší koncentraci parfému a méně alkoholu, a ano, v mém případě vydrží déle, ale ne o moc déle, ale jen o trochu, a i když vám dá určitý aromatický oblak, který vnímáte, promítá se stejně jako EDP, tak mi něco nesedí, buď je EDP velmi zlevněná, nebo jsou obě v tomto smyslu stejně špatné.

Mně se líbí a ceny klesly tak, že odpovídají cenám jejího předchůdce, takže je otázkou osobního vkusu, zda si vybrat jednu nebo druhou verzi.
Vzhledem k tomu, že nemůže být méně pocházející od Chanelu, je kvalita parfému znatelná, ale na trhu jsou vůně tohoto stylu za lepší ceny a pravděpodobně s minimálně stejným výkonem, ne-li lepším.

Od Chanelu se čekalo víc, možná kdyby tato verze byla první v řadě, nebyl by to špatný začátek, ale nejspíš tím nad Bleu zavřeli oponu, tak doufejme, že další výtvory neudělají stejné chyby, protože mezi touto a reformulací se trefují do černého a kopou si vlastní hrob.

Lcfgeo

Nepochopení

Testovala jsem ji několik dní a mohu se stoprocentní jistotou říct, že tento parfém je z těch, které způsobují únavu čichu. Uvádějí to některé recenze na Fragrantice (USA), Basenotes a také na Facebooku. Doufám, že lidé, kteří se ho vzdávají, jsou si tohoto detailu vědomi 😄.

Na rozdíl od EDP nemá kadidlo a nepromítá se do ní "hrůza", ale je mnohem rafinovanější. DNA BDC je velmi patrná, ale obklopuje ji jantar a krémovost novokaledonského santalového dřeva, drahého oleje, který je pro tento parfém klíčový.
Bleu de Chanel Nicho zaujme svou kvalitou. Rozhodně v něm není nic generického. Je minimalistická, ale s hloubkou. Je těžké samostatně analyzovat její projekci, ale vydrží minimálně 10 hodin, po kterých ještě dlouho pokračují základní tóny. Stále se s ní sžívám, ale nerad ji srovnávám s jinou s jinou propozicí. Bleu Parfum je vyzrálý parfém, který se nebude doprošovat o pozornost; kdo si ji zaslouží, ten ji pocítí.

drakecito

No, pak, divné věci a oooohhhh překvapení!!! oni změnili složení....

Teď je to něco podobnějšího Bleu EDT, svěžejší, s rozptýlenějšími svrchními tóny, ten ananas, který se v první verzi těžko hledal, ale byl tam a moc hezky voněl, zmizel.

Dryown, který byl poněkud tmavší a hutnější dřevo, také zmizel, aby ustoupil syntetickému a poměrně nepříjemnému tónu, zejména pokud se přestříká, který nejsem schopna přiblížit žádnému známému nebo souvislému tónu. Při několika málo stříknutích není patrná, není cítit téměř vůbec. Pokud aplikujeme vytrvale, stává se velmi nepříjemnou, alespoň pro můj čich.

Zůstane nám taková ta typická vůně koupelového gelu, lehčí, "modrá". Naprosto nevýrazný a navíc velmi málo voní.

Provedení bylo velmi špatné už v jeho první verzi. Nyní je to podobné, snad jsem ji dokázala cítit déle, i když u této poslední lahvičky přiznávám, že jsem to v jednom případě docela přehnala s nanášením.

Kvalita je hrozná, výkon špatný a vůně průměrná, s tím nepříjemným bodem, o kterém jsem se již zmínila, pokud se aplikuje příliš mnoho.

Je škoda vidět, kam se Chanel dostal, a co je horší, jak se chová ke svým zákazníkům a fanouškům parfémů. Ale co, víme, že je to Chanel, a proto se bude prodávat sám...

P.S.: Recenze vychází ze 150ml flakonu z roku 2020.

lohengrin

Mistrovské dílo. Žádná vůně, a že jsem jich měla hodně, nedostala tolik komplimentů jako Bleu de Chanel Parfum. Ženy všech věkových kategorií chtějí vědět, jak voním, překonávají ostych a ptají se mě: pokladní v obchodě, dívka se zelenými vlasy v metru, farářka z Vachtangovova divadla v šatně. Tajemství parfému Bleu de Chanel je jednoduché: je to all-luxe. Olivier Polge do kompozice umístil několik rozpoznatelných motivů, z nichž každý někoho připomíná. Výsledek vůbec není kakofonický, ale naopak - přesvědčivý a krásný. Je to svěží orientální dřevitá fougére toho nejlepšího druhu: s jemným citrusově-vodním začátkem a plynulým otevřením do kumarinovo-cedrově-sandlového základu s lehkými broderiovými nuancemi. Harmonie, jistota a pohodlí.

PaulDell

Tento materiál je skvělý. Můžete začít nenávidět, když řeknu, že tato vůně je zcela odlišná od ostatních 2 vůní v řadě. Tato je mnohem více pikantní/dřevitá/svěží. Když jsem poprvé použila svůj flakon, myslela jsem, že jsou problémy s dlouhou životností, to mě naštvalo. Pak si můj zaměstnanec koupil lahvičku poté, co si přivoněl k té mé. Tím se můj názor změnil. Po bělení někoho jiného, kdo ji nosí každý den, mohu říct, že tato věc má bestiální výdrž a siláž. Byl jsem přinejmenším překvapen, pokud jde o to, jak silný výkon to byl. SUPER vysoká kvalita. Je to bezkonkurenčně můj nejoblíbenější z celé řady bez srovnání.

Taky zapomeňte na to, co říká Jeremy Fragrance a ostatní, že jsou to vůně, které kapou do kalhotek. Mám pro vás novinku, pokud se venku snažíte najít vůni, díky které se budete dívkám líbit, je potřeba víc než vůně, která váš problém vyřeší. Prostě to říkám. Vůně by sis měl kupovat proto, že v tobě vyvolávají určitý pocit nebo emoci, protože se díky nim cítíš bett lépe a užíváš si těch lepších věcí v životě!

Тимофей.Каро

Pro všechny mé nechuť k vůni, Nechápu, kdo dává slabou vytrvalost a slabou stopu. Může se mi nelíbit, ale musím konstatovat, že je zajímavější a bohatší než její předchůdkyně. Výdrž na kůži byla dva dny. Zatímco základ se projevil až po 24 hodinách.
To je šílené. Z téměř plné kytice kuliček nezbyla ani jedna :))))). Zlí ubožáci! Mínusujte dál.

gianni2007

Výrobky Chanel mě vždy inspirovaly, ale na rozdíl od předchozího edt edp má tento s názvem Parfum jinou vůni. Měla by to být téměř esence, ale nedá se nazvat ani parfémovanou vodou. Nevydrží ani půl hodiny.

Tentokrát nos Chanel nedostál své pověsti. Koupila jsem si 100 ml balení v butiku Chanel za 116 eur. Nestálo to za to.
Zdravím všechny.

poojaisgood

Ahoj přátelé Fragrantica. Toto je moje vůbec první recenze na této platformě. Čas od času navštěvuji tuto stránku před koupí nové vůně, abych se podívala na její tóny atd. Každopádně jsem opravdu cítila povinnost vytvořit si účet, abych mohla vyjádřit svůj názor na tento nový parfém.
Vůně je naprosto nádherná, bohatá, hutná a sofistikovaná. Ale....ale, prosím, šetřete své $ pro své potřeby místo svých přání. Udělala jsem chybu, ale chci dát vědět ostatním, že tato vůně je sice nádherná, ale je opravdu, extrémně blízká EDP a je tak předražená. Vlastním EDP, parfém voní stejně jako EDP po 30 minutách. Opravdu mezi nimi nepoznám žádný rozdíl. EDP i Parfém jsem nanesl na každou ruku a nechal jsem si k nim přivonět manželku. Ani ona nepoznala rozdíl.

Jediným cílem této recenze je pomoci mým přátelům ušetřit 150 dolarů plus daň, pokud již EDP vlastníte.

Škoda, že jsem nepočkal, až se Parfém objeví v mých místních obchodních domech, abych ho mohl otestovat. Ale ne, stejně jako mnozí jiní jsem si objednala online a teď opravdu lituji, že jsem neutratila 150 dolarů za lahvičku EDP o objemu 5,0 oz. Takže přátelé, otestujte ji, než si ji koupíte. Mou radu oceníte. EDP a parfém jsou dvojčata.

Parfémy 122K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO