Chanel No 5 Eau de Parfum Chanel pro ženy

svěží
zemitý
žlutá květinová
kosatec

Fragrantica is an independent review platform and not endorsed, affiliated with, or authorized by Chanel. Chanel, its trademarks, bottle designs, and logos are property of Chanel, Inc. Fragrantica does not sell Chanel products or represent Chanel in any capacity.

Chanel No 5 Eau de Parfum podle Chanel je Floral Aldehyde vůně pro ženy. Chanel No 5 Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 1986. "Nosem" za touto vůní je Jacques Polge. Vrchní tóny jsou Aldehydy, Ylang-Ylang, Neroli, Bergamot a Broskev; střední tóny jsouKosatec, Jasmín, Růže a Konvalinka ; základní tóny jsou Santalové dřevo, Dubový mech, Vanilka, Pačuli a Vetiver.

Disclaimer: Fragrantica is an independent platform and is not affiliated with or endorsed by Chanel. We do not control or verify the content of third-party websites, including the authenticity of products they list. Please exercise caution and independently verify all details with official sources before making a purchase.

Parfumér

Santalové dřevo
Dubový mech
Vetiver

Пуазон

90. léta, jsem teenager, můj bratr jezdí v zimě do Paříže za prací a přiveze mámě Chanel π°5 edp. Pro mě křišťálová koule s městečkem uvnitř, zatřesu s ní a začne sněžit. Taky sadu pohlednic se zimní Paříží, lycrové punčocháče, kožené rukavice a červenou kabelku. To je vše, asociace s marvelovkou jsou navždy zajištěny. Vůně té pětky se mi hned zalíbila, byla jako nic jiného, něco tak kouzelného, lehkého, drahého, pudrového a nadýchaného, s mandarinkami a trochou borovice. Kromě toho jsem už tehdy cítila lehkou vůni kouře s mrazem, když babička na vesnici všichni zatopili v kamnech, jdete na procházku - mráz, oslepující slunce, bílé stromy, vánoční stromky, borovice a tenhle vzduch s kouřem. Maminka dlouho tahala tuhle minku, používala ji jen o svátcích. Nový rok, Vánoce, starý Nový rok, 8. březen, Velikonoce - krásné šaty, šperky (většinou perly nebo bižuterie s třpytivým křišťálem) a vůně paneláku. Samozřejmě jsem dospěla a koupila sobě i jí každá tu největší láhev Chanelu. Dodnes ji máma používá jen o svátcích a na cestách ven (divadlo, výstavy, akce vnoučat), já ji používám podle nálady, kdy se mi zachce. Ale vždycky mi tato vůně dodá náladu něčeho slavnostního a zábavného.
Níže v recenzích bylo příjemné setkat se s podobnými asociacemi a dokonce i způsobem použití - svátky a elegantní šaty))))) tak tady je, francouzská pětka, která se stala zosobněním ruských zimních svátků a zatápění na sporácích, kostelích a mrazu )))).
PS: komentář o křupanských tetičkách, které sbírají všechny módní nicky a vyprávějí o babkách a mýdlech v pětce - nádhera. Bingo! U nás v práci nám podobně huňatá zaměstnankyně s příšerně nalakovanými nehty, šířící těžký odér oudu, ovoce a obvazů, ráda vypráví o nemodernosti luxusních parfémů, zlatých špercích sovětského období (to je obecně hrůza a děs, lepší je mít "ošuntělou Pandoru", podle jejích slov) a o "těstě" v Chanelu. Přátelsky ji ujišťujeme, že je nejmódnější, nejkrásnější, a nepředstíráme, a budeme tiše sedět v ústraní ve svých starých zlatých špercích v kapce Chanelu a Guerlainu)))

DELREI

Nº5 od Chanelu jsem si osvojila jako svůj čichový podpis, v rámci top 5 mé jednoduché sbírky... Jednu věc je však velmi důležité napsat a přečíst (na základě mého názoru jako spotřebitelky): Chanel Nº5 a celá jeho stoletá a avantgardní historie je pro silné, odhodlané ženy, ženy, které tu byly v polovině dvacátých let (a celá tehdejší feministická revoluce), ale které nejsou ničím ve srovnání s parfémy pro ženy dnes, dnes (bohužel, vše je sladké, lichotivé, pubertální, řekla bych), a proto se objevují komentáře, které vyznívají pejorativně na adresu mistrovského díla, jímž tento parfém je, stejně jako jeho srovnávání s jinými klasikami, které jsou dnes zastaralé, vždyť to byl předchůdce celého odvětví.

Nº5 je parfém, který je naprosto elegantní, rafinovaný, noblesní, parfém, který vám dokonce zvedne sebevědomí, dokonce vás povzbudí, abyste se lépe oblékali, abyste si "udrželi svůj vzhled", kromě všech přívlastků, které byly tomuto parfému za 100 let uděleny, je Nº5 průřezový parfém, který proniká časem a léty, vždycky jím bude!

Vyzařuje sílu, rafinovanost, nadřazenost... zvýrazňuje vás, dává ostatním najevo, že jste v místnosti, a přitahuje pozornost všech tím nejklasičtějším možným způsobem. V dnešní době, kdy jsou vanilka, fazole tonka a všechny ostatní sladké věci hlavními ingrediencemi pánského nebo dámského parfému, setkat se s ní při prvním stříknutí nechává některé bez reakce a chápu pejorativní komentáře níže... Ale nejdůležitější je, že je to parfém výběrový, téměř niche, vysoce kvalitní, který některé lidi od něj distancuje a/nebo je k němu přibližuje. Je to parfém pro zralé čichače, zralé ne ve smyslu staré, ale ve smyslu moudré a umí rozlišit jednu věc od druhé. Chcete-li nosit tento parfém, musíte být oblečeni tak, aby to k němu ladilo, jinak vypadáte trochu nepatřičně, a to je velmi vtipné, abyste si udělali představu o úrovni této vůně.

Podle mého názoru je sdílná, nemá žádnou visačku, nálepku ani tabu toho, co je mužské nebo ženské, její nálepkou je elegance, rafinovanost, třída, které je lhostejné pohlaví... je to Chanel Nº5.

MalvinaBlackcat

Neměla jsem předsudky vůči Chanel No. 5, protože jsem ji nikdy a na nikom necítila,
ani moje teta, ani moje matka (záliba v hypnotickém jedu), ani moje jediná babička, která neměla ráda parfémy kromě něčeho od Avonu, protože byla desítky let moderátorkou. Byla jsem módní holka do puntíku a už léta neutrácím za značkové oblečení z vlastní vůle, tudíž mě značka neovlivnila, prostě proto, že to nejsou podpisy, které dělají výrobek rafinovaným, a to jsem vždycky tvrdila.
Prožila jsem 30 a více let svého života, aniž bych věděla, jak voní nejprodávanější parfém, aniž bych se o něj zajímala, a s určitým strachem z aldehydů, a to i díky různým názorům těch, kteří si mysleli, že je to prostě parfém pro staré dámy.
Jednoho dne, při stém výročí, jsem si říkala, jak se mohlo stát, že jsem nevěděla, jaká je, co tedy dělat? Dělat nákup naslepo mi vzhledem k nákladům přišlo trochu riskantní, a tak jsem se zpočátku rozhodla pro dobře udělanou dvojku, abych si udělala alespoň představu... a hned poté (když už bylo zase možné zkoušet parfémy naživo na kůži) jsem vyzkoušela tester v parfumerii.
No otevřel se mi svět a já netoužila po ničem jiném než po originálu, který teď držím v ruce jako dárek k narozeninám.
Díky Chanel No. 5 jsem zjistila, že miluji aldehydy a neroli, zbožňuji její proměnu na kůži, tak mýdlovou a mastkovou mě naplňuje klidem. Cítím ji také smyslnou, retro tak akorát, elegantní, neokázalou smyslnost, pohlazení, měkký polštářek.
Nosila bych ji při každé příležitosti, a dokonce i na spaní, jsem do této vůně bláznivě zamilovaná a říkám si, jestli je to náhoda nebo osud, že ke mně nepřišla jako k teenagerce, ani jako k velmi mladé ženě, ale právě teď, když jsem v té životní fázi, kdy se považuji za ženu, kdy ji mohu plně ocenit a využít.

Pambrainer

To se mi líbí. Používám ho. Mám ho rád. Použití. A nosím: Ráno. Odpoledne. Na noc. A ať umřou udušením! Je mi to jedno. Nakonec... Chanel je Chanel. Jednou jsem si ji koupila v Paříži na bazaru, protože na ní byl jeden prst a víčko bylo sundané. To mi bylo jedno... Zaplatila jsem tehdy 9 eur a dokonce jsem se dojetím rozplakala. Kkkkkk. Smutná je tady ta cena. Jedna závistivá žena se mě zeptala, jestli používám Topaz od Avonu. Řekla jsem, že ano, a ta hulvátka zmlkla.

ClassicsLover

Uvědomují si vůbec někteří recenzenti, jak necitliví mohou být k ostatním uživatelům, kteří mají rádi určitou vůni, kterou oni nemají rádi? Jsou opravdu tak zabednění a nevědomí? Tvrdit, že tuto vůni nemůže ocenit někdo jiný než osmdesátník, i když to recenzent možná myslí pro sebe osobně, je ohromně urážlivé. Náhodou tuto vůni miluji, a to už od svých pěti let, kdy můj otec dal mé matce k narozeninám lahvičku. Ačkoli to bylo před desítkami let a dávno předtím, než jsem vůbec věděla o symbolech statusu, což je další obvinění, které se často vznáší proti milovníkům této vůně, jako by to byla jediná věc, která je vede k jejímu nákupu, stále ji miluji. Stejně jako moje dcery, z nichž jedna je náctiletá. Takže jediné, co musím říct, je, že jestli takhle voní osmdesátiletá dáma, pak je tu spousta nóbl starých dam. Až dosáhnu tohoto věku, budu hrdá na to, že jsem také jednou z nich.

BlackAndWhite

Když se probudíte a uvědomíte si, že jste přišla pozdě do práce nebo na důležitou obchodní schůzku; když vás váš ctitel nepozval na první rande do sushi baru, ale zamluvil si divadelní lóži; když jste přišla na setkání s rodiči mladého muže ve stavu nevěsty; když jste po absolvování "univerzity" a přicházíte na pracovní pohovor, plánujete zaujmout místo nikoliv jako kancelářský plankton, ale jako profesionál; když jste celá "... vzdušná, volající po polibcích..."; když získáte status manželky, ženy v domácnosti, matky rodiny; když žijete už mnoho let s Mužem svého života, uvědomíte si, že slovo "...". vzdušné, vyzývající k polibkům..."; když získáte postavení manželky, paní domu, matky rodiny; když si po mnoha letech života s Mužem svého života uvědomíte, že slova "...." jsou "vzdušné, vyzývající k polibkům...". v žalu i v radosti, v nemoci i ve zdraví...". - není prázdná fráze: moje volba je Chanel No. 5!
Napadá mě historická anekdota: Sixtinskou madonu přivezli do Moskvy a všichni se na ni šli podívat. Faina Raněvská vyslechla rozhovor dvou úředníků z ministerstva kultury. Jeden tvrdil, že na něj obraz neudělal dojem. Raněvská poznamenala:
- Ta dáma už tolik století dělá dojem na takové lidi, že si teď sama má právo vybírat, na koho má udělat dojem a na koho ne!
Takže můžete odpárat všechny ty, kteří si myslí, že tato vůně je už retro, "babiččin kufr!" a její čas je pryč......
Milé "nechanelovské dívky", mistrovské dílo génia Ernesta Beaua a Velké Mademoiselle, která určila referenční styl parfémů na celé století, si vybírá, komu imponovat a koho si prostě nevšímat!

Casablanca77

Chanel n°5 edp se dostala k mému srdci nečekaným způsobem, a i když je pozdě v porovnání s tím, jak moc miluji aldehydy, bude velmi oblíbená, tento ročník si to zaslouží.

Vzácné citrusové vrchní tóny, nezaměnitelné nepřekonatelné rovnováhy jsou ty, které vás poprvé obejmou, protože ačkoli elegantního a dokonce vznešeného nosu je parfém považovaný za parfém pro vysoké sféry, je nesmírně mazlivý, nadýchaný a s jemným charakterem, jak milé...

Pak vlastnost, která mě na něm fascinuje nejvíc, je to máslo ylang, které žádný parfém na světě nepřekoná, samozřejmě konjugované s aldehydy. Pro mě je to máslovost, jedinečný a omamný účinek.

Jaké legendární dílo se používá dodnes, vyvolává pocit včerejších ulic s jejich zářivými a nádhernými pařížskými výlohami v deštivém a vlhkém dni... vytváří fantazii bez hranic. Konečně dorazila, protože je to tak skvělý parfém, který se nikdy neopozdí, dorazí, kdy má dorazit.

Není příliš citrusový, není příliš trpký, není příliš sladký, není příliš mazlavý ani lehký... ten f***er je dokonalý. Hledejte ty starší, abyste skutečně našli to, co z ní udělalo legendu.

Jemnost jeho ducha je nezměrná a nemůžete říct, že je bytostí minulosti, ne ne... žijete parfumerii v nejlepším, když za všech okolností zvažujete a respektujete, co znamená nadčasovost. Nepovažuji ho za nic cizího ani domýšlivého, do mého srdce pronikl jako pohlazení a božství, které objímá, šeptá a ukrývá jeho styl. Ctností stvořený parfém, který se rozdává bez jakéhokoli ostychu, nenechte si ho ujít, protože jistě dílo tak vznešené, jako je toto, dokáže každého potěšit v tom nejnečekanějším okamžiku, to je láska: přijde náhle a vynese z vás to nejlepší.

TretyaEva

Mám teorii: s věkem se snižuje citlivost lidí na zvuky a pachy, například čich teenagerů je asi o 10 % ostřejší než čich dospělých. To je pravděpodobně důvod, proč nám v mládí a dětství připadají některé složky parfémů příliš ostré a odpudivé. Teď je pro mě legrační, když si vzpomenu, jak jsem si ještě relativně nedávno myslela, že 5ka je ostrá a podobná kolínské vodě mé babičky "červená Moskva". Byly to mýdlové aldehydy, které udeřily do nosu hned na začátku a byly vnímány jako jakási štiplavá pohanka. Zelené tóny pro mě zněly také naprosto nesnesitelně, všechny chypre kompozice... a pak se něco stalo s mým nosem))) Tahle vůně je tak dobře a krásně poskládaná, absolutně v ní nezní žádné retro. Může být jemná vůně květinového pudru a čistého bílého lnu retro? Je to maximálně ženská, jemná a vždy vhodná vůně. A ještě jedna zajímavost - nejednou jsem od různých lidí slyšela "nesnáším Chanel číslo 5", v takových případech vždy před dalším setkáním s danou osobou použiji tento parfém) Ne ze zlomyslnosti - ale ze zájmu ukázat dotyčnému, jak se mýlil, a ověřit si - pozná ji, nebo ne? Reakce je vždy stejná: "Co to máš za super parfém?". - "Hádej." Zpravidla hádají slušně). A když zjistí, že je to "ta skvělá a strašná 5", silně zakrouží očima a někteří jdou do obchodu a koupí si lahvičku) Nedávno mě v práci překvapil kolega: strčil nos do mé kanceláře, blaženě přivřel oči a řekl: "To je ta skvělá a strašná 5": "Jak jsi dnes krásná! A jaký máš nádherný parfém," a já se ho zeptala: "Víš, co je to za parfém?" a dostalo se mi sebevědomé odpovědi: "To je Chanel... číslo 5!" - Páni!
A ještě jeden postřeh - existuje pojem "dobrý vkus" a v souvislosti s parfumerií spočívá v tom, že parfém neruší všechno kolem, "neleze" ostatním do nosu. V ideálním případě by se mělo zdát, že vůně patří ženě samotné - vůně její kůže. Intimní vůně tzv. V tom spočívá krása dobrého parfému - je to jako lehký náznak něčeho víc, malé voňavé "tajemství" - a to vše charakterizuje Chanel N5 s naprostou přesností.

Clarida

Díky tomuto historickému parfému jsem se zamilovala do světa esencí, když jsem byla ještě malá holčička (s již vyhraněným vkusem).
Používám ho od svých patnácti let a navzdory své obrovské sbírce ho stále miluji víc než kterýkoli jiný.
Vůni otevírají aldehydy, citrusy a neroli, následují krásné květiny, jasmín in primis, růže, kosatec, ylang ylang, tóny talku/cypre, které dodávají tu čistou představu, a nakonec základní tóny, dřevité a sladké se santalovým dřevem, pižmem a vanilkou, které převládají a činí ji smyslnou, ženskou a velmi elegantní.
Nosí se po tělovém mléku této řady, má vynikající výdrž, ale ráda nosím v kabelce lahvičku (obvykle EDP nebo Eau Première, která se nosí snadněji, ale je stejně úžasná), abych si mohla nastříkat pár kapek, když je potřeba.
Výborná je také mlha na vlasy.

Parfém vyrobený s elegancí si zaslouží veškerou slávu, které se těší už sto let.

Nepochybně jen pro vytříbené nosy.
Můj osobní favorit.

MASTERPIECE.

mesha2sweet

Vtipná historka. Šla jsem do Belku otestovat Coco Mademoiselle, ale její starší sestra (č. 5) seděla hned vedle ní. Tak jsem je vyzkoušela obě a zjistila jsem, že Mademoiselle je fajn vůně, protože jsem chtěla mít v životě trochu Chanelu. Koupila jsem si velký flakon jako šéfka! Přišla jsem domů a ležela jsem na gauči a dívala se na televizi, když mi ta nádherná vůně neustále plula k nosu. Říkala jsem si "je to No. 5, která mi vyráží dech", "je to ta babičkovská vůně, kterou o ní všichni říkají"? Pořád jsem si čichala k zápěstí, zavírala oči a při jejím závanu jsem zakláněla hlavu. Skočila jsem zpátky do džípu a letěla zpátky do Belku. Prodavačka mi řekla: "Jste zpátky, nelíbila se vám"? Řekla jsem, že ano, madam, líbila, ale že jsem se vrátila, abych si koupila Chanel č. 5, prosím. Usmála se a řekla: "Líbí se mi". Mohou si o této vůni říkat, co chtějí, ale je to jako nosit několik vůní najednou. Neustále se měnila a já byla u toho. Je to opravdu jedna z těch vůní, které by se neměly zavrhovat příliš rychle. Možná budete překvapeni.

PureCute

Vůně mi připadá "staromódní", ale ne kýčovitě, nýbrž velmi elegantně. Znáte ty vintage scény, kde si jemné ženy pudrují tváře, mají dokonalé účesy a rudou rtěnku? Přesně takový pocit ve mně vyvolává. Chanel no 5 je klasika, která bez ohledu na léta bude vždy parfémem pro rafinované ženy. Souhlasím s tím, když se říká, že to není parfém, který se hodí pro teenagerky nebo odosobněné dospělé ženy. Je to parfém, který ukazuje sílu, jemnost, eleganci a moc, a to velmi jemným a působivým způsobem. Cítím v něm lahodnou vůni vintage make-upu, pravděpodobně díky trpkosti, která je velmi přítomná. Odkazuje na dávné časy, ale velmi dobře zapadá do 21. století a věřím, že bude i nadále relikvií časů příštích. Rozhodně patří k mým nejoblíbenějším <3

VainillaDulce

Kdo říká, že elegance má svůj věk? Pokud nám není více než 70 let, jsme ztraceni v limbu a spadáme do kategorie "vulgární" podle typu vůně, kterou používáme, nebo o co jde? Myslím tím, že pokud zařadí parfém jako "pro staré lidi", pak mladší lidé nemají dobrý vkus, podle DameDeNoir, když vidím recenze typu "to je parfém pro staré dámy", mám chuť sednout k PC a dávat hodiny o kategoriích, tónech, érách, eleganci, klasifikaci atd. a tak dále a tak dále. Chanel N.5 je parfém, který prolomil hranice (což je u vůně téměř nemožné), je ženský a hluboce elegantní a to, že někomu nevyhovuje, nemá nic společného s věkem, znám velmi mladé lidi s velmi dobrým vkusem nebo se zálibou v klasice, kteří rádi vynikají a nepřizpůsobují se světu vůní, kde všechny vypadají stejně.

La DameDeNoir

Jaká mánie říkat, že parfémy voní "jako stará dáma".

Není jednodušší - nebo přesnější - říct, že voní "staromódně", "staromódně", "jako něco z jiné doby"...?

Na druhou stranu je třeba poznamenat, že paradoxně Chanel No. 5, parfém věčné ženskosti, není ani pro všechny ženy, ani se nemá nosit vždy. Jediná žena, kterou si skutečně dovedu představit, že by Chanel No. 5 nosila, je žena, jako je sama Cocó Chanel: tedy žena, která není hezká, není milá, není "snadná", ale je to žena charakterní, s nezlomnou vůlí, pro niž je inteligence prvním rysem krásy.

RobertaShoe

V tomto parfému bych se koupala.
Voní čistotou, mastkem, babiččinými tvářemi.
Vyvraťme klišé, že jde o parfém "pro staré ženy".
Je to parfém pro ženu s velkým D, nestárnoucí ženu, která si je vědoma toho, kým je a jakou má cenu.
Děkuji Ernestu Beauxovi a Coco Chanel za vytvoření tohoto mistrovského díla.

Montblanc
Individuel