Parfémy: 124K

Allure Homme Edition Blanche Chanel pro muže

perfume Allure Homme Edition Blanche Chanel pro muže

jemně pikantní
Hledat podle akordů

Fragrantica is an independent review platform and not endorsed, affiliated with, or authorized by Chanel. Chanel, its trademarks, bottle designs, and logos are property of Chanel, Inc. Fragrantica does not sell Chanel products or represent Chanel in any capacity.

Hodnocení uživatelů
Hodnocení
Kdy nosit

Hodnocení parfému 4.43 z 5 s 7,197 hlasy

Allure Homme Edition Blanche podle Chanel je Orientální vůně pro muže. Allure Homme Edition Blanche byl/a uveden/a v roce 2008. "Nosem" za touto vůní je Jacques Polge.

Disclaimer: Fragrantica is an independent platform and is not affiliated with or endorsed by Chanel. We do not control or verify the content of third-party websites, including the authenticity of products they list. Please exercise caution and independently verify all details with official sources before making a purchase.

Parfumér

Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

Danilo Perfumorista

Edition Blanche EDT je parfém, který vyzdvihuje podstatu značky Chanel.

Bude vyžadovat, abyste jako znalci rozuměli nejen parfémům (ne nutně parfémům obecně), ale také návrhu domu. Chanel není společností, která by následovala trendy, ale vytváří je. Chanel nedbá na výkon, není to dům, který se snaží vytvářet silné, okázalé vůně, je to dům, který dává přednost jemnosti a eleganci, něčemu, co jemně zachytíte ve vzduchu a i v malém dávkování vás to okouzlí.

Je velmi jednoduchá, lineární a obyčejně vonící. Ale to by nemělo být bráno jako špatné, protože i v rámci těchto charakteristik má parfém skvělé vlastnosti. Je nesmírně příjemná, neznám nikoho, kdo by ji cítil jako špatnou (jako někdo, kdo poprvé přivoní ke Kourosovi), velmi ležérní, což umožňuje nosit ji na různé způsoby, téměř neomezeně, a také má skvělou kvalitu a je velmi kulatá.

Jemná citrusová, lehce aromatizovaná růžovým pepřem, se sladkým, krémovým nádechem z kombinace tonky a vanilky a suchým, měkkým dřevitým základem se santalovým dřevem a vetiverem. Bez jakýchkoli tajemství, záhad či čehokoli jiného se parfém takto otevírá a uzavírá. Nic v něm není přehnané ani nedostatečné: vše je vyvážené ve fantastickém poměru.

Nicméně... Představení těm, kteří si potrpí na parfémy, jež zastavují letoviska, vlakové vagony, autobusy i celé kanceláře, ohrne nos. Výdrž se pohybuje kolem 5-6 hodin, s nízkou projekcí. Po celou tuto dobu ji cítíte, ale vždy velmi jemně, intimně. Ale... Parfém, ten přece můžeme použít i pro sebe, ne?

Bono

V praxi se jedná o citronový koláč s kondenzovaným mlékem. Ano, citronový koláč a co nejchutnější, lol.
Edice Blanche voní neuvěřitelně. Je to citrusový parfém s uklidňujícím nádechem díky vanilkovému tónu. Výsledkem je vůně, která zprostředkovává rafinovanost a nutí vás, abyste ji cítili neustále.
Je drahá, ale je dobrá! Nepodobá se ničemu jinému. Mistrovsky vytvořený parfém: vyvážený, svěží, lehce prohřátý tóny ambry, cedru a santalového dřeva. Velmi příjemná!

Rico

Koupila jsem si verzi EDP. Můj laický nos cítí v podstatě citrusový, osvěžující, veselý začátek s velmi jemným kořeněným nádechem. Není šumivá, zpočátku je krátce ostrá, ale pak se stává krémovou, plnou, zářivou, sofistikovanou. Je patrná lehce gurmánská sladkost, pravděpodobně vanilka, tonka, ale nedělá vůni sladkou. Je zde rovnováha citrusových, gurmánských a dřevitých akordů. Zdánlivě jednoduchá struktura, ale s důrazem na detail odhaluje vrstvy a jemnosti vytvořené mistrem parfumérem. Radostná, sluneční, zářivá, sofistikovaná a zahalující.

Dmitriym7114

Jedná se pravděpodobně o nejlepší dílo velkého parfuméra. Ve skutečnosti jsou všechny jeho vůně mistrovskými díly, ale tato je výjimečná. Vyladěná do posledního detailu, velkolepá po všech stránkách, je prostě bezchybná...
Je v ní nádech gurmánství, spojení s minulostí a hlavně se jí nemůžete nabažit. Jsi tak dobrý, Jacquesi Polge. Jak to děláte?
Jaká nika se může rovnat vůním Chanel? Žádná nika neexistuje, všechno je to marketingový trik.
Je tu Chanel. Dior a Yves Saint Laurent. Guerlain bych zařadil na čtvrté místo, kdyby byla na piedestalu čtyři místa.
Všechno ostatní je hra s našimi peněženkami.
Je to nezaměnitelná vůně. Byl by někdo zklamaný, kdyby si ji vybral naslepo.
Vezměte si najednou 150 ml a užijte si tento zázrak. Stačí 100 Kč a váš problém s vůní je vyřešen, doporučuji všem.......

LallaEffe

Tento flanker je jedním z posledních parfémů, které jsem vybrala pro svého manžela, ale souhlasí i s tím, že ho mohu nosit s potěšením, zejména v létě, kdy mi představa, že bych na sebe stříkala některý z těch těžkých výtvorů, které mám tak ráda, způsobuje příznaky dušení a udušení.
Je to naprosto unisexová vůně; v úvodu je hodně bergamotu a hodně, hodně citronu, možná až příliš citronu; tyto tóny zůstávají po celou dobu vývoje, i po mnoha hodinách, jako šepot, který osvěžuje a rozjasňuje kompozici.
Když citrusové tóny ztratí na síle, přicházejí nádherné dřevité akordy: vetiver, santalové dřevo a cedr, které zahřívají a harmonizují počáteční citrusy, v základu pak fazole tonka a aromatická, krémová, sladká, ale ne jedlá a už vůbec ne gurmánská vanilka, která dodává celé kompozici tělo a rovnováhu.
Dulcis in fundo, jemná a čistá stopa pižma, vůbec ne živočišná, která zůstává důvěrně spojena s pokožkou, když se parfém stává vůní kůže.
Není nijak zvlášť originální, ale myslím, že je to opravdu dobře propracovaná vůně, skvělá, kompozičně vyvážená a je to typ citrusů, který je blízký mému osobnímu vkusu: ne tak šumivý a zároveň suchý a sladký.
Pro mě je schválená i z hlediska výdrže, na mé kůži vydrží klidně i více než 6 hodin.

gonomon

Tato vůně je pravděpodobně oblíbená u mnoha lidí pro letní dny. Je to mimořádně dobrý citronový parfém, který patří k nejlepším na značkovém trhu.
Každá vůně Chanel, kterou jsem testovala, má opravdu dobrou směs, vím, jak voní většina vonných olejů, ale nemůžu přijít na to, co se používá ve vůních Chanel. V této vůni cítím místo dvou různých tónů (vanilky a citronu) tón krémového citronu a v pozadí se odehrávají další tóny, ale ty moc nepoznám, protože jsou dobře namíchány. Dlouhá výdrž je dobrá a siláž není křiklavá, ale lidé, kteří jsou blízko vás, si toho všimnou. Jedna nevýhoda je, že si nemyslím, že ji většina lidí bude milovat, bude se jim prostě líbit. I když je opravdu dobrá, lze ji považovat za bezpečnou, a to ji dělá spíše oblíbenou než milovanou.
TLDR: Krémová letní bestie s vůní citronu, většině lidí se tato vůně bude líbit a je kvalitní. Mně se líbila!

Christick

Chanel Allure Homme Edition Blanche je parfémovaná voda s velmi svěží dřevitou citronovou vůní.
Má drive a vitalitu, které se mi těžko srovnávají s jakýmkoli jiným citrusem.
I v noci má zvláštní kouzlo, které má pole působnosti, protože dokáže upoutat pozornost a vytvořit atmosféru spoluúčasti v případě, že jdete ven ve dvojici, protože pro večírky s větším publikem máme jiné možnosti, jako je Ultra Male, Eros nebo Black XS.
Edition Blanche je zážitek pro jednu osobu, protože není výbušná, ani když se přehnaně aplikuje. Jeho balení je stejně minimalistické jako jeho obsah. A právě to je zde zajímavé, protože když už máte s parfémy zkušenosti, poznáte, že máte co do činění s produktem, který je opravdu plný třídy a elegance.
Mezi všemi jeho tóny nejvíce vyniká aromatický a šťavnatý kalábrijský citron a bergamot. K tomu všemu se přidává vanilkové koření, které v pozadí vytváří krémový závěr.
Na kůži vydrží, alespoň v mém případě, přibližně 6 hodin.
Stopa, o něco delší než na délku paže, asi 2 hodiny, a pak zůstává na kůži po zbývající dobu.
Nejlepší výsledky jsem měla za jarních a letních večerů.
Je velmi univerzální. Téměř pro každou situaci.
Pokud hledáte něco výraznějšího a pobuřujícího, tato parfémovaná voda zjevně není pro tento efekt.
Co se týče komplimentů, není to žádný šlágr, ale líbí se a hodně.
A netřeba dodávat, že není vůbec přeplácaná a má téměř jedinečnou originalitu.

Dahrenheit

Musím se přiznat, že jsem tomuto parfému nikdy nevěnovala velkou pozornost. Vždy jsem hledala něco silného, něco, co by bylo všeobecně nápadné, až si člověk uvědomí, že méně je více. Tento parfém má tu nejpůvabnější, nejútulnější, nejčistší, nejjemnější, nejelegantnější a nejelegantnější vůni, jakou jsem kdy cítila.

Jak už tu bylo řečeno, je to dokonalá směs citrusů a krému. Není sladká, ale ani kyselá. Má dokonalou rovnováhu, která ji činí ideální.

Zastávám názor, že každá vůně by se měla nosit se správným oblečením ve správný čas, no a tahle boduje v letním večeru venku, v bílé košili a čerstvě po sprše. Od té doby, co ji mám ve své sbírce, ji nemůžu přestat cítit. Bezpochyby jedna z mých nejoblíbenějších.

Konečné hodnocení: 9,7/10

Dario40

Cena je poměrně vysoká, ale parfém je vysoce kvalitní, přestože je podle mého názoru omezen v použití.
Nosila bych ho pouze v létě, případně v pozdních odpoledních hodinách nebo na večerní vycházky, tady si plně a bezvýhradně vyhraje, na chladné období bych ho nedoporučovala, opravdu neváže.
Je velmi citrusová, ale dobře s ní kontrastuje vanilka a růžový pepř, který však klame tím, že se tváří jako to, co neevokuje, zimu. Abych to zopakovala, pro mě je uprostřed léta.
Matně připomíná a stopuje chyprové vůně před několika lety a to mě nenadchlo, navíc na konci působí skoro jako mastek... tolik zmatku, nezískala si mě.

jimblue

Snažím se představit si Polgeho u pracovního stolu s těmi nejlepšími surovinami z parfumerie a jeho genialitu, s níž z jednoduchosti vymyslel toto umělecké dílo...
V úvodu překvapí přirozený, nádherný, kyselý citron, který po několika minutách leží na lůžku pepře. ....
Tělo je obnaženo smetanovou jemností měkké, ale znatelné, jemné vanilky, která ponechává prostor pro slabé santalové dřevo, kumarin a pižmo, vytvářející "bílý", čistý pocit...
V tomto okamžiku se citron proměňuje nebo integruje s dalším citrusovým plodem: bergamotem.
O několik hodin později se v tomto hesperidním pojetí vůně přitulí k pokožce v podobě cedru, vetiveru a jantaru s kyselými ovocnými slupkami...

Myšlenka této vůně není vyniknout, jako její sportovní sestry, v nočních klubech nebo na večírcích, ale spíše pro slavnostní večeře, procházky venku v mírných dnech a samozřejmě se neztratit při sportu.
Je určena pro poloformální použití pro dospělé, pro ty, kteří si váží kvality toho, co nosí, nebo pro osobní potěšení.
Její životnost je dobrá a její projekce, měkká, nebyla koncipována tak, aby konkurovala nebo vynikala, vyniká svou kvalitou...

Napoleone

Z celé řady Allure je Edition Blanche mým favoritem, a to z několika důvodů, ale hlavním důvodem je její JEDNODUCHOST. S podobným složením jsem se setkala jen velmi zřídka, ale ani ty vzácné případy nedokázaly Edition Blanche přebít.
Obecně mám s touto kompozicí asociaci nedělního rána, svátku, od samého rána běhají všechny domácnosti v problémech, manželka s jedním namalovaným okem honí děti, které si stihly ušpinit sváteční oblečení honěním kočky.
Vy tiše (abyste se nedostali pod horkou ruku) sejdete dolů k autu a venku je konec jara, některé stromy ještě kvetou, ve vzduchu visí topolové chmýří. Milost, ráno po deštivé noci, slunečné, svěží, lehké a bezstarostné. Máš na sobě svěží bílou košili, vyžehlené kalhoty a zrcadlově vyleštěné boty. A cítíš se tak svěže a dobře, že se ti chce říct "zastav se na chvíli - jsi krásná".
Složení: svěží, citronová, vanilková, slunečná. Parfém se na začátku otevírá alkoholovým zábleskem s nádechem bergamotu a pepře. Jakmile se však alkoholické tóny vypaří, do kompozice lehkou chůzí vstoupí nesladká, cukrářská vanilka a ambra. Celkově se v Blanche objevuje několik sólistů: citron, vanilka, pepř a ambra. Díky pepři kompozice nepůsobí sladce + spíše mužný dřevitý základ.
Jedinečnost: LEMON PIE. Řekněte kterémukoli muži "chceš vonět jako citronový koláč?" a on si bude kroutit palcem. Ale dejte mu přivonět k vůni Edition Blanche a bude mít úsměv na tváři.
Výdrž: Mám láhev z roku 2009, výdrž v průměru 6-8 hodin.
Vůně: Jemná, ale znatelná. Je hřích požadovat od takového složení stopu parního vlaku.
Závěr: Perzistence 8 z 10, stopa 8 z 10, kompozice 12 z 10. Vůně se mi líbí.
Asi před 2 lety jsem byl svědkem na svatbě blízkého přítele. Svatba se konala v srpnu a já jsem se tehdy rozhodl, že si vezmu Edition Blanche - dodala mi tedy takový náboj pozitivní energie, že ještě před hostinou jsem byl v euforii z toho, co se dělo. A holky to tak milují :)

renat kuklin

Můj nejlepší kamarád ze střední školy ho používal ode dne maturity.Pamatuji si, že to bylo na Velikonoce v Paříži.Chytil ho a řekl, že je jen pro blondýnky a že mně, černé napůl Tatarce napůl Židovce, by neslušel.A od té doby se s ním nerozloučil.Když jsem z něj skoro šest let slyšela ten plivník, vůbec jsem ho nechtěla.Byl ostrý, těžký, pižmový a peprný. přišel před něj a zaplnil celý prostor. můj křehký blonďák Jurij Kuzmič se v něm ztratil a zmizel. jeho žena, děti a dvě plešaté kočky vyly jeho hlasem. ale marně. a pak jsem se jednoho dne v salcburku na procházce rozhodl, že tenhle mozkolam zkusím. nalil jsem si ho testerem. zavřel jsem oči a ... .Neuvěřitelně lehká, krásný vetiver a smyslné bílé pižmo s kapkou citrusů. Chce se mi tančit vídeňský valčík na plese v Opeře. Třpytí se a hraje na mé kůži jako šampaňské. Šla jsem ke kamarádovi domů. Ptal se mě, co to mám na sobě za krásu. Řekla jsem, že tvou Blanche. Nevěřil mi, tak jsem mu ji musela nalít.Za 2 hodiny jsem dostal všechny rezervy-4 lahvičky. moje žena a kočky byly v nebi ze štěstí. přinesl mi ho. otestoval svou nemalou sbírku a našel vůni pro blondýnky. Givenchy Gentleman Onley. dal mu 3 bublinky. na něm jen pohádka. jsem jako kravské sedlo. teď jsou všichni šťastní. moje žena čeká na třetí. kočky nevyjí a sladce spí.

cake n' cuddles

Kéž by všichni muži takhle krásně voněli...
Slunečná a kořeněná vanilka. Citron je ostrý a lehce sladký a růžový pepř je jasný a jemně kořeněný. Vanilka není krémová ani hutná, spíše čistá obyčejná vanilka. Nechci, aby to znělo nudně, je to všechno, jen ne! Je prostě uklidňující a otupující, ale nezaměnitelně mužná. Skvělá pánská gurmánská vůně, která je stále čistá a určitě velmi příjemná pro masy. V základu jsou hřejivé, dřevité a sladké tóny, díky kterým si vzpomenu na mužskou pokožku. Opravdu nádherná vůně.

Ad nauseam

Chanel Allure Homme Edition Blanche, přestože je dalším derivátem originálu, je dost dobrá na to, aby obstála sama o sobě. Líbí se mi stejně, ne-li víc než originál, a ten mám ráda do chladnějšího počasí. Trvalo mi několik nošení, než jsem ji ocenil takovou, jaká je.

Začíná opravdovou štiplavou a pak krémovou citronovou podobně jako YSL Pour Homme a pro mě zasychá do příjemného dřevitého vetiveru podobně jako Lalique Encre Noir. V zaschnutí je podobná, ale mnohem lehčí než ta. Dobrá věc a na mé pleti dlouho vydrží. Čtyři úrovně vůně uvedené v popisu výše nezaznamenávám, ale zdaleka není lineární. Má lehce kořeněný střed, který mi připomíná původní Chanel Allure Homme(asi proto je zařazena jako orientální). Jinak se nenechte zmást zařazením vůně. Má typickou chanelovskou bohatost, ale je docela lehká. Orientální citrusová???

Myslím, že hezky funguje od jara do podzimu, ale pokud je to váš typ vůně, můžete s ní zazářit v jakémkoli ročním období. Ve dne i v noci, pokud se obléknete. Podle mě to není ležérní vůně. Skvěle se hodí i do kanceláře a na slavnostní příležitosti.

Pokud chcete bohatou a sofistikovanou vůni, která je na lehčí straně s jistou mírou chladu, noste Edition Blanche. Jedna z nejlepších suchých vůní v celé pánské řadě Chanel. Nutno vyzkoušet, ale dejte jí čas, aby se na kůži rozvinula. Věřte mi. Budete rádi, že jste to udělali.

Parfémy 124K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO