Cuba Gold by Cuba for Men - 6.6 oz B... (8.99 USD)
Cuba Gold podle Cuba Paris je Woody Aromatic vůně pro muže. Vrchní tóny jsou Růžový pepř a Grapefruit; střední tóny jsouLevandule a Vetiver ; základní tóny jsou Vanilka, Jantar (ambra) a Fazole tonka.
Levné a elegantní: Výběr cenově výhodných vůní od Fragrantica - část II.
od Elena Vosnaki, Edie Smith, Ítalo Pereira, John Biebel
W0lf
Parfém, kterým začalo mé čichové dobrodružství, zatraceně. Byla jsem chudá a chtěla jsem si koupit parfém, zadala jsem na youtube "levné parfémy" a on je to určitě vonný mistr. Jsem si jistá, že pokud jste tady, je to proto, že zažíváte stejnou situaci. Později zjistíte, že jeden kvalitní parfém má větší cenu než deset nekvalitních parfémů, ale do té doby je více než fér a legitimní, abyste si tyto výrobky vyzkoušeli zde.
S jpg je jistě spojuje vůně, která je téměř totožná. Samozřejmě nesdílí její vývoj, stálost a stopu, i když "originál" není přeborníkem v trvanlivosti.
Bez rozpaků však mohu říci, že máme co do činění s jedním z nejlepších parfémů na trhu v poměru cena/výkon. Za cenu nižší, než je cena sendviče v lahůdkářství, si domů odnesete vynikající vůni se slušnou stopou a výdrží.
cassiozambotto
Moje recenze se týká produktu Cuba Original - Gold For Men, který byl uveden na trh v roce 1979, vyrábí se ve Francii a prodává se dodnes. Není to "národní Cuba".
Na rozdíl od toho, co si mnozí myslí, nejde o prototyp, ale o inspiraci pro tvorbu Jean-Paul Gaultier Le Male. Mám ve své sbírce oba parfémy a nejsou to parfémy mého stylu, ale Cuba Gold stojí mnohem víc, než kolik stojí, má lepší provedení než současný Le Male a vůni, která představuje předvoj pánské sladké parfumerie: levanduli, vanilku a skořici. Cuba Gold nemá skořici v tónech popsaných zde na Fragrantice, ale způsob, jakým byly ingredience zpracovány, jasně vede ke skořicovému akordu.
Mezi Cuba Gold a Le Male jsou rozdíly. Le Male je komplexnější, s větším počtem zjevných akordů, větším vývojem a o něco dřevnatější vůní, protože po zaschnutí přináší do základu více silných dřevin. Cuba Gold je sladší parfém, více připomíná druh sladkosti, který se vyskytuje v silných vanilkových baladách, jako jsou Ultra Male a 212 Sexy Men, a proto ji doporučuji na večerní nošení a do mírného počasí, protože je to velmi silný, sladký parfém s překvapivým výkonem a projekcí.
Hlavní akordy, které zakládají velkou podobnost mezi nimi a jsou v obou stejně silné: vanilka, skořice a levandule.
Jemné, ale znatelné rozdíly:
Cuba Gold: růžový pepř (ovocná sladkost) a grapefruit (lehce nahořklý ovocný citrus).
Le Male: Máta a kardamom (mátová vůně), santalové a cedrové dřevo (čerstvě řezaná, pryskyřičná vůně).
Parfém Jean-Paul Gaultier, který skutečně kopíruje notu za notou, je Le Male Terrible, ale s úplně jiným záměrem, nechce být bombou, je to jednoznačně stejná vůně, ale jinak vyvážená, méně intenzivní, dokonce s určitou lehkostí, téměř jako podpisový parfém.
I když jsem si udělala srovnání vedle sebe a všimla jsem si značných rozdílů, Le Male místo Cuba Gold bych si koupila jen v případě, že bych byla bezvýhradnou fanynkou, která by se Le Male nevzdala za nic na světě, protože Cuba Gold stojí 6x méně, přináší hlavní akordy, které se v Le Male nacházejí, a s lepším provedením.
Projekce: 1h-2h
Intenzita: ★★★★☆
Fixace: 7h-9h

eraser
Na anglických stránkách jsem četl, že někdo říká, že je to le Male bez mincovníku. Má pravdu. Podle mého názoru má také o něco sladší a krémovější nádech. Provedení je průměrné (ne špatné!), ale myslím, že jsem za 100 ml zaplatila 5/6/7 €, za tu cenu si člověk nemůže stěžovat

otrosudacamas
*5 DROBNOSTÍ O KUBÁNSKÉM ZLATĚ A ZÁVĚR NA ZÁKLADĚ VLASTNÍCH ZKUŠENOSTÍ.
1. Jedna velká výhoda, která mi umožnila vychutnat si Cuba Gold: nikdy jsem nezkoušel Le Male a nemusím se starat o to, jestli jsou podobné nebo ne. Upřímně řečeno si myslím, že to nepoznamenává hodnotu žádné vůně, ani deklarovaného klonu (což není tento případ). Důležité je, že parfém funguje sám o sobě.
2. Jak již bylo řečeno, Cuba Gold je dobrá cenově dostupná vůně. Dovolte mi to vysvětlit.
3. Není okázalá ani pobuřující. Stopa je na nízké straně (udivuje mě, že většina hlasů říká, že je "středně silná") a projekce, po první hodině, je téměř kožní. Na mé kůži však vydrží i více než 6 hodin.
4. Nikdo vám neřekne, že nevoníte nebo že mu vaše vůně připadá těžká či alergická. Také se téměř nedočkáte komplimentů, kromě někoho, kdo vás na konci dne doma obejme a přilepí se vám na krk.
5. Věc se má tak, že díky této vůni si komplimenty skládám sama. Miluji pocit této vůně na kůži a oblečení, protože kombinace levandule, vanilky a něčeho podobného "mokré zemi" a mastku mi připadá velmi uvolňující. Připadají vám ty tóny syntetické? Asi ano, ale myslím, že o parfémech do 100 dolarů se nedá říct nic jiného. Zbytek je póza.
ZÁVĚR NA ZÁKLADĚ MÝCH ZKUŠENOSTÍ
V obyčejných, nudných dnech, kdy mám spoustu práce a nemám potřebu vyniknout, je Cuba Gold malým osobním štěstím. Není to parfém, který bych si vzala na výlet s přáteli, na noční procházku, na romantické rande, natož na nějakou výjimečnou příležitost. Je to parfém, který nosím, když musím být sama se sebou v kanceláři nebo doma, a při těchto příležitostech se mi zatraceně líbí.
Bofifa
@Jeissongcg10
Existuje pro to vysvětlení.
Parfémy Cuba se obvykle čas od času přeformulují, aby se "naklonily" některému z trendů, které jsou v módě, ale název si ponechají.
Takže v roce 1979 (nebo kdy to vyšlo) by Cuba Gold měla úplně jinou vůni než teď.
Měla jsem možnost zažít tyto změny minimálně u dvou Kub: Cuba Red býval skvělý parfém s pačuli a tabákem a nyní je to klon Fahrenheita nebo Narciso Rodriguez for Him (je to tak napůl). A Cuba Black byla ještě před několika lety klonem Azzaro Pour Homme a dnes je to vodně-oceánská.
Sarmat1988
Mám ho už dlouho. Ale až doposud jsem ji nehodnotila a nepřidala na poličku. Nejdřív jsem si ji chtěla vzít do práce, když jsem si ji poprvé nanesla na pleť (vzala jsem si ji naslepo). Ze začátku mi připomínala Šamana. Ale po 20 minutách mi voněla mnohem líp. Méně chemicky než Šaman, řekla bych, že mnohem méně chemicky. Nevím, jak je to na ostatních, ale na mé ruce vydržela dlouho. Mimochodem, když je to téměř základní tón, voní skvěle. Vidím, že tento parfém je podobný Le Male. Pokud Le Male voní jako základ tohoto parfému, tak si určitě koupím tento Le male. Protože podle mého názoru základní nóta Cuba Gold stále voní skvěle.
MrHonest
Víš, že jsem se 7 měsíců rozmýšlel, jestli si to koupím. Bylo tu tolik recenzí o tom, jak to voní super synteticky, levně, příliš sladce nebo mdle, a já respektuji a souzním s vnímáním a názory všech. VŠECHNY JSOU DŮLEŽITÉ. Ale když pomineme všechna negativa, je opravdu co říct o bodech nostalgie...
Vzpomínám si, jak jsem poprvé ucítil vůni Le Male v jednom evropském butiku s vůněmi v roce 1999. Tehdy to byla doslova móda a lidé se po ní přímo sápali. Mně osobně nepřipadala příliš přitažlivá, ale přesto jsem si o několik let později pořídil lahvičku. Poté, co jsem si všimla, že po ní nesahám tak často, jsem ji dala pryč ve prospěch originálního nálevu D&G domů.
Ale při posledním nákupu jsem se nakonec rozhodl přihodit Cuba Gold za pár dolarů navíc, a takhle to dopadlo:
Poté, co jsem odšroubovala tubu a nechala lahvičku spadnout do ruky, jsem ucítila závan té mýdlové levandule a BUM. Vzpomínka na to, jak jsem byl v tom butiku v Evropě s dědečkem, mě zasáhla jako nákladní vlak. Byl tam, stále živý, plný elánu a usmíval se na mě, jako by to bylo včera. Síla těch emocí mě rozplakala.
Někde v minulosti jsem si tu vůni musela podvědomě spojit s dědečkem a jeho jemným chováním, jeho bytem, jeho pracovištěm - jeho přítomností. A tak jsem zjistila, co dokáže zdánlivě super syntetická, levná a sladce vonící vůně. Dokáže nám doslova vrátit kus někoho, koho jsme dávno ztratili.
Nečekala jsem to. Nebyla jsem na to připravená, ale stalo se to. A teď, pokaždé když si Cuba Gold vezmu na sebe, jako by vedle mě stál můj dědeček, povzbudivě mi pokyvoval a dával mi najevo, že všechno bude v pořádku.
Takže ano, řekl bych, že je to dobře utracených pět dolarů, nemyslíte?
Mad Harry
Začíná docela alkoholicky a okamžitě vyvolává zklamání: "A co jste, pane, chtěl za 9 dolarů?". Ale alkohol je slyšet doslova 5-10 sekund, a pak - skutečně, blízký příbuzný "Le Male" JPG. A zůstává na kůži dost dlouho, i když stopa se podle mých pocitů blíží nule. Ale požadovat vše najednou za takovou cenu je přinejmenším neskromné.
Bazz
Nahrazuji hejno modrozelených křídlatek klasického Le Male. Ačkoli je Cuba Gold historicky prototypem Le Male, může nyní hrát roli jemnější a nositelnější verze. Nemusíte procházet lehkými letními verzemi, ředěnými kolínskými a modrými variacemi, abyste našli nepříliš hlasitě znějící Le Male, kterou můžete bez obav nosit například přes den do práce.
periquito89
"Cruzovo krédo, používá ty doutníky Cubas". Tuhle jsem to slyšel a nechal jsem si to pro sebe: jsem fanoušek Cuba Gold.
Může za to doba, kdy jsem před čtrnácti lety otevíral kancelář a kdy si máma v malém obchůdku na promenádě koupila dva takové parfémy ve tvaru doutníků: Gold a Orange.
V kanceláři jsem nosila Gold a mám na ni jen dobré vzpomínky. Možná proto, že nošení Gold se shodovalo s dobrodružstvím podnikání, s klidnými dny prvních dvou let, s Mircem, Pircem a ICQ, s dobou před 11. zářím a po něm; možná prostě proto, že ten parfém je velmi dobrý a člověk má rád, jak voní.
Víme, že jsou tací, kteří rádi působí šik (i když to tak nemyslí) tím, že říkají "af, srovnejte Naturu, Boticário atd. s importem!!!!", jako by rozuměli všemu, co se parfémů týká. Lol. Koupila jsem si vzorek Le Male a zjistila, že nechci celou lahvičku. Ne proto, že jsou si podobné, ale protože si také myslím, že Cuba Gold je lepší parfém ":¬).
marques_rp
Vůně je velmi podobná vůni Le Male od Johna Paula Gaultiera, takže je to vynikající volba za velmi přijatelnou cenu. Svou první vůni Cuba Gold jsem si před mnoha lety koupil v drogerii za přibližně 20 rupií. Navíc má překvapivou výdrž a projekci. Zkrátka vynikající poměr cena/výkon!
ShiseidoTactics
Zkoumala jsem oficiální stránky Fragluxe, mateřské společnosti Cuba Paris, a všimla jsem si, že vůně Cuba Paris, kterou mám a trvala jsem na tom, že ještě není v databázi FRAGRANTICA, se ukázala být touto. Jde o to, že 35ml flakon, který mám já, je v kovové krabičce stříbrný a na flakonu, ačkoli je stejný jako tento, není nikde napsáno Gold.
Ale když se podívám na poznámky, teď už nepochybuji, že je to ta, kterou mám (osobní kolekce Cuba Paris, která má už šest vůní tohoto domu plus sedmou, kterou jsem používala v minulosti).
Konkrétně o této vůni mohu říct, že je to jednoduchá, účinná a krásná vůně, velmi flexibilní z hlediska věku publika (mohou ji používat mladí i ne tak mladí).
Levandulový tón jasně dominuje, ale květinový tón (jasmín) a citrusový tón (bergamot), tento tón vynahrazují.
Je tak levná a tak snadno dostupná, že je téměř zločinem pro každého sběratele ji nemít. Pro nesběratele je také lákavá, protože její univerzálnost může dostat z problémů každého, kdo potřebuje levnou vůni na sezónu.
Pozoruhodná je její blízkost k vůni Le Male od Jeana-Paula Gaultiera.
Nevím, jestli máme před sebou parfémovou klasiku, ale možná se jí stane.
Velmi dobrá, doporučuji ji se zavřenýma očima.
aucffan1
100% Le Male rip off.. Voní stejně dobře za $10.00 US.. Člověče, zajímalo by mě, jestli je Le Male naštvaný..
Vydrží to?? Dám vám vědět v budoucnu..
Páni, tohle je opravdu pěkné.. Jestli to vydrží, tak jsem si našel nového stálého zákazníka...
Edit od 12-8-2012..
Ne tak hluboko ve vrstvách jako La Male.. La Male má vanilku a Tonku, která ji opravdu vynáší daleko před Cuba Gold... Cuba Gold je skvělá vůně, velmi podobná La Male a vydrží 8-10 hodin.. Skvělá nabídka.
Pokud se ptáte, řekl bych, že pokud si můžete dovolit Le Male, kupte si ji místo Cuba Gold.. Je lepší..
Odiee99
Jedná se o velmi dobrou vůni. Někteří se jí možná vyhnou kvůli nízké ceně, ale rozhodně za ni dostanete víc, než se vám vyplatí. Jak všichni říkají, je podobná Le Male, ale bez máty a skořice. Není tak hlasitá a bouřlivá. některé tóny musí chybět, protože já rozhodně dostanu vanilku a tabák. Dlouhodobost a projekce jsou docela dobré. Za necelých 10 dolarů si nemůžete stěžovat.