Opium Pour Homme Yves Saint Laurent pro muže

Opium Pour Homme Yves Saint Laurent pro muže

jemně pikantní
anis

Opium Pour Homme podle Yves Saint Laurent je Orientální Spicy vůně pro muže. Opium Pour Homme byl/a uveden/a v roce 1995. "Nosem" za touto vůní je Jacques Cavallier Belletrud. Vrchní tóny jsou Badyán a Černý rybíz; střední tóny jsouPepř a Galanga kořen ; základní tóny jsou Bourbonská vanilka, Balzám Tolu a Atlasový cedr.

Badyán

Čichové vzpomínky na tropické Vánoce

od Ítalo Pereira

12/13/22 06:56

Shiva

Nudí vás všechno, co najdete v komerčních parfumeriích, přesto můžete narazit na tento nadčasový klenot.Bez reformulací (modernizace?) zůstává pěknou směsicí, vůně je bezpochyby "mužná", podle popisu orientální, ale za téměř 27 let od jejího vydání náš nos slyšel spoustu "orientálních" přehnaných slov.Úvod je celý pro rybíz,dejte mu 10 15 minut a přidá se badyán,který odstartuje hlavní akord.opakuji,že prolínání je velmi dobré,nedokážu se úplně trefit do všech tónů,až na nádhernou vanilku v základu.vyzrálý parfém,nic triviálního,je tu určitá třída....

FatLipWill

[Opium Pour Homme]
⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️

Nazývat Opium PH studeným jantarem se zdá být trochu oxymóron. Nejedná se však o konvenční zlatavý odstín. Vůbec ne hřejivá a přívětivá. Přivítá vás jako Wednesday Addams.

Dostávám především zaprášené pryskyřice a nadýchaný anýz kompenzovaný okouzlujícím tmavě zeleným tónem kaseš. Celkově minimální sladkost a na vanilku dost kožený závěr.

Opium PH je ideální pro pochmurné zimní dny, běhání po úřadech. Ideální pro zamyšlené, introvertní nálady. Tohle je pekelně nespolečenský parfém.

Můj flakon je moderní verze z roku 2020 a je naprosto úžasný. Ke starším verzím se nemohu vyjádřit, takže nebudu tvrdit, že na něm nebylo zapracováno. Ale tahle je každým coulem tak dobrá, jak říkají ostatní.

aussiecolognelover88

Co je to proboha za odvar? Je to tak silné a velkolepé. Když se poprvé nastříká, je to ohromující orientální výbuch, hodně pepře nahoře, jak jsem zjistil. Jakmile se ustálí, stává se z ní nádherná směs pepře a vanilky, jen s nádechem smetanovosti.

Je to docela neuvěřitelné, myslím, že by to snadno byla jedna z nejlépe formulovaných vůní, které jsem kdy cítila. Takhle by měly vypadat všechny vůně, skvěle voní, vydrží celý den a její projekce je silná, mnohé z těchto drahých vůní by se mohly od Opia učit.

Pozor. Jednou jsem to přestříkala a zjistila jsem, že mě bolí hlava, noste ji střídmě, protože je to bestie, která potřebuje maximálně 2-3 stříknutí, jinak by vás mohla poslat kolem horké kaše.

Úžasné. 10/10.

Bofifa

Opium je mimořádně rafinovaný pánský orientální styl, velmi evropský, dalo by se říci zdrženlivý, kde je bujnost omezena ve prospěch harmonie a smyslu pro estetiku.

Přesto je zřejmé, že devadesátá léta dala vzniknout několika skvělým pánským orientálním vůním a Opium září samo o sobě. Ve skutečnosti se stala mým nejoblíbenějším parfémem vedle Jaipuru a Obsession.

Měl bych vás upozornit, že mluvím o láhvi z roku 2003. Nevím, jak je na tom nyní, ale z toho, co jsem četl, se zdá, že už to není ono.

Opium, které vlastním, jsou orgie koření, s trochou červeného rybízu, skořice, vše velmi kořeněné, pod základem likérové vanilky. Prvotřídní parfém, který postupně odhaluje svá tajemství, intrikářské a jistě sexuální vůně, pod sladkým tónem pro dospělé. Uvede vás přímo do módu "muž v říji" nebo "romantik hledající partnerku". Nesmí se nosit kdykoli.

Nevnímám ji jako formální, spíše naopak, je odvážná a trochu exhibicionistická, jako by vás nechávala nahé před ostatními. Je ideální pro intimní nebo blízké příležitosti. Samozřejmě přitahuje velkou pozornost.

Nemyslím si ani, že je hutný nebo ohromující. Kupodivu pod nánosem skořice a vanilky mi připadá, že má tak nějak "chladnějšího" nebo jemnějšího ducha než učebnicový orientál. Přijde mi, že se velmi snadno nosí.

Na druhou stranu má velmi dobré všestranné provedení.

Senzační.

Darkbeat

Ahoj @Chelo 1, obvykle nikdy nereaguji na názory svých kolegů na parfém, protože je všechny považuji za úctyhodné, ale v tomto případě jsem ti chtěla říct o své zkušenosti s Opium pour Homme, abys měl představu, co máme na mysli, když mluvíme o nesmyslu, který se nám L'oreal snaží prodat touto napodobeninou.

Opium pour Homme používám od roku 1995, kdy byl uveden na trh. Od prvního kontaktu s ní jsem si ji zamiloval do té míry, že ji používám dodnes a i po 23 letech jsem jí stále ohromen. Právě teď vlastním lahvičky EDT, EDP a flakónku "Poesie de Chine" a mezi nimi spotřebuji asi 14 nebo 15 lahviček, včetně všech flakónků, které vyšly "eau d'orient 2006" a "eau d'orient 2007", takže mohu říci, že mluvím s plnou znalostí faktů.

Stále mám, jako prst, láhev EDP z roku 2003, které si vážím jako zlata, vlastním také jednu poloviční, víceméně z roku 2010, která se zkazila, na té současné je vidět kvalita složek, ta z roku 2003 je stále nedotčená. Abych nahradila tu z roku 2010, koupila jsem si loni novou, s šarží z roku 2017, a když porovnám oba parfémy ruku v ruce, nemá to barvu, ani se to nepřibližuje. Ta současná je, jako bych si koupila napodobeninu ekvivalentu, vůně je rozředěnější, éteričtější a průsvitnější, zatímco 2003 je krémová, hutná, s ohromující přítomností, tóny jsou cítit a pepř mě nutí kýchat, což se u současné receptury nestává. A pokud se budeme bavit o trvání a projekci, tak to ani nemůžu říct... a to mluvím o edp, pokud mluvím o edt, tak je to ještě horší.

Ale to se stává těm z nás, kteří toto mistrovské dílo parfumerie znali v celé jeho nádheře, a srovnáváme ho s tím současným. Těm lidem, kteří původní složení neznají, jako vy, samozřejmě ten parfém je nádherný a nádherně voní, nemůže být jiný, když má takový původ, jaký má, ale je to také proto, že nemáte referenci, se kterou byste ho mohli srovnávat, já, bohužel, mám při každém vyzkoušení pocit obrovské ztráty a samozřejmě L'oreal u mě ztratil stálého zákazníka.

Měla jsem možnost mluvit i se zástupcem L'orealu a ten se mi přiznal, že ji nepřeformulovali, že pouze vyretušovali koncentraci a změnili dodavatele, takže si můžete udělat obrázek o té katastrofě sami.

Ve zkratce chci říct, že novým uživatelům Opium Pour Homme bude parfém připadat úžasný, což je, a bude i nadále skvělým parfémem, ale pro ty z nás, kteří ho znali, není ničím víc než kostrou toho, čím byl, a to říkám s bolestí v celém srdci, protože to byl a bude parfém, kvůli kterému jsem se do něj zamilovala.

Odpusťte mi tuto tirádu.

chelo 1

OPIUM POUR HOMME Y.S.L.

Dobré ráno,

je velmi zajímavé, jak různí lidé vnímají stejný parfém.

Nakonec nás tolik informací mate.
Je to jako když si jdete koupit proutěný košík na chleba, řekněme například. Jdete do obchodu s úmyslem koupit nádobu, do které si dáte chléb. Dokonce víte víceméně i rozměry a chcete jen, aby byl vyroben z proutí.
Takže je vám to jasné ....si?
Ale ne, když přijdete do obchodu a tam vám ukážou 6 podobných chlebníků, nevíte, který si vybrat. Kdyby měli jen 2, bylo by to velmi snadné, ale takhle .....

Tak to dopadá, když je tolik různých recenzí. Vypadá to, že se bavíme o diametrálně odlišných parfémech.
Já někdy ráda nakupuji tak trochu naslepo. Chci si "namluvit" falešnou představu, že mě parfém bude svádět stejně jako ten a ten nebo ten a ten.... a nakonec je pravda, že každý z nás má jedinečné pocity a vnímání.

Před půl rokem jsem si koupila OPIUM POUR HOMME ve verzi EDT (v EDP jsem ji nenašla, i když existuje).
Otevřela jsem ji před týdnem ..... a moc se mi líbí.
Mnohem víc se mi líbí ženské Opium a tohle OpIum se mu nepodobá, ani nemusí, protože proč to opakovat? Ale tento parfém mě okouzlil. Okouzlenou v tom nejvlastnějším slova smyslu. Okamžitě jsem si všimla balzámu Tolu a vanilky s nádechem anýzu.

Není na mně tak intenzivní jako ta ženská, což je perfektní, protože ji mohu nosit při různých příležitostech. Myslím, že je dokonale unisexová. Budu ji samozřejmě používat a jednou si koupím i EDP verzi.

Včera se mi stalo něco velmi zvláštního, co považuji za trochu zmatek:
Když jsem měla aktualizovanou verzi EDP Opium pro ženy a moc se mi líbila, objednala jsem si verzi z roku 1977. Přišla mi včera ráno. Nadšeně jsem otevřela balíček, nalila si pár střiků na ruku a ouha zklamání, vonělo to jako nic, ale vůbec nic. Říkala jsem si, že se časem zkazil, to je ostuda.....
Víte, co se stalo (ani si to nedokážu vysvětlit), po 20 minutách se mi do nosu dostala nádherná vůně kadidla smíchaná s ostatními složkami. Rukáv mého dresu nádherně voněl.
Jak je možné, že se za tak krátkou dobu dostanete z 0 na 100? Jak je to vůbec možné?

Jsem si jistý, že vůně, pachy vnímáme nerovnoměrně, subjektivně.... Nevím, jak si to dobře vysvětlit, ale ne vždy máme stejný čich (liší se podle okolností) a na druhé straně máme mnoho "předsudků".....
A to jsem ještě ten den přemýšlela, že se své nové lahvičky zbavím! Nechtěla jsem ji kvůli zklamání znovu vidět. Byla jsem v pokušení ji při první příležitosti vyhodit do koše. O co všechno bych přišla!

Dámy a pánové, nenechte se ovlivnit našimi názory, naše názory pro vás mají pramalou cenu. Kupujte podle instinktu, instinkt nás téměř nikdy nemate, nebo pokud si nejste jisté, zajděte do některého z těch obchodů, kde se můžete navonět a nastříkat si na kůži elixír svých snů. Pak se jděte na chvíli projít a sledujte, jak se vůně vyvíjí na vaší pokožce v interiéru i exteriéru.
Nikoho neposlouchejte. Parfém se vám "otevře" a nebude vám lhát. Ano, vy jste skuteční odborníci.

My, co sem píšeme, tu nejsme od toho, abychom dávali lekce, alespoň v mém případě je to jen a jen pro radost z psaní a pokud možno pro předání nějaké emoce. ..... Ale neposlouchejte mě.

Zdravím

Chamomilla

Vzpomeňte si na tvrzení známé značky punčoch, která říkala: "To punčochy dělají nohy!", v tomto případě to byl parfém, který dělal člověka. Vzpomínám si, jak jsem ho cítila na jednom chlapci: nezapomenutelný. Zeptala jsem se ho, co je to za parfém, a on odpověděl: "Opium". Stačilo jedno slovo, to stačilo: úplně si mě získal a Opium pro mě vystoupalo na Olymp pánské parfumerie.

Dario40

Bláznivá pyramida, vůně, která nemá obdoby a ničemu se nepodobá, geniální! Při prvním přičichnutí je člověk okamžitě okouzlen, jakoby oslněn, zasažen šípem, stejně jako ženské opium... pak se otevřou tance na ušlechtilé a rozhodné hořkosladkosti s extrémní vytrvalostí. Úžasné, jedinečné, jen jedno slovo: ÚŽASNÉ!

Napoleone

Kdybychom mohli stručně popsat Opium Pour Homme, dokonale by se k němu hodily verše z nesmrtelného BG:

"Je skoupý na slova, jako de Niro;
Jen nemocní se s ním hádají.
Nedá se oklamat,
"Zná cesty země.
"Nebe se propadne do země,
tráva přestane růst
Přijde a všechno tiše napraví,
"Muž z Kemerova."

Dobře. Myslím, že jsem připraven. Dnes je den, kdy jsem připravena zrecenzovat jeden z nej, nej, nejrozkošnějších parfémů naší doby.
Začněme názvem. Proč právě Opium? Není tu nic, co by byť jen vzdáleně připomínalo opium, makovou hlavičku, pole Zlatého trojúhelníku atd.
"Opium" proto, že tuto kompozici nelze neobdivovat. Tuto vůni chce neustále vdechovat. Pokaždé, když na sebe tento mystický lektvar nanesete - uslyšíte absolutně nový parfém. Je nemožné si na ni zvyknout. Můžete si ji jen užívat, ... a být na ní závislý.
Složení: Mystická. Alfa pižmový, omamný, teskný, kořenitě-svěží, pohlcující koktejl rozkošné vanilky, šťavnatého rybízu, anýzu a balzamicko-dřevitých tónů.
Odhalení: Zpočátku vás strhne vlna pikantního rybízu, ale ani ne tak bobulí, jako spíše celého svazku. Šťavnatý, hravý, divoký, kyselý.... prostě vám naplní ústa slinami. Asi po pěti minutách se v pozadí objeví anýz ... a zde rybíz a anýz hrají hlavní roli velmi zřetelně paralelně vedle sebe. Asi po 20-30 minutách začnete zachytávat nádherný, velmi dobře zvolený tón vanilky. No a základ ... základ je spící tygr - jemný a zároveň velmi mužný.
Pro koho je určena: Je to rozhodně parfém pro dospělé. Minimálně pro třicátníka, zralého, soběstačného člověka.
Kam se hodí: Myslím, že pokud máte charakter a jste charismatická, silná osobnost, dá se někdy nosit i do kanceláře. Ale obecně je to spíše večerní parfém. Je to zbraň, která ženy přivádí k šílenství.
Kdy nosit: Podzim, zima, jaro. Za chladných letních nocí.
Výdrž: Fantasticky dobrá - trvale 10 hodin.
Uložení: Zahalí nositelku jako deka a hraje si s ní. Když se ale zahřeje nebo zafouká vítr, mávne křídly metr nebo dva od sebe.
_Complimentarita: Opět, pokud navenek odpovídá pafrume - pak se, světe div se, prostě bojím o ženy ve vašem městě. Opium je jedním z lídrů v komplimentkách. Žádná žena nezůstane lhostejná. ŽÁDNÁ!
Ve srovnání s verzí EDP je EDT svěžejší, podivně vytrvalá, živější. EDP je již hloubkou, základem Opium od začátku do konce.

Končím ... Jak vidím majitele Opia? Pevnou ruku, hranatou bradu, rovné bílé zuby, široký úsměv, klidný pohled, širokou hruď, tichou, sebevědomou, ale velmi milou a vynalézavou. Z nějakého důvodu se mi vybaví obraz Gagarina.
Závěr: Vytrvalost 10 z 10, uvolněnost 10 z 10, složení 20 z 10.
Nejlepší výtvor YSL pro muže.

"Dějiny lidstva
"by nebyla tak pokřivená
"kdyby je napadlo kontaktovat
"s mužem z Kemerova."

Davidson de Souza da Silv

S Opium EDT se Yves Saint Laurentovi podařilo vytvořit "chameleonský" parfém. Počáteční exploze Cassis nebo černého rybízu spolu s anýzem v nás vyvolává pocit, že cítíme vůni krabice právě natrhaných mokrých malin.

Opium je univerzální parfém, ale doporučuji jej nosit na podzim, v zimě nebo za mírných večerů.

Je to vhodný parfém na večírky a dokonce i na neformální příležitosti, protože ačkoli je mírně sladký, není pro čich ostatních lidí invazivní.

Pro milovníky stylu "staré školy" je Opium YSL hitem i pro ty, kteří nejsou tak avantgardní!

Projekce: 9
Držení: 10
Doba trvání: 9

Markus

Opium od YSL! Koupila jsem si ji na výletě v Buenos Aires. Ideální pro chladné noci a pro ty, kteří chtějí zapůsobit. Je velmi výrazná, sexy, exkluzivní a sofistikovaná. Svrchní tóny jsou svěží a sladké (anýz). Tělo je kořeněné (pepř), se silným zastoupením galangalu (druh zázvoru). Pozadí je balzamické, poznamenané sladkostí vanilky. Vůně má zajímavý vývoj od svěží/sladké, kořeněné/energické až po sladkou/balzamickou. Je to sametová, hutná vůně. Není to "naivní", mladistvá EDT jako JOOP! Pro její nošení musíte mít osobnost a sofistikovanost. Její fixace/projekce je absurdní, takže je příliš invazivní pro běžné nebo každodenní použití. Zatančete si tango v milongách Buenos Aires a oblečená v Opiu (v zimě, prosím) zvítězte!

Canu Vega

Parfém s narkotickým účinkem - chce to nejen nosit, ale i jen vdechovat jako prvek aromaterapie - mírně sladký a mírně svěží, kořeněný. Porovnávala jsem toaletní vody starého a nového vydání - není v tom rozdíl a navíc si dovolím tvrdit, že nový model sedí lépe.
Mimochodem, milí členové fóra, našel jsem složení reformulovaného Opia, tady je:
Vrchní tóny: mandarinka, rybíz, levandule, anýz.
Střední tóny: pelargonie, zázvor (místo galangy), pepř.
Základní tóny: vanilka, pačuli, cedr.
Není zde žádná zmínka o drahém tolu balzamu a kořenu galangy, ačkoli nejsou uvedeny v seznamu omezení IFRA. Ukazuje se, že vůně je sice levnější, co se týče nákladů, ale překvapivě si zachovala velmi a velmi důstojné pro obdivovatele, jen se trochu rozšířily věkové hranice a její uživatelé omládli o 5-7 let:)))).

GUSTO VIEIRA

Ano, pane! To byl můj podpis po mnoho let mého života. Možná můj první. A to už je mi 41 let!
Dnes ho většinou nahrazuji, podle příležitosti a okolností. Je třeba udržovat vazby s milovanou vůní, ale je také důležité nechat se svést jednou či dvěma dalšími vůněmi. Oblečení "může" (a někdy by "mělo") být různé, v závislosti na okolnostech.
Naprosto smyslná a příjemná, podnětná a hřejivá, Opium Pour Homme je nadčasová klasika, stejně jako Kouros a Jazz, rovněž od YSL (aniž bychom je chtěli srovnávat, samozřejmě).
Parfém dospívání a mládí, který můžeme nechat i vzadu na poličce, skrytý za jinými "moderními" vůněmi s průzračnou, téměř bezvonnou siluetou. Touha oživuje vztah.
Pokud je však vaším záměrem vzrušit smysly, upoutat pozornost, přitáhnout pozornost krásné ženy (přinejmenším ji dostatečně podnítit), nastříkejte - nebo spíše vymáčkněte - tuto parfémovou perlu od Monsieur Jacques Cavallier na své tělo. Nebudete litovat.
Dnes už parfémy sbírám... Proto dávám Opiu zasloužený odpočinek. Když totiž sbíráte parfémy, objevujete další vůně, zaplétáte se do dalších tajemství. Není to zavržení Opia: je to "pauza", "pokojné odloučení". Protože když se naše oči (znovu) přitáhnou, brutální touha znovu vytryskne. Jak je dobré znovu nosit starý parfém mládí, věčně charismatický. Vypráví se nový příběh: příběh mé zralosti. Opium je dnes mým případným společníkem a důvěrníkem, ale také nejstarším a nejvěrnějším přítelem. Nikdy ho nepřestanu mít.

Туда-сюда

Na začátku ostrý, ale ne křiklavý! L'Instant de Guerlain pour Homme Eau Extreme Guerlain je zpočátku "ostřejší"! Ale pak se Opium začne podobat spíše Dior Omm (nebo spíše kdo je komu podobný - to je sporná otázka). Stopa je úžasná, na tvářích žen je vidět, že jsou trochu v šoku z tak silného tlaku (hned po aplikaci), ale nějak chtě nechtě začaly kolem mě našlapovat a čichat! Myslím, že je to parfém pro hezké (řecky s klasicky křiklavým obličejem) chlapy, muže, poněkud až vyzývavě hezké! Stejně jako Del Torro! Ashton Kutcher, v menší míře Edward ze Stmívání)))...víc si nepamatuju...to je asi tak všechno, lidi!)))))
UPD
Vtipný příběh! V obchodě, 3 dny předem, naneseno na flek, očichány všechny případy, doma jsem si ho dala do náprsní kapsy nové košile a bezpečně, ZAPOMENUTO na něj zapomněla! Dneska, když kolem mě procházeli lidi, tak jsem si říkal "hmmm, to je ale pěkný pánský parfém" (od ženských ze sebe šleifit na 10 metrů, takže ruší) - kolega v práci se dokonce chtěl zeptat, co má tak pěkného na toaletní vodě! A sakra, jdu do davu, zdá se, že by nikdo neměl z nikoho cítit a prostor je malý, a pak si uvědomím, že je to Opium z náprsní kapsy! Celý den mě pronásledovala jeho příjemná stopa a já si ani nestačil uvědomit, že je to od všech kolemjdoucích))))).

K čemu to všechno - dnes bylo nejobjektivnější hodnocení Opia, kdy jsem vůbec netušila, o jaký parfém se jedná, neexistovaly žádné předsudky o značce, kvalitě, názorech ostatních lidí atd. Prostě o sobě dávala vědět nenápadně a nenápadně na každém vánku!!!!.

aktualizace: krásný plume, jsem zamilovaná.....

Upd: mám tester EDT, kód 81AA, který odpovídá začátku roku 2004!!!!
A ještě něco: hadička je skvělá (uvnitř lahvičky, ten ocásek)! Takový chobot jsem ještě neviděla, všechny mají takový tenký, ale tady je to v pořádku...! :-)

Versace
Eros Flame