L'Eau Papier Diptyque pro ženy a muže

L'Eau Papier Diptyque pro ženy a muže

žlutá květinová

L'Eau Papier podle Diptyque je Woody vůně pro ženy a muže. L'Eau Papier byl/a uveden/a v roce 2023. "Nosem" za touto vůní je Fabrice Pellegrin.

Vonné složky

od Bella van der Weerd

09/20/24 07:45
Best In Show: Celkový bílý look

Best In Show: Celkový bílý look

od John Biebel, Rouu Abd El-Latif, Elena Vosnaki, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, Dariia Fessalonika, Ítalo Pereira, Yi Shang (怡 商), Violetta Maevska, Miguel Matos

08/27/24 09:00

octavia-cornelius

Prášek a prach, trochu mimózy a opečená rýže. Jemná, docela intimní, přitom ne vodová, jen taková lehce introvertní vůně. Je poměrně dlouhotrvající. Hřejivá. Pro mě asi příliš hřejivá, takže si ji do sbírky nepořídím, i když vůně je velmi zajímavá. Připomíná mi fleur du peau, ale ve srovnání s ní je klidnější.

Asociace s papírem... Nevím, snad kromě nějakého japonského luxusního pozvání na značkový papír. Celkově jsem v ní pro mě nenašla téměř nic papírového )

Baroqu3

To mě překvapilo!
Myslela jsem si, že bude vonět po papíru, po polici se starými knihami/knihovnou, ale je to sladká, jemná, lehká a čistá mimóza se sladkou oříškovou krémovou dušenou rýží, která je lehce vanilková.
Jsem z ní příjemně překvapená a zaujatá!
Není přeslazená, ale přesto je dostatečně sladká, kde by si na ní pochutnal milovník gurmánství.
Mimóza je velmi výrazná a je přirozeně cítit bez výrazné bylinné vůně.
Velmi lahodná a jedinečná, takže rozhodně hodná plné lahvičky.
8/10 Projeví se asi po dobu 3-4 hodin, než si sedne blíže k pokožce.

soso.sofia

L'eau Papier se stal mým nečekaným oblíbencem. Když byla vydána, jako velkou fanynku značky Diptyque mě kupodivu nelákala. Četla jsem recenze, které naznačovaly vůni papíru a inkoustu. A sezam. Nakrčila jsem nos a pomyslela si, kdo by chtěl vonět po sezamu? Já ne! Zašla jsem do obchodu, kde si Diptyques kupuji, a všechny prodavačky mi řekly, že je "velmi velmi slabá", jako že na ně neudělala dojem. Všechny šance byly proti L'eau Papier a proti mně. Ale jednoho dne jsem sáhla po lahvičce a zkusila ji,.. a byla jsem překvapená. Nepřipomínala mi inkoust, a když na to přijde, ani papír toho dne. Prostě mi připadala krásná a uklidňující. Několikrát jsem se vrátila pro další pokusy a nakonec jsem si lahvičku koupila. Teď, když ji vlastním a měla jsem čas ji pořádně nosit, mohu řádně vysílat své myšlenky... A polykám své předchozí předpojaté myšlenky, protože zřejmě ano, baví mě vonět po sezamu.

L'eau Papier považuji za komplexní a překvapivý parfém. Komplexní nejen proto, že se vyvíjí v průběhu dne, ale na sobě samé se náhodně vyvine tím či oním směrem nebo voní jinak třeba podle mé nálady nebo počasí nebo čehokoli jiného. I díky tomu je překvapivá. Někdy může připomínat vůni papíru, ale velmi specifickým způsobem. Viděla jsem video, kde někdo roztrhl kus papíru, silnější list, takový, který by se použil na luxusní svatební oznámení, a demonstroval vůni papíru. Tento zápach roztrhané struktury je zápach papíru, který cítím já. Myslím, že to je ta část s pižmem, dřevem a mimózou. Někdy cítím kořeněnou pepřovou vůni, která, když vidím poznámky, netuším, odkud pochází. Někdy cítím pařenou rýži nebo pařenou rýži se sezamem. Jindy cítím něco podobného asijským dezertům na bázi rýže, lehce nasládlé. Vzhledem k tomu, že obvykle nejsem příznivcem gurmánských parfémů, je překvapivé, že všechny tyto rýžové vůně zbožňuji. (I když skutečnost, že jsem poloviční Asiatka a vyrůstala jsem s maminkou, která vždy vařila rýži v páře, s tím možná má něco společného). Ať už je to jakkoli a vůně L'eau Papier je jakákoli, vždycky mi připadá krásná.

Pokud jde o její "slabost", ano, je to jemná vůně. Je jemná, ale přítomná a vydrží dlouhé hodiny. Je jemná jako uklidňující hřejivé objetí. A to je dobře. Já osobně ráda nosím parfém pro sebe, ne pro ostatní. Takže pokud je jemná, ale já ji vnímám a uvolňuje mě a cítím se díky ní tak trochu kreativní, někdy je to přesně to, co potřebuji, a to je perfektní.

LeighaCece

Opravdu krásné! Nejsem si jistá, odkud pochází srovnání s Another 13 nebo Glossier You (GY). Myslím, že L'eau Papier (LP) je úplně jiná. Mám Another 13 a ta voní mnohem ostřeji a kovověji, zatímco LP voní jemně a tlumeně. Květiny v LP také voní mnohem více "žlutě" a máslově než květiny v GY, které voní více chladivě a pudrově. Podobnost vidím i v zasychání GY a LP - LP však není tak sladká jako GY a zasychá do krémovější, máslové vůně kůže. Není v ní cítit moc dřeva (které má moje pokožka tendenci hodně zachytávat).
Já osobně rýžové tóny po prvních deseti vteřinách nošení téměř nevnímám, ale zdá se, že dodávají LP určitou téměř laktonovou hloubku a zabraňují tomu, aby byla příliš květinová.
Upřímně řečeno, popsala bych ji jako slunečnou, krémovou, máslovou květinu s pižmovým, laktonickým květinovým suchem. Obvykle se mi většina vůní po hodině nebo dvou docela rozleží v nose, ale LP stále cítím na kůži i na oblečení, a to už je to pět hodin. Je to rozhodně lehká, jemná vůně, ne přeplácaná, ale přesto silná. Miluju ji!

violet666

Vypadá tolik jako Mimosa Supercritique od Les eaux primordiales, značky, kterou zbožňuji.
Včera jsem mluvila o Maisonu, který dělá věci, které nemám ráda (Amouage a arabské značky obecně), ale dnes jsem tu, abych oslavila ty, kteří místo toho umí vyrábět parfémy, jako je Diptyque.
Značku, která předběhla svou dobu, vizionářskou, novou a stále novou, tvořenou lidmi, kteří si představovali budoucnost.
Lidé, kteří zbořili hranice a bariéry týkající se sexuálních pohlaví, zapálili pudr a zahájili tu dlouhou cestu, která nás přivedla k plné modernosti a zničení stereotypů.
Technicky vzato se obraťte na Gaetana Manfrediho, zde přede mnou, pokud říká, že parfém je fantastický, a to bez ohledu na vkus, můžete jeho celkovému hodnocení věřit a přinejmenším ho musíte vyzkoušet.
Mohu vám říct, že nevoní po papíru, ale po svěží, sofistikované mimóze bez toho štiplavého tónu bolesti hlavy.
Sezam je pro mě v pozadí a drží mimózu, vyvažuje ji svým typickým lehce opečeným tónem, který ale nikdy během vývoje této kompozice nevynikne.
Svěží a živá díky pižmovým tónům.
Lehká a intenzivní zároveň, není to EDP, ale EDT, nemá hvězdný výkon, ale poměr cena/výkon je velmi vysoký, nápad je jiný a mimóza klesá pro mě opravdu fascinujícím způsobem.
Eau papier odpovídá mé představě o kráse, uměleckosti a řemeslném zpracování.
Jsme tu na protichůdných frakcích, mainstream pačuliové růže, zneužité, nové všudypřítomné prostitutky v ulicích Milána, drzé a vulgární proti průvanu, zastavení času, skrytým zákoutím a čichovým objevům neobyčejné krásy.
A vy, na čí straně stojíte?

S_Anna_S

Začátek je velmi sladký a oříškový s rozpoznatelným sezamovým nádechem.
Asi po 30 minutách sezam ustoupí a rozkvetou květiny, pro mě jsou to sněhobílé okvětní lístky magnólie smíchané s kuličkami mimózy.
V plném odhalení je to jemný hedvábný květinový pudr.
Směrem se blíží Peut-Être od Lancôme, je velmi jemná, pudrová, pečující a ženská.
Žádný Rodrigues (vůbec nesnáším Rodriguesovo pižmo).
Sedí jako obláček, výdrž není špatná, vydrží 6 hodin.
A podpořím vás ohledně komplimentů, lidé kolem mě se tahají za nosy a s nadšením se diví, co je to za vůni.

ManfrediGaetano14

L'Eau Papier. "Více zenu než Zazen". Nový trend zaměřený na papírové a travnaté akordy již přispěl k uvedení některých nejzajímavějších novinek tohoto roku, a to jak v segmentu niche, tak v tradičních parfumeriích. Jestliže Robert Piguet s vůní Zazen vlastně stanovil důležité měřítko, když maximálně zdůraznil suchý dřevitý aspekt obilných nót, a Hermès s vůní Jardin à Cythère zdůraznil spíše citrusový a vlhký aspekt pšenice, Diptyque nyní hodlá prozkoumat téma z pudrové a pižmové stránky a nabízí formuli, která je jak suchá, pudrová, tak vlhká vodní a smyslná. V tomto smyslu je třeba říci, že Fabrice Pellegrin odvedl lepší práci než Christine Nagel. Eau Papier je skutečně jemnější, odměřenější a stabilnější než Jardin à Cythère, a to díky pudrovým surovinám, ale především díky přemíře pižma (ethylenbrasilát, možná habanolid, exaltolid atd.). Je však také podstatně jemnější než Zazen, který naopak příliš tlačí na dřevitou stranu, dokonce se dotýká tónů suchého tabáku a pískavice. Stručně řečeno, "míra" se zdá být pro Eau Papier tak trochu heslem: ve složení není ani více, ani méně, než by mělo být. Výkony jsou dobré. Přemíra pižma - s jeho příslovečnou viskozitou - však snižuje celkovou těkavost směsi a poskytuje výrazně intimní zážitek z nošení. A tak je Eau Papier v jistém smyslu "zenovým" parfémem, éterickým, klidným, téměř meditativním, a to mnohem více než Zazen, v němž velký vhoz vyvolává naopak mimořádně dynamický a energizující dojem. Zkrátka, z mého pohledu se Diptyque trefil do cíle, který Piguet minul, když nabídl mnohem osobnější a možná i levnější alternativu gramážového parfému.

venusingemini

Chápu, proč by někteří lidé, kteří již vlastní jiný 13, lesklejší vy nebo ne parfém, mohli mít pocit, že to nestojí za koupi. Nicméně tyto typy vůní typu "vaše pleť, ale lepší" mám nejraději a drobné nuance mezi nimi pro mě znamenají velký rozdíl. Takže pokud je to "váš typ" vůně, myslím, že rozhodně stojí za vyzkoušení. L'eau Papiel pro mě byla okamžitým ano. Pokud jde o tento profil vůně, patří k těm nejlepším z nejlepších. Úvod je hlavním faktorem, který ji odlišuje od ostatních. Otevírá se hřejivě a pikantně s nádechem sezamu. Byla jsem si tímto tónem lehce nejistá, ale nakonec jsem si ho opravdu zamilovala. Nota poměrně rychle vyprchá, ale ne úplně, protože stále cítím malé náznaky této sladkosti po celý den. Zaschne a voní spíš jako parfémový olej, který mám ráda od značky Riddle a který na fragrantice nikdy nevidím. Nicméně dávám přednost plným parfémovým sprejům před oleji, takže jsem moc ráda, že jsem našla tento.
Viděla jsem, že lidé říkají, že je to úplně stejné jako další 13 od le labo, což je jedna z vůní, které nosím nejčastěji, ale musím s tím nesouhlasit. I když jsou si profilově podobné, na mé kůži voní úplně jinak. Another 13 je více dřevitá, s pocitem těžké iso e super tužky na holení a má takový téměř chladivý velmi jemný mentolový nádech. L'eau papiel je mnohem hřejivější a ambroxanově těžká s peprnějším pocitem. Částečně mi připomíná jinou 13, částečně mi připomíná glossier you, další části mi připomínají ne parfém a pak některé části, které jsou pro můj nos nové a jedinečné. Má prvky všech tří a pravděpodobně i mnoha dalších parfémů tohoto charakteru, ale myslím, že se jí podařilo vyniknout jako jedné z nejlepších, ne-li nejlepší imo (ještě je brzy to říct lol).
Myslím, že se tato vůně bude líbit mnoha lidem, i když nemáte žádnou z výše uvedených vůní, které jsem zmínila, doporučuji ji vyzkoušet a otestovat na své kůži. Přestože vlastním všechny tyto vůně, stále jsem měla pocit, že tato je hodna plné lahvičky. Flakon je navíc tak krásný!

wompyflompy

Tohle je první vůně po dlouhé době, nad kterou jsem nestrávila žádný čas přemýšlením. Přišla jsem do Diptyque bez očekávání, že si něco koupím, přivoněla jsem si k ní, nosila ji 30 minut a pak jsem ji prostě musela mít.

Vedle mimózy, sezamu a dřevin na mě dýchl nádech mandlí. Je to tak nádherná a jemná vůně na kůži. Jiné pleťové vůně se mi úplně vytrácejí a v posledních letech spíš směřují k aldehydům. Tahle je pižmová a a zajímavá a úplně jiný pohled na "čistou" vůni. Je to zažitá čistota - ne čerstvě vytažená ze sprchy.

Na toaletní vodu má dobrou výdrž a komplexní zasychání. Nevěděla jsem, že je to to, co hledám, ale jsem moc ráda, že jsem ji našla.

siestaaa

průhledná, tenká, lehká - jako by voněl rýžový papír nebo bílo-růžový hedvábný závoj, pokud si představíte, že nějak voní. vůně je pro mladou baletku. ve složení je přísné, vytrvalé jádro - a to je samozřejmě pižmo. celkový dojem - příjemná, "kosmetická" vůně střední výdrži, velmi lichotivá.

Spidey_Scentses

L'Eau Papier od Diptique pokračuje v tématu "lehkých jarních vůní" a přitom se nemění... téměř. Kdybych ji testovala naslepo, myslela bych si, že na vůni má velký podíl Geza Schoen. Jak jistě chápete, převládá ve mně obsedantní pocit, že čichám další Molecule. Pravděpodobně ne bez velkého množství Esau super.

Jemná jako bříško čmeláka, lehká a intimní. Na flíčku je z hlediska tónů cosi podobného mimóze, ale na kůži se otevírá trochu jinak. Lehká laktoničnost, mandlovost a pudrovost, která je na kůži neviditelná. Je to hezké, ale řeknu vám následující: pokud chronického polypsychika ponoříte do vany a necháte ho v ní 10 hodin máčet, tato voda bude nakonec vonět právě po této vůni. "Papírová voda" by mohla fungovat u člověka, který jednoho dne po nervovém zhroucení vyhodil všechno oblečení, rozdal svou sbírku parfémů známým, dal výpověď v práci a dal se na jógu. Po několika letech strávených v naprosté askezi však náhle pochopil, že štěstí nespočívá ani v úplném odpoutání se od tohoto světa, ale v rovnováze. Koupil jsem si tedy Papírovou vodu, abych velmi pomalu, opatrně a po mikrokrocích vracel barvy do svého života.

Wooster

L'Eau Papier "Papírová voda". Dojmy jsou následující - něco laktonově mandlového, oříškového, tichého, s nějakými zvláštními svěžími syntetickými syntetickými pižmovými podtóny. Ve svrchních tónech se objevuje náznak lehké acetoničnosti. V základu je sotva znatelné cosi hedvábného. Vůně ve stylu Gucciho Mémoire d'une odeur v náladě. Nejasně nedefinovatelná, ale čistá, pudrová a pižmová. Suchá. Vyrobeno zjevně pro japonský trh.

Pyramida:
Bílé pižmo
Akord dušené rýže
Mimosa z Grasse
Akordy světlého dřeva

Whiteken79

Velmi čistý parfém, který se vyznačuje velmi jemnou rýží, jež ho zahaluje od začátku až do konce.
Připadá mi velmi jednoduchá a zároveň velmi chytrá.
Dobrý výkon, ale téměř žádné probuzení; je to kožní vůně.
Zcela unisexová a velmi univerzální.
Krásná vůně, která je výborná i jako dárek.

newmexicodragonengine

bílá pižmová svíčka tahitská vanilka ve sklenici od značky target.
jako kdybyste ve slunečním světle venku cítili kosti na rozzlobené kostře, která na vás třese cínovým mečem, a cítili byste i ten meč. a jako kdyby hluboko v suché jeskyni za ní někdo pálil hromadu tahitských vanilkových svíček z terče. jako kdyby knihy byly pro holky.