Tam Dao Eau de Parfum podle Diptyque je Woody vůně pro ženy a muže. Tam Dao Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 2013. "Nosem" za touto vůní je Daniel Moliere.

violet666
Tam Dao je okres ve Vietnamu.
Maison chtěl obnovit štiplavou vůni vietnamského lesa se všemi jeho typickými rostlinami.
Skutečně štiplavé, při otevření důvěřuji svému čichu a navzdory oficiální pyramidě rozeznávám cypřiš, jalovec a tu kombinaci podobnou parfémům jako Encre Noir.
Intenzivní, mužná a mužná.
Dokud parfém neukáže svou pravou tvář, svou sladkou, laktonickou duši.
Sandálové dřevo miluji.
Cedr a jeho půvab.
To je muž, kterým jsem.
Silný a křehký zároveň.
Byla to láska na první pohled.
Vyzkoušel jsem ji a hned si ji koupil.
Protože je upřímný, poctivý a nekřičí.
Zázrak, který nosí ženy.
Za čtrnáct dní mě čeká výjimečný večer.
A on mě bude doprovázet.
Pro něj píseň, kterou v těchto dnech poslouchám, Man in the box od Alice in Chains s krásným hlasem Laynea Staleyho.
V oficiálním videoklipu je velmi mladý a jeho detailní záběr odhaluje jeho ztracené dětské oči.
Uvězněný v mužském těle.
Stejně jako mé oči v těle této ženy.
A píseň se vlamuje do dveří.
Stejně jako tento parfém.
Aniž by chtěl.
Alice v řetězech - Muž v krabici

Ragnar
Mystic.
Parfém, který mi přirostl k srdci ještě předtím, než jsem ho poznala, protože ho nosil Franco Battiato, moje velká hudební láska.
Tam dao je kořeněné, téměř pepřové santalové dřevo. Především je však dřevitá. Je v ní hodně cedrového dřeva, které spolu s koriandrem vytváří akord podobný cypřiši, který mi připomíná Bois Marocain. V pyramidě verze EDP cypřiš není přítomen, ale vnímám ho.
Hlavními protagonisty jsou santalové a cedrové dřevo, které drží pohromadě krásná pryskyřičná vůně.
Typickou krémovost santalového dřeva tlumí koriandr.
Ostatní tóny se k mému nosu nedostanou.
Neobyčejná pryskyřičná dřevitá, relaxační; mystická, jak jsem řekla.
Je to jako být v chrámu jihovýchodní Asie, kde je ticho a ve vzduchu se vznáší dřevitá vůně okolních lesů.
Krásná cesta.
Krásné a velmi dobré výkony.

Pegasus88
Značku Diptyque znám, mám sadu značkových vzorků 5 vůní, toto je třetí vůně, kterou testuji.
Zatím je tato vůně oblíbená.
Dnes jsem dostala spoustu komplimentů právě na tuto vůni.
Vůně je velmi chutná, slyším v ní santalové dřevo, v teple se začne nejvíce projevovat cedr a limetka.
Při rozprašování je to santalové dřevo a limetka, ale celkově je to santalová vůně.
Je velmi aromatická.
Výdrž je střední, stopa je také přítomna (malá).
Celkově velmi slušná vůně.
Jemná, hřejivá, nevím, jak se rozvoní v chladu, ale v +25 se ukázala dobře.
Doporučuji jako slušnou a relativně cenově dostupnou vůni.
Spokojenost.
Srovnávají ji s Byredo Gypsy Water, já žádnou podobnost neslyším.

loor89
Otevírá se svěžestí limetky a zázvoru, ale hned poté upoutají pozornost dva hlavní protagonisté této vůně; dokonalá směs cedrového a santalového dřeva, která z tohoto parfému dělá vynikající dřevinu, nic méně a nic více.
Suché a lehce pryskyřičné tóny v závěru dělají z Tam Dao snadno nositelnou vůni vhodnou pro tisíc příležitostí, od kanceláře po večer s přáteli, super univerzální.
Pokud víte, do čeho jdete, těžko budete zklamáni. Rozhodně nepatří k těm parfémům, které vás vezmou na čichové cesty, je to vůně, která byla podle mého názoru stvořena k lehkému a nenucenému nošení, dodává svěžest a dřeva jsou tak obklopující, že působí téměř krémově.

Naty_lika
Klidná meditace na pile, když utichnou pily, jsou tam hory čerstvých hoblin, hobliny si stále uchovávají vzpomínku na dřevo (jehličnaté), ruce nabírají tyto hobliny a prosívají je. V dálce někdo zapaluje indické santalové tyčinky.
Ticho. Klid. A klid.

Яна.Грехова
Sandálové dřevo, cedr, pižmo, vanilka, jantar, trochu květinového nektaru a z nějakého důvodu sladký semiš - na mě. Na mém manželovi se otevřela trpkým cedrem a jantarem. Celkově - velmi teplá, jemná vůně. Je sladká, tak akorát, aby vyhovovala ženám i mužům. jednoznačně - obstojný chladivý parfém!

Waterman11
Čistá a krémová vůně santalového dřeva.
Hledala jsem široko daleko vůni, která by se blížila vůni mysorského santalového oleje. Zde je seznam těch, které jsem dosud vyzkoušela:
- Diptyque Tam Dao EDP
- Floris London Santal
- Maitre Parfumeur et Gantier Santal Noble
- Comme des Garcons Wonderwood
- Guerlain Santal Royal
- Gucci Envy
- By Kilian Sacred Wood
Tam Dao je jednoznačným vítězem. By Kilian Sacred Wood je prakticky stejná vůně, ale přestala se vyrábět a je dražší.
Santal Noble se díky koření a kadidlu přiklání o něco více k orientální straně. Floris Santal a Gucci Envy skončily jako tradiční komplexní mužské vůně. Wonderwood měla příliš mnoho cedru. Santal Royal měla příliš mnoho oudu.
Věřím, že jsem našel svůj mistrovský santalový parfém!
Vůně: 10/10
Dlouhá výdrž: Mírná
Vůně: Mírná
Hodnota: B+
Všestrannost: A

blackmartini
Úplně mě to zaskočilo, stalo se to tak náhle...
Jsem zamilovaná.
Opravdovou láskou, ne zamilovaností. Je v ní vášeň, jistě, ale také pocit intimity, svobody a kamarádství.
Tam Dao mi dává pocit klidu. Přetrvává, aniž by mě kdy přemohla. Když ji nosím, necítím se jako podvodník, jak se mi někdy stává, když nosím vůně, které jsou mimo mou komfortní zónu. Jsem to prostě já.
Pokud máte rádi jemné dřevité vůně s velkou duší, také si ji bezhlavě zamilujete.

raw umber
Je to tady!!! Všichni se radujte! Moc děkujeme za přidání této edp verze do databáze! Tam Dao edp voní krémověji, bohatěji, hutněji a více jako skutečné santalové dřevo než peprná cedrová koncentrace edt. Edp je kvalitativně lepší, plnější a uspokojivější. Určitě stojí za přičichnutí na vaší cestě za santalovým dřevem.