FragranceNet.com 1 product for 114.79 USD
Jomashop.com 1 product for 158.99 USD
Tam Dao Eau de Toilette podle Diptyque je Floral Woody Musk vůně pro ženy a muže. Tam Dao Eau de Toilette byl/a uveden/a v roce 2003. Vrchní tóny jsou Italský cypřiš, Myrta a Růže; střední tóny jsouSantalové dřevo a Cedr ; základní tóny jsou Brazilské růžové dřevo, Koření, Jantar (ambra) a Bílé pižmo.

Rockers@
Vypráví se, že Paul Reed Smith se počátkem osmdesátých let osobně vydal do Brazílie do amazonského pralesa se svým věrným kladívkem, aby poklepal na palisandrové stromy a zjistil, které z nich nejlépe vibrují, které nejlépe kmitají, aby z tohoto dřeva mohl vyrobit hmatníky pro své kytary. Před omezeními používal brazilský palisandr na každou svou kytaru, protože pro něj neexistuje jiné dřevo, které by znělo lépe! Santana byl vlastně jeho prvním opravdovým obdivovatelem.
Anglicky Rosewood proto, že při řezání vydává vůni velmi podobnou růži.
Tam Dao, totální nenávist na první přičichnutí loni v létě, první přiblížení s tím počátečním zeleným a poněkud kyselým tónem mě rozladilo (příchod od Sauvage má tento efekt), pak jsem se o několik měsíců později nechal zahalit do příjemné a měkké náruče Tam Dao; při jeho používání nacházím tu uklidňující harmonii jednoduchých věcí. Miluji santalové a dřevité vůně a Tam Dao je jejich dokonalým představitelem.
Používám ji výhradně již pět dní a i během dne stále cítím její vůni z uzávěru. Vnímám, zejména z flakonu, ten brazilský palisandrový tón, který slabě vibruje mezi ostatními a nevyhnutelně mě nutí myslet na můj PRS a prsty přejíždějící po prokladech té klávesnice.
Nákup naslepo přísně zakázán! Vyzkoušejte pár ml, než vynesete soud, protože ten můj už by byl úplně vedle.

fwuity
jen bych chtěl poukázat na přehlížení orientalismu v těchto typech parfémů... Diptyque prodává Tam Dao jako "poctu dětství zakladatele v Indočíně", přičemž "Indočína" je název regionu pod francouzským imperialismem, který trval až do 50. let 20. století. takže by to bylo dětství strávené během francouzské okupace, která byla umožněna násilím vůči vietnamskému lidu a jeho vykořisťováním... proč to také nenazvat Vietnamem? co je nostalgického na kolonizaci??
Každopádně myšlenky k vůni samotné: voní jako procházka řídkým lesem do chrámu, kde už se nepálí kadidlo. Je chladné ráno, z uhlíků není cítit žádné teplo. chladný vzduch visí řídce a je jemný na dotek. hezká, ale nijak zvláštní, a osobně bych si přála teplejší a intimnější pocitovou vůni...

captainM7
V nose se okamžitě objeví santalové dřevo, ale jiné, diskrétní, krásné a smyslné santalové dřevo. Doprovází ho balzamická a lehce citrusová vůně, pak se stáčí k rozhodnému dřevu, téměř grafitu, a v dálce se objevují tóny květin. Je to velmi intimní, unisexový, krásný a zásadní parfém, stejně jako člověk, který mi ho před lety doporučil a který bohužel učinil svět sirotkem po jednom z největších italských písničkářů, Maestru Battiatovi, RIP.

Edu Lezana
Stručně řečeno, po přečtení recenzí na tento parfém... se mi nezdá jako nostalgická vůně. Je to moderní dřevitá orientální vůně. S nádherným cedrem v kombinaci s růžovým a santalovým dřevem, které jí dodávají suchý a poněkud ostrý nádech.
Je zcela unisexová pro ty, kteří mají rádi dřevité orientály, a není hřejivá, je výrazná a pro osobní potěšení.
Postrádá záporné body. Dobře drží a má mírnou stopu (jedná se o edt). Hodí se jako podpisová vůně na lidi všech věkových kategorií, kteří mají rádi odlišné a exotické parfémy.
Komplexní a dřevitá vůně. A bohémský styl.
Líbila se mi

Nechápal jsem, o čem všichni mluví, když píší o pilinách, dokud jsem je neměl na sobě. Ano, přechod od chladného cypřišového zvuku k mlhavému zvuku santalového dřeva s pilinami je zajímavý. Piliny zde představují pocit, že vdechujete vzduch se spoustou malých dřevitých částeček, které zároveň zanechávají lehkou pryskyřičnou hořkost. Řekla bych, že tato vůně je spíše pro vás, pro vaše potěšení, meditaci a útulnost, když chcete být sami se sebou.

Bunny T
Toto jsou mé vzpomínky na Vietnam (bývalou Indočínu) v láhvi.
V létě 2017 jsem navštívila pult obchodního domu s nejméně tuctem vůní Diptyque. Po vyzkoušení jedné z nich jsem se rozplakala z toho, jak mě přemohla nostalgie. Připomněla mi domovinu mých předků - Vietnam. V hlavě se mi vybavila většina milých vzpomínek z dětství a velmi specifická scenérie velkého-velkého stromu vedle domu ve francouzském stylu se zdmi obarvenými vlhkostí v Hanoji. Pak se mé vzpomínky přesunuly k asijskému dřevěnému nábytku, vonným tyčinkám na oltáři předků a dvorku s mandarinkami. Byla to smršť vzpomínek z jediného závanu.
Jako studentka na mizině jsem si ji nekoupila a ani jsem se neobtěžovala zapamatovat si název té nostalgické vůně. Ani jsem si neuvědomila, že se parfém jmenuje podle místa ve Vietnamu (ve skutečnosti se píše Tam Đảo).
O několik let později, nyní žijící v malém městě, jsem chtěla tento parfém najít, ale v žádném obchodním domě ho nemají. Věděla jsem jen, že je od Diptyque, a to mi připomínalo Vietnam. Díky komunitě na Fragrantice jsem usoudila, že Tam Dao to musí být! Objednala jsem si ho naslepo, ale v hloubi duše jsem věděla, že to musí být parfém, který je pojmenovaný podle místa ve Vietnamu.
Dům Diptyque dokonale vystihl podstatu Vietnamu.

atxwatch
Opravdu velmi příjemná vůně. Před koupí jsem vyzkoušela EdT i EdP a jednoznačně jsem dala přednost EdT. Obě voní v úvodu téměř stejně (EdT má pověstný tón praskaného pepře), ale zasychání je úplně jiné.
EdT zasychá do převážně dřevitého tónu, který bych nejlépe popsala jako vůni vyřezávaných předmětů z tropického dřeva. EdP zasychá do výraznější vůně santalového dřeva, ale končí velmi sladce s příměsí vanilky, která mně osobně připadala více ženská.
Délka výdrže EdT je podle mého názoru vynikající. Vlastním Floris a Penhaligon's a Tam Dao EdT vydrží o dost déle než jakákoli vůně Floris nebo Pen, kterou vlastním. EdP má téměř hloupou výdrž. Měla jsem v kanceláři proužek s vůní z Nordstromu, který jsem nastříkala třemi rychlými střiky a zůstal na proužku několik dní a naplnil mou kancelář svou vůní.
Takže na základě svých zkušeností bych řekla, že pokud jste gentleman a chcete něco tradičnějšího, co se hodí do různých prostředí, EdT je rozhodně správná volba.
Pokud jste dáma a chcete si ji zařadit do svého šatníku, doporučila bych EdP pro její o něco komplexnější střední a základní tóny a sladší zasychání.
Celkově se domnívám, že se jedná o fantastickou vůni, která si našla své místo v mém šatníku, který je silně vychýlený směrem ke kolínským/citrusovým vůním. Je to dřevitá mužná vůně, kterou jsem nějakou dobu hledal.

MellyHelly
Miluji přírodní indické santalové dřevo a obecně nemám ráda parfémy, které obsahují santalový tón, ale bohužel je dnes vše syntetické, dokonce i moje milovaná Samsara a celá řada dámských parfémů, které byly velmi populární v 80. a 90. letech.
Tam Dao není výjimkou, ale přesto je velmi příjemná a není mdlá.
Představuje žebro dna těch ultrakomplexních vintage květin.
Je suchá, čistá, dokonale unisexová, lehce peprná a velmi univerzální. Hodí se k mnoha stylům, ale obzvlášť dobře ji vidím na někom s indiánským nebo boho-chic stylem. Je to parfém uvolněné elegance. Velmi se mi líbí také verze Extreme. Navzdory syntetice a ceně ji stále považuji za parfém, který stojí za to si koupit.
Je poměrně vytrvalý a má dobrou siláž. Záře přírodního indického santalového dřeva je pak něco jiného... ale tady jsme si alespoň blízcí!

hab
Porovnávala jsem na sobě současně EDT i EDP verzi.
Velmi uklidňující a mimořádně jemná vůně. Všech těch pár koření se projeví velmi rychle, během hodiny. A to je na EDP verzi, v toaletní vodě jich je ještě méně. A nastupuje jemná, bez větších změn píseň růžového a santalového dřeva. Nebo ani ty ne. Jsou to piliny. Ne ty, které jsou čerstvé a roní se ve vzduchu při řezání, ale o pár dní později. Všichni jsou dávno pryč, nic neruší klid. Oficiální verze trvá na tom, že jde o asijský les, kde roste posvátný santalový strom. No ano, asi ano. Ale samotný les nevidím, myslím, že je to blíž k nějakému kadibudce. A ten les je jen imaginární a je lepší ho zachytit při nějakém asijském dechovém cvičení nebo gymnastice. Třeba se pak přilepí v patřičné míře.
Ale v reálném hektickém městském životě se ztrácí a rozpouští. Při mém testu nedokázaly překonat ani dvě psaníčka Abi Rouge od Guerlainu. Ani to není ta nejkřiklavější a nejotravnější vůně na světě. Jsou velmi jemné. Respektuji ten směr, ten minimalismus, ale asi to není nic pro mě. Jsem dalek toho, abych měl prozření a klid.
Výdrž toaletní vody je téměř mizivá, na úrovni dobrých kolínských vod. Asi 3 hodiny. Pak už je jen opar, i když narazíte nosem do skvrny. A tady EDP žila asi 5 hodin, ale také velmi tiše. Nakonec souhlasím s těmi, kteří ji považují za krásnou vůni spíše pro relaxaci a uklidnění než pro denní nošení.

Masalarain
Zde jsou mé týdenní denní dojmy: Vietnam, časné ráno před východem slunce, vrcholky hor, mlha zahalená v korunách stromů přírodní rezervace Tam Dao. Vcházíme do lesa, je vlhko, husté koruny staletých stromů těsně nad hlavou. A v tuto dobu sluneční paprsky pronikají těmito korunami a les je zalit slunečními šípy- paprsky, vůně borového jehličí, kůry, listí ožívají, mísí se s chladem a hustou mlhou a usazují se v čistých vlasech. Samota a naprostá harmonie, tiché štěstí na pár minut, než se probudí majestátní les.

azuriiita
Za tuhle konkrétní vůni jsem Yulietě a Shiseidu vděčná, protože jsem ji měla na svém "want it" ~ slepém seznamu už od doby, kdy jsem vstoupila na F.com :D a teď ji konečně můžu vyzkoušet!
Na mé kůži voní hodně po růžovém dřevu a velmi jemné myrtě. Mám pocit, že všechno ostatní je rozdrcené a obsažené v krabičce z růžového dřeva sloučeného s jantarem, která po odkrytí uvolňuje výpotek myrty&růže, cypřiše&cedaru, santalového dřeva&jemného koření... navozuje pocit o něčem duchovním, rodovém, romantickém... dokážu si představit milostný příběh, který byl pozastaven (nebo zvěčněn) v čase, pocit držení se za ruce.....
Není to svěží vůně...... ale ani hřejivá... dalo by se říct, že je "hřejivá" a uklidňující, jako teplá koupel nebo gesto někoho, kdo vás zahřeje, když fouká studený vítr? :) Zpočátku je taková lehká a jak se usazuje na kůži, postupně trochu zesiluje (myslím, že je to díky působení jemného a delikátního pižma, které cítíte na raaaaat). Souhlasím se Shiseidem, že je to "nostalgická" vůně, ne proto, že by mi zprostředkovávala tento pocit, ale kvůli odkazu, který jsem zmínila výše. Mám ji docela ráda, přijde mi jako velmi příjemná unisexová vůně, jako toaletní voda obzvlášť, skvěle se hodí do páru :) Ať už je to jakkoli, je to velmi příjemné. Teď ji chci vědomě :D

ShiseidoTactics
Dokáže si někdo představit unisex dřevitě-květinové pižmo? Nebo jinak: Dokáže si někdo představit unisex dřevitě-květinové pižmo? Ano, je to možné, a tohle je ono!
Především tu máte: růži, myrtu a italský cypřiš... to není ve vůních úplně běžné, není to něco, co byste cítili každý den.
Vrchní i střední tóny jsou obvyklé základní tóny, ale tady tato vůně všechno převrací naruby!
Naprosto nostalgická vůně....
Miluji tuto vůni stejně jako boky Jeleny Jensen!