Olivier PescheuxJomashop.com 1 product for 156.74 USD
FragranceNet.com 1 product for 198.89 USD
Tempo Eau de Parfum podle Diptyque je Aromatic Spicy vůně pro ženy a muže. Tempo Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Olivier Pescheux.
FRAGRANZE 2023: Patchouli Mania od Essential Parfums - Pačuli pro každého
od Igor Masyukov
Vzpomínka na oblíbené vůně od Oliviera Pescheuxe
od Igor Masyukov, Elena Prokofeva, Sergey Borisov
BAGARIA70
Tento parfém je pro mě kvintesencí elegance. Značka tvrdí, že pro jeho složení použila tři různé výtažky z pačuli. Z toho plyne zajímavá dřevitá, zemitá a nesmírně rafinovaná stránka této vůně. Všechny tóny jsou dokonale namíchány. Lehce balzamický nádech šalvěje muškátové dodává pačuli vzdušný nádech. A lístek fialky přináší vodní pocit připomínající déšť na vlhké zemi. Mateřídouška umocňuje bylinný prvek se suchým, svíravým nádechem, který jí dodávají třísloviny obsažené v listech. Naštěstí se zde neobjevuje žádná vtíravá sladkost, která by znehodnotila intimnější a mužnější duši pačuli. Dokonalá vůně pro podzim, plný zádumčivé melancholie. Dobrá výdrž a projekce na mé kůži. Sofistikované mistrovské dílo zesnulého Oliviera Pescheuxe.
Boo1974
Tohle není recenze parfému, mám příliš osobní reakci na to, aby to bylo něco jiného než emocionální reakce.
Je to ta nejšílenější smyslová vzpomínka, jakou jsem za poslední desetiletí měla. Nastříkala jsem si Tempo na zápěstí a během několika minut jsem znovu prožívala, jak mi bylo 5 nebo 6 let (koncem 70. let) a jak jsem cítila vůni matčina oblečení, otevírala jsem její skříň a stála jsem na místě, když mě obklopila právě tato vůně. Nyní byla tato vůně uvedena na trh až v roce 2018, takže vím, že to nemůže být přesná vzpomínka, ale přesto jsem se přenesla zpět k hebké pokožce, eleganci a teplu své dávno zesnulé matky. Je to nádherná, povznášející jemná vůně, která překlenuje vzdálenost mezi minulostí a přítomností. Koupím si lahvičku, abych ji cítila ve své blízkosti.
Carmineice
Poté, co jsem se zamilovala do Do Son a dala ji každé ženě v rodině, jsem se přiklonila k Orpheonu jako ke svému prvnímu diptyque. Nemohla jsem ji najít. Nechtěla jsem odejít s prázdnou, a tak jsem si vybrala jednu vhodnou pro toto roční období, Tempo. Je to elegantní, vintage vůně, která svými dřevy (à la guerlain's Instant) chutná po poznání. Rozhodně nejde o žádnou patetickou vůni nebo válečný záblesk; pačuli, pokud není kombinováno s gurmánskými tóny, jako v případě "Perris", je vždy trochu zemité a dává onen nádech staré garderoby, jakému předchází příliš strohé Salvo. Počáteční tah růžového pepře a precizní vývoj parfému však tuto vůni neodchylují k identifikaci starého, naopak; v mysli se mi vybavuje obraz Marcella Mastroianniho ve starém pallasu na cestě za cvalem s mladou Francouzkou za deštivého pařížského rána. Parfém jistě ocení ti, kteří používají Dior l homme nebo guerlain .
PS . Pro zvláštní kombinaci , počáteční pepřový tón vypíná nosní receptory , což vyvolává dojem, že vůně okamžitě vyprchá . Stačí si přičichnout nebo vypít kávu, abyste zjistili, že stále voníte .
Nakonec , není to kuplířství , ale platné a velmi kvalitní . Další kombinací může být eou sauvage parfum , v níž se podobá aromatické části , bez citrusového násilí a s přítomností pačuli.
Dekadent
Čichové vjemy :
Benátky - Dóžecí palác a naše průvodkyně - malá šedovlasá italská babička a la Elena Bonnerová s "culíkem". Chraplavý kouřový hlas a vůně - složitá, tak vlastní a jedinečná, že jsme ji nechtěli opustit ani o krok dál ...
Neobvyklá kombinace jakési bylinné hořkosti / mé oblíbené šalvěje a krémového pačuli a to vše není přehnaně ženské, ale neuvěřitelně elegantní s peprně kořeněnými tóny.
Charakterní vůně ! Ušlechtilé krve a se znalostí své ceny ...
Chtěla jsem ji sledovat jako krysu po Gammelově krysaři, stopa její úžasné vůně byla cítit na metry daleko a vedla, aniž by se pustila - průvodce se mohl ztratit v sálech paláce, ale okamžitě se podle vůně zase našel ...
Celou prohlídku mě trápila neslušná otázka - vniknout do sféry téměř intimní a neptat se jí na její parfém, nebo raději tento hloupý nápad opustit ...
Na samém konci, když se Italka začala loučit se skupinou, jsem vyhodila do povětří všechny bašty slušnosti ve své duši a šla se svou otázkou rovnou dopředu, byla jsem přijata s příznivě povytaženým obočím a dostalo se mi názvu parfému, který mi byl zcela neznámý - "Tempo".
Naslepo, bez vyzkoušení kdekoli a na čemkoli jiném, jsem si objednala standardní 75ml lahvičku Diptyque a "sedla si k oknu a čekala". :-)
Po ponoření se do něj se mi z něj nechtělo ven jako z teplé vody a zaručil mi skvělou náladu a po celý den netrčel v žádném koutě. Je velmi těžké vyzdvihnout nějaké dominantní tóny - je to celé dílo, které nedovoluje pitvání ...
Láska - slepě a bezpodmínečně.
Vůně je složitá a zvláštní.
Stopa a vytrvalost: nesrovnatelná, až 2 dny bez obnovení vůně zůstává cítit oblečení a vlasy, polštář a šátek . Vyprchá a pak se znovu rozzáří, jemně se mění a září různými aspekty .....
Věk : 40+, pro sebevědomé soběstačné dámy.
Barva : sytě zelená s jiskřičkami zlata.
Čas a místo : v klidu a u dobrých lidí, ale ne v létě, nýbrž v "chladných ročních obdobích", protože hřeje a ukládá vás do pohodlného útulného kokonu.
Rok narození : 2018
Reakce okolí : nikdo se neptá, jaký máte parfém, ale všichni se instinktivně přiblíží a z nějakého důvodu se rozhlížejí kolem sebe / začínám vidět nějakého Patricka Suskinda s jeho geniálním románem a popisem mocného působení vůní na lidskou ...
Jednoznačný favorit - oblíbený parfém na mnoho let, univerzální a nenudí. Čistá a poctivá aromaterapie . Grandiózní, ale přesto jaksi nedoceněná vůně . Úplná tečka.
Dario40
Temná a jistě mužná vůně, ale ne příliš silná.
Unisex, protože pačuli je unisex, nezapomínejme však na tisíce žen, které tuto esenci používaly v 70. letech, absolutní boom!
Zde je to Patchouli se zemitou zelení v úvodu, velmi zajímavé, pak vůně vytvoří poměrně hutný amalgám, kde se připojí růžový pepř, aby byla jasnější a vtipnější, stejně jako zvědavá a přitažlivá.
VYNIKAJÍCÍ vůně
odeur
Mnohostranná, komplexní parfémovaná voda. Neustále se v ní střídají tóny. V úvodu a v srdci převládá šalvěj, která lehce přechází ve fialku: ahoj, amber pour homme Prada.
Občas se rozzáří a na pár okamžiků zanikne lakový sprej. Pepř je nejistý, stejně jako počáteční bergamot. Mate? Nevím...
Jedno je jisté: šalvěj zůstává až do samého konce.
"Volut jsem nemohla nosit, je příliš pudrový a sladký, tak jsem mu ho dala.
Ale Tempo, mít něco od Volutu, je moje oblíbená! Něco takového jsem už dlouho neslyšela.
UPD:
Po 24 hodinách, i po sprše, ji cítím z vlasů.
To je prostě nějaký svátek!!!
Pro mě objev roku!
Na zimu, od +10 a níž.
Věk 40+.
Opravdový unisex.
gitycat
Tato vůně je naprostý sen. Lahodné pačuli bez běžného doprovodu sladkého ovoce. Pokud zbožňujete pačuli, ale chcete něco rafinovanějšího než esenciální olej, je to přesně ono. Zasněná, podmanivá a nevýslovně krásná. Tato vůně neustále sklízí komplimenty; více než jakákoli jiná vůně, kterou nosím. Prostě nádhera.
Этоясвами
Hned vám řeknu, že jsem ho na své pleti netestovala. Ale když se objeví nová vůně, chcete alespoň nějaké informace. Konzultantka mi ji dala na papír. Slyšela jsem, že koření není jasné, bergamot, lehké koření. Není hlasitá, není jasná, blotter leží na stole, stopa není slyšet (ale konzultanti nenalévají blottery, jako my, od srdce :-). Zatím první dojem není příliš jednoznačný, ale něco mě zaujalo. Rozhodně - touha vyzkoušet si to na vlastní kůži je ta tam. Omlouvám se, že moje recenze neobsahuje moc informací.